Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Posted

tu Ania, która z niecierpliwością czeka na super-dynamiczną malutką i skoczną Bordiiii :) wczoraj do późnych godzin były porządki w domu :) nawet moj współokatorka się "wzięła w garść" bo pieski rzeczywiscie uczą porządku :) Balbina wylądowała na podwyższeniu, wielka poducha czeka, dziś jeszcze jakieś szklane miski i Royal (już wiem jaki :) !!
dziękuję straszniście bardzoo, za pomoc i rady i klarowne wyjaśnienia
pewnie, że będę dawać znać co i jak, oraz na jakim etapie nauki jesteśmy
a teraz proszę trzymać kciuki, bo na egzamin ide ;)

Ania B.

Posted

bubizac85 napisał(a):
tu Ania, która z niecierpliwością czeka na super-dynamiczną malutką i skoczną Bordiiii :) wczoraj do późnych godzin były porządki w domu :) nawet moj współokatorka się "wzięła w garść" bo pieski rzeczywiscie uczą porządku :) Balbina wylądowała na podwyższeniu, wielka poducha czeka, dziś jeszcze jakieś szklane miski i Royal (już wiem jaki :) !!

Ania B.

Wspaniale :multi: :multi: :multi: Witamy Cię Aniu :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

bubizac85 napisał(a):

Ania B.

Dzięki! Ratujesz Bordi życie, bo Aśka (u której teraz mieszka) by ją pewnie w końcu zagryzła :D A tak serio, to gratuluję decyzji, na pewno będziecie się z Bordi świetnie dogadywać i będzie Wam razem lepiej niż wspaniale :) Trzymam kciuki za egzamin i za Bordi w nowym, świetnym domku :)

Posted

bubizac85 napisał(a):

Ania B.

Cześć Ania:lol: Fajnie, że tu zajrzałaś:loveu: Dając Bordi kochający i odpowiedzialny dom na prawdę ratujesz jej życie - dziękujemy Ci za to:Rose:

Wczoraj odbyło się zdjęcia szwów u obu suczek - wszystko przebiegło spokojnie i bezproblemowo, żadnych powikłań czy przykrych niespodzianek nie było:multi: Suczunki mają też wyznaczone dokładne daty szczepień przeciw wściekliźnie i wirusówkom oraz ponownego odrobaczania i zabezpieczania przeciw pchłom i kleszczom.

Dziś o 18 Bordi jedzie do nowego domu u Ani:multi:
Ania wczoraj kupiła już całą wyprawkę - karmę, zabaweczki, smyczkę rozciąganą, gryzaczki, grzebień - Bordi się ucieszy:cool3:

Ruda też z nami jedzie, bo u Ani ma być jej koleżanka, która chciała sobie Ruda zobaczyć, a nuż coś dobrego się z tego wyklaruje:cool3::multi:

Posted

[quote name='Gospella']witam
czy potrzebna jest pomoc w sprawie rudej?

Jeśli dziś nic nowego się nie wydarzy, to Ruda nadal będzie szukać domku.
Więcej ogłoszeń i popytania u znajomych czy by Rudej nie chcieli dać domku, nigdy nie zaszkodzi:cool3:

Przy okazji - dziękuję Ci Majeczko za pomoc przy ogłoszeniach Rudej i fajny, ciekawy tekst do ogłoszeń:modla::modla::modla:

Posted

No proszę...dawno mnie tu nie było, a tu takie cudowne wiadomości :evil_lol::cool3:
Bordi :loveu:znalazła cudowny dom:loveu:, a cudowny dom znalazł wspaniałego przyjaciela :multi::multi::multi:
Rudziutka i Ty znajdziesz swoje szczęście.. może u samej bico :loveu:

Posted

[quote name='Marinka']Rudziutka i Ty znajdziesz swoje szczęście.. może u samej bico :loveu:
???????????????????????
Czyżby Pani Kicia dała się przekonać??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='Marinka']
Rudziutka i Ty znajdziesz swoje szczęście.. może u samej bico :loveu:
Ech!:-(:-(:-( Bardzo bym chciała zabrać Rudziaszka do siebie, ale nie ma na to szans - po prostu czekała by mnie eksmisja z domu:-(
Więc Rudzia moja musi znaleźć inny dobry domek:roll:

Posted

muzzy napisał(a):
???????????????????????
Czyżby Pani Kicia dała się przekonać??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Muzzy...Kicia nie dała się przekonać:diabloti:

Posted

A teraz newsy - dziś, tak jak było to wcześniej ustalone, Bordi przeprowadziła się do nowego domku, do Ani:multi:
Dostała od nas w "wyprawce" swoje prześcieradełko, z domowym zapachem.
Pojechała z nami i Ruda, by zaprezentować się koleżance Ani, i choć Ruda koleżance się spodobała, to niestety nie będzie jej mogła zabrać do siebie, gdyż jej rodzina nie wyraziła zgody na pieska, ale i tak dziękujemy Ani i jej koleżance ze pomoc i zainteresowanie:lol:

Bordi i Ruda na początku szalały po całym Ani domu, bawiły się, skakały itp. Gdy nadszedł czas rozstania, Ania trzymała Bordi, a my zabraliśmy Rudą i ulotniliśmy się za drzwi. Gdy dotarliśmy do domu, zadzwoniłam do Ani, pytać jak tam Bordi po naszym wyjściu. Bordi popłakała trochę i szukała nas po całym domu. Ania odwracała jej uwagę smakołykami i głaskaniem:loveu: O 22 znów pogadałam przez telefon z Anią, Asia oczywiście też się do tel dorwała - Bordi była już mniej płacząca ale nadal czujna i tak jakby na nas czekała. O północy Ania wysłała mi smsa, że Bordi na znak protestu:obrazic: odmawia zrobienia siku i kopy - a ostatni raz "te rzeczy" robiła o godz. 18. Bordi podobno była padnięta i szykowała się do spania. Ciekawe jak im tam minie noc i czy Bordi będzie grzeczna?:hmmmm: Jak popiła i pojadła trochę, to rano musi ją przycisnąć - nie ma na to rady:evil_lol:

Ruda była dziś z nami na długim wieczornym spacerze, by się zmęczyła, załatwiła, nie tęskniła za Bordi i grzecznie potem spała:cool3: Ruda przeżywała ciężkie chwile z powodu "inwazji" kilku dużych, ruchliwych, trykających ją nosem psów:cool3: ale bynajmniej nie była ani trochę zmartwiona brakiem Bordi - całe wyrko Aśki opanowała i była baaardzo zadowolona:evil_lol:

Na spacerze, w przelocie, widziałam tą panią, która miała pierwsza przygarnąć Bordi, ale nie zgodziła się na wizytę przed i po adopcyjną. Była z córką i 3 razy większym od Bordi psem ze schronu. Pies był bardzo zaborczy i ostro warczał na inne psy, a one go na siłę od nich izolowały, tylko go jeszcze tym podkręcając, krzyczały na niego, prawie się na nim kładły - ciekawe jak sobie z nim dalej poradzą..?:roll:

Posted

bico napisał(a):
Myrkurku, ale tam ktoś szuka suczki o wadze co najmniej 20 kg...A Ruda waży zaledwie 6,5 kg:niewiem:
Ale dzięki Murkurze za czujność!:loveu:

Ehm... wagi nie doczytałam, ale rzuciło mi się w oczy "średniej lub dużej"... A moją uwagę zwrócił przede wszystkim poszukiwany kolor :razz: Będę jednak nadal węszyć, a jak coś wywęszę, to dam znać ;)

Pozdrowienia dla Rudej Kruszynki :lol:

Posted

już piszę :) malutka śpi sobie koło mnie teraz, dalej zdystansowana troszke, ale z drugiej strony snuje sie po domu za mną jak cień. Widać, że jej bardzo brakuje "siostry" i ich zabaw, sama próbuje ją zaczepiać i zachęcać do zabaw a ona się uśmiecha i powolutku się przekonuje, ale minie jeszcze trochę czasu. Noc była spokojna bez piszczenia do ok 4 rano, wtedy usłyszałam, że się wierci i pomyślałam o-O KUPA, ale w pokoiku nic nie było a ja ją szybko na szelki i na dwór. Do 9 ze 3 razy z nią wychodziłam i wreszcie sie całkiem pożadnie załatwiła, ale z daleka od bloków i innych psów. Bardzo się boi nawet mniejszych od siebie yorków i przy spotkaniu z jedny prawie wczołgała się pod samochód niedaleko stojący:-(. Wychodze z nią teraz w miarę często, żeby osiedle poznała i przestała się tak bardzo bać. Apropo zabaw, ciapy już sie przeszły kawałek, a bardzo jej się spodobała pewna ścierka z łazienki i najpierw wytarzała się w niej a potem założyła na głowę i tak chodziła po domu...potem drugi raz owinęła sobie ją jak szaliczek... :D myślę że ubaw będzie niezły, ale trzeba czasu. AAA i dziś była pierwszys raz sama w domu..odpukać nic zmasakrowanego nie znalazłam!! :) Rano też dała się ładnie wyczesać, współlokatorki się jeszcze boi, ale hmm nie dziwie się jej ;P a jutro idzie ze mną na zaliczenie, chce ją do ludzi zabierać, żeby się tak nie bała bo widać, że jak jest sama to już nie taka gwiazda, przynajmniej póki co..wiadomo w stadzie raźniej..wczoraj było mijej taaak szkoda, ale i tak jest dzielna :)
pozdrawiam i dziękuję
Ania i Bordi

Posted

bubizac85 napisał(a):
już piszę :)

Super wieści, jestem pewien, że Bordi szybko się przyzwyczai do nowego domku i będzie Wam razem baaaardzo fajnie :)
bubizac85 napisał(a):
bardzo jej się spodobała pewna ścierka z łazienki i najpierw wytarzała się w niej a potem założyła na głowę i tak chodziła po domu...potem drugi raz owinęła sobie ją jak szaliczek... :D

Dobra jest, skubana! :)
bubizac85 napisał(a):
wczoraj było mijej taaak szkoda, ale i tak jest dzielna :)

Da radę dziewczyna :) Szczególnie z Twoim świetnym podejściem do niej :) Dawajcie znać na bieżąco co u Was :)