Britta Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Przejzalam prawie wszystkie posty o hodowlach i niestesty nie znalazlam nic o hodowlach Yorczków w okolicach Tarnowa (woj. Małopolskie). Pomóżcie albo popowiedzcie gdzie szukac ? Dziekuję, Britta. Quote
Britta Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Widze ze nie macie namiarow na hodowle w Tarnowie to moze w Krakowie lub okolicach? Albo podpowiedzcie gdzie szukac , gdzie pytac. Quote
Magdalena1 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 na Twoim miejscu i po Twoim przeżyciu nie ograniczałabym się do szukania w jednym regionie,myślę,że ludzie którzy chcą mieć ładnego i zdrowego psiaka to nie szukają tam gdzie bliżej (oczywiście jeśli nie ma dobrej i zaufanej w ich pobliżu) lecz patrzą pod kątem hodowli,jakie są pieski,czy mioty są zdrowe..idt. i jadą specjalnie po najukochańszego mlaucha nawet bardzo dlaeko.. myślę,że jednak nie będzie takiego problemu,na pewno są jakieś dobre hodowle w Krawkowie...jak chcesz to moge Ci po necie czegoś ciekawego poszukać. Quote
Britta Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Bardzo bym prosila o jakiekolwiek namiary. Po prostu nie wiem gdzie szukac. Krakowa zbyt dobrze nie znam ale nie jest az tak daleko zeby podjechac po malego pupila. Magdalena1 wielkie dzieki za chociazby najmniejsze informacje. Quote
Wind Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Britta, Po szczeniaka ze sprawdzonej Hodowli to pojechalabym nawet na drugi koniec Polski ;) Zobacz, nasz Maciek mieszka w Zawierciu a pieska dopiero co kupil w Warszawie :-) Moze warto troche poszukac, podzwonic i pojezdzic? :) Quote
Zazula Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 W Krakowie nie ma i nie będzie w najbliższej przyszłości małych yorczków. To znaczy takich... fajnych, jeśli mogę to tak ująć. Jeśli chcesz, to wejdź na stronę związku o. Kraków , tam są zgłoszone mioty, yorki też. W ogóle to nie ma (moim zdaniem, rzecz jasna) dobrej hodowli yorków w Krakowie. Wiem natomiast, że gdzieś w okolicach Tarnowa (w każdym razie byłe woj. tarnowskie) ktoś ma szczenięta po Ch. NICE LITTLE PRINCE du Domaine Monderlay. Jest to bardzo ładny piesek, ale mamą nie wiem, kto jest. Ja sama szukałam teraz suni w naszym regionie, i nici. Jadę daleko po moją drugą niunię. Już jutro! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok! Quote
Britta Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 Zazula a gdzie dokladnie jedziesz moze dasz mi jakies namiary?? Pozdrawiam. Quote
waldek2 Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Brita Zasada jest prosta szukasz, szukasz, szukasz, i znajdujesz. Puki co to przyśli właściciele szukaja szczeniąt Yorków, a nie odwrotnie. Ale w Gdyni za 4 tygodnie jest piesek do odbioru, w Warszawie pewnie za 10 tygodni itp. Żeby było prościej dla Ciebie to: 1. adres zwiazku wybierz region i dzwoń (aha Yorki to III grupa FCI)http://www.zkwp.pl/szczenieta.html 2. Wejdź na strone toplisty - masz tam prawie 50 hodowli Yorków dzwoń i pytaj najpierw odwiedz każdą ze stron naturalnie oto adres toplisty: tutaj Powodzenia i poinformuj nas co i jak. Quote
grygy Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 No trzeba przede wszystkim szukać :roll: Tak jak mówiła Wind, ja odbierałem psa w Waraszwie, a to jest 250 km ode mnie. Gdybym miał się uprzeć hodowle w mojej okolicy to pewnie bym cos znalazł, ale to już nie bedzie to :wink: Więc zycze cierpliwoście w szukaniu i pamietaj, żeby nie kierować się zasadą'' gdzie bliżej'' tylko zasadą ''gdzie lepsze'' :wink: Quote
bachar Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Kraków: www.oczkofatimy.prv.pl , www.oczkofatimy.republika.pl Quote
Zazula Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Tak jest! Popełniłam błąd - jest w Krakowie dobra hodowla yorków, właśnie Oczko Fatimy, ale będą mieć szczenięta do sprzedania dopiero za jakieś cztery miesiące. Dzwoniłam tam jakieś dwa tygodnie temu i właśnie czekano na ruje suczek. Ale jeśli możesz poczekać, to polecam tę hodowlę. Mają wspaniałego psa. Tego właśnie, którego wymieniłam poprzednio. Jest przepiękny i ma cudowny włos. Pozdrawiam Quote
Britta Posted February 11, 2005 Author Posted February 11, 2005 Zgadza sie dzwonilam do tej hodowli "Oczko Fatimy" i faktycznie - czekaja. Chyba ja tez poczekam zeby piesio byl z dobrego zrodla no i zeby byl zdrowy. Jeszcze i tak sprawdzam rozne hodowle ale w wiekszosci szczeniat juz nie ma albo za kilka dni sie urodza. Tak czy owak trzeba czekac. Dzieki i Pozrdawiam. Quote
Zazula Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Ja kupiłam we wtorek sunię w Yorexie. Wiem, że są tam jeszcze szczenięta, takie do wzięcia od zaraz. Nie wiem, czy będzie w tej chwili jeszcze suczka, ale pieseczki są na pewno. A Ty wolałabyś dziewczynkę, czy chłopczyka? Quote
Britta Posted February 14, 2005 Author Posted February 14, 2005 Hej, Ja wolalabym raczej pieska chociaz nad suczka tez sie zastanawiam. Dawno dawno temu mialam suczke, Maxio byl pierwszym pieskiem plci meskiej. Zazula a moglabys mi powiedziec troszke wiecej na temat tej hodowli (Yoreks). Moglabys mi podac jakies namiary?? Dzieki i pozdrawiam. Quote
Yorkies Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Ja szczerze polecam Yorex mam z niej mojego Lorda i jestem zadowolna z wyboru, a jeśli chcesz namairy to mogę przesłać ci je na priv :wink: :D pozdrawiam :fadein: Quote
Yorkies Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 bachar, dzięki że mnie wyręczyłeś(-aś?) :D pozdrawiam :fadein: Quote
grygy Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Też polecam Yorex :wink: mam psiaka z Yorexu i jestem bardzo zadowolony :D Quote
Kredeczka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Moja siostra jest alergikiem i jedymym pieskiem jakiego bym mogła mieć to York :cry: Jeśli ktos wie ile kosztują Yorki błagam żeby napisał!!!!!!! :bluepaw: :confused: Quote
Wind Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Kredeczka, Wez do lapki telefon i podzwon po hodowlach. Recze, ze Twoje pytanie znajdzie natychmiastowa odpowiedz. Moderator Quote
Daga_i_Oskar Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Kredeczko, ale na co Twoja siostra ma alergie?? Bo jeżeli na ślinę bądź co innego to i York tutaj nietstey nie pomoże Quote
Kredeczka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Moja siostra jest uszulona na sierść Quote
Gofi Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Jeśli jest uczulona na sierść, to oczywiście Yorczek jest jednym z pieskó którego twoja siostra może mieć :) A ceny Yorków są naprawdę bardzo różne radze podzwonić po hodowlach (tak jak radzi Wind) Quote
grygy Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 No dokładnie, bo cena zalezy od wielu czynników takich jak hodowla, pies czy suka, wystawowy czy towarzyski. Podzwoń i sie dowiesz napewno :D Quote
Recommended Posts