hell_angel Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Witam, mam psa w typie Norweskiego Elkhounda (okrywa włosowa podobna do Husky) i zastanawiam się czy nie skrócić mu sierści (jest to sierść a nie włosy). Pies w lecie bardzo szybko się męczy, nawet podczas leżenia w domu gdzie przecież jest dość chłodno- dyszy mimo braku wysiłku... Na spacerach podczas upału kładzie się co kilka metrów i widać że nie chce już iść... Nie jest otyły ani chory i wydaje mi się że tak nie powinno być... Czy ostrzyżenie go coś pomoże? Będzie mu chłodniej? Warto to zrobić, czy takiej sierści w ogóle nie należy strzyc? Proszę, pomóżcie.:shake: Quote
ROOFI Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Strzyżenie nic nie pomoże,sierść chroni psa przed upałem. Prawie wszystkim psom jest gorąco podczas upałów Quote
hell_angel Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 :roll: więc się biedak musi męczyć... dziękuję za odpowiedź;) Quote
trol Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 zbadaj jego serce bo takie objawy sa bardzo często przy chorobach serca a z drugiej strony , wyprowadzaj go na dłuższe spacery wcześnie rano i wieczorem w ciągu dnia niech odpoczywa Quote
hell_angel Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 dziękuję... no to teraz się już całkiem się martiwę. :shake: Quote
Recommended Posts