morisowa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 jak zwykle u mnie z opóźnieniem, ale zabrałam się za ogłoszenie małego Iza, może być? Horacy to wyjątkowej urody półroczny psiak. Miniaturowy owczarek, obecnie waży 20 kg i wiele już nie urośnie. Przytulaśny, przyjacielski, łagodny. Cierpliwy do dzieci. Radosny i kontaktowy. Chętny do zabaw z psami. Posłuszny. Grzeczny w mieszkaniu. Cudo, prawda? Jednak jego poprzedni właściciel nie potrafił docenić zalet Horacego. Owczarek powinien stróźować a nie bawić się i prosić o głaskanie. Co z tego, że to jeszcze szczeniak? Więc przeszkadzał. Ale na to znaleźli metodę. Jak pies przeszkadza, można go zamnknąć w garażu... Na szczęście właściciel sam doszedł do wniosku, że chce oddać psa. I tak Horacy trafił do nas. Początkowo dzieciak bał się każdego szelestu, wtulał się w człowieka albo wciskał w kąt. Świat był obcy i straszny. Jednak Horacy zachował ciekawość świata, dawkę odwagi i sporo zaufania do ludzi. Wystarczyło kilka dni w spokojnym domu - spacery, kontakt z człowiekiem i innymi psami a Horacy z przerażonego psiaka przemienił się w roześmiane szczenię. Horek nadal potrafi przestraszyć się obcego dźwięku, nowej sytuacji czy dozorczyni z miotłą. Ale ciekawość bierze górę, młody szybko się uczy i staje coraz pewniejszy siebie. Horek uwielbia ruch, spacery, kontakt i zabawy z innymi psami. Uczy się też bawić z człowiekiem i bawić psimi zabawkami. Jest grzeczny w mieszkaniu, czysty. Spokojnie zostaje sam. Szukamy Horacemu dobrego domu na stałe, wrażliwego człowieka, który doceni psią przyjaźń. Ideałem byłby dom z przyjacielskim psem. Horek jest zdrowy, zaszczepiony od wścieklizny i chorób zakaźnych. kontakt: 503-082-952 lub 602-18-45-73 Quote
morisowa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 na razie dałam go na gumtree.pl, ale.gratka.pl, adopcje.org i do gazety Oferty na piątek allegro zrobię, tylko strona teraz nie działa - edit: już zrobione pomoc w ogłaszaniu mile widziana :cool3: Quote
koosiek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Zaraz się zabieram za ogłaszanie :smile: Quote
GoskaGoska Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 tych ludzi koniecznie na czarne kwiatki,zeby im do glowy nie przyszlo adoptowac kolejnego psa, co za debile. Dobrze , ze wyrósł na ślicznego psiaka w typie owczarka to moze znajdzie szybko domek Quote
koosiek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Na razie tyle: Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Szczeniak mix owczarek niemiecki / belgijski długowłosy do kochania Szczeniak mix owczarek niemiecki / belgijski, psy, owczarki niemieckie, Warszawa Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca Szczeniak mix owczarek niemiecki / belgijski długowłosy do kochania, Warszawa, Społeczność, zwierzaki, Kupię Sprzedam | Szczeniak mix owczarek niemiecki / belgijski długowłosy do k Szczeniak mix owczarek niemiecki / belgijski długo - warsza.pl Horacy (25209) - Zwierzaki - Zwierzaki na CafeAnimal.pl Quote
KWL Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Dziękujemy bardzo Koosiek :Rose: Od siebie dodam że Horacy jest bardzo zrównoważonym i fajnym psem - jak na ONkowatego szczeniora jest stosunkowo spokojny i posiada "wyłącznik". Co jeszcze gorzej świadczy o ludziach którzy go tak skrzywdzili. Jak mawia jedna z dogokoleżanek "ludzie tacy że nawet dżdżownicy im nie wydam..." Quote
morisowa Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Tak, młody ma "wyłącznik". Ale, ale ... dziś kolo 1ej w nocy zadziałał też "włącznik" :multi: Godzina nie z jego winy taka, to ja go wyciągnęłam na ostatni spacerek przed snem ;) I się młody rozbawił! Pierwszy raz porządnie się ze mną bawił. Ganianki wzajemne, ukłony zapraszające, torpedowe kółeczka :loveu: Super było, więc go dziś też sprowokowałam i znów sobie poszaleliśmy :p Quote
KWL Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Cudownie ! Zapomina się bać ! Pozwala to mieć uzasadnioną nadzieję że ta nieudana adopcja nie pozostanie w jego wspomnieniach, zapomni wszystkie te złe dni i będzie wspaniałym psem ( tak :-) już jest wspaniały, ale będzie jeszcze naj-naj :-) ) Quote
Izabella Hossa Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Miód na moje serce :lol: Bardzo się cieszę,że koszmar minął, że wreszcie się bawi jak przystało na szczeniora. Dzięki :loveu: Quote
koosiek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Cieszę się, że zaczyna odżywać. Mojego psiaka wzięłam ze schroniska gdy miał 5 msc i też wcześniej był u nieodpowiedzialnych ludzi. Do tej pory ma problemy z agresją lękową, chociaż jest już duuużo lepiej :roll: A najlepszym lekiem na strach była dla niego nasza tymczasowiczka, która pokazała mu, że świata nie trzeba się bać. I z Horacego też jeszcze będzie na pewno fajny psiak :smile: Quote
morisowa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Dziś Horacy miał ponad 2 godziny spacerku w naszej ulubionej części pod-Kabat. Wyszalał się dzieciak, bo ... był luzem. On się bardzo pilnuje swego stada. Choć nie do końca wie, że jak go wołam, to go wołam i ma przyjść to za to wie, że jeśli wołam i psy do mnie biegną to on koniecznie też musi. Więc z odwoływalnym stadem nie bałam się go puścić. To tyle tłumaczeń :p Dzieciak ganiał, biegał, świrował, miło patrzeć było. Teraz chyba ma zakwasy :eviltong: A na dodatek panna Roxanna była na tyle uprzejma, że się z nim bawiła :multi: Zresztą, sami popatrzcie. Z chłopakami: biegam! wącham :p nawet Vito na spacerze fajny jest :eviltong: Quote
morisowa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 bawmy się! ZJEM CIĘ!!!! żartowałam :diabloti: i tak mnie młody nie dogonisz! Quote
morisowa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 zderzenie :evil_lol: widoczek z Horacym pozujemy Quote
KWL Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Komentarze :-) Tak to Vito a nie Moris bardziej młodego "ustawia". Moris po prostu po swojemu burczy i gburzy :-) A Vit i pokazał ząbki i naszczekał solidnie. Ale na spacerze był miły :-) A panna Roxanna ma swoje fochy :-) jednego dnia naszczeka, drugiego się bawić będzie :evil_lol: A i uprzejmię donoszę mały jest lizuśny :-) Podobno dopiero od wczoraj... Quote
morisowa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Moris zwyczajowo poburkuje, ale na małym to wrażenia nie robi. Za to Vito pierwszy raz tak nie lubi tymczasa. Dobrze, że teraz mają siebie tylko na spacerach, to dzieciak ma dobrze a Vito spokój. Cóż, między psami jak między ludźmi, są sympatie i są antypatie. A Roxanie co się dziwisz? Z kobietami tak jest :diabloti: Quote
morisowa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 (prawie) nikt moich zdjęć nie podziwia... Horacy na imprezie u znajomego :cool3: Quote
KWL Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 E to tylko trzy :-P a gdzie zdjęcie z czwórką ? ;-P Quote
morisowa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='KWL']E to tylko trzy :-P a gdzie zdjęcie z czwórką ? ;-P ekhm? :evil_lol: Quote
koosiek Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='morisowa']ekhm? :evil_lol: http://img10.imageshack.us/img10/2110/czteryw.jpg :mdrmed: Szczególnie na tym zdjęciu widać, że już się czuje bezpieczny :-) Quote
bumerang Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Trafilam tu przypadkiem;) jestem zauroczona , śliczne wszystkie a mały wprost szczesliwy:loveu: jak pomoc by mogł znależ ten własciwy domek bez zwrotu?? Quote
morisowa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 bumerang, po pierwsze można pomóc w ogłoszeniach (kontakt: 503-082-952 lub 602-18-45-73) a po drugie, namawiać jakiś sprawdzonych znajomych - żeby dom był pewny, że pies będzie szczęśliwy i nie będzie zwrotu ;) Quote
beka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Morisowa, czy mnie sie zdawało czy Ty mówiłaś że nie lubisz szczeniaków??:eviltong: zwłaszcza ostanie zdjęcie potwierdza to zdanie:diabloti: Młody cudowny :) Quote
morisowa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Horacy to podrostek, a nie szczeniak :p (a i tak nie jest w moim typie i cieszę się, że jest jedynie tymczasem). Poza tym na ostatnim zdjęciu zostało uwiecznione, jak się nad nim znęcam :diabloti: Quote
beka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 morisowa napisał(a):Horacy to podrostek, a nie szczeniak :p (a i tak nie jest w moim typie i cieszę się, że jest jedynie tymczasem). Poza tym na ostatnim zdjęciu zostało uwiecznione, jak się nad nim znęcam :diabloti: Matko, Ty go chcesz udusić..:crazyeye: Quote
morisowa Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Horacy ma dziś wizytę. Może, może... :cool3: Quote
Recommended Posts