Kuna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ewa Nowak... jedna z prekursorek sportu zaprzęgowego w Polsce, znany hodowca, a przede wszystkim osoba, która nie odmawia pomocy ani ludziom ani zwierzętom. Nigdy nie oczekiwała uznania, oklasków czy spelndoru - robiła to w co wierzyła i co było dobre. Tak po prostu... ale teraz znalazła się na granicy... i potrzebuje naszego wsparcia. Dajmy Jej poczucie, że nie jest sama w swojej walce, że są ludzie, którzy będą Ją wspierać, sprawmy, że idea, która zrodziła się w głowach ludzi nabierze rozpędu, nie zatrzyma się... sprawmy wszyscy, aby Zaprzęg Życia przejechał przez całą Polskę i serca wszystkich psiarzy. [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]A jeżeli ktos zapyta, dlaczego tu, w "Psach w potrzebie"? Długo zastanawiałam się nad tym, gdzie umieścić ten wątek. ...odpowiedź jest prosta, psy potrzebują Ewy![/FONT] Quote
iwi10 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Hop na 1......... Pamiętajmy że musimy trzymać się razem i wspierać się nawzajem teraz jest Ewa a za jakiś czas możesz być ty nie zapominajmy za każdym psiakiem w potrzebie stoją ludzie jest nas i tak mało. Przyłączcie się do walki ona musi ją wygrać a wystarczy nieraz tylko dobre słowo. Quote
eskimoteam Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Idea mushingu to nie tylko wyczynowy sport, ekstremalne wyprawy, system treningowy, wyprawa na biegyn czy sukcesy na zawodach, wielogodzinne treningi, radość z posiadania psów, itd ...Mushing to także sprawdzian charakteru, odpowiedzialności, zdolności do niesienia pomocy słabszym, odwaga i poświęcenie. Ewa robiła to i robi nadal w wielkim stylu. Często przez niektórych ludzi krytykowana jest niekwestionowanym autorytetem i niewątpliwie jest także pionierem mushingu w Polsce. Wszyscy musherzy bezpośrednio lub pośrednio jesteśmy z Nią związani wspólna pasją. Czytaliśmy kiedyś romantycznego Londona, Curwooda, czy ,,Okrutny szlak". Studiowaliśmy biografię polskiego zesłańca na Sybir Wacława Sieroszewskego. Historia ludzi i psich zaprzęgów to wspaniała historia ludzi i ich psów dzielnych, podejmujących wielkie wyzwania, ludzi potrafiących w imię pewnego systemu wartości zaryzykować nawet własne życie. Nie tylko dla sławy. Też dla drugiego człowieka. Ewa bierze udział w najbardziej trudnym wyścigu na świecie. Stawką jest po prostu życie. Jest z tym sama. Narazie... ...trzeba to zmienić... ...zaprzęgnij swój zaprzęg życia... ...przyłącz się... Quote
Kuna Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Kochani dziękuję Wam za podnoszenie tego wątku!:lol: Cały czas mam nadzieję, że nasza "psia Polska" kocha tez ludzi. Takich ludzi! Ewa - jesteśmy z Tobą! Quote
paros Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ewa, jestem z Tobą - musisz wygrać walkę o życie - psi zaprzęg poprowadzi Ciebie do zwycięstwa Quote
ASICAiBREGO Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Hop, do góry!! Jak czasu mi starczy, to się jutro w Gdańsku zjawię :p Quote
ASICAiBREGO Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 No to juz wiem, że bede na 100%, zobaczymy tylko w jak licznym gronie :) Hop!! do góry Ewo !!!! Quote
Kuna Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 AISCAiBREGO fantastycznie :multi:, cieszę się, że przyłączasz się, iwi10 mam nadzieję, że też się tam pokażesz:cool3:. Ja będę z Wami całym sercem i wszystkimi myślami. A tu poczytajcie sobie jeszcze przed snem Gdańsk - oficjalna strona miasta Ewa! walczymy!!:loveu: Quote
ASICAiBREGO Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Udało mi się pojechac zaraz po zajeciach w domu dziecka, niestety samej, bez dogoterapeutów. Właśnie wróciłam, umeczona jestem starsznie. Brego zasnął zaraz po przyjściu, padł jak zabity, wcale się nie dziwię, pogoda dopisała, co z pewnością go dobiło. Ja zjawiłam się około 13:30, ludzi jeszcze nie było za wielu.... ale coś już się działo Chłopaki Aryi "kopali się na scenie" a Arya popiskiwała jak by to ją bolało (choć ja zakładam, że nawet nie bolało chłopaków ) Jak już skończyła popiskiwać (w tym momencie serdeczne pozdrowienia dla Aryi ) a chłopaki zakończyli występ sztuk walki przyjechała telewizja (paskudy, tak późno dopiero....) Był chłopak idziewczyna śpiewająca na scenie "nie dokazuj miły nie dokazuj....." i inne przeboje bardzzzoooo ciekawe (co nie Olu, Gdzie ci męszyźnii..... oooooooaaaaooooaaaaooo....) W miedzy czasie poznałam parkę z dwoma hasiorkami, wiec się sobie pogadaliśmy, ... no jak to o czym(?) o psach przeciez Ktos wyciągnął nas na porady weterynaryjne, bo akurat było pusto u pani wet, a trzeba było nakręcić materiał, no to teraz jestem gwiazdą telawizji jak ktoś znajdzie ten kawałek to dajcie mi linka, bo ja tv nie ogladam, a bardzo chętnie bym zobaczyła, który mam ładniejszy profil Po weterynarzu moje zajecie polegało na odkrywaniu który jest lepszy profil Bregulca, bo nagle pieso sie stał sławniejszy od swojej właścicielki i wszycy chceili miec z nim zdjęcia Potem był czas na mizianie, zagladanie w uszy, zęby i ciagnięcia za ogon.... ale że Brego rasowy dogoterapeuta,wszystkiemu sprostał bez mrugnięcia okiem (wytrzenowany przez chłopców z domu dziecka, którzy go dzić podnosili - w konkursie kto dłużej utrzyma psa na rękach) No... i wreszcie .... zaprzeg Tak, kolejna atrakcja przed (a właściwie po ) 16:00 Maciek pojechał....... ........ a potem była ósemka........ ........ a potem to już nic potem pieski wróciły na swoje miejsca. A potem był konkurs (nie ukrywam mój ulubiony) Pytanie: -Jak się nazywa osoba poworzaca psim zaprzegiem? Odpowiedz dziewczynki: - Pan Maciek Pomoc: - Ale tak ogólnie, kto powozi zaprzegiem, nie tylko pan Maciek Odpowiedź dziewczynki: - Eskimos No a potem, to już sie zawinęłam, teraz siedzę w domu, jem pizzę i miło wspominam Załóje, że na fayer show nie zostałam, ale już nie dałam rady. Reszte niech zreferuje ktoś kto nie wymiękł aaaa.... zapomniałam dodać wcześniej, ktoś mi buchnął miskę na wodę dla psa mam nadzieję, że jakies dziecko wzięło w ramach wiaderka do piaskownicy, bo jesli to rodzić to wrrrrr...... Quote
eskimoteam Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='washee']ImageShack - wstaw Basiu następne, niech wątek nie zamiera.... Quote
Nemi Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='eskimoteam']wstaw Basiu następne, niech wątek nie zamiera....[/QUOTE] To co ? Podnosimy ... i ku nowym wyzwaniom ;) Quote
washee Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Kolejny etap Zaprzęgu Życia...pomknął ku samej Pani Ewie.Z cała mocą dobrych serc zaangazowanych w pomoc chorej Musherce.Wystarczy chciec i wszystko jest mozliwe :-).Dziekuje w swoim imieniu wszystkim ,których spotkałam..Krótka fotorelacja.B ImageShack(TM) slideshow Quote
Recommended Posts