Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, w niedziele przygarnęłam znalezioną sunię, była u weterynarza który stwierdził po oględzinach ze wygląda na zdrową i ma 2-3 lata, dzisiaj wystąpił następujący problem rano siku zrobiła normalnie, po południu położyła się i wieczorem też, wygląda to tak ze przednie łapy leża i unosi trochę tyłek i sika, dodam jeszcze ze przyjmuje ta pozycje jak sika na "zboczu" górki która jest na podwórku, w sensie ze robi siku nie na płaskim ale na stromiźnie, z drugiej strony rano tez tam robiła i robiła to normalnie, będę obserwować co dalej, jak robi to w innych miejscach co tez nie jest proste bo na razie do sikania akceptuje tylko ta górkę.... jak myślicie czy może to być objaw choroby? wcześniej w niedziele i poniedziałek było ok, czy to może być cos powaznego? z gory dzieki za odp
pzdr ania

Posted

Irish sporadycznie (pamiętam może z 3 razy) robiła siku na leżąco i nie wiązałam tego z chorobą (tzn nie jest idealnie zdrowa ale jej choroby nie są z tym związane)

Posted

a jednak dalej sie martwię, byłam po południu na spacerze znowu się położyła jak do sikania ale chyba sie nie wysikała, z drugiej strony tak leżąc nie wygladała jakby cois jej dolegało bo sobie ziewnęla i nie byla spieta,

dodatkowo jest tak ze mała rzeczywiscie rzadko sika, nie wiem czy nie jest to wynik tego ze pies przez ostatnie mysle pół roku biegał samopas po lesie a teraz jest w domu... w mieszkaniu nie sika a jak juz zacznie na dworze to duzo tego jest... no coz bede dalej obserwowac bo juz sama nie wiem czy to paranoja czy tez nie...

• 1 month later...
Posted

O rany!!!!!

Wreszcie znalazłam kogoś kto ma ten sam "problem":crazyeye:

Moja suczka (2 lata, wzięta ze schroniska 2 mies. temu) od początku baaardzo rzadko siusia...raz na 24h.Jest zdrowa, wet stwierdził że nic jej nie dolega...z poczatku załatwiała się tylko w domu bo świat zewnetrzny poprostu ja przerażał:shake: ale teraz powoli uczy się na dworzu. Wczoraj i przedwczoraj zaobserwowałam DOKŁADNIE to samo co ty!!!na górce, położyła się i gdyby nie to że wiedziałam że ona siusia nikt by się nie zorientował...pełen relaks...nie wygląda na chorą.Robi dokładnie to co twoja - ma swoją górke na którą zawsze idzie zrobić siku!!!!

Nie wiem z czego to wynika, ja wiąze to ze schroniskiem lub jej przeszłością....moge sie tylko domyslać...a może to poprostu taka uroda??Naprawde strasznie dziwnie to wygląda.

A jak twoja?przestała tak robić?
moja nawet jak wcześniej kucała to robiła to tak jakos dziwnie nisko, prawie leżąc:-o