supergoga Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Do przytuliska pod naszą opieką (niestety tego, do którego nie chciałabym aby trafiły) trafiły dzisiaj 2 szczeniaki 4 m-czne - matka collie, ładna suka. Ojciec NN. Przywiozła je właścicielka suni, która jej nie dopilnowała. Ponoć były tylko 2, szukała domu, ale jakoś mało skutecznie. Bo w dzień matki zapewniła maluchom brud schroniskowej budy i sieroctwo. Po południu jadę po psiaki i zabieram je do hotelu - tam zostac nie mogą. Najpierw do weta. Schroniskową małą Suzi zabieram do siebie - innego wyjścia nie ma. Oby mała znalazła jutro ten domek, który o nią pytał. Wieczorem wstawię fotki i poproszę jak zawsze Lilmo o pomoc w ogłoszeniach. Wszystkich będę prosiła o szukanie domków. Nie mamy już pieniędzy, a to kolejne psy w hotelu. Tina nadal siedzi. Mam nadzieję, że znajdą domki, choć małe nie są. Quote
Lilmo Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Mam wrażenie, że to jakieś never ending story :shake: To naprawdę się nigdy nie skończy? :-( Tyle dorosłych psiaków czeka na domy, a tutaj ciągle przybywa szczeniaków, eh. No, ale trudno nie będziemy się załamywać, tylko działać ;) Oczywiście pomogę z ogłoszeniami. Czekam na zdjęcia i od razu ruszam do roboty. Jak uporam się z tymi cholernymi egzaminami to postaram się zrobić jakiś bazarek na Wasze hotelikowe zwierzaki, ale póki co muszę się skupić zdaniu ich, żeby nie tracić póżniej czasu na poprawki, bo szkody by było go marnować na takie głupoty ;) Quote
Ninka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Do gory maluchy, moze nawet bez zdjec ktos sie w Was zakocha! Collie to cuuudna rasa!!:loveu: Quote
mitheithel Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Tak jak oferowałam, zajmę się ogłoszeniami niewirtualnymi (plakaty itd.). Czekam tylko na fotki psiakow! Quote
supergoga Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Juz jestem. Póxni wróciłam, teraz obrobiłam zdjęcia i choc kilka wstawię. Niestety wieści są średnie. Psy sa opanowane, spokojne, urocze - jak to collie. I wyglądają collakowato. Sunia wazy 10 kg, dostała imię Zira. Brat - 7 kg, taki niedorostek - Zorro. I problem, brat prawdopodobnie nie widzi na jedno oko. Oko jest wyraxnie mniejsze, jakby nierozwiniete. Nie wiemy, jak widzi na drugie. Jego zachowanie nie wskazuje na ślepote, ale to jedno oczko reakcji nie ma zbyt poprawnych. Wetka oglądała psiaki i nie podoba się to oczko. Prawdopodobnie będzie go musiał obejrzeć specjalista. Ale chciałąbym, żeby to już było w domku - nawet jeśli musialabym za diagnoze zapłacic. Jesli Zira pójdzie pierwsza do domu - Zorro wpadnie w depresję. On jest potwornie przytulasty. Jak nie do Ziry, to do człowieka. Siedział przy mojej córce przytulony w aucie jak na przylepiec. W hoteliku Karina będzie obeserować jak przy jedzeniu się zachowuje. Prosze, pomóżcie szukać domu psiakom. Zira i Zorro u weta Zira Quote
supergoga Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Zira Zorro Piekne psiaki. Domki pilnie poszukiwane. Jutro dam ogłoszenia na: allegro alegratka kupsprzedaj cageanimal eurocity Nasza strona Fundacji. Kto pomoże???:-( Quote
Lilmo Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Super,że są zdjęcia. Psiaki są urocze, więc oby szybko znalazły domki. To ja od razu zabiorę się za ogłaszanie w serwisach ogłoszeniowych. Czy w ogłoszeniach mam wspomnieć o chorym oczku Zorro ? Quote
supergoga Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Myślę, że tak. Bo tego się nie ukryje. Dowiedziałam się że koło 20 czerwca dr Garncarz będzie w Poznaniu./ Postaram się umówic psiaka. Iwona obiecała wysłać collaczki do dr Lucy. Quote
Lilmo Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Napisałam taki roboczy tekst, ale później zmienię na ten, który będzie na stronie fundacyjnej. Ogłoszenia zrobiłam w następujących serwisach: poznan.gumtree.pl 4lapy.pl adopcjepsow.org kupiepsa.pl eoferty.com.pl ogloszenia.interpress.pl oxl.pl nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl kokosy.pl 24polska.pl hodowcy.com.pl oglosze.pl Quote
Spinca Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 O jakiej Fundacji rozmawiacie? Jak DrLucy może pomóc? Już wcześniej deklarowałam pomoc, ale chyba umknęło.... Quote
dzidda Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Hmmm....tak sobie myślę.... Znam Panią której suka odeszła w styczniu...i ostatnio z nią rozmawiałam, szukając domu dla suczki...mówiła że może i by wzięła psiaka ale ma 5 kotów i się boi że jak starszy psiak niz 3-4 miesiące tos że się z kotami się nie zaprzyjaźni i że one go nie zaakceptują(ostatnio wyadoptowała już 2 koty przybłędy). Jest to naprawdę świetna kobieta kochająca zwierzęta i mająca czas. Może ona by była zainteresowana suczką....zapytam:lol: co o tym myślicie? Quote
Ninka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 supergoga napisał(a): Iwona obiecała wysłać collaczki do dr Lucy. Co to znaczy, ze psiaki 'beda wyslane' do dr Lucy? Przepraszam ale jestem tu nowa :roll: To cos na ksztalt DT bedzie? jakiegos milego przytuliska? Czy opieka finansowa? Bo sie nie orientuje... Quote
terra Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ale cudne szczeniaczki. Mam nadzieję, że szybciutko znajdą domki. dzidda napisał(a):Hmmm....tak sobie myślę.... Znam Panią której suka odeszła w styczniu...i ostatnio z nią rozmawiałam, szukając domu dla suczki...mówiła że może i by wzięła psiaka ale ma 5 kotów i się boi że jak starszy psiak niz 3-4 miesiące tos że się z kotami się nie zaprzyjaźni i że one go nie zaakceptują(ostatnio wyadoptowała już 2 koty przybłędy). Jest to naprawdę świetna kobieta kochająca zwierzęta i mająca czas. Może ona by była zainteresowana suczką....zapytam:lol: co o tym myślicie? Nie wydaje mi się zeby szczeniak w tym wieku miał coś przeciwko kotom a tym bardziej collie. Spokojnie możesz zaproponować szczeniaczka pani. Quote
Lilmo Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Spinca napisał(a):O jakiej Fundacji rozmawiacie? Ja pisząc o stronie fundacunej miałam na myśli fundację Supergogi a mianowice Fundację dla Zwierząt Animalia. Quote
Spinca Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Lilmo napisał(a):Ja pisząc o stronie fundacunej miałam na myśli fundację Supergogi a mianowice Fundację dla Zwierząt Animalia. OK, dziękuję :) Teraz czekam na informacje w jaki sposób DrLucy może pomóc. Quote
GoskaGoska Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 pieski są sliczne i na pewno szybko znajdą domki, nawet z chorym oczkiem Quote
supergoga Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 To ja już wyjasniam. Iwona - nasza wolontariuszka obiecała wysłac psiaki na stronę Fundacji dr Lucy - która zajmuje się pomoca collakom. I tutaj Spinka tez działa chyba w tej Fundacji, czyli jeśli możecie pomóc w szukaniu małym domku, byłoby naprawde świetnie. Póki to takie dzieciaki, choć spore, zwłaszcza Zira. LIlmo dzięki za ogłoszenia, bardzo. Odpisze na to które mi wysłałaś. Te szczeniaki są przemiłe i kochane. Dlatego ważne aby znalazły domki, zanim staną się dłuższy czas bezdomnymi psiakami. Wymagają obcowania z człowiekiem, wszak to "pastuszki" są. Najbardziej w pierwszej kolejności zależy mi an Zorro. Bardzo się boję, że on nie da rady sam, gdy Zira pójdzie do domu. Ale to będziemy się martwić jeśli sunia dostanie taką szansę. Mam nadzieję, że Zorro na konsultacje sie załapie - nawet jeśli już bęzie w domku, na co licze, bo to jeszcze m-c czasu. U maluchów to dużo. Zaraz robię też ogłoszenia. szukamy odpowiedzialnych, dobrych domów - w przypadku suni warunek nieodzwony - sterylka po pierwszej cieczce. Quote
supergoga Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Idziemy do weta To ja Zira. Jestem odważniejsza niż mój mniejszy braciszek. Zobaczę co tam jest Quote
supergoga Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 A to ja, Zorro. trochę się boję tego weta. Czy to będzie bolało? Bo ja nie widzę zbyt dobkładnie i stąd jestem taki nieśmiały Czekamy w poczekalni, bo tam w środku jakiś mały beagielek łobuzuje :lol: Az wreszcie weszliśmy do środka i wpakowali nas na taki wysoki stół. Ale to kolejna bajka. Quote
Spinca Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Cudeńka :loveu: Czekam zatem na wątek na stronie Fundacji. Potem bierzemy się do roboty Quote
maggie1971 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ale cuda:loveu:, szkoda ,że nie mogę zabrać chociaż jednego:-(, kocham collaki Quote
supergoga Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Odsłona dalsza - jesteśmy na stole JUz koniec. Teraz jedziemy gdzieś autem. Zirusia bardzo wymiotuje, nakarmili przed jazdą wyłazi z niej tona suchej karmy w kawałach wielkich. Zorro spokojny i przestraszony Quote
halbina Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 te domki już są, musimy je tylko znaleźć! :loveu: Quote
Recommended Posts