KrystynaS Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Cantadorra podziękowania dla Ciebie i dla Ofiarodawcy wózka :Rose: Czekamy na dalsze wieści od mosii Quote
magda222 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 "Wózek doszedł z poniedziałek i spisuje sie idealnie a Sara jest zachwycona!!! dzis był jej trzeci spacer a juz poznała wózek i sama szła do wyjscia. Jak ja się ciesze widząc jej szczeście !! Nie masz pojęcia! Obieacałam jej jeszcze spacer do lasu i dzięki Wam to sie wkrótce uda! Na razie sie przygotowujemy, Sara ma słabe mięśnie przednich łap, poza tym niestety odwykła od takiego, normalnego sposobu poruszania się, ale idzie nam swietnie, dziś juz sama zasuwała, po śniegu, pod górę, no coś niesamowitego. Wózek jest bardzo lekki, troche musze pozmieniać tą uprząż z przodu bo się wiecznie rozpina ale to kwestia załozenia odpowiednich szelek. Nic nie trzeba przerabiac, jest mozliwośc regulacji wyskości z czego skorzystałam;) Nie musze Ci mówic jakie są korzyści dla jej psychiki z tych spacerów:) Posyłam kilka zdjęć z komórki, takie na szybko robione ps. oczy aktualnie ok, za to mamy cieczkę acha, na zdjęciach widac bardzo obwisły brzuch ale to tylko złudzenie, tylne nogi sa dośc wysoko podciągnięte do góry na tych mocowaniach(takie obręcze) stąd takie wrażenie ;) choć i sadełka troche po zimie mamy;) pozdrawiamy" Quote
Cantadorra Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ciesze sie, ze Mosii wyregulowala i Sara tak pomyka :) Przeciez roznie to bywa, psy nie zawsze chca smigac na wozkach. Dzisiaj dzwonie do Mosii, zeby dala jeszcze jedna uprzaz na srodku kregoslupa, aby nie obciazac tak barkow Sarki. Ciesze sie, ze psiak korzysta. Quote
Cantadorra Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Rozmawialam dzisiaj z Mosii przez telefon. Wyzej juz czesc napisala Magda, ale ja powtorze. Mosii bez problemu dala rade z wozkiem. Poprawi wzmocnienie pasa barkowego i doda wspomagajacy pod brzuch, zeby nie obciazac mocno barku, bo Sarunia ma slabe lapki. Sara wozkiem jest zachwycona, smiga jak formula 1 i uwielbia to. Odżyła bardzo psychicznie, poczuła sie pewniejsza i radosniejsza. Tylko czeka na swoje wyjscia. Sąsiedzi Mosii sa zaszokowani Sara na wozku, oczywiscie jest to dla nich kosmiczne zjawisko, ale interpretuja to jako meczenie psa. Nic dodac nic ujac. Sara jest najwazniejsza i tyle :) Quote
magda222 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Już widzę miny tych sąsiadów ;) Wpłynęło 20 zł od Marysi55. Bardzo dziękujemy :) Tylko Marysi coś nie widać. Mam nadzieję,że wszystko OK. Quote
AlfaLS Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Jak to fajnie się czyta że Sarunia zadowolona:lol:. Dobrze, że wózka nie trzeba było przerabiać i sunia szybciutko mogła z niego skorzystać. Sama przyjemność patrzeć na te fotki:multi: Marysiu gdzie jesteś????? Tęsknimy.......:oops: Quote
KrystynaS Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Och jak dobrze, że Sara tak szybko polubiła swój wózek. Teraz będzie mogła sobie chodzić na spacer. Bardzo fajny ten wózek, wygląda rzeczywiście na lekki, nie ma dużo żelastwa. A sąsiedzi, no cóż ........... a niech tam, ważne, że pies się nie męczy. I my o tym wiemy. Myślę, że jak będzie teraz więcej chodzić to mięśnie przednich łap trochę się wzmocnią. Słuchajcie, a czy ona może sama chodzić na tym wózku, bez smyczy, na przykład po podwórku, bo mosii pewnie nie ma na tyle czasu żeby chodziły razem na dłuższe spacery. Quote
KrystynaS Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Marysia gdzie jesteś, hop, hop !!!!! Zobacz Sarę na wózeczku, widzisz jak powozi. 3 x, diana, iwlajn gdzie się podziewacie. Proszę tu wyrazić swoje opinie na temat Sary mobilnej. Quote
magda222 Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Krysiu,zdublowane posty można usunąć w edycji. Quote
marysia55 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Witam naszą Sarenkę:p i cioteczki :lol:, które tutaj dzielnie jej kibicowały jak mnie nie było. Wiecie, że nie przypuszczałam, że Sara tak pięknie zaadoptuje sie w ten powozik. Miło sie patrzy jak ona bryka;). Myslę, że teraz będzie jej łatwiej i wygodniej. Cantadorra:loveu:, wielkie dzięki za pomysł i realizację :grins::grins::grins: Quote
marysia55 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='magda222']Marysia wróciła do nas :multi:[/QUOTE] wróciła ( ja Was nigdy nie opuszczę :evil_lol:) , chociaż nie wiem na jak długo:cool3:. muszę jakoś dotrwać do końca marca :cool1:. Ja już jak ten rezerwista patrzę w kalendarz i odgryzam centymetr :diabloti: Quote
magda222 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='marysia55']wróciła ( ja Was nigdy nie opuszczę :evil_lol:) , chociaż nie wiem na jak długo:cool3:. muszę jakoś dotrwać do końca marca :cool1:. Ja już jak ten rezerwista patrzę w kalendarz i odgryzam centymetr :diabloti:[/QUOTE] Uroki życia księgowej? Quote
KrystynaS Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Już usunęłam dubelki, a wczoraj mi się nie dawało. W ogóle ostatnio Dogo- raczej mi nie działa, a jak już to tak, że szkoda mówić. Wy też tak macie czy to u mnie jakieś problemy 'na łączach' Quote
marysia55 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='magda222']Uroki życia księgowej?[/QUOTE] zgadłaś :-( [quote name='KrystynaS']Już usunęłam dubelki, a wczoraj mi się nie dawało. W ogóle ostatnio Dogo- raczej mi nie działa, a jak już to tak, że szkoda mówić. Wy też tak macie czy to u mnie jakieś problemy 'na łączach'[/QUOTE] Krysia ja mam tak samo. Raz jest jak miodzio, innym razem jak piołun. Witam niedzielnie :-) Ciekawe jak tam nasz dogomaniacki "hołowczyc" Quote
Aga - Czakra Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 witam serdecznie Sarę i jej Towarzyszki, jeżeli mogę się wtrącić to: ten pasek parciany z klamrą powinien być przewleczony przez "haczyki" w dyszlach, część bez klamry opina klatkę piersiową od frontu psa, a część z klamrą zapina się na karku. Dodatkowo można na tą część nawlec jakiś ochraniacz z gąbki (np.taki do psów bezpieczeństwa dla dzieci) - żeby tak nie wpinało się w kark. Dodatkowa opaska, o której pisze Contadorrra powinna iść dołek pod klatkę piersiową a górą w okolicy kłębu - nie pod brzuszkiem - bo wtedy będzie ucisk na narządy wewnętrzne. Wysokość wózka powinna być taka - żeby nie zaburzać naturalnej postawy psa, kłąb powinien lekko opadać ku dołowi. Jeżeli będzie za wysoko - Sara będzie zmuszona do nienaturalnego wyginania kręgosłupa - i wtedy będzie ją bolało. Nóżki można przymocować do ramy opaskami z taśmy z rzepem. Mam nadzieję, że na zdjęciu będzie widać tą opaskę z przodu. Tą na kłąb dodałam dopiero później i nie mam zdjęcia. I powodzenia - pamiętajcie - wózek to nie wyrok. To dla psa szansa. Quote
magda222 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Aga-Czakra przede wszystkim bardzo,bardzo dziękujemy za wózek dla Sary :loveu: Napiszę Mosii,żeby weszła na wątek i przeczytała Twoje wskazówki. Dziękuję! Quote
KrystynaS Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Aga-Czakra ja również przyłączam się do podziękowań za wózek dla Sary. :Rose: Będzie mogła teraz sobie spacerować, bo była skazana na siedzenie lub leżenie. Poprosimy mosii o fajne zdjęcia Saruni ze spaceru ale to jak się trochę ociepli. Saruniu umiesz już prowadzić??? :D, prawo jazdy masz??? Quote
marysia55 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='KrystynaS']Aga-Czakra ja również przyłączam się do podziękowań za wózek dla Sary. :Rose: Będzie mogła teraz sobie spacerować, bo była skazana na siedzenie lub leżenie. Poprosimy mosii o fajne zdjęcia Saruni ze spaceru ale to jak się trochę ociepli. Saruniu umiesz już prowadzić??? :D, prawo jazdy masz??? ten On-ek ze zdjęcia czakry to miał jeszcze stangreta:lol: Sarunia, odpowiedz cioci Krysi, że jak będziesz miała problemy ze zdaniem "prawa jazdy" to ciotki ci je kupią:diabloti: Quote
Cantadorra Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Magda, nie zapomnij napisac do Mosii, zeby koniecznie przeczytala wpis Agi-Czakry. Quote
Cantadorra Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Zapraszamy serdecznie na bazarek rowniez dla ON-ka: http://www.dogomania.pl/threads/181318-Kangurek-ksiazki-pA-yty-i-inne-rzeczy-dla-Barnaby-bazarek-do-20-marca-2010 Quote
magda222 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 [quote name='Cantadorra']Magda, nie zapomnij napisac do Mosii, zeby koniecznie przeczytala wpis Agi-Czakry.[/QUOTE] Napisałam od razu wczoraj wieczorem. Quote
Recommended Posts