Talia Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Malutka mnie powaliła na kolana! Mój typ psiaka :loveu: Quote
Kashdog Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Co tam u Zorki ? Strasznie jestem ciekawa jak jej się urosło :) Quote
andzia69 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 wczoraj pańcia naszej Iskierki - teraz Zorki wstawiła pościk u nas na wątku:) "I jeśli chodzi o Zorke (Iskierkę), to panna strasznie się zmieniła :-D Nie przypomina szczeniaka którym była w schronisku ;-) Biała broda jej zniknęła, włosy powyłaziły i już nie jest taka rozczochrana :smile: Ale dalej strasznie wesoła, łobuziara i kombinatorka okropna ;-) " w zeszłym roku był u nas Rufus...zastanawiam się, gdzie u nas taka pseudoprodukcja rufuso-iskierkowych stworów:) Rufusek wyglądal tak: w tej chwili też mamy szorściaki...piękną bialo-brązową młodą sunię: więc gdyby ktoś reflektował to wiecie gdzie!:) Quote
zmierzchnica Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Widzę, że takich szorściaków na pęczki do adopcji :( Zorka cuuuudna! Rufusek też piękny, przypomina mi siostry mojej Herci. Quote
yoshiyuki Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 hej, hej! Żyjemy! :) Niestety po sesji podjęłam się pracy i teraz zwykle przy kompie przesiaduję po nocach, zwykle szybkie ciach rach i do spania (: Andzia, masz rację Rufus całkiem podobny! Coś w sobie mają wspólnego, widzę że on na tych zdjęciach chyba jeszcze był młodym psem? Zorka aktualnie tak jak pisałam już jest mniej opierzona. A ta sunia szorstkowłosa, to tak jak pisałam na schroniskowym wątku - podoba mi się bardzo! Trzymam za nią mocno kciuki! A co u nas... więc w ostatnią sobotę, a pierwszą sobotę września ;) byliśmy na zawodach dogtrekkingowych w Tychach (: Ja startowałam oczywiście z Toudim, a Michał szedł z Zorką poza konkurencją (: Choć próbowałam go namówić żeby startowali zgłoszeniu mimo tego że Zorka nie ma ukończonego jeszcze roku, ale jeśli weterynarz stwierdzi brak zastrzeżeń i że w jego opinii pies jest w stanie wziąć udział w zawodach zdarza się że dopuszczają psy którym brakuje te 2-3 miesiące do roku (; Mimo to Michał wolał iść nie zgłoszony (; I dobrze że poszli bo bardzo mnie mobilizowali w dwójkę! Michał leciał z Zorką do przodu jak szalony a Toudi jak tylko się oddalali leciał za nimi (; Więc cóż mogłam innego zrobić? Musiałam biec jak szalona :D I dzięki temu zdobyliśmy z Toudim 4 miejsce (: A czasowa różnica między 1 a 4 miejscem to 1 min i 20 sekund :D Dziewczyna która zajęła drugie miejsce minęła mnie jakieś 10 metrów przed metą, ale ja niestety już wypluwałam płuca i nie byłam wstanie walczyć ;) Tak czy siak jestem z nas bardzo dumna, bo naprawdę większość trasy przebiegliśmy, co mi się nigdy nie zdarzało. Oczywiście jak zwykle pobłądziliśmy :D Ale dla odmiany na trasie 15 km (: a nie 25 (; na 25 to bym nawet metra nie przebiegła ;) A po płaskich Tychach można było sobie poszaleć (; Zapewne pierwszy i ostatni raz ;) Może dla tego gdybym wiedziała że walka przed metą toczy się o 2 i 3 miejsce to znalazłabym trochę tych płuc (; A tak to myślałam że przez to błądzenie to po prosty walka o czas lepszy o 10 sekund ;) Zdjęcia autorstwa koleżanki :D przed startem (; była też "plaża" ;) Michał - krzywa nóżka z Zorką :D:D:D:D a my ich gonimy ;) z koleżankami z drużyny :D Tuż przed metą ;D Toudi oczywiście musiał przy Zorcę ;) więc pod koniec to ja go ciągnęłam ;) Ci co mają blisko do Tychów i nie byli niech żałują! Zabawa jest naprawdę świetna! Kolejne zawody w Brennej w okolicach Bielska-białej! Na które chyba nie pojadę bo będę siedzieć w pracy i nie wiem jak ja się z tym faktem pogodzę! Quote
zmierzchnica Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Gratuluję zawodów! Ależ Ci się psiaki wyrobiły, cudne są :loveu: Fajnie, że coś robicie razem z psiakami :) U mnie były zawody (góra św Anny, z 15 km ode mnie), ale jakoś się wystraszyłam ;) Nie mam doświadczenia w takich rzeczach, a moje psiaki też mają różne odpały.. Chociaż myślę, że dałyby radę. Może jak będzie gdzieś blisko to się zgłoszę :) No, to wymiziaj oba cudne psiaki! :) Quote
Ty$ka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 O, i Wy też byliście w Tuchach. Strasznie żałuję, że nie dotarłam, ale za rok, na następną edycję dt organizowane przez Dziewczyny na pewno już dotrę i wystartuję ;) Gratuluję wyniku! Quote
Kashdog Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Gratuluję 4 miejsca :)! https://lh4.googleusercontent.com/-PDIL_Boud-I/UEIcduCHT_I/AAAAAAAACEs/LbsyiyRZ3JI/s800/IMG_2581.JPG Jejkuuu, Zorka genialnie wyrosła :loveu: Quote
yoshiyuki Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Wieści raz na miesiąc ;) Mogło by być gorzej ;) Kashdog dziękuje za gratulacje ;) Coś na czasie... spędziliśmy wspaniały weekend :) Psi weekend ;) Znajomi wynajęli domek w Kacwinie :) Było nas 12 psów i chyba z 19 ludziów :) Ja z Michałem wybraliśmy się tam już w piątek rano żeby jak najwięcej tego weekendy wykorzystać ;) I bardzo dobrze zrobiliśmy bo w piątek była piękna pogoda, w sobotę również, no a niedziele żegnała nas deszczem ;) Innymi słowami Kacwin rozpaczał że wyjeżdżamy, a Kraków chyba nie był zbyt szczęśliwy z powodu naszego powrotu ;) Kacwin to mała wieś leżąca w sąsiedztwie jeziora czorsztyńskiego, nad które oczywiście wybraliśmy się na spacer :) Ogólnie Kacwin dla moich psów to raj na ziemi, głównie z powodu krowich placków w których Toudi namiętnie się tarzał a Zorka zjadała ;) W ogóle piękne okolice :D Szczególnie dla mieszczucha ;) Codziennie podziwialiśmy widok tatr z oddali, plus ciągnące się pastwiska dla krów i owiec :) Zorka z Shogunem Max (Dekster) - blon, długowłosa wersja Toudiego. Miks sky terriera z Nowego Targu, znajoma wzięła go na DT. Toudi strzela takie same minki ;) ach i.... KOCHAM KROWY Quote
makot'a Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Krowy są supeeeeer :D Musimy Was w końcu "upolować" na Błoniach, bo bardzo chętnie bym młodą na żywo zobaczyła :D A możesz powiedzieć gdzie konkretnie spaliście? Ja szukam fajnych miejsc na wyjazdy z psami, bo chyba już mi się bez nich nigdzie jechać nie uda, a widzę, że okolica piękna. Ile płaciliście za nocleg? :) Może być na PW, jeśli tu nie chcesz pisać :D Edit: Swoją drogą, może znasz kogo, kto kupuje swoim psom gotowego BARFa a Krakowie? Bo ja chcę złożyć zamówienie i chętnie bym się z kimś złożyła (trzeba min. 5kg zamówić) -> http://www.dogomania.pl/forum/threads/10232-SAMOPOMOC-forumowiczów-w-kupowaniu-mięsa-dla-psów?p=19803698#post19803698 Quote
yoshiyuki Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 jasne, może być tutaj ;) To żadna tajemnica ;) Więc wynajęliśmy cały domek na weekend, co kosztowało 1000zł, podzieliliśmy to na liczbę osób która miała pojechać i wyszło po 60 zł na głowę za dwie noce. Więc w sumie tanio bo 30 zł za noc :) Chyba najbardziej opłaca się zorganizować grupę znajomych i wynająć cały domek. Tutaj link do domku - http://www.eholiday.pl/noclegi-gj8966.html a fakt okolica super ;) Wszystkim bardzo się spodobała i znajomi planują jechać tam znów w listopadzie. Niestety my się drugi raz nie wybierzemy bo w listopadzie się wyprowadzam z Michałem, i mamy inne wydatki.... Wklejam link do album, więcej psiaków i widoczków ;) I nawet koza ;) http://s1190.beta.photobucket.com/user/f_ully/library/kacwin Jeśli chodzi o błonia, to pewnie będziemy w środę wieczorem lub czwartek rano, bo muszę iść Toudiego na Leszczynową zaszczepić :) A co do barfu, to niestety nie znam nikogo kto karmi psiaki tymi barfowymi gotowcami. Quote
zmierzchnica Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Piękne okolice! Niesamowicie to wygląda, takie stadko psów rozbiegane.. Zorka strasznie mi się podoba :) Jaka jest duża? Chyba wyrosła trochę, nie? http://i1190.photobucket.com/albums/z442/f_ully/kacwin/DSC_7400_zpsced1bc01.jpg Normalnie psie kąpielisko :evil_lol: Oj, marzyłby mi się taki wyjazd z psami .. :) Quote
yoshiyuki Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Zorka waży już ponad 20 kg ;) Ostatnio jak ją ważyłam u weta ważyła dokładnie 22 z niewielkim haczkiem ;) Wagą i wzrostem przewyższa Toudiego dwa razy ;) A wielkości (jeśli chodzi o wysokość w kłębie) jest podoba do suczek husky znajomej które ważą po 20 kg ;) Które są na zdjęciach z zawodów w Tychach ;) Porównywanie jej do Michała nie jest dobre ponieważ Michał ma dwa metry ;) Więc przy nim może się wydawać mniejsza niż jest ;) Quote
zmierzchnica Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 No, to jest o dwa kilo cięższa od Hery :) Ale są podobnej wielkości z tego co opisujesz, tylko Hera jest okropnym chudzielcem, wszystkie kości ma na wierzchu :roll: Co do przyrównywania - znam to ;) Moje psy przy Piotrku wydają się taaakie malutkie, a na zdjęciach ze mną to jednak nie malutkie psy ;) Ich rozmiar mi akurat odpowiada, lubię średnie psy, które w razie czego mogę przenieść czy podnieść. Fajnie mieć 40kg pieska, ale jak Ci zachoruje i trzeba go znieść ze schodów i wsadzić do auta to się robi mało zabawnie.. Już jak mi Hera ledwo chodziła i musiałam ją wsadzić do auta i wziąć do weta to było dość ciężko ;) Dobrali się z Toudim :) Quote
makot'a Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='yoshiyuki']jasne, może być tutaj ;) To żadna tajemnica ;) Więc wynajęliśmy cały domek na weekend, co kosztowało 1000zł, podzieliliśmy to na liczbę osób która miała pojechać i wyszło po 60 zł na głowę za dwie noce. Więc w sumie tanio bo 30 zł za noc :) Chyba najbardziej opłaca się zorganizować grupę znajomych i wynająć cały domek. Tutaj link do domku - http://www.eholiday.pl/noclegi-gj8966.html a fakt okolica super ;) Wszystkim bardzo się spodobała i znajomi planują jechać tam znów w listopadzie. Niestety my się drugi raz nie wybierzemy bo w listopadzie się wyprowadzam z Michałem, i mamy inne wydatki.... Wklejam link do album, więcej psiaków i widoczków ;) I nawet koza ;) http://s1190.beta.photobucket.com/user/f_ully/library/kacwin Jeśli chodzi o błonia, to pewnie będziemy w środę wieczorem lub czwartek rano, bo muszę iść Toudiego na Leszczynową zaszczepić :) A co do barfu, to niestety nie znam nikogo kto karmi psiaki tymi barfowymi gotowcami. Super, dzięki za informacje :D Quote
Ty$ka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Wooow, piękna okolica :) Psiaki pewnie zachwycone, co? Quote
makot'a Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Widziałam Was dzisiaj na Błoniach :D Ale mieliśmy towarzystwo idące w drugą stronę, więc Was już nie goniłam na wariata ;) Quote
yoshiyuki Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 W czwartek rano? Hmmm nie zauważyłam was! A szkoda! Ale to pewnie dla tego że w czwartek miałam kiepski humor i jakoś jak zwykle szukam towarzystwa to w czwartek od niego stroniłam i raczej do nikogo nie podchodziłam ;) Okropnie zdechły humor miałam wtedy! Ale psiaki na błonia trzeba było wziąć ;) Tyska, były na pewno :D Całe dnie na polu :D Albo w ogródku albo na spacerze ;) Masa towarzystwa :D Żyć nie umierać ;) Quote
zmierzchnica Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ale się fajnie macie, że możecie się spotkać :p Quote
yoshiyuki Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 wow! Hehehehehehe patrze się i coś mi nie gra :D Moje psy ale nie moje zdjęcia ;) Psy były ze mną czy z Michałem (bardzo wysoki, szczupły chłopak? ;) ) Bo jeśli ze mną to wstyd, ale wydaje mi się ze poznałabym Twoje psy :) Teraz na błoniach będziemy niestety rzadziej (głównie wtorki lub środy po 13), z powodu tego iż przeprowadziliśmy się i teraz zamiast codziennie na błoniach jesteśmy na łąkach Nowohuckich. Niestety nie ma tu tak wiele psiego towarzystwa ;) Ale za to potrafi być magicznie ;) Quote
zmierzchnica Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Faktycznie śliczne widoki :) Wasze psiaki naprawdę świetnie razem wyglądają. Ale Zorka jest cudowna, uwielbiam takie psy :loveu: (tzn ja uwielbiam ogólnie wszelkie herowate, lukowate, chibowate i frotkowate psy, pewnie do końca życia każdy mój pies będzie podobny do któregoś ze "złotej czwórki" :evil_lol:) Quote
Recommended Posts