Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azir & Robull

no tak :P moglam sie po was tego spodziewac ;) super :D tervy gora :P

Tynka

no i co? moze to nie znaczy ze jestes pogieta? :P

zeby mi tylko na glowe cos nie upadlo za kilka lat i zebym nie wziela kolejnego terva :lol: ;)

Posted

Tynka: Na szczęście nie gronkowce :roll:

Niuka: Czy Twój tervik jest taki jak oczekiwałaś? Czy też coś Cię w nim zaskoczyło? Może jeszcze za wcześnie na tego typu odpowiedź z Twojej strony, bo Tolka jest jeszcze mała, ale może już teraz ją porównasz z innymi psami?

Posted

Azir

hmm

jest dosc wrazliwa - w porownaiu do innych ras, w miare odwazna, teraz nauczyla sie troszeczke panowac nad soba,

za to wiem napewno ze bede miala kupe roboty do nadrobienia z kontaktami z psami - dzis sie przekonalam jak wazna jest socjalizacja u szczeniaka w szczegolnosci u belga - dzieki moim rodzicom bede miala wiecej roboty ;)

czy jest taka jaka oczekiwalam? hmm.. nie do konca, ale bardzo sie z niej ciesze, wiem ze jeszcze bedzie nam razem dobrze :) (matko jaka odpowiedz ;))

narazie jest jeszcze mloda wiec odpowiem tak calkowicie i pewnie za jakis czas :)

Posted

Mam pit-groenendaela. Stwierdziłam to ostatnio, kiedy beszczelnie pozabierała przysmaki szczeniętom (wiek od 2 do 5 miesięcy) u mojej koleżanki. Niepokornym (czyt. broniącym własności) po prostu urządziła małe manto. Kiedy dostała w tyłek(od koleżanki), sprawiała wrażenie, że w ogóle nie rozumie, o co nam właściwie chodzi. Ale chyba zrozumiała, bo odpuściła sobie to beszczelne piractwo... na minutkę :).

Posted

ja Belga nie posiadam, ale za to spotykam kiedy spaceruje z moim misiem suczke Gronka, 5miesieczna, no i bawia sie doskonale :D bez zadnego warczenia czy szczekania, moj staruszek jak szczeniak przy niej potem sa obydwoje brudni, oślinieni a moj zziajany, owszem, on jest czesto pod spodem, ale tez czesto na gorze :wink: raz jedyny pisnal lekko, kiedy suczka go zdaje sie za ucho mocniej scisnela (dlugie ucho cockerowe), wiecej nie musial. Bardzo fajna suka, nie zapytalam niestety z jakiej hodowli, wabi sie Abra. Fajne te Wasze Belgi :wink: a tytuly w lapach Tervurenow mnie po prostu powalily na kolana :o :D

aha, wspomniana suczka daje sie glaskac i nie probowala mnie podgryzac, ale ja nie przesadzam z nachalnoscia :roll: czasem tylko sunia usiluje skakac lapami na czlowieka, sadze ze szybko sobie z tym poradza.

Posted

Mała też skacze na ludzi, na szczęście nie w morderczych zamiarach... muszę jednak uważać, nie każdy lubi zabłocony "wzorek" na jasnym płaszczu (ciekawe, dlaczego ;) ). Mam wiadomość - od wczoraj mam net w domu :). Zatem, będę mogła pisać więcej i częściej ! Hurra! Tydzień temu (niedziela) byłam z dzidzią na zajęciach z obrony. Ale nie martwcie się, nie oszalałam :))). Mała obserwowała, jak zachowują się dorosłe, już wyszkolone psy i przyzwyczajała do atmosfery zajęć. Chyba zaczęła to traktować jak niezłą zabawę, bo w końcu w zapale zaczęła oszczekiwać to pozoranta, to swojego ulubionego maliniaka ćwiczącego obok :). Pozorant stwierdził, że ma fajną psychikę. Mam nadzieję :) Ps. dzieci, nie próbujcie tego w domu ! ;) Ważne jest to, że po zakończeniu ćwiczeń pozorant głaszcze psy, biorące w nich udział - psy uczą się, że to nie człowiek, a określona sytuacja bywa groźna. Zresztą, szczerze mówiąc, wszystkie traktują to jak zabawę, nie walkę o życie i na co dzień są przemiłymi, zrównoważonymi psami, które bez obaw mogą głaskać dzieci.

Posted

dobry wieczór bardzo:) tu nowa postać, ze szczególnymi pozdrowieniami dla MASZY tudzież p. Aleksandry Rawskiej i .... Ajax'a. Nowa postać, czyli właścicielka socjalizowanej Abry:) Pozdrawiamy Was serdecznie

Posted

Witamy serdecznie Abre i jej wlascicielke!!! Cieszymy sie bardzo, ze dotarlyscie na forum :D Zapraszamy do rozmowy i podzielenia sie sukcesami socjalizacji:) Mam nadzieje, ze dacie sie namowic na zimowe spotkanie:) Jednoczesnie zapraszamy tez do odwiedzenia forum dogs.pl, tam tez duzo sie dzieje:) POZDRAWIAM

Posted

:lol: :lol: dzięki za gratulacje :drinking:

jedni klonują owce a ja belgi

a serio to zdjęcie zostało zrobione podczas Długiego Sobotniego Spaceru i wyraża tylko jedno - rzuc nam do cholery tą piłeczkę!

Posted

no nie - każde przynosi swoją, ale jak Shep się ociąga to ta mała cholera (jak juz swoją mi przyniesie) potrafi do niego podbiec wyciagnąć mu piłkę z pyska i przynieść...

Posted
dobry wieczór bardzo:) tu nowa postać, ze szczególnymi pozdrowieniami dla MASZY tudzież p. Aleksandry Rawskiej i .... Ajax'a. Nowa postać, czyli właścicielka socjalizowanej Abry:) Pozdrawiamy Was serdecznie

:D tak sobie juz myslalam, ze warto byloby wam szepnac na spacerze o dogomanii :D bardzo serdecznie witamy, Masza i Cent, nie tak dawno slużący Abrze do wytarcia polowy skwerku ;) i bardzo z tego zadowolony.