J.G Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 pomeranian, szpic miniaturowy,hodowla szpica miniaturowego, pomeraniana, gro-mor fci, Quote
edie21 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 poszukajmy jeszcze innych żródeł z informacjami nie pokrywającymi się z tymi zawartymi tutaj. nie dlatego że coś tam jest nie tak. bo pewnie wszystko jest ok ale dlatego by wykluczyć opcję pod tytułem: dzieciaku,ktoś cię nabrał ! z ciekawości. gdzie są rozbieżności i dlaczego? Quote
Pencia Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 http://www.fci.be/uploaded_files/097gb98... http://www.zkwp.pl/zg/wzorce/97.pdf Szpic miniaturowy – Wikipedia, wolna encyklopedia Quote
J.G Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Rewelacja,ja osobiście czekam z niecierpliwością. Quote
filonek_bezogonek Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Wstrzymaj się nieco :) Ja mam opracowane takie porównanie wzorców AKC , FCI, CKC - jako ciekawostkę jak odnajdę to wrzucę. Od razu zastrzegam, że nie skończyłam tego porównania i mogą pojawiać się jakieś błędy. Jak się jeszcze bardziej wstrzymasz to wrzuce za jakiś czas komentarz do wzorca FCI. Quote
Pencia Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 wrzucaj Filonku wrzucaj :lol: z ciekawością każdy pewnie przeglądnie,obowiązuje nas wzorzec fci i takie porównanie na pewno będzie ciekawe Quote
filonek_bezogonek Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Jak obiecałam - wstawiam: standard - comparison nalezy klinac na powyzszy napis a potem otworzy sie sterona i znowu klinac na napis standards comparison.pdf i sciagnac ( zapisac) na dysku plik. PLik zapisany jest w formacie pdf i aby go otworzyc trzeba miec zainstalowany program acrobat reader Quote
J.G Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Nie mogę się tam dostać:-( spróbuję za jakiś czas. Quote
edie21 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 udało się to zrobić ale nie czekałam na to by się link otworzył z napisem standards comparison tylko odrazu kliknęłam na dole pobierz plik. w operze szybciej się pobrał niż na firefox. ale i tak sporo czasu. opera mi pokazuje kiedy i jak szybko się wczytują dane. Quote
Pencia Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Filonku nie mogę tej strony otworzyc,czy możesz inaczej to zamieścic. Quote
filonek_bezogonek Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 moge wyslac na e mail chyba ze ktos mi doradzi gdzie moge indziej wstawic plik pdf zeby mozna go bylo publicznie sciagnac... Quote
Neutralka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Filonku, dlaczego zamieszczasz ciekawe wiadomości w jakichś skomplikowanych skrytkach do których dostaje się tylko Edie.?Powtarzam pytanie Penci: czy możesz je zamieścić inaczej? Quote
filonek_bezogonek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Sprawdzalam na kilku komputerach i wszystko sie da sciągnąć i zapisac; Moze jeszcze raz napiszę instrukcję obsługi: 1) jak klikniecie na ten podkreślony napis standard - comparison co jest w meilach powyżej to następnie otworzy się wam nowa strona 2) na tej nowej stronie musicie kliknąć na ten napis co zaznaczyłam kółkiem: 3) następnie trzeba zapisać ten plik na dysku czyli jak się otworzy kolejne okienko nalezy kliknąć to co zaznaczyłam na czerwono w kółko i zapisac u siebie na dysku w komputerze 4) a teraz to juz trzeba to znależć u siebie na komputerze i poprostu otworzyc Quote
Neutralka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 No więc postępując według wskazówek znalazłam i po prostu otworzyłam. Dziękuję za wskazówki. To zabawne, że to zestawienie jest w języku angielskim, i że Anglicy, Amerykanie oraz Kanadyjczycy tak lakonicznie podają niektóre cechy, np. Szyja - krótka, grzbiet- krótki.Jedno słowo tylko, a już nie wspomniane, że także prosty. Mówiąc nawiasem FCI akceptuje szyję średniej długości i moim zdaniem taka powinna być. Jeśli pomeranian ma dumnie nosić głowę, to musi mieć na czym ją nosić! Nie upieram się przy długiej - powinna być proporcjonalna do całości. Przy okazji powrócę jeszcze do zębów Quote
filonek_bezogonek Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 swoja droga jakiz bylby piekny pomeranian z labedzia szyja - ha ha ha :) albo calkowicie bez :) p.s. ta tabela miala byc w moich planach przetlumaczona na polski ... ale jakos mi schodzi i schodzi i przeltumaczyc jej nie moge :) Quote
filonek_bezogonek Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 No dobra .... no to wstawiam: porównawcze tabelaryczne opracowanie wzorca Pomeraniana wg. FCI, American Kennel Club, Canadian Kennel Club, The Kennel Club - wersja angielsko - języczna [FONT=Garamond]http://vintoyra.com.pl/opracowania/standards%20comparison.pdf[/FONT] porównawcze tabelaryczne opracowanie wzorca Pomeraniana wg. FCI, American Kennel Club, Canadian Kennel Club, The Kennel Club - wersja polsko - języczna [FONT=Garamond]http://vintoyra.com.pl/opracowania/standards%20comparison%20-%20pl.pdf[/FONT] zrodlo: www.vintoyra.com.pl Quote
Recommended Posts