Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny... obstawiam że te powyżej 12 rozdziału to ff-y ;)
dlaczego?? Bo nie ma ich na stronie meyerki :eviltong: a raczej wątpie by ponad połowę książki wypuściła specjalnie do sieci bo nie było by po co jej kupować ;) (zaraz się zacznie pisanie że przecież i tak by wszyscy kupili :roll:) a tak zostało stworzone napięcie :loveu:

MS jest moją ukochaną częścią i proszę nie piszcie że to 5 część bo nie jest nią... jest to pierwsza część tyle że napisana z innego punktu widzenia... a to że ma niby napisać wszystko z perspektywy Renesmee to plotki... i mam nadzieje że tak sie nie stanie :roll: jedyne na co liczę i to okropnie to New Moon z pkt widzenia Eda :loveu: po tym fragmencie z tel Rose wymiękłam i stwierdziłam że to by była najlepsza książka jaka wyszła :evil_lol:...

... zaraz po Tolkienowskich tworach:evil_lol:

ps. ogląda ktoś True Blood??:loveu:

Posted

[FONT=Times New Roman]ja oglądałam tylko sporadycznie pierwszą serię, bo zarówno jak i druga leci o godzinie, o której zazwyczaj nie ma mnie w domu, ewentualne w zasięgu telewizora :-(
edit ;
furgonetka mogła by opowiadać to, co ewentualnie po cichaczu zdradzała by jej Bella ze swojego życia intymnego z Edwardem [/FONT]:evil_lol:

Posted

Okamia napisał(a):
jedyne na co liczę i to okropnie to New Moon z pkt widzenia Eda :loveu: po tym fragmencie z tel Rose wymiękłam i stwierdziłam że to by była najlepsza książka jaka wyszła :evil_lol:...

New Moon z punktu widzenia Edwarda byłby z pewnością najlepszą książką napisaną przez SM. Kurczę, te wszystkie podróże po świecie, spotkania z innymi wampirami, opisy rozmów, jak się wtedy czuł. O bony .. Na samą myśl o tym wymiękam:)

A co do tej książki z pkt widzenia Reenesme, to się jednak cieszę, że to tylko plotka. Tyle namącili już w życiu Belli i Edwarda, że jakby coś się działo z Reenesme, to byłaby to już przesada:shake: Chyba, żeby SM opisywała walkę tego pół wampira z Jacobem... Byłoby fajnie:P

Posted

Skończyłam sagę :placz::placz:
Powiem że ostatnia książka (przed świtem) ciągle mnie zaskakiwała wydarzeniami, do końca nie byłam pewna co się wydarzy.
Najbardziej podobał mi się jednak Zmierzch :loveu: później to chyba księżyc w nowiu, ale ogólnie saga jest super, jednak wolę Edwarda w roli chłopaka a nie tatusia i męża :evil_lol:
teraz tylko mnie trapią dwie rzeczy, CO A BĘDĘ TERAZ CZYTAĆ ? :placz: i jak przeżyje bez sagi ? :roll:
W sumie zostało mi jeszcze MS ale to tylko kilka rozdziałów przecież :roll: Zastanawiam się czy nie kupić Intruza S.Mayer, bo podobno jest podobny do sagi, bohaterowie są zbliżeni

Posted

small nie martw się, będzie dobrze:lol: na każdego kto przeczytał sagę i mu się podobała przychodzi później czarna rozpacz:evil_lol: ja też tak miałam, myślałam że po tej sadze żadna książka mi się już nie spodoba;) ale jakoś przeżyłam:eviltong:

Posted

ja słyszałam, że intruz jest kiepski.
small, jak nie masz co czytać to poczytaj pamiętniki wampirów, podobno ciekawe i ma pięć części :evil_lol: i historia zbliżona do tej ze zmierzchu, nawet wiele osób sądziło, że na nim wzorowana, aczkolwiek napisana osiemnaście lat temu :roll:

Posted

O tak, to jest czarna rozpacz :placz::placz: teraz to nic nie robię tylko analizuje fragmenty książek :evil_lol:

Hmm... no właśnie nie wiem, różne opinie słyszałam, warto spróbować ;) z tym że to raczej książka o UFO a nie wampirach.
Mam w planach jeszcze kroniki wampirów Anny Rice (bodajże 10 książek o wampirach napisała :loveu:) z tego do połowy są filmy, zresztą nie byle jakie bo "Wywiad z Wampirem" jest moim ulubionym filmem o pijawkach, po za tym "Królowa Potępionych" itd. ;) co nie zmienia fakty że już za Edziem i Bellą tęsknię :placz: żeby się trochę ogarnąć wyżywam się na papierze i rysuje postacie z tłajlajtu :eviltong:

Posted

Small powiem tak : Kroniki są boskie ale są też trudną książką :loveu:
Ja właśnie na pamiętniki wampirze mam ochotę ... ale nie wiem... :evil_lol:

Posted

Okamia napisał(a):

to ja ci mówię, że wiesz, bo właśnie mi mamusia przyniosła pierwszą część i mi się podoba :loveu: :evil_lol:

Posted

Okamia napisał(a):
Small powiem tak : Kroniki są boskie ale są też trudną książką :loveu:

trudne? w jakim sensie :cool3:

Posted

smallpati napisał(a):
jednak wolę Edwarda w roli chłopaka a nie tatusia i męża :evil_lol:
teraz tylko mnie trapią dwie rzeczy, CO A BĘDĘ TERAZ CZYTAĆ ? :placz: i jak przeżyje bez sagi ? :roll:

Ja znalazłam złoty środek na czarną rozpacz.. Po prostu czytam kilka razy tą samą część :P Oczywiście z pewnym odstępem czasowym:diabloti: Najwięcej przeczytałam Przed świtem, bo aż chyba 6 azy, potem Zaćmienie 5 razy, Księżyc w nowiu teraz czytam 3 raz, a Zmierzch tylko 2 razy, bo pożyczyłam od koleżanki i musiałam oddać.
Mój brat, mówi mi coś takiego-,, Martyna, czy ty wiesz, że jesteś chora psychicznie? Żaden normalny człowiek nie czyta kilka razy tej samej książki w przeciągu miesiąca..."
A co mi tam, mogę być i chora psychicznie, ale lubię sobie ,, utonąć" w sadze...

Też bardziej lubiłam Edwarda jako chłopaka, a nie męża i ojca.... Hmmm ciekawe dlaczego...:roll:?

Dobra idę się ,, utopić: :P:diabloti:

Posted

pomysł żeby przeczytać po raz drugi sagę też przemyślałam, ale musze najpierw poczekać aż koleżanka mi odda Zmierzch, bo tak od końca to nie mam sumienia czytać :evil_lol:
Normalnie mam depresję :eviltong: ale ja tak mam często, tzn. pierwszy raz po ksiąze, zazwyczaj mam tak tylko po filmach np. po Troi (w akcie depresji widziałam ją 43 raz w ciągu tyg. :evil_lol:)

Zastanawiam się nad tymi pamiętnikami wampirów, czytałam różne komentarze ale większość z nich nie zachęca do przeczytania książki :roll:

Edzio jako nie mąż i nie ojciec był taki hmm... fajny, szalony, z głupawymi pomysłami, zazdrosny a później taki nudny się zrobił :/ z samymi problemami na głowie

Posted

też przeczytałam sagę drugi raz i mi siostra jęczała nieustannie, że coś nie tak z moją głową :eviltong:

a jak wiem o co kaman z tym Edziem - po prostu Stefcia skupiła się bardziej na kreacji Pani Otwartej Paszczy jako super-zajefakenbistycznej nowej niezniszczalnej super-hiroł-bicz :evil_lol: i reszta postaci zeszła niestety na dalszy plan :shake:

które postaci lubicie najbardziej? które z książki, a które z filmu? :razz:

moje typy książkowe - Edek, Dżejkob (a co mi tam :evil_lol:), Emmet, Seth, Leah :loveu::loveu::loveu:

filmowe - Carrrrlisleee :loveu::loveu::loveu: absolutnie James i jego ruda, no powiedzmy Alice, piękna Esme :p dość dobrze 'dobrana' Rosalie, Emmet znów, więcej grzechów nie pamiętam :eviltong:
no dobra, po pół godzinie się człowiek zaczyna przyzwyczajać do prostego profilu twarzy Edka :evil_lol:

Posted

[SIZE=6]UWAGA - kto nie czytał wszystkich części albo nie oglądał filmu, spojler. :diabloti:
[quote name='evl']po prostu Stefcia skupiła się bardziej na kreacji Pani Otwartej Paszczy jako super-zajefakenbistycznej nowej niezniszczalnej super-hiroł-bicz :evil_lol: i reszta postaci zeszła niestety na dalszy plan :shake:

:loveu: :evil_lol:

[quote name='evl']które postaci lubicie najbardziej? które z książki, a które z filmu? :razz:
z filmu, którego tak nawiasem nienawidzę, za wycięte sceny (np. ta w której Esme całowała się z Carlislem ... :loveu: :angryy: )

- klikać :D
to Charlieeeeeeeeeeeee :loveu: taki typowy menel ciągle z piwskiem i z tą super-niuniastą strzelbą ! :loveu: :evil_lol: i Dżejkop, którego w ogóle kocham jako postać, ale i aktora grającego go :loveu: (nie pamiętam już nawet od kiedy mam jego tyłeczek na tapecie :shake: :evil_lol: :loveu: )
no i Karlajsika :loveu: i jego wejście smoka na izbę przyjęć... czy gdzie tam Belka leżała (?)
- klikać :D
ogólnie to według mnie film był taki troche mulasty :diabloti: no i ciekawy był Jasper, któy faktycznie wyglądał jakby go coś bolało :roll:
no a z książki, którą cenię sobie ponad wszystko, a o którą obrzucają błotem wszyscy, którzy gardzą filmem... :cool3: to oczywiście Edwarda, Dżejkopka :loveu: ma chłopak charakter i w dodatku jest cieplusi :loveu: no i przemienia się w całkiem porządnego psiaczka :loveu: :diabloti: Leah, która ma charakter i zrugała Belke :loveu: Alice, bo była taka bezpośrednia :loveu: no i z czwartej części ; Rumunów, Benjamina i Tię, Maggie, Siobhan i Amazonki.
i jeszcze dodam, że niesamowicie zazdroszczę aktorce grającej Victorię włosów ! :loveu: :placz:

Posted

jak dla mnie to Jasper w filmie wyglądał jakby miał zamiar za sekundę zwymiotować:evil_lol: cały film miałam takie wrażenie. i strasznie nie podobała mi się jego fryzura. a przecież normalnie to całkiem ładny chłopak:eviltong:
ja najbardziej lubiłam Edzia of kors:loveu: Alice-elf, Emmet książkowy i filmowy jest zajefajny, taki zabawny:loveu: Kellan Lutz bardzo pasuje do jego roli;) a może smallpati nie poznałaś bo rysowałam to dawno, ale ja przecież rysowałam Kellana:p może nie wygląda dokładnie jak on ale to był pierwszy człowiek jakiego w życiu rysowałam tak na poważnie:eviltong: http://img188.imageshack.us/img188/702/zdjcie041kopia.jpg
ale jakość zrypała się:evil_lol:

Dżejkoba Debila:evil_lol: nie lubię ani w książce ani w filmie. i jeszcze ta okropna peruka:shake::lol:
a Bellę na przekór wam wszystkim lubię:loveu: obie wersje- filmową i powieściową :D

Posted

Spojler. :diabloti:

Lautner wygląda w tej peruce jak Pocahontas :shake:
na szczęście w księżycu zetnie włosy, i będzie latał z gołym torsem po ekranie:errrr: :Cool!:
a w następnych częściach o ile pamiętam, zarzuci skórzaną kurtke i będzie podjeżdżał motorem po belle pod szkołe :diabloti: :loveu:
a rysunek bardzo mi sie podoba *_* !

Posted

http://i43.tinypic.com/291g4zd.gif jak oglądam TAKIE wycięte sceny to mam ochotę komuś strzelić :angryy: przecież to dopełnia obraz i Carlisle'a i Esme.

http://i41.tinypic.com/8wxevb.jpg bożżżżżeeeee kocham go! :loveu::loveu::loveu::loveu:

haha, a tak wracając do błędów to mi się coś przypomniało - tłumaczka dała ciała (po raz kolejny :cool1:) jeśli chodzi o... odmianę imion!

kto, co? (jest) - Aro
kogo, czego? (nie ma) - Arona*, Ara to taka duża papuga :roll:

tak samo jak Bruno - Brunona, ale widać nie przywiązywała pani zbytniej uwag do polskiej odmiany czegokolwiek, nie mówiąc o imionach... :mad:

kolejny przykład, którego już nie jestem tak pewna, ale coś mi "nie leży" :eviltong:

Seth. powiedzmy, że spolszczone brzmi bardziej jak 'Set'. nie bawimy się chwilowo w through i sru :evil_lol:

kogo, czego (nie ma?) Setha.
o kim, o czym (myślę?) o Secie. o Setcie? ale raczej nie o Sethcie...

:roll:

a jak się wymawia Carlisle? :diabloti: wychodziłoby niby [kar'lajl] :evil_lol:

a tak bajdełej :lol: zawsze jak czytałam o Jasperze, miałam przed oczami Spike'a z Buffy :oops:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/56/S618_Spike.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/36/S410_Spike.png

ale teraz jest już stary i obleśny :eviltong:

Posted

evl chyba tak się to wymawia jak ty napisałaś:evil_lol: jak pierwszy raz usłyszałam jak oni wymawiają w filmie "Carlisle" to zdębiałam:eviltong: nigdy nie myślałam o tym jak to się wymawia a tu takie dzikie:evil_lol: karlajl czy jakoś:evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']trudne? w jakim sensie :cool3:[/quote]

Trzeba przy nich myśleć :loveu: dla mnie to jest super... ale wiesz... ja gdy opowiadam o swojej miłości do psów i książek to moi rówieśnicy patrzą jak bym się z choinki urwała ( ogólnie czasami jak mnie jakaś książka wciągnęła i na lekcjach i przerwach czytałam to za świra mnie mieli :evil_lol: - nie ma to jak liceum gdzie tylko się gazety czyta - cytat mojego psorka od TI :loveu:)

Moje ulubione postacie z tłajlajt?
Carlise, Esme, Rose, Alice... Jazz:loveu: i cytat z MS 'Jasper był cierpiący':loveu: Emmet i ... Rumuni... :loveu:

z filma?? chyba Carlise ^^ i Victoria :loveu: James też był niezły nom i Emmet :evil_lol: