staffior9 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 No więc w tym przypadku nie chodzi o mnie lecz mojego przyjaciela który ma amstaffa hehe Więc ma on do was takie pytanie ponieważ nie pamieta nazwy tego produktu i być moze wy mu w tym pomożecie. Chodzi o odzywke w tabletkach która pięknie buduje mięśnie,pamięta że na opakowaniu były narysowane psy i było ono białe. Podobno dobra ta odżywka wydaje mu się że zaczynała się na litere C lub K.heh Wiem ze idiotycznie to wszystko brzmi ale nie zwalajcie winy na mnie to on pyta.Wiec jesli ktos zna odzywke budujacom pięknie mięsnie zaczynajacą się na litere (chyba C lub K)to napiszcie .Opakowanie jest białe i na nim są psy.hehe Quote
_dingo_ Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Może canvit, ale to jest raczej na kości ... Quote
AMFI Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 A może chodziło o HMB? Ale tak na prawdę mięśnie najlepiej budują spacerki i bieganie pod górkę hehe :wink: Quote
Alojzyna Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Faktycznie, jest taki preparat. Można go kupić jedynie u weterynarzy. Jego działanie polega na zapobieganiu spalania białka mieśniowego i jest on zalecany psom sportowym, np. zaprzęgowym, lub w czasie rekonwalescencji. Efekt widoczny jest już po 2 tygodniach stosowania. Oczywiście musi iść z tym w parze odpowiednia dieta i trening. W tej chwili nie pamiętam jak on się nazywa. Ale jak poszperasz w starych postach, to powinieneś znależć, bo była kiedyś o tym mowa. Najlepiej zapytaj wet. Jak sobie przypomnę to napiszę. O ile pamiętam, to na opakowaniu były psy huski. Quote
_dingo_ Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Tylko że w naturze nie ma nic za darmo. Najlepiej to widać na przykładzie kulturystów. Chłopaki może i są przypakowani, ale psują sobie zdrowie a czesto i skracają życie. Mam oczywiście na myśli takich "dmuchanych chemią" kulturystów, a nie ludzi po prostu pakujących na siłowni. Pamiętem też z czasów kiedy sam chodziłem na siłownię, że w większości przypadków tzw. suplementacja niewiele dawała. Witaminy, mikroelementy i enzymy mają zastosowanie pod warunkiem, że brakuje ich w organizmie i są blokadą do dalszego rozwoju. Mozna np. podawać l-karnitynę w celu spalenia tkanki tłuszczowej. Ale nie ma cudów - aby spalić tłuszcz bilans energetyczny musi byc ujemny ! Jednym słowem - bez ćwiczeń nie ma efektów. Wg. mnie powiedz koledze następującą rzecz: Jeśli chce, żeby jego ast ładnie rósł to powinien z nim ćwiczyć. Od samego preparatu mięśnie nie urosną. A przy ćwiczeniach - rzecz jasna - odpowiednia ilość wartościowego białka i dużo snu. I to jest podstawa treningu. Suplementacja też jest ważna - ale całościowo - a nie jeden preparat. Quote
staffior9 Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 alojzyna w tobie cała nadzieja weź no se przypomnij. Quote
Alojzyna Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='staffior9']alojzyna w tobie cała nadzieja weź no se przypomnij. Jak znajdę trochę czasu, to poszperam w swoich postach, bo swego czasu o tym pisałam. _dingo_, preparat, o którym piszę na pewno nie jest żadnym sterydem. Wpływa on jedynie na metabolizm w taki sposób, że pies przede wszystkim spala pokarm, natomiast nie spala swych mięśni. Jak pisałam zalecany jest dla psów, które narażone są na długotrwały wysiłek (wyścigi zaprzęgów) lub podczas rekonwalescencji, po długotrwałym leczeniu połaczonym z wychudzeniem. Quote
Alojzyna Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Już znalazłam: preparat HMB - "DOG VITAL" dr Seidla. Quote
_dingo_ Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='Alojzyna']_dingo_, preparat, o którym piszę na pewno nie jest żadnym sterydem. Wpływa on jedynie na metabolizm w taki sposób, że pies przede wszystkim spala pokarm, natomiast nie spala swych mięśni. Wiem, wiem... Sterydy pobudzają anabolizm, a preparat który opisujecie hamuje katabolizm białek, czyli ich rozpad. Pisałem jedynie że w naturze nic nie dzieje się za darmo - i to podtrzymuję. Dodam jedynie, że preparaty blokujące katabolizm białek są zwykle stosowane przez kulturystów w okresie po odstawieniu sterydów. Ich działanie również nie jest obojętne dla zdrowia. Ja jedynie odradzałbym stosowanie jakichśtam preparatów, tylko dlatego żeby "piesek był masywny". Przede wszystkim - trzeba by było skonsultować się z weterynarzem co do zasadności podawania takiego preparatu i ewentualne dawkowanie. Quote
Alojzyna Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 _dingo_ napisał(a): Ja jedynie odradzałbym stosowanie jakichśtam preparatów, tylko dlatego żeby "piesek był masywny". Przede wszystkim - trzeba by było skonsultować się z weterynarzem co do zasadności podawania takiego preparatu i ewentualne dawkowanie. I dlatego tego typu preparaty są dostępne jedynie u weterynarzy a nie w sklepach zoologicznych. Przynajmniej tak jest u nas. Quote
staffior9 Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 alojzyna nie wiesz gdzie w internecie mozna zobaczyc ten środek chiodzi o zdjęcie Quote
staffior9 Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 alojzyna nie nie To nie o ten srodek chodzi on jest w tabletkach mozna go kupić jedynie u weterynarzy i to nie są sterydy to około 150 tabletek 18 zł. Quote
Alojzyna Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 W takim razie twojemu koledze nie pozostaje nic innego jak iść do dobrego weterynarza i przedstawić problem a juz weterynarz zadecyduje co ewentualnie moze pomóc psu. Samemu raczej nie warto decydować, bo co jednemu psu jest polecane, to innemu może zaszkodzić. Quote
Recommended Posts