Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fizzy napisał(a):
Ja przeczytałam wszystkie 4 razy nawet:evil_lol:

Nom ja właśnie też xD
Aston :loveu: czemu to kazali wyciąć to ja nie wiem :roll: Pokazuje to totalną głupotę Belli :evil_lol:

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja przeczytałam, pobieżnie to pobieżnie, ale jednak :diabloti:

uwaga, będzie spolier.

czy Was też okropnie wyprowadziła z równowagi ciąża Belli? :evil_lol: bo nie dość, że ta łajza z uśmiechem na ustach poświęcała swoje właściwie życie, gruchała do małego potworka i w ogóle, to Edzio się zachował jak kompletny idiota na wieść o 'chyba jestem w ciąży'. irytacja we mnie rosła, aż doszłam do fragmentu, w którym Carlisle (:loveu:) mówi, że ludzie mają 23 pary chromosomów a wampiry 25 (?) i że wydawało mu się, że mają ze sobą mniej wspólnego niż lew i kot domowy i tylko dlatego nic nie powiedział naszym gołąbeczkom.
haha :lol:

Posted

Okamia napisał(a):
Hello :eviltong:
na chomiki się przerzuciliśmy bo tam wycięte fragmenty są :evil_lol:
Czytałaś??

Pytanie - czy ktoś już wszystkie przeczytał :evil_lol: bo chce z kimś pogadać o stypendium ^^ i wybiciu szyb :evil_lol::loveu:

Ja przeczytałam, dobre to było i szkoda, że wycięte...

Posted

Martyna&Zara napisał(a):
Witam ponownie:)
Widzę, że z Twilighta dyskusja przechodzi na chomiki jakieś:diabloti: Co to ma być ? :P
Nie wiem, czy widzieliście, ale powstał nowy fanowski zwiastun new moona autorstwa Tiffanyd666... Chcecie link? Uważam osobiście, że ten fanowski jest lepszy od oficjalnego :)
No i oczywiście najlepsze dwie sceny w trailerach to:
-przemiana Jacoba w wilka
-jak panna otwarta paszcza się zwija z bólu :P (Dobrze jej tak:diabloti:)

Chętnie zobaczę
w sumie już linku nie musisz dawać bo znalazłam sama :evil_lol:

Ja jestem w trakcie "Zacmienia", a dokładnie urwałam w momencie gdy Edzio i Bella będą nocować sami w domu :cool3: zaraz rzucam wszystko i idę czytac dalej :evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']Ja jestem w trakcie "Zacmienia", a dokładnie urwałam w momencie gdy Edzio i Bella będą nocować sami w domu :cool3: zaraz rzucam wszystko i idę czytac dalej :evil_lol:

haaaaaaaaaa! nie czytaj tego! Edzio jej powie, że we wszystkich religiach obowiązuje zakaz seksu przed ślubem w związku z czym jej teraz nie bzyknie, choć chciałby :evil_lol: nie wiem jak Wy, ale ja w tamtym momencie je*łam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ale cóż, może ja mam zaburzony światopogląd, bo jestem niewyznaniowa i pewnie pójdę do piekła :diabloti:

Posted

[quote name='evl']haaaaaaaaaa! nie czytaj tego! Edzio jej powie, że we wszystkich religiach obowiązuje zakaz seksu przed ślubem w związku z czym jej teraz nie bzyknie, choć chciałby :evil_lol: nie wiem jak Wy, ale ja w tamtym momencie je*łam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ale cóż, może ja mam zaburzony światopogląd, bo jestem niewyznaniowa i pewnie pójdę do piekła :diabloti:

Wierz mi że ja tyż je*łam :evil_lol: Normalnie dostałam wtedy napadu śmiechawy głupawkowej :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Co do ciąży to jak to mawiał mój nauczyciel od fizyki z gim : Cud nad Mogielnicą :evil_lol: (to bajoro w Pniewach )

Posted

[quote name='evl']haaaaaaaaaa! nie czytaj tego! Edzio jej powie, że we wszystkich religiach obowiązuje zakaz seksu przed ślubem w związku z czym jej teraz nie bzyknie, choć chciałby :evil_lol: nie wiem jak Wy, ale ja w tamtym momencie je*łam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[FONT=Times New Roman]też je*łam, jak przeczytałam ten niby spojlerek[/FONT] :evil_lol:

Posted

[quote name='Bowtruckle'][FONT=Times New Roman]też je*łam, jak przeczytałam ten niby spojlerek[/FONT] :evil_lol:

Spojler nie spojler ale szanujemy to że kilka z nas nie czytało jeszcze książek... znaczy wszystkich części :evil_lol:

Posted

A ja i tak wkleję :P

miałam to zrobić ale mi się odechciało :evil_lol:

haaaaaaaaaa! nie czytaj tego! Edzio jej powie, że we wszystkich religiach obowiązuje zakaz seksu przed ślubem w związku z czym jej teraz nie bzyknie, choć chciałby :evil_lol: nie wiem jak Wy, ale ja w tamtym momencie je*łam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

skończyłam książkę :evil_lol: załamałam się jak doczytałam ten właśnie fragment :eviltong:
Najpierw ona chce, a on nie, później on na łące, ale znów ona nie :evil_lol: pomijając wszystkie drobnostki i kwestie wampirzo-wilkołakowe skomplikowany ten związek :eviltong:

Spojler nie spojler ale szanujemy to że kilka z nas nie czytało jeszcze książek... znaczy wszystkich części :evil_lol:

dokładnie ;)
Co prawda ja to przeczytałam już po skończeniu książki, ale pewnie ciekawość by mnie zeżarła i bym to wcześniej tez przeczytała :evil_lol:

A co do Jackoba to jednak stwierdzam że nadal go lubię :diabloti: wiem, wiem jest chamski, wredny, itd. ale ja jednak lubię niegrzecznych chłopców :evil_lol: I co by on nie zrobił (biorąc nawet pod uwagę molestowanie ustne Belli) to i tak darzę go sympatią :loveu:
Co do książki to oczywiście mi się podoba (jak 2 poprzednie części :cool3:). Zauważyłam że Mayer ciągnie całą książke i dopiero jakieś 60 stron od końca rozwija się cała akcja, ta główna akcja, ale nie powiem, mobilizuje to do dalszego czytania :loveu:

Posted

Bowtruckle napisał(a):
[FONT=Times New Roman]ja przeczytałam! :great: i rozpaczam nad tymi.. hm, nieszczęsnymi dwunastoma rozdziałami midnight sun. :placz:[/FONT]

O ile dobrze zrozumiałam nie zabardzo podoba ci sie 5 część..
No cóż jeśli jest tak jak wnioskuje, to mamy całkowicie inne gusta.. Ja już się zakochałam w Midnigt Sun i nie mogę się doczekać wydania. Ciekawe jak Mayer przedstawi cierpienie Edwarda w 4 części, tylko pisanej z jego punktu widzenia...
Kurcze coś mam z głową, bo najbardziej lubię opisy cierpień:diabloti:
A co to Zaćmienia, to strasznie się wkurzyłam na Pannę Otwartą Paszczę w Epilogu, że kurde tak zmienia zdanie. Na początku chce teraz nie....Jak dają to się bierze :P

I ostatnie moje przemyślenia... Oczywiście dotyczące wyciętych scen.. Nie przeczytałam jeszcze wszystkich, ale kiedy czytałam ,,Zakupy z Alice" i ,,Stypendium" To chciałam się rzucić na redaktorów, że to wycięli:diabloti:

P.S.: A rozdziałów Midnight Sun przeciekło już 15, a nie 12:P

Posted

[FONT=Times New Roman]piętnaście :crazyeye: ? biegnę szukać!

edit ;
mam, biegnę czytać!

[/FONT][quote name='Martyna&Zara']O ile dobrze zrozumiałam nie zabardzo podoba ci sie 5 część..

[FONT=Times New Roman]Midnight Sun, to zaraz po Księżycu moja ulubiona! i właśnie ubolewam nad tym, że Meyer zdecydowała się jej nie wydać, chociaż są tacy, któzy sądzą, że to tylko niezły chwyt reklamowy, i książka tak na prawdę zostanie wydana. Ćóż, pozostaje tylko czekać... :roll: i mieć nadzieję![/FONT]

Posted

[quote name='Foxowa']Podobno jest tylko 12 a reszta to wyobraźnia czytelników.
A gdzie widziałaś?

[FONT=Times New Roman]możliwe, ale przeczytać zawsze można :lol:
ja wpisałam w google 15 Midnight Sun (tjiaaa.. :roll:) i kliknęłam pierwsze co mi znalazło. :eviltong:[/FONT]

Posted

Bowtruckle napisał(a):
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]Midnight Sun, to zaraz po Księżycu moja ulubiona! i właśnie ubolewam nad tym, że Meyer zdecydowała się jej nie wydać, chociaż są tacy, któzy sądzą, że to tylko niezły chwyt reklamowy, i książka tak na prawdę zostanie wydana. Ćóż, pozostaje tylko czekać... :roll: i mieć nadzieję![/FONT]

Co??!! Postanowiła, nie wydać? Kurde jadę do tego Pheonix i i zaraz powiem, Mayer co zrobię jak nie wyda 5 części! Ja słyszałam, że mają powstać 4 z punktu widzenia Edwarda, a potem jeszcze chyba 5 z punktu widzenia Reenesme. Jak się okażę, że to tylko wybujała wyobraźnia twilighterów, to się załamię. w sumie bym się dziwiła, gdyby Mayer jeszcze czegoś nie nabazgrała. Zakopać kopalnię złota? Kto to widział?

Posted

Już pobieram, zobaczymy jakie to są. Mam nadzieję, że to z przecieku. Tzn. nie mam nadziei, że dojdzie do następnego.

Ja właśnie na chomiku znalazłam.

Edit:
Znalazłam również na tym chomiku rozdziały powyżej 15...

Posted

[FONT=Times New Roman]na oficjalnej stronie Meyer napisała, ze MS nie zostanie wydana, przez te dwanaście rozdziałów, które przeciekło, o tym, że ma być więcej części z punktu widzenia Cullena nie słyszałam, tylko o Zmierzchu. Renesmee? O tym też nie słyszałam :evil_lol: znajomi zaś spekulowali o całej sadze z punktu widzenia furgonetki panny Swan.. :evil_lol:[/FONT]

Posted

Bowtruckle napisał(a):
[FONT=Times New Roman] znajomi zaś spekulowali o całej sadze z punktu widzenia furgonetki panny Swan.. :evil_lol:[/FONT]

Hmm... ciekawy temat :P Tylko obawiam się, że zawierałaby tylko coś okoły 3 części, ponieważ jak pamiętamy w 4 części zmierzchu niestety kochana furgonetka zginęła,, śmiercią naturalną ":evil_lol:. :P