Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klementynka zamieszkiwała boks nr 36 z mieleckim schronisku... Wtedy jeszcze nie miała imienia.

Dwa dni temu dzięki Evelin :loveu: i Pucka69 :loveu: sunia opuściła schroniskowy boks i zamieszkała w naszym hoteliku, gdzie oczekuje na dom stały!

Klementynka to mała, bardzo urokliwa suczka, przyjacielska, wesoła i towarzyska, bez problemu przychodzi na zawołanie i domaga się głaskania. Umie chodzić na smyczy i ładnie załatwia się na spacerkach. Ma ok. 4 latka.

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:
kasia@bezdomne.com
503683050

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klementynka ma szczepienie p.wściekliźnie i wirusówki. Założyłam jej też obróżkę przeciwpchelną i odrobaczyłam.
Czeka ją jeszcze kąpiel.

Sterylizacja za ok. 3 tygodnie (wirusówki są z 22 maja) i malutka może iść do domku ;)

Suńka jest rewelka :loveu:

Posted

Klementynka ma szczepienie p.wściekliźnie i wirusówki. Sterylizacja za ok. 3 tygodnie (wirusówki są z 22 maja) i malutka może iść do domku

Reno, Klementynka musi odczekac jeszcze z 10 dni i mozna ja sterylkowac. Potem smialo mozna jej szukac domu. Albo nawet juz za ok. tydzien, zeby sie domki mialy czas zastanowic, ale na pewno nie damy jej bez sterylki, to zreszta jest dla nas wszystkich oczywiste :cool3:

Posted

Śliczna jest a to zdjecie jak pedzi na wołanie az za gardło sciska :loveu:

kolejne cudenko uratowane od szarej schroniskowej egzystencji :multi:

Posted

Reno2001 napisał(a):
To co? Dajemy obu pannom (Klementyna, Era) czas na aklimatyzację do weekendu i ruszamy wtedy z ogłoszeniami?
Dokladnie, w weekend ruszamy z ogloszeniami :cool3: Klementynki i tak nie damy bez sterylki ;)

Posted

Klementynka odbyła dziś kąpiel ;)
Ona musiała chyba być trochę w schronisku bo widać wyraźne ślady po wycinaniu dredów z ogona i portek. Wykąpać już jej niestety chyba nie zdążyli, bo miała typowy zapaszek dla mielczaków...
Sunia zniosła kąpiel dzielnie. Mam nadzieję, że szampon jodowofosforowy pomoże jej w jej dolegliwościach (świąd), widziałam jedną pchełkę, pozatym nie widzę żadnego powodu dlaczego Klementynka wciąż się drapała :roll: Po kąpieli też się drapie, ale wydaje mi się, że mniej. Przed wydaniem do domu (lub już w domu) trzeba będzie powtórzyć kąpiel, bo zapach schroniska nie do końca został zmyty. Ale przynajmniej jest puszysta i nieco bielsza ;)

Sunia ma podejrzenie duże to i owo, mam nadzieję, że jeśli mi się nie wydaje to jest to koniec cieczki, a nie jej początek :razz:

Posted

No to bedzie suni lżej teraz bez tego zapachu i kurzu na sobie. Moze ona drapie sie, bo za duzo miala bialka w jedzeniu schroniskowym. Trzeba by jej lżejsze dawac jedzenie, zeby watrobę odciazyc.

To dzisiaj bedzie bialo na podworku u Murkow, bo po kapieli zawsze martwe wlosy latają, trzeba wyczesac ;)