evel Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 haha, jakbym wydała 15 czy 18 czy ile tam złotych, żeby obejrzeć ten śmieszny filmik w kinie to chyba bym później płakała rzewnymi łzami, że ja, biedny student, wyrzuciłam tyyyle kasy w błoto :eviltong: ;) Quote
fizzy Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 mi film się bardzo podobał, nie mam nic do Kristen (no może te usta trochę rażą:lol:), książka jest rewelacyjna:loveu: wszystkie części:loveu: nie jest wcale nudna jak dla mnie, wciąga jak nie wiem co i cieszę się że nie ma w niej żadnego pijaństwa i seksu po kątach:evil_lol: bo mam już dość takich książek. 4 części to mało. przeczytałabym jeszcze więcej gdyby było w nich coś ciekawego. i nie żałuję pieniędzy wydanych na bilet- gdybym mogła poszłabym następnego dnia jeszcze raz. to tyle:p Quote
GameBoy Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 fizzy napisał(a):mi film się bardzo podobał, nie mam nic do Kristen (no może te usta trochę rażą:lol:), książka jest rewelacyjna:loveu: wszystkie części:loveu: nie jest wcale nudna jak dla mnie, wciąga jak nie wiem co i cieszę się że nie ma w niej żadnego pijaństwa i seksu po kątach:evil_lol: bo mam już dość takich książek. 4 części to mało. przeczytałabym jeszcze więcej gdyby było w nich coś ciekawego. i nie żałuję pieniędzy wydanych na bilet- gdybym mogła poszłabym następnego dnia jeszcze raz. to tyle:p a mogę wiedzieć ile masz lat? bo pewnie dzieli nas pokolenie :evil_lol: Quote
fizzy Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 GameBoy napisał(a):a mogę wiedzieć ile masz lat? bo pewnie dzieli nas pokolenie :evil_lol: oczywiście że możesz:evil_lol: 16 :razz: Quote
GameBoy Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 fizzy napisał(a):oczywiście że możesz:evil_lol: 16 :razz: tak wlaśnie myslalam :evil_lol: jestem prochnem :evil_lol: chodzilo mi o to, ze znajac te najwieksze mogace czlowiekiem zawadnac uczucia i emocje z doswiadczenia a nie tylko z ksiazki, opowiadan czy wyobrazen, nie da sie zadowolic tym co zaserwowala nam p. Mayer wlasnie na tej plaszczyznie film mnie rozczarowal :eviltong: Quote
GameBoy Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Kisses napisał(a):Oglądałam cały kiedyś, a dzisiaj na zastępstwie nam to wmulono :diabloti: ......... Prawdopodobnie ściagne sobie najnowszą część, nie do kina pójdę... auto Edzia rządzi! :lol: Zmierzch puszczono Wam w szkole? jakim cudem? macie zezwolenie od dystrybutora na takie zbiorowe oglądanie? nie piszcie proszę chociaż o kradzieży i ściąganiu fimów z sieci :shake::shake::shake: Quote
Kisses Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Oglądałam cały kiedyś, a dzisiaj na zastępstwie nam to wmulono :diabloti: Ah, z jakim przejeciem oglądaliśmy scenę w tej szkole baletowe (?) :evil_lol: Ogólnie film niezły, da sie wytrzymać, tylko irytuje mnie kilka rzeczy: Sama Bella, ok, niech sobie będzie, ale za każdym razem, gdy ma do powiedzenia więcej niż dwie linijki, tak sapie, jakby się dusiła :roll: Czy tylko ja mam takie wrażenie i tylko mnie to... irytuje lekko? :lol: Dalej - gdzieś już pisane - za duzo skakania po drzewach. Rozumiem widoki itp., ale bez przesady (a widoki swoją drogą niezłe) Co do zwiastunu nowej cześci... evl, zgadzam się :diabloti: dokładniej zgadzam się z tym, że wilki nie szczekają ot tak :roll: I to ich szczekanie to nie takie nadpobudliwe 'szcekszczekszczekszczek' naszych psów, ale takie bardziej przedłużone i jak pisano - nie bez powodu/przy małym podekscytowaniu. A wilczek jak z gry. Prawdopodobnie ściagne sobie najnowszą część, nie do kina pójdę... auto Edzia rządzi! :lol: Quote
Kisses Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 GameBoy napisał(a):Zmierzch puszczono Wam w szkole? jakim cudem? macie zezwolenie od dystrybutora na takie zbiorowe oglądanie? A w to ja już nie wchodzę :roll: Puścili - leciało. Kto chciał oglądał :eviltong: Quote
NightQueen Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 GameBoy napisał(a):a mogę wiedzieć ile masz lat? bo pewnie dzieli nas pokolenie :evil_lol: ja mam 21 a film mi się podobał, czy o znaczy ze ze mną coś nie tak? :razz: Quote
GameBoy Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 smallpati napisał(a):ja mam 21 a film mi się podobał, czy o znaczy ze ze mną coś nie tak? :razz: wyjaśniłam w poście w którym cytowałam wpis z podanym wiekiem fizzy Quote
evel Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='GameBoy']chodzilo mi o to, ze znajac te najwieksze mogace czlowiekiem zawadnac uczucia i emocje z doswiadczenia a nie tylko z ksiazki, opowiadan czy wyobrazen, nie da sie zadowolic tym co zaserwowala nam p. Mayer wlasnie na tej plaszczyznie film mnie rozczarowal :eviltong: o to to! nie to, żebym przeżyła te wszelkie emocje :eviltong:, aczkolwiek cała książka ma się do rzeczywistości niejako jak pięść do nosa. wiem! wiem! to książka o wampirach, ktoś powie - nie może być rzeczywista. a guzik, i właśnie dlatego brakuje mi normalnych zachowań amerykańskich bądź co bądź nastolatków, a także tej specyficznej chemii między zakochaną parą... każda historia o wampirach, każda dobra historia o wampirach powinna mieć jakieś odniesienia do rzeczywistości, wtedy jest straszniejsza, lepsza, ma fajniejszy wyraz... nie wiem jak wyrazić to, co mam w głowie na ten temat :roll: ach, w rzeczywistości nie ma tylu grzecznych nastolatków w jednym miejscu na ziemi :evil_lol: kurde, wcześniej tego posta nie było albo ja go nie widziałam... :hmmmm: film na tej płaszczyźnie to leży i kwiczy i podnieść się nie może, po wychrzanieniu wielu kluczowych dialogów to już w ogóle...:cool1: Quote
NightQueen Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 GameBoy napisał(a):wyjaśniłam w poście w którym cytowałam wpis z podanym wiekiem fizzy nie zauważyłam Mam 21 lat, już mam za sobą pierwsze zauroczenie i miłośc, także nie jest mi to obce, film mi się podoba, chociaż wg. mojej listy pasuje od kategorii "odmózgowiacze", ale jest całkiem całkiem, mi akurat się podoba że nie pokazują w filmie rzeczywistość, tzn. że nie ma tam młodzieży upijającej się, uprawiającej sex itd., bo i po co? do okoła tego pełno a mam to jeszcze oglądac w tv? Co do ich miłości to uważam że jest całkiem fajna, takie pierwsze zauroczenie, bardzo fajnie pokazane, nie uważam też że ten film może się podobac jedynie osobą które mają po naście lat, oczywiście kwestia gustu, ale przypisywanie oceny filmu danej osoby do wieku (bo tak to zabrzmiało) jest co najmniej niestosowne. Film to kwestia gustu oczywiście Quote
Aga3006 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Nie generalizowałabym, sąsiadka mojej babci ma tak ok 50 i lubi zmierzch, a ostatnio widziałam chłopaka w tramwaju i czytał którąś z cześci Quote
GameBoy Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 AgaMasel napisał(a):Nie generalizowałabym, sąsiadka mojej babci ma tak ok 50 i lubi zmierzch, a ostatnio widziałam chłopaka w tramwaju i czytał którąś z cześci mam wrażenie, że nie za dobrze u Ciebie z czytaniem ze zrozumieniem ;) Quote
Aga3006 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Nie odniosłam się bezpośrednio do Twojej wypowiedzi tylko ogólnie do tego, że Zmierzch uważa się za książkę dla nastolatek. GameBoy napisał(a):tak wlaśnie myslalam :evil_lol: jestem prochnem :evil_lol: chodzilo mi o to, ze znajac te najwieksze mogace czlowiekiem zawadnac uczucia i emocje z doswiadczenia a nie tylko z ksiazki, opowiadan czy wyobrazen, nie da sie zadowolic tym co zaserwowala nam p. Mayer wlasnie na tej plaszczyznie film mnie rozczarowal :eviltong: Sąsiadka mojej babci też zna uczucia(ma meża) i jakoś się jej podoba, więc sama widzisz, że to zależy od gustu, a nie doświadczeń. Quote
GameBoy Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 AgaMasel napisał(a):Nie odniosłam się bezpośrednio do Twojej wypowiedzi tylko ogólnie do tego, że Zmierzch uważa się za książkę dla nastolatek. Sąsiadka mojej babci też zna uczucia(ma meża) i jakoś się jej podoba, więc sama widzisz, że to zależy od gustu, a nie doświadczeń. to nie o to chodzi raczej o to, ze jednych wzrusza "Lustro" Gosi Andrzejewicz a mnie " Na zakręcie" Jandy - rozumiesz o co mi chodzi? Quote
Aga3006 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Tępa jestem:shake: Jak dla mnie kwestia co kogo wzrusza jest kwestią gustu. Te dwie piosenki są jak dla minie całkiem różne. Odniosłam tylko wrażenie, że potępiasz tych co wzrusza Lustro. Nie wiem nie znam się, już ze 20 raz ich słucham:shake: Mnie wzrusza This Land Hansa Zimmera- jestem dziwna?:razz: Przepraszam... mi trzeba jak chłop krowie na rowie Quote
NightQueen Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 A mi wreszcie doszła książka :loveu: Zjadłam 2 rozdziały w busie jak jechałam do Krk, niestety z powrotem był tłok i stałam więc nie poczytałam sobie :razz: Ale już widzę różnice między filmem a książką, nadal jednak uważam że film jest fajny ;) Quote
NightQueen Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 fizzy napisał(a):opowiadaj jak ci się podoba:multi: po dwóch rozdziałach to nie wiele moge powiedzieć :evil_lol: ale zaczyna się ciekawie :cool3: fajnie się czyta, bo język jest taki prosty ;) dziś poczytam jeszcze :loveu: Quote
NightQueen Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 aa apropo "Wywiadu z wampirem", który wspominaliście ;) dziś go kupiłam, znaczy się film kupiłam :loveu: za okazyjną cenę :cool3: Quote
NightQueen Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 posty skoczyły, opowiedziałam wcześniej A i dodam ze scena zapoznania się Belli i Edzia na biologi podoba mi się bardziej ta filmowa niż książkowa, filmowa jest bardziej tajemnicza :loveu: Quote
Feigned Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 fizzy napisał(a):opowiadaj jak ci się podoba:multi: też jestem ciekawa :eviltong: Quote
evel Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 w "Wywiadzie..." jest ciutkę za dużo Louis'owej (?) filozofii :evil_lol: (wiem, mi to nigdy nic nie pasuje :loveu:) Quote
Recommended Posts