szyszka.szyszka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 witam, w niedziele przygarnęłam znalezioną sunię, była u weterynarza który stwierdził po oględzinach ze wygląda na zdrową i ma 2-3 lata, dzisiaj wystąpił następujący problem rano siku zrobiła normalnie, po południu położyła się i wieczorem też, wygląda to tak ze przednie łapy leża i unosi trochę tyłek i sika, dodam jeszcze ze przyjmuje ta pozycje jak sika na "zboczu" górki która jest na podwórku, w sensie ze robi siku nie na płaskim ale na stromiźnie, z drugiej strony rano tez tam robiła i robiła to normalnie, będę obserwować co dalej, jak robi to w innych miejscach co tez nie jest proste bo na razie do sikania akceptuje tylko ta górkę.... jak myślicie czy może to być objaw choroby? wcześniej w niedziele i poniedziałek było ok, czy to może być cos powaznego? z gory dzieki za odp pzdr ania Quote
AjriszZona Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Irish sporadycznie (pamiętam może z 3 razy) robiła siku na leżąco i nie wiązałam tego z chorobą (tzn nie jest idealnie zdrowa ale jej choroby nie są z tym związane) Quote
szyszka.szyszka Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 dzieki za odp, dzis rano znowu na siedzaco, wiec chyba jest ok, pzdr Quote
szyszka.szyszka Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 a jednak dalej sie martwię, byłam po południu na spacerze znowu się położyła jak do sikania ale chyba sie nie wysikała, z drugiej strony tak leżąc nie wygladała jakby cois jej dolegało bo sobie ziewnęla i nie byla spieta, dodatkowo jest tak ze mała rzeczywiscie rzadko sika, nie wiem czy nie jest to wynik tego ze pies przez ostatnie mysle pół roku biegał samopas po lesie a teraz jest w domu... w mieszkaniu nie sika a jak juz zacznie na dworze to duzo tego jest... no coz bede dalej obserwowac bo juz sama nie wiem czy to paranoja czy tez nie... Quote
losiczka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 O rany!!!!! Wreszcie znalazłam kogoś kto ma ten sam "problem":crazyeye: Moja suczka (2 lata, wzięta ze schroniska 2 mies. temu) od początku baaardzo rzadko siusia...raz na 24h.Jest zdrowa, wet stwierdził że nic jej nie dolega...z poczatku załatwiała się tylko w domu bo świat zewnetrzny poprostu ja przerażał:shake: ale teraz powoli uczy się na dworzu. Wczoraj i przedwczoraj zaobserwowałam DOKŁADNIE to samo co ty!!!na górce, położyła się i gdyby nie to że wiedziałam że ona siusia nikt by się nie zorientował...pełen relaks...nie wygląda na chorą.Robi dokładnie to co twoja - ma swoją górke na którą zawsze idzie zrobić siku!!!! Nie wiem z czego to wynika, ja wiąze to ze schroniskiem lub jej przeszłością....moge sie tylko domyslać...a może to poprostu taka uroda??Naprawde strasznie dziwnie to wygląda. A jak twoja?przestała tak robić? moja nawet jak wcześniej kucała to robiła to tak jakos dziwnie nisko, prawie leżąc:-o Quote
Recommended Posts