Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja nigdy nie kupowałam książek na własność.... do teraz:evil_lol: a wszystko przez Zmierzch! przeczytałam całą sagę wypożyczoną z biblioteki, ale musiałam mieć swoje!:eviltong: Zmierzch dostałam na święta:p KwN i Zaćmienie kupiłam, a Przed Świtem tatuś się zmobilizował i kupił :diabloti: i dostałam smycz zmierzchową gratis:razz: :evil_lol:
i mam taką okładkę Zmierzchu filmową, z waszą ulubioną aktorką:evil_lol: i Edziem:loveu:

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Okamia napisał(a):
Uważaj bo jak Ci listę napiszę to niestarczy Ci czasu :diabloti:

Kroniki Wampirze są ciężkie ale są jednymi z najlepszych książek o tej tematyce :loveu: Jest to też fajnie napisane z pkt psychologicznego gdy Lestat zaczyna zastanawiać się nad sobą. Jest wiele książek o tematyce wampirzej jednak w naszym ubogim kraju nie przetłumaczone :roll:

Seriali to się też mnóstwo namnożyło :roll:

Pisz i mów które byś podała do tematu ( Zmierzch mam zamiar wykorzystać jako film do prezentacji więc odpada):diabloti:

Posted

sunshine napisał(a):
Też chciałam zaproponować motyw psa ale pani mi zadała jedno pytanie: " Ile znasz książek, wierszy,dzieł o psach?" Powiedziała że to nie będzie łatwe:shake:.
I posłuchałam:eviltong: A temat to : "Wamipry i wampirologia. Omów zagadnienie na podstawie literatury i filmu".
Pomagajcie, pomagajcie bo czas powoli sie za bibliografię zabierać:cool3::mad:

Dużooo jest ksiażek :eviltong: Ja miałam temat : "Scharakteryzuj i porównaj role psa-bohatera na podstawie książek i filmów" :eviltong:

Posted

[quote name='Martens']Ja też tak mam :evil_lol:
Kupiłąm i cąły zmierzch (już po przeczytaniu pożyczonego!), i intruza, i harrego pottera. Ann Rice kupiłam pierwsze trzy tomy, ale nie spodobało mi się aż tak, żeby kupować kolejne. Ciężko się czyta, jest jak dla mnie starsznie rozwlekle napisane.

Harrym Potterem raczej się nie rozczarujesz, choć naprawdę dobry staje się dopiero od 3 tomu jak dla mnie.

Zmierzch akurat czytałam już swój bo jako pierwsza z znajomych zakochałam się w tej sadze, więc nikt jej nie miał, a nie nawiedzę książek z biblioteki bo śmierdzą :eviltong:
No właśnie różne wersje słyszałam o książkach Anny Rice, kupie pierwszy tom to się okaże, podobno Pamiętniki wampirów są dobre, ale przeraża mnie to że te książki sa takie cienkie :evil_lol: mało do czytania jest.
Z HP zobaczymy, jak na razie nie wciągną mnie, a przynajmniej nie tak jak Zmierzch :cool3:

a ja nigdy nie kupowałam książek na własność.... do teraz:evil_lol: a wszystko przez Zmierzch! przeczytałam całą sagę wypożyczoną z biblioteki, ale musiałam mieć swoje!:eviltong: Zmierzch dostałam na święta:p KwN i Zaćmienie kupiłam, a Przed Świtem tatuś się zmobilizował i kupił :diabloti: i dostałam smycz zmierzchową gratis:razz: :evil_lol:
i mam taką okładkę Zmierzchu filmową, z waszą ulubioną aktorką:evil_lol: i Edziem:loveu:

ja kupiłam najpierw Zmierzch a jak przeczytałam i mi się spodobał to kupiłam od razu całą sagę ;)
Chciałam zakładkę ładną zmierzchową kupic do książki ale nie było w księgarni, a przez internet samej okładki nie opłaca się zamówic

Posted

Ja w mojej małej półeczce mam nawciskane - 4 części zmierzchu , 5 części heartlandu czy jakoś tak, tajemnice Katie, Marley i ja , rasy psów i kilka o koniach i lektury :cool1:
A reszta u brata bo u mnie to i tak bałagan :diabloti:

Posted

bałagany nie mam bo mam wszystko tematycznie poukładane :evil_lol: na jednej półce mam same książki o zwierzętach, na innej historyczne, kolejną zajmują szkolne książki (lalki,wesela i takie tam), na na najważniejszej półce jest kolekcja SM i rozpoczęty Harry czyli taka fantastyka ;) (filmy też tak poukładane są, po kolei filmy o tańcu, komedie, o wampirach itd...)
Ja jak kupię kolejną książkę to wszystkie inne przekładam żeby ta jedna znalazła się w odpowiednim miejscu

Posted

ja mam wszystko na kupie, ale bez bałaganu :eviltong: a lektur prawie żadnych nie mam:evil_lol: o też mam Marley i Ja:loveu:
small perfekcjonistka:cool3:

Posted

small perfekcjonistka:cool3:

tylko jeśli chodzi o książki i filmy :evil_lol: no może jeszcze takim nadmiernym szacunkiem darze buty, każda para jest w osobnym, podpisanym pudełku :eviltong: a wszystko inne to jeden wielki bałagan :diabloti:

P.S Marleya też mam oczywiście ;)

Pisz i mów które byś podała do tematu ( Zmierzch mam zamiar wykorzystać jako film do prezentacji więc odpada):diabloti:

(nie czytałam tych książek)

Graham Mastertom
Pogromca Wampirów
Krew Manitou

Marffin Kyle
Gothique
Carmilla: The Return

Andrzej Pilipiuk
Kuzynki
Księżniczka
Dziedziczki

W. Goethe "Narzeczona z Koryntu"
B. Stoker "Gość Drakuli"
M. Gogol "Wij"
A.K. Tołstoj "Rodzina wilkołaka"
A.K. Tołstoj "Upiór"
A. Dumas (ojciec) "Biesiada widm" (fragment)
J. Sh. Le Fanu "Carmilla"
S. Grabiński "W domu Sary"
E.F. Benson "Pokój na wieży"
J. Siewierski " Zemsta zza grobu"
B. Leman "Pielgrzymka Clifforda M."

Amelia Atwater-Rhodes
- "KSZTAŁT DEMONA"
- "NOCNY DRAPIEŻCA"
- "W GĄSZCZACH MROKU"

BiblioNETka - temat na forum - Książki i okolice> Zestawienia tematyczne> Wampir, wampiry, autor: Vylena

Posted

[quote name='sunshine']Pisz i mów które byś podała do tematu ( Zmierzch mam zamiar wykorzystać jako film do prezentacji więc odpada):diabloti:

większość z tych filmów widziałam :diabloti:
Top 70 Vampire Movies of All Time

miłego oglądania :evil_lol:

Napewno bym uwzględniła wielkie hollywoodzie produkcje bo takowe mogą znać wszyscy ;)

Posted

na jednej półce mam same książki o zwierzętach, na innej historyczne, kolejną zajmują szkolne książki (lalki,wesela i takie tam), na na najważniejszej półce jest kolekcja SM i rozpoczęty Harry czyli taka fantastyka

ja tak samo :p

-----
kurcze skończyłam sagę zmierzchu i tak nie mam co czytać, czyba zacznę od początku :oops: jeszcze raz

Posted

a co ja mam zrobić? znów mam STRASZNĄ ochotę przeczytać Zmierzch... ale niedawno czytałam, to byłoby głupie czytać 4 raz książkę w ciągu roku!:shake: ale jak czegoś nie zrobię to znów zacznę czytać i rodzice się wkurzą i sama na siebie się wkurzę:eviltong: ratujcie!

Posted

C&B napisał(a):
Dlatego nie wiem czy moje beidne uszy wytrzymają w kinie :-(:diabloti:

Dlatego ja się nie wybieram do kina, mimo że chciałabym zobaczyć film na dużym ekranie.
Chyba bym eksplodowała, gdybym próbowała się wczuć, a jakieś głupie pindy co chwila mi wyły/wzdychały/płakały/komentowały/piszczały nad uchem :p

Posted

spokooojnie, jest rozwiązanie problemu :) przyjść później do kina, a nie na premierze czy gdzieś na początku. ja poszłam na Zmierzch do kina w drugim tygodniu ferii zimowych i był całkowity spokój, kilka osób na sali :p