Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

poszukajmy jeszcze innych żródeł z informacjami nie pokrywającymi się z tymi zawartymi tutaj. nie dlatego że coś tam jest nie tak. bo pewnie wszystko jest ok ale dlatego by wykluczyć opcję pod tytułem:
dzieciaku,ktoś cię nabrał !
z ciekawości. gdzie są rozbieżności i dlaczego?

Posted

Wstrzymaj się nieco :)
Ja mam opracowane takie porównanie wzorców AKC , FCI, CKC - jako ciekawostkę jak odnajdę to wrzucę.
Od razu zastrzegam, że nie skończyłam tego porównania i mogą pojawiać się jakieś błędy.

Jak się jeszcze bardziej wstrzymasz to wrzuce za jakiś czas komentarz do wzorca FCI.

Posted

udało się to zrobić ale nie czekałam na to by się link otworzył z napisem standards comparison tylko odrazu kliknęłam na dole pobierz plik. w operze szybciej się pobrał niż na firefox. ale i tak sporo czasu. opera mi pokazuje kiedy i jak szybko się wczytują dane.

Posted

Filonku, dlaczego zamieszczasz ciekawe wiadomości w jakichś skomplikowanych skrytkach do których dostaje się tylko Edie.?Powtarzam pytanie Penci: czy możesz je zamieścić inaczej?

Posted

Sprawdzalam na kilku komputerach i wszystko sie da sciągnąć i zapisac;

Moze jeszcze raz napiszę instrukcję obsługi:

1) jak klikniecie na ten podkreślony napis standard - comparison co jest w meilach powyżej to następnie otworzy się wam nowa strona

2) na tej nowej stronie musicie kliknąć na ten napis co zaznaczyłam kółkiem:

3) następnie trzeba zapisać ten plik na dysku czyli jak się otworzy kolejne okienko nalezy kliknąć to co zaznaczyłam na czerwono w kółko i zapisac u siebie na dysku w komputerze

4) a teraz to juz trzeba to znależć u siebie na komputerze i poprostu otworzyc

Posted

No więc postępując według wskazówek znalazłam i po prostu otworzyłam. Dziękuję za wskazówki. To zabawne, że to zestawienie jest w języku angielskim, i że Anglicy, Amerykanie oraz Kanadyjczycy tak lakonicznie podają niektóre cechy, np. Szyja - krótka, grzbiet- krótki.Jedno słowo tylko, a już nie wspomniane, że także prosty.

Mówiąc nawiasem FCI akceptuje szyję średniej długości i moim zdaniem taka powinna być. Jeśli pomeranian ma dumnie nosić głowę, to musi mieć na czym ją nosić! Nie upieram się przy długiej - powinna być proporcjonalna do całości.
Przy okazji powrócę jeszcze do zębów

• 3 months later...
Posted

No dobra ....
no to wstawiam:

porównawcze tabelaryczne opracowanie wzorca Pomeraniana wg. FCI, American Kennel Club, Canadian Kennel Club, The Kennel Club - wersja angielsko - języczna

porównawcze tabelaryczne opracowanie wzorca Pomeraniana wg. FCI, American Kennel Club, Canadian Kennel Club, The Kennel Club - wersja polsko - języczna
zrodlo: www.vintoyra.com.pl