Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Na wystawie bardzo dobrze poszło. Ajax otrzymał ocene doskonałą i złoty medal :D :D :D Gratulacje dla Magnuma zwycięzcy rasy :D

gratuluję.

A Magnum jest naprawdę sliczny i ma bardzo sympatyczną właścicielkę.z która zamieniłam kilka słówek :wink:

Posted

Dzięki za gratulacje w imieniu Magnum!

Ajaxowi też serdecznie gratuluję pierwszego sukcesu!

Mam nadzieję, że zachęci on do dalszej owocnej pracy z psem :P

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Heh... a ja z wystawami chwilowo daję sobie spokój, bo Kira przypomina wszystko, tylko nie psa długowłosego 8)

Na razie walczymy z PT. Małpiszon wredny uparty jest jak osioł... zna i wykonuje wszystkie komendy, ale robi je tak "na odwal", że aż w d*** szczypi... jak siad- to krzywo, jak komenda w marszu- to z opóźnieniem, jak na odległość- to z kroczkiem... a przy tym wredziol ma wybitnie uchahaną minę :-? . A tymczasem za tydzień pokazy ! Chyba będzie musiała jechać "babcia"... :roll:

Posted

To będziemy trzymać kciuki, Multimen, za wasze PT. :wink:

I za wystawę, oczywiście.

A my ostatnio każdego ranka jeździmy z Azirem rowerem. Nie ma oczywiście sprawiedliwości na świecie, więc pies biegnie, a ja jadę. Ba, biegnie, to za mało powiedziane, :wink: próbuje gnać jak wariat. Strasznie mu to pasuje :P .

Posted

Wybieram się do Krakowa, ale towarzysko - moze pojadę na cały weekend, ale bardziej prawdopodobne jest, że myknę na jeden dzień. W sobotę trzymajcie kciuki, mamy pokazy szkolenia na festynie z okazji dnia dziecka- Kiry debiut publiczny :). Multimen, życzę powodzenia na egzaminie !

• 4 weeks later...
Posted

Super!!! Ajax na wystawie międzynarodowej w Krakowie dostał ocene doskonałą , złoty medal i zwycięzce młodzieży, jak jeszcze na wystawie krajowej zdobędzie tytuł zwycięzcy młodzieży to Ajax zostanie młodzieżowym championem Polski :D :D

Posted

Magiś dostał jednak jakiś tytuł na "otarcie łez" (Najpiękniejszy Pies w Rasie), a nie dostał CWC ani CACIB-a niezupełnie dlatego, że była ostra sędzina - tylko dlatego, że sędzina woli mocniejsze w typie psy...

Powiedziała, że Magnum ma mało samczy wygląd.

Nic to! Magnum i tak dla mnie jest najpiękniejszy!!!

Nice_girl: jak wypdła Twoja psinka? nie czekałam do końca, bo musiałam pójść na spotkanie z Abrą - jeszcze jedną sunią z mojej hodowli, która nie była zgłoszona na wystawę i nie wpuścili jej na tereny wystawowe...

Abra to siostra Ajaxa i z urody jest do niego szalenie podobna (tylko nieco mniejsza)

Pozdrowionka

Posted
sucza Nice zabrala zw.ml 8)

No coz,ale jakby moglo byc inaczej :wink:

Faktycznie! jak mogłoby być inaczej???

Gratulacje Nice_girl!!!

Pozdrowionka od Magnusia

Posted

Ta sędzina ogólnie lubi mocne psy.Np.w cardiganach nie była żadnego Caciba, ani CWC....Fest AXEL nies dostał zadnego tytułu własnie za mało głęboka klatkę piersiową i ogólną "lichutkość".Carr, może pamietasz tego psa?On się nazywał Kapsel i był rozłozony obok nas :wink: A to co wyczyniała Klio podczas oceny to był totalny wstyd, była oceniana na leżąco, poniewaz nie chciała stać :roll: W ogóle jakiejś nerwicy mi dostała przed oceną, Carr zresztą widziałas co było.Ale za to podczas finałów zaprezentowała się świetnie, stała jak figurka z porcelany :D

Magik,To gdzie będę miała następną okazję Wam kibicować? :wink:

Posted

A nie.Ten o którym myslisz to był ogromny brzydal z ktyrym przegrałam w Kielcach :roll:Teraz nie dostał CWC, mimo, ze miał pierwsza lokate(był sam w klasie) A ten Kapselek to pręgus :wink: A ta suka co chciała zjeść Klio jest równie brzydka eksterierowo.Ogólnie nie lubie corgi z tej hodowli... :-?

Posted
A ten Kapselek to pręgus :wink:

a ten kolo tej suki to pregowany nie byl ? :oops:

BTW.moze ja Ci zdjecia Malenstwa przez gadulca przesle ?Zaczynam byc zdesperowana :puppydog:

Posted

Koło Klio był w lewej strony pręgus a prwej ten brzydki pies. :wink:

Zdjęcia mozesz wysłac przez gadulca :3163408, tylko nie dzisiaj bo mam duzo roboty z fotami na stronę :wink:

Posted

Jasne,jakby Malenstwo sie zalapalo na jakas fote to dawaj linka 8)

BTW.a z tej galerii gdzie juz jest jego jedna fota to mi linkowanie nie idzie :oops:

Posted

Tam są juz dwie foty Cerego.Musisz przesunąc myszką trzymając klawisz "ctr" :wink: A na Asiowe zdjecia sie nie załapał :( Ale Miga robiła mu foty na ringu i przed oceną :wink: