Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisz do dziewczyn, które potrafią robić banerki (np.Isadora7, Asior, Lidan), chyba, że sama potrafisz zrobić. To też sposób na rozreklamowanie sunieczki.

Posted

Ta Sunia naprawdę ma szansę na wspaniała życie. Jeszcze jej wiara w człowieka jest ogromna, oddaje całą siebie za najmniejszy czuły gest człowieka. Podaje łapkę, siada na komendę...

Jeszcze niedawno pewnie miała dom, pewnie były w nim dzieci, bo strasznie je lubi, miała pełną michę, ciepły kąt a teraz pozostał jej tylko głód i zimny kamień do którego przytula się nocami...

Liczę że znajdzie się dla niej chociaż DT żeby mogła w nim bezpiecznie przeczekać na swojego wymarzonego Pana...

Posted

Będę się starała zrobić jej tekścik i pomóc w ogłoszeniach. Poproszę na PW dane kontaktowe: mail, kom (chyba, że to kom z 1 postu więc tylko mail) i info, czy ogłoszenia robimy na rejon W-wy?

Posted

Wielkie dzięki za pomoc PW wysłane.

Może mogłabym też prosić o pomoc w ogłoszonkach :oops:

Ja zrobiłam allegro, gratkę i na 4lapy wrzuciłam. W wolnej chwili dorzucę jeszcze gdzieś.

Wierzę że może część z Was ma obawy że to pies "bez przeszłości" i nie wiadomo co w nim siedzi. Ale naprawdę to jest kochana suńka jeszcze nie "spaczona" bezdomnością

Posted

Szukałam na mapie... nikogo w okolicy :-( Ona dostała wczoraj tabletkę "przeciw szczeniorom" i ostatnie jedzenie teraz ode mnie tam nie ma nikogo. Prosiliśmy (głównie dzieci bo one jakoś bardziej wrażliwe) o podkarmianie jej ale wątpię jak to będzie. To jest mała wioska na kilkanaście domów wokół tylko lasy i pola... Znikąd pomocy ehh...

BasiaD napisał(a):
ŁAteczko-sunieczko wracaj na początek, poszukajcie po mapie dogo, może ktoś jest z tamtych okolic, kto mógłby doglądać suni...pliss.....

Posted

Urzekającej, oryginalnej urody kruszynka. Pomocy!

Polska wieś...i ona...bez nadziei, imienia, na czterech łapkach przemierzająca wrogi jej teren w poszukiwaniu szczęścia. Hm... "przemierzająca" to zbyt wygórowane słowo. Niespełna roczna sunieczka, o przecudnym umaszczeniu, jak spod pędzla figlarnego malarza zakochanego w poezji barw, przemyka niczym cień, walcząc sama z sobą, pragnąc zbliżyć się do człowieka, a jednocześnie umknąć jego spojrzeniu, zwłaszcza, gdy jest ono nieprzychylne. Jakież to przykre, że większość rąk, które wysuwały się w jej kierunku, zamiast delikatności dotyku, pieszczoty pogłaskania, trzymała dla kruszyny prezent...w postaci gradu kamieni. Osoby, którym kierowała litość i zdecydowały się sunię nakarmić, opisały ją jako niezwykle wdzięczną, niemal eteryczną istotę. Całym światem tego maleństwa jest człowiek. Ono robi wszystko, by zaskarbić sobie jego łaski. Nic w tym dziwnego. Tak bardzo pragnie być kochane! Pojąć nie może, dlaczego utraciło miłość człowieka, a ten bez skrupułów wywiózł je w nieznany teren i zostawił. Teraz nie ma nic poza bolesnymi wspomnieniami i wewnętrznym przekonaniem, że warto czekać, że pan wróci... Nie wie, że to płonne nadzieje. Czy jej bezapelacyjna uroda, delikatność, młodość staną się wystarczającym atutem, by skłonić czyjeś serce do pochylenia się nad jej losem? Nie pozwólcie jej zginąć za sprawą przypadku lub wyrafinowanego okrucieństwa, bo na takie, niestety, stać ludzi. Nie trzeba gruntownie szukać, by znaleźć przykłady na to, jak podle potrafią zabawić się kosztem zwierzęcia. To stworzenie czeka na swoją szansę! Niech nie czeka jednak zbyt długo! Czasem jedna sekunda zawahania może bezpowrotnie przekreślić wszystko. Późniejsze łzy nie zmienią już niczego, nie wskrzeszą. Daj jej imię i siebie!

Osoby zainteresowane losem biedactwa proszone
są o kontakt pod numerem 0-504 547 056
lub drogą mailową pisząc na adres czarna01@autograf.pl

Posted

Poszukaj jeszcze... Szkoda tego maleństwa...MOze lepiej było ją przywieźć i tu szukać tymczasu... Przepraszam, tak gdybam... Podnoszę Niunię na początek, domku znajdź się pliss......

Posted

Jasne że byłoby lepiej tylko nie mam gdzie jej umieścić :placz: jak znajdzie się jakiś DT czy wymarzony DS to prawie w każdej chwili mogę ja przywieść. Może ktoś ode mnie pojedzie w przyszłą środę tam znowu na parę dni ale tak na dłuższą metę się nie da... Ja teraz mam sesję w pełni, kocioł w pracyale jak trzeba będzie rzucam wszystko i przywożę ją bo spać mi nie daje to że ona tam sama.

Na mapie dogo z Podlaskiego znalazłam tylko dziewczyny z Białegostoku a to ponad 100 km... spojrzę jeszcze na mazowieckie bo to w sumiee przy granicy tych województw

Posted

Trzeba dzxiałać, ogłaszać.. Ja jestem kociara, więc przepraszam że się tak wymądrzam, ale też mi zapadła w serducho ta sunia i bardzo, bardzo bym chciała, żeby znalazła swój docelowy domek.... Podnoszę do góry i trzymam mocno kciuki za śliczną maliznę - Łateczkę, niech jej się poszczęści pliss.....

Posted

[quote name='majqa']

Urzekającej, oryginalnej urody kruszynka. Pomocy!

Polska wieś...i ona...bez nadziei, imienia, na czterech łapkach przemierzająca wrogi jej teren w poszukiwaniu szczęścia. Hm... "przemierzająca" to zbyt wygórowane słowo. Niespełna roczna sunieczka, o przecudnym umaszczeniu, jak spod pędzla figlarnego malarza zakochanego w poezji barw, przemyka niczym cień, walcząc sama z sobą, pragnąc zbliżyć się do człowieka, a jednocześnie umknąć jego spojrzeniu, zwłaszcza, gdy jest ono nieprzychylne. Jakież to przykre, że większość rąk, które wysuwały się w jej kierunku, zamiast delikatności dotyku, pieszczoty pogłaskania, trzymała dla kruszyny prezent...w postaci gradu kamieni. Osoby, którym kierowała litość i zdecydowały się sunię nakarmić, opisały ją jako niezwykle wdzięczną, niemal eteryczną istotę. Całym światem tego maleństwa jest człowiek. Ono robi wszystko, by zaskarbić sobie jego łaski. Nic w tym dziwnego. Tak bardzo pragnie być kochane! Pojąć nie może, dlaczego utraciło miłość człowieka, a ten bez skrupułów wywiózł je w nieznany teren i zostawił. Teraz nie ma nic poza bolesnymi wspomnieniami i wewnętrznym przekonaniem, że warto czekać, że pan wróci... Nie wie, że to płonne nadzieje. Czy jej bezapelacyjna uroda, delikatność, młodość (wiek najprawdopodobniej nie sięgający roku) staną się wystarczającym atutem, by skłonić czyjeś serce do pochylenia się nad jej losem? Nie pozwólcie jej zginąć za sprawą przypadku lub wyrafinowanego okrucieństwa, bo na takie, niestety, stać ludzi. Nie trzeba gruntownie szukać, by znaleźć przykłady na to, jak podle potrafią zabawić
się kosztem zwierzęcia. To stworzenie czeka na swoją szansę! Niech nie czeka jednak zbyt długo! Czasem jedna sekunda zawahania może bezpowrotnie przekreślić wszystko. Późniejsze łzy nie zmienią już niczego, nie wskrzeszą. Daj jej imię i siebie!

Osoby zainteresowane losem biedactwa proszone
są o kontakt pod numerem 0-504 547 056
lub drogą mailową pisząc na adres
czarna01@autograf.pl

Świetne :) dziękujemy bardzo, ruszam z ogłoszeniami dalej

Posted

1 dyszka ogłoszeń jest na:
animalia.pl
pchlitarg.com
owi.pl
drobne.centrumofert.pl
sellit.pl