navy_blue Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 NIE MA TO JAK NIE ZAUWAŻYĆ, ŻE CZYTA SIĘ NIE TA STRONE CO TRZEBA, NP ZAMIAST OSTATNIEJ PIERWSZĄ. JEŚLI KTOŚ NIE WIE O CZYM WCZEŚNIEJ NAPISAŁAM NIECH ZAJRZY NA PIERWSZĄ STRONE TEGO TEMATU, WTEDY BEDZIE WIDAĆ JAKĄS SPÓJNOSĆ NO CÓŻ MOJA WTOPA :roll: Quote
navy_blue Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 No teraz juz przeczytałam dobrą stronę No i WITAM włąściciela BRACISZKA mojego Dodka!!!!!! Jak tam Savatage, byliście na wystawie w poznaniu chociaż popatrzyć na konkurencje? Quote
Savatage Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 Hej Witaj ! Oczywiście że byliśmy :-) I to nawet z Diegiem weszliśmy dzięki uprzejmości koleżanki z Zielonej Góry :) Stawka była kiepska: dwa Terviki pies i suczka. Nie było na co patrzeć. Żałuję że się nie wystawialiśmy. Pozdrawiamy Michał i Diego Quote
Azir Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 My przyszliśmy na wystawę długo po czasie, więc niestety nie załapaliśmy się na oglądanie belgów biegających po ringu. Żałuję , Tynka, że nie widziałam jak Twoje biegają. Ale dzień poprzedni oraz czekający nas pokaz, zrobiły swoje. Nie chciałam narażać Azira na całodniowy stres. Tak to stresował się połowę mniej :wink: . W zeszłym roku wystawa była też jednodniowa, a belgi wchodziły coś koło drugiej, dokładnie nie pamiętam. Miyślałam, że i tym razem tak będzie. Quote
Savatage Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 A szkoda Azir a szkoda, chciałem poznać wreszcie tego pieska (właścicielkę oczywiście też) którego Pan Piotr tak chwali jak mojego ;) Pozdrawiamy Michał i Diego Quote
Azir Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 Savatage, niechybnie się spotkamy. Skoro udało się ostatnio spotkać Tynce, Mareczkowi i mnie, chociaż mieszkamy o siebie dalej, to z pewnością i my się poznamy :D . W końcu to żabi skok. Quote
DeDe Posted November 18, 2003 Posted November 18, 2003 Witam! Z dumą informuję, że moje dziecko w wieku 4 miesięcy mierzy 45 cm i waży 11,20 kg. Nie mam pojecia, czy to duzo, czy malo (moj pierwszy szczeniak-belg), ale i tak jestem dumna :))). Dzidzia wymienia futerko i ząbki, na czym cierpią moje meble (ehh, to swedzenie dziasel...). Charakterek ma cokolwiek piekielny (lobuzica i dominantka wobec psow), ale walczymy z tym... . Poza tym, daje się kontrolować, bardzo szybko i chętnie się uczy, kocha ludzi i nie jest lękliwa. Jedyne, co naprawdę mnie martwi, to guzek który wyskoczył jej na kufie. Wet mówi, ze to tłuszczak (prawdopodobnie) lub "odprysk" tkanki łącznej. Kazał obserwować, ale być może czeka nas zabieg - niestety, pozostanie po nim nieładna blizna. Ale co tam, uroda to 5 minut tryumfu na wystawie, a charakter to kilkanaście lat życia pod wspólnym dachem :))). Quote
Kiara Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 Hej DeDe!!! Gratuluje psiaka!!! Musi byc piekny! Nie wiem jak inne belgusie, ale moj gronek w wieku 4 miesiecy wazyl 11 kg i mierzyl 48 cm. Kiarka ma teraz 6 miesiecy i wyglada na to ze bedzie nalezala do "wiekszych" psiakow, wiec Twoj piesek bedzie pewnie tez dosc duzy:) :) POZDRAWIAM aha, korzystajac z okazji chcialam wszystkich zaprosic na forum dogs.pl, organizujemy spotkanie belgomaniakow i wlasnie o tym dyskutujemy, odbedzie sie ono najprawdopodobniej 23-25 styczen niedaleko Zielonej Gory. Zapraszamy wszystkich!!! Chetnych prosze o potwierdzenie na mojego maila. Wszystkie potrzebne Wam informacje zdobedziecie piszac na forum dogs.pl lub czytajac dotychczasowe posty!!! JESZCZE RAZ ZAPRASZAM:) Quote
Multimen Posted November 19, 2003 Author Posted November 19, 2003 Ma ktoś moze z was Owczarka Belgijskiego Groenendaela od Pani Aleksandry Rawskiej hodowla La Toma? Quote
niuka Posted November 20, 2003 Posted November 20, 2003 dede moja mala jeszcze nie ma 3 miesiecy :] ale mierzy juz 40 cm :o zaraz dogoni mojego biednego kundlusia ;) i wazy 6 kilo :) a charakterek tez zolza mala ma :] ogolnie juz sprawdza mojego psa na ile sobie moze pozwolic - kladzie sie na nim, staje nad, paly kladzie na karku i czeka.. spodziewalam sie po henku tego ze bedzie ja od razu spedzal i nie pozwalal sobie na takie wyczyny z jej strony a ten tym czasem patrzy tylko na nia jak na idiotke ;) a ludzi kocha :D wynika z tego ze nasze kochane belgusie wyrastaja na duuze i zrownowazone psiaki 8) pozdrowka :) Quote
Azir Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 O, Niuka, już masz belgusia!!! Moje gratulacje :D Quote
Multimen Posted November 21, 2003 Author Posted November 21, 2003 A ja mam mojego gronka juz prawie 1 miesiąc a ty Azir? Quote
niuka Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 Azir mam juz, mam :) ale czy gratulacje? ;) ja nie wiem co mi do lba strzelilo ze belga wzielam ;) Multimen :) miesiac - tyle co ja ;) Quote
Azir Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 Niuka, Ty nic nie mów :wink: bo ja się sama boję :wink: . Chcę sobie wziąć drugiego belga :D To dopiero będzie się działo :lol: . Ale póki co, na razie mam jednego i jest mi z tym dobrze :D Twój szczeniak jest z Kaśki hodowli? Quote
Robull Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 Ja (my) mam dwa belgi (pies i suka) i wcale nie jest ich za dużo. Wręcz przeciwnie - nie mogę się doczekać trzeciego :D Quote
niuka Posted November 22, 2003 Posted November 22, 2003 Azir pogielo Cie z tym drugim belgiem :P jak mnie z pierwszym ;) tak, mam Tolke od Kasi :) Robull a spodziewasz sie trzeciego? :bigcool: kiedy? ;) mow wszystko! mow! :D Quote
Robull Posted November 23, 2003 Posted November 23, 2003 Niestety jeszcze nie :-? Może w przyszłym roku? Pożyjemy - zobaczymy... Quote
niuka Posted November 23, 2003 Posted November 23, 2003 Robull ale rozumiem ze bedzie tervik? :) Quote
Azir Posted November 23, 2003 Posted November 23, 2003 Azirpogielo Cie z tym drugim belgiem :P jak mnie z pierwszym ;) Też tak sądzę :lol: :lol: Quote
niuka Posted November 23, 2003 Posted November 23, 2003 ha! widzisz :P jak zwykle mam rację ;) ale spoko, skad planujesz przywlaszczyc sobie malucha? ;) Quote
Azir Posted November 23, 2003 Posted November 23, 2003 Podobnie jak Azira - z Sixty-six :D . Ale to dopiero przyszłość. Quote
Robull Posted November 23, 2003 Posted November 23, 2003 Robullale rozumiem ze bedzie tervik? :) No pewnie :D Quote
tynka Posted November 24, 2003 Posted November 24, 2003 E tam - od razu pogięło.... :wink: ...mam dwa :) Quote
Azir Posted November 24, 2003 Posted November 24, 2003 I co, może nie jesteś pogięta ? :wink: :wink: PS Odzyskałam otwieracz :D Quote
Recommended Posts