Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):
Wszystkie maluchy, oraz mama mają wspaniałe domy .Ostatni malec pojechał aż do Krakowa.
Dziękuje wszystkim , którzy pomagali w ich utrzymaniu i karmieniu :loveu:

:multi::multi::multi:

• 1 month later...
Posted

[quote name='izabellah-aldonda']14,09,2009 Dostałam telefon, że szczeniak rozrabia , gryzie itp......mam go zabrać ,bo jest nie do zniesienia. Nawet nie dyskutowałam, ręce mi opadły.

:roll: Dobrze przynajmniej, że zadzwonili, a nie wywieźli małego do schronu albo wystawili za drzwi...

Posted

Lulka napisał(a):
****!!! :angryy:

ktory maluch???

Ten długowłosy skarbek. Zabieram go w piątek, na szczęście pojedzie do hotelu , gdzie był wcześniej, będzie miał okazje spotkać się z mamunią.
Zrobię zdjęcia i poproszę Was o pomoc w szukaniu mu dobrego i ODPOWIEDZIALNEGO domu.

Posted

Młody jest w hotelu. Jest w opłakanym stanie psychicznym......cisną mi się złe słowa na usta. Przypuszczam, ze był zamykany w garażu, albo komórce, bo rozrabiał w ogródku. Boi się przestrzeni, dźwięków, psów, mimo wszystko lubi ludzi, wciskał mi się pod ramie , żeby się ukryć przed złym światem. Przeciez to nie świat jest zły, tylko on trafił do złych i głupich ludzi.Szlag ! Powinnam była to przewidzieć, ale jak....:shake:

Posted

Mam 7 psów na utrzymaniu, jeśli ktoś z Was mógłby, chciałby wspomóc Cywilka byłabym bardzo wdzięczna. Karma, datek na hotel, każda pomoc się przyda.

Taki był wesoły i otwarty, zmarnowali mu dzieciństwo, psychike, ech, nie mam już słów.....

Posted

Zdjęcia będą jutro -dzieciak jest śliczny :loveu: W domu całkiem spoko - podchodzi do obcych ludzi, po chwili zaczepia łapą o głaskanie. Tak samo bez lęku podchodzi do psów (nawet jak warczą ;) ). Za to na spacerze wszystko jest straszne, bo obce :shake: Zobaczymy jak szybko będzie się posuwało zapoznawanie ze światem.

Posted

Zapoznanie ze światem idzie do przodu :lol: Mały jest ciekawy i całkiem fajny. Na szczęście nie jest z nim tak źle. Ot, zwyczajny słabo zsocjalizowany onek ;)

Za to jakie cudo :loveu:

Posted

koosiek - jutro zrobię jakiś tekst do ogłoszeń, dwie fotki już masz. Z tekstem trochę zwlekam, bo chwiałam go wpierw jednak poznać - na ile ma problemy i jak rokuje na przyszłość. Za pomoc w ogłoszeniach będę wdzięczna :loveu: Przyznaję, słodziak jest u mnie :lol:

Posted

Coś ostatnio mamy ciekawe psy :-) Młody wygląda prawie jak belg tervueren.
A belgi są jeszcze bardziej nakręcone od ONków - i to się by zgadzało. Młody boi się świata jeszcze, ale dzięki swoim owczarkowym genom pokonuje kolejne bariery. Zapisaliśmy się :-) do psiej grupy spacerowej gdzie poznaje mniejsze i większe, starsze i młodsze psiaki oraz propsich ludzi. Dziś na drugim wspólnym spacerze bawił się już bardzo z psami i szukał rąk do głaskania - świat nie jest taki zły :evil_lol:

Posted

Z młodym z dnia na dzień lepiej, a raczej ze spaceru na spacer :lol: Owszem, potrafi się przestraszyć, plącze się pod nogami i oplatuje nas flexą, czasem szczeknie na innego psa ale w sumie to zachowuje się tak samo jak 3,5 miesięczna oneczka z osiedla, która jest bardzo ładnie socjalizowana ze światem. Po prostu owczarek - plątacz i pobudliwiec :evil_lol:

Po przeprowadzce odpadły koszty hotelu, ale zrzutka na karmę mile widziana. I od wścieklizny trzeba go zaszczepić.

Posted

Nie miałam kiedy napisać, a było tak....
Mały pierwsze dni spędził w hotelu w Jabłonnie, jego stan był opłakany. Naprawdę bałam się o niego, nie byłam pewna , czy jeszcze da mu się pomóc.
Pobyt w hotelu trochę go wyciszył i odprężył, miał w boksie kolegę rówieśnika, zaczął się więc bawić i mniej zwracać uwagę na " straszne" rzeczy i dżwięki na podwórku :lol:
Hotel jednak kosztuje... i tu zlitował się nade mną KWL :loveu: i poparła go morisowa :loveu: za co jestem im ogromnie wdzięczna. Mój koszt utrzymania szczęśliwie się zmniejszył , a najważniejsze jest to ,że szczenior szybko nabiera pewności siebie, chęci do zabawy itp. Żyje wśród ludzi i psów. Normalnych myślących ludzi.Uczy sie , bawi, jest szczęśliwy i bezpieczny.

Jego właściciele okazali się kompletnymi kretynami....ech