snuszak Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Baster to roczny dzieciak znalezionyw nocy. Błakający się po ulicach, kulawy. Nie wiadomo czy kulawizna spowodowana była potrąceniem czy kopnięciem można tyko się domyslać. Mimo wszystko Baster to psiak bardzo kontaktowy, kochający ludzi i mający swoje zdanie! Potrafi powiedzieć co mu się nie podoba, bądź i to pokazać. Widać, że w miejscu gdzie przebywał wcześniej nie został nauczony podstawowych zachowań. Jedyne co potrafi to utrzymać czystość w domu. Złości się bardzo gdy ktoś wychodzi z domu i psiak zostaje sam, jednak komunikuje to narazie jedynie głosem. w domu jeszcze nic nie zostało zniszczone. Jego gadatliwość to jedna z głownych cech, szczeka z radości i złości. Narazie pracuję nad tym by w domu zachowywał się ciszej - są już duże postępy. Wspaniale natomiast dogaduje się z innymi psami, potradi szaleć z pół dnia, później pada zmęczony pod łóżkiem. Nie wchodzi do łóżka - spi pod nim albo obok. Co mnie bardzo cieszy - to bardzo pojętny psiak. Już po jednej lekcji chodzenia na smyczy rozumie o co chodzi. Baster poszukuje kochającego domku, najlepiej z ogródkiem, bo przez cieńkie ściany bloków wszytsko słychać a może powodować jego szczekanie. Najlepiej gdyby to był domek, który wcześniej psiadał psa, lub szuka następnego do powiększenia stada. Mały nie powinien trafic do osoby uległej, bo szybko nią zawładnie i będzie robił co chce. pomóżcie temu wspaniałemu, szalonemu, pełnemu energii dziecku znaleźć dom! Obecnie piesek przebywa w domu tymczasowym pod Poznaniem. Zdjęcia wstawię już niedługo. Quote
Lilmo Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Co za uroczy psiak z tego Bastera :loveu: Czy on jest takim małym psiakiem, czy te zdjęcia wywołują złudzenie optyczne ? ;) A co z tą jego kulejącą nóżką? Widział ją już weterynarz? Czy potrzebna jest pomoc w ogłaszaniu psiaka ? Wybacz mi proszę to dużą ilość pytań :oops:;) Quote
supergoga Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Lilmo, on jest małym pieskiem. Widziałm go wczoraj. Świetny chłopak jest. A ważny domek, bo w kolejce do kasi czeka Aurora ze schroniska, pilnie potrzebuje tymczasu. Twoja pomoc w ogłaszaniu jest wręcz nieodzowna. Masz dobrą rękę. Jeśli możesz, wystawiaj tam gdzie zawsze i ja tam gdzie zawsze. Kontakt - na Kasię. Quote
snuszak Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 to malutki pies, nie ma 10 kg nozki juz lepiej, czasem jak za duzo z pakosławem poszaleje to go troszke boli, dzis musialam go na spacerze na smycz szybko zlapac bo tak biegal z pakiem ze sie wywrocil pare razy z tego szalenstwa :shake: ogłaszanie jak najbardziej, bardzo prosze o pomoc w tym bo nigdy dobra nie bylam w ogłaszaniu, kontakt mailowy snuszkak@gmail.com tel. 509565343 Baster własnie spi zmeczony bo odbywały z pakiem polgodzinne tarmoszenie sie :evil_lol: psiaki tak lubia sie bawic ze soba, bo pako najbardziej lubi wszytskie wersje mini mały jest juz odrobaczony narazie w kupie robali nie było ale pewnosci nie mam czy to jego czy paka wiec bede jeszcze obserowac :p Quote
Lilmo Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Dobrze w takim razie mogę jeszcze dziś zrobić mu ogłoszenia, tylko poproszę o dane kontaktowe. Patrząc na jego zdjęcia mam wrażenie, że niezwykle charyzmatyczny z niego chłopak, oby szubciutko znalazł dom. Postaram się pomóc na tyle ile jestem w stanie. edit> widzę, że już są dane ;) Quote
Lilmo Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 W takim razie maluch ma już ogłoszenia na: poznan.gumtree.pl 4lapy.pl adopcjepsow.org eoferty.com.pl kupsprzedaj.pl kupiepsa.pl ogloszenia.interpress.pl nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl hodowcy.com.pl epoznan.pl oxl.pl kokosy.pl polska24.pl oglosze.pl Quote
supergoga Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Dzięki Lilmo, jestes niezawodna. Ja niedawno wróciłam z domku Kasi i od Taty - i już dzisiaj nie dam rady. Ale jutro już wszystkie moje ogłoszenia będą. Quote
Lilmo Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Baster hop w górę. Niech Cię ktoś wypatrzy maluchu! Quote
snuszak Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 dzięki ogromne Lilmo :loveu: mały czuje się super, z nogami już wszytsko dobrze i cały czas szaleje z pakiem :p tylko nauczył sie ze jak nikogo w domku nie ma to ładuje na na wyrko :evil_lol: Quote
supergoga Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Baster - roczny mały psiak w potrzebie szuka domu (649457531) - Aukcje internetowe Allegro JUz na allegro. Na stronie Fundacji tez. Za moment reszta. Quote
Lilmo Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Odwiedzam Cię Basterku pełna nadziei na dobre wieści :loveu: Quote
snuszak Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 no narazie telefonów ani maili nie było :shake: no i Baster dziś ładny numer wywinął. Słupki w moim płocie tworzą przerwy ale dosyć małe, ani chyda figa nie wychodziła ani inne, a Baster nie wiadomo jak dziś rano wychodził na siusiu i zwiał :crazyeye: szukaliśmy go na pobliskich ulicach i nic, 5 godzin później dzwoni sąsiadka że jest u fryzjera i chyba ten nasz nowy piesek tam jest.... jak sie okazało baster zwiał i zabładził, bo to mały głupek jest :diabloti: lało strasznie, a że drzwi u fryzjera były otwarte to wlazł i go Pani na zapleczu połozyły bo trzasl sie strasznie z zimna, po telefonie zaraz go odebralismy teraz lezy i nawet nie chce tyłka ruszy zeby wyjsc na wieczorne siusiu :oops: błakał sie tyle godzin... szczescie ze akurat tak sie stało, tylko co zrobie z tym uciekajacym bydlakiem... Quote
marta23t Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 oj Baster, Baster za dobrze w dupsku masz i na ucieczki Ci się zbiera?:mad::cool3: Kasia będziesz musiała na ogród z nim chodzić albo siatkę taka plastikową podwiązać do ogrodzenia Quote
snuszak Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 tam gdzie brama wlasnie nie mozna bo ona jest przesuwana i siatka dodatkowa zalozona bedzie sie zachaczac przechodzac przez słupki, narazie Baster wychodzi tylko pod kontrola, ale co bedzie jak jest upał? Wtedy przy dłuzszym wyjsciu psy ida na dwor bo pako sie wscieka ajk jest slonce i ma siedziec w domu, a sam Baster w domu nudzi sie i zaczyna szalec :shake: Quote
Lilmo Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Baster no wiesz co :mad:Trafiłeś do raju, a Ty takie numery robisz! :mad: Osz Ty mały niewdzięczniku :evil_lol: Quote
marta23t Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 poznałam wczoraj Bastera. na żywo piękniejszy niż na fotach. taki mały łaciatek - miniaturka beagielka ze stojącymi uszami. super w kontaktach z ludźmi / będzie fajnym kompanem dla dzieci/, super w kontaktach z innymi psami /Pakuś z Basterem świetnie się bawią/. piesek jest mniejszy niż na fotach i bardzo młody. ma góra roczek ale może mieć mniej. taki dzieciaczek jeszcze! w górę Basterku:multi: Quote
snuszak Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Baster dał rano noge :shake::shake: Był ze mną na siku i z Pakiem. Później jak robiłam sobie śniadanie Pako pootwierał drzwi na dwór i Baster wybiegł razem z nim. No i szybko się przecisnął, wyleciałam za nimi ale było za późno, Baster chyba neizłego kopa dostaje na zewnątrz,bo już nie było widać gdzie pobiegł... do teraz go nie ma, mam nadzieję że wróci tam jak było z sobotą. Kurcze ale jeśli wróci to jak ja go upilnuje. W niedziele grzecznie chodził po dworze i nic nie było - zawsze ktoś sie krecił na ogródku ale jednak nawet nie probował. Baster wróć!! Quote
Lilmo Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 O nie! :shake: Mam nadzieję, że tej niegrzeczny maluch jednak się odnajdzie. Tak sobie myślę, że skoro Baster ma takie zapędy do ucieczek to może on po prostu komuś uciekł ? Może warto było by ( gdy już wróci, a trzymam za to mocno kciuki ) poogłaszać go jako znalezionego psa. A te jego ucieczki jak na moje oko to także potwierdzają, że wcześniej miał dom i może uciekając ma nadzieję, że wróci do swoich właścicieli ? Już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć :shake: Quote
snuszak Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 nie wrócił :shake::shake: ja Bastera wczesniej nigdy w okolicy nie wiedziałam a chodze tu duzo, znam wszytskie okoliczne łajzy ktore same sie wyprowadzaja... Baster jest psem takim że przyczepia się do kogo tylko może, zobaczy rowerzyste to za nim, dziecko to za nim, jemu wszytskie jedno, tak samo było ze mna... ale nie widać go nigdzie w okolicy, więc jeśli nie jest w schronisku to jest duża szansa że domek znalazł sam, bo jemu tak łatwo nie jest się oprzeć. Lilmo, ja jak znajde psa to zawsze czekam, aż właściciel rozwiesi ogłoszenia, jeśli mu zależy to robi to od razu, raz wywiesiłam ja, znalazł się właściciel i do teraz żałuje że to zrobiłam Quote
snuszak Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 myśle żeby tam jeszcze ze 2 dni poczekać, czy się znajdzie, jeśli nie to ściagamy ogłoszenia? mam teraz taki cholerny tik nerowwy, że jak psy szczekaja na ulicy to zaraz biegne do okna zobaczyć czy czasem Baster nie wrócil i to na niego Baster co ja nerwow sobie przez Ciebie napsuje, ale wróc! Quote
marta23t Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 :-( szkoda Basterka:shake: oby wrócił. takich sytuacji nie da się przewidzieć. może wrócił do domu? Quote
Recommended Posts