Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

wczoraj pańcia naszej Iskierki - teraz Zorki wstawiła pościk u nas na wątku:)

"I jeśli chodzi o Zorke (Iskierkę), to panna strasznie się zmieniła :-D Nie przypomina szczeniaka którym była w schronisku ;-)

Biała broda jej zniknęła, włosy powyłaziły i już nie jest taka rozczochrana :smile: Ale dalej strasznie wesoła, łobuziara i kombinatorka okropna ;-)

"

w zeszłym roku był u nas Rufus...zastanawiam się, gdzie u nas taka pseudoprodukcja rufuso-iskierkowych stworów:)

Rufusek wyglądal tak:

w tej chwili też mamy szorściaki...piękną bialo-brązową młodą sunię:

więc gdyby ktoś reflektował to wiecie gdzie!:)

• 2 weeks later...
Posted

hej, hej! Żyjemy! :)

Niestety po sesji podjęłam się pracy i teraz zwykle przy kompie przesiaduję po nocach, zwykle szybkie ciach rach i do spania (:

Andzia, masz rację Rufus całkiem podobny! Coś w sobie mają wspólnego, widzę że on na tych zdjęciach chyba jeszcze był młodym psem? Zorka aktualnie tak jak pisałam już jest mniej opierzona. A ta sunia szorstkowłosa, to tak jak pisałam na schroniskowym wątku - podoba mi się bardzo! Trzymam za nią mocno kciuki!

A co u nas... więc w ostatnią sobotę, a pierwszą sobotę września ;) byliśmy na zawodach dogtrekkingowych w Tychach (: Ja startowałam oczywiście z Toudim, a Michał szedł z Zorką poza konkurencją (: Choć próbowałam go namówić żeby startowali zgłoszeniu mimo tego że Zorka nie ma ukończonego jeszcze roku, ale jeśli weterynarz stwierdzi brak zastrzeżeń i że w jego opinii pies jest w stanie wziąć udział w zawodach zdarza się że dopuszczają psy którym brakuje te 2-3 miesiące do roku (; Mimo to Michał wolał iść nie zgłoszony (;
I dobrze że poszli bo bardzo mnie mobilizowali w dwójkę! Michał leciał z Zorką do przodu jak szalony a Toudi jak tylko się oddalali leciał za nimi (; Więc cóż mogłam innego zrobić? Musiałam biec jak szalona :D I dzięki temu zdobyliśmy z Toudim 4 miejsce (: A czasowa różnica między 1 a 4 miejscem to 1 min i 20 sekund :D Dziewczyna która zajęła drugie miejsce minęła mnie jakieś 10 metrów przed metą, ale ja niestety już wypluwałam płuca i nie byłam wstanie walczyć ;) Tak czy siak jestem z nas bardzo dumna, bo naprawdę większość trasy przebiegliśmy, co mi się nigdy nie zdarzało.
Oczywiście jak zwykle pobłądziliśmy :D Ale dla odmiany na trasie 15 km (: a nie 25 (; na 25 to bym nawet metra nie przebiegła ;) A po płaskich Tychach można było sobie poszaleć (; Zapewne pierwszy i ostatni raz ;) Może dla tego gdybym wiedziała że walka przed metą toczy się o 2 i 3 miejsce to znalazłabym trochę tych płuc (; A tak to myślałam że przez to błądzenie to po prosty walka o czas lepszy o 10 sekund ;)

Zdjęcia autorstwa koleżanki :D
przed startem (;

była też "plaża" ;)

Michał - krzywa nóżka z Zorką :D:D:D:D

a my ich gonimy ;) z koleżankami z drużyny :D

Tuż przed metą ;D Toudi oczywiście musiał przy Zorcę ;) więc pod koniec to ja go ciągnęłam ;)

Ci co mają blisko do Tychów i nie byli niech żałują! Zabawa jest naprawdę świetna! Kolejne zawody w Brennej w okolicach Bielska-białej! Na które chyba nie pojadę bo będę siedzieć w pracy i nie wiem jak ja się z tym faktem pogodzę!

Posted

Gratuluję zawodów! Ależ Ci się psiaki wyrobiły, cudne są :loveu: Fajnie, że coś robicie razem z psiakami :) U mnie były zawody (góra św Anny, z 15 km ode mnie), ale jakoś się wystraszyłam ;) Nie mam doświadczenia w takich rzeczach, a moje psiaki też mają różne odpały.. Chociaż myślę, że dałyby radę. Może jak będzie gdzieś blisko to się zgłoszę :)

No, to wymiziaj oba cudne psiaki! :)

Posted

O, i Wy też byliście w Tuchach. Strasznie żałuję, że nie dotarłam, ale za rok, na następną edycję dt organizowane przez Dziewczyny na pewno już dotrę i wystartuję ;)
Gratuluję wyniku!

• 1 month later...
Posted

Wieści raz na miesiąc ;) Mogło by być gorzej ;)

Kashdog dziękuje za gratulacje ;)

Coś na czasie... spędziliśmy wspaniały weekend :) Psi weekend ;) Znajomi wynajęli domek w Kacwinie :) Było nas 12 psów i chyba z 19 ludziów :) Ja z Michałem wybraliśmy się tam już w piątek rano żeby jak najwięcej tego weekendy wykorzystać ;) I bardzo dobrze zrobiliśmy bo w piątek była piękna pogoda, w sobotę również, no a niedziele żegnała nas deszczem ;) Innymi słowami Kacwin rozpaczał że wyjeżdżamy, a Kraków chyba nie był zbyt szczęśliwy z powodu naszego powrotu ;)

Kacwin to mała wieś leżąca w sąsiedztwie jeziora czorsztyńskiego, nad które oczywiście wybraliśmy się na spacer :) Ogólnie Kacwin dla moich psów to raj na ziemi, głównie z powodu krowich placków w których Toudi namiętnie się tarzał a Zorka zjadała ;)
W ogóle piękne okolice :D Szczególnie dla mieszczucha ;) Codziennie podziwialiśmy widok tatr z oddali, plus ciągnące się pastwiska dla krów i owiec :)

Zorka z Shogunem

Max (Dekster) - blon, długowłosa wersja Toudiego. Miks sky terriera z Nowego Targu, znajoma wzięła go na DT.

Toudi strzela takie same minki ;)

ach i.... KOCHAM KROWY

Posted

Krowy są supeeeeer :D
Musimy Was w końcu "upolować" na Błoniach, bo bardzo chętnie bym młodą na żywo zobaczyła :D
A możesz powiedzieć gdzie konkretnie spaliście? Ja szukam fajnych miejsc na wyjazdy z psami, bo chyba już mi się bez nich nigdzie jechać nie uda, a widzę, że okolica piękna. Ile płaciliście za nocleg? :)
Może być na PW, jeśli tu nie chcesz pisać :D

Edit:
Swoją drogą, może znasz kogo, kto kupuje swoim psom gotowego BARFa a Krakowie? Bo ja chcę złożyć zamówienie i chętnie bym się z kimś złożyła (trzeba min. 5kg zamówić) -> http://www.dogomania.pl/forum/threads/10232-SAMOPOMOC-forumowiczów-w-kupowaniu-mięsa-dla-psów?p=19803698#post19803698

Posted

jasne, może być tutaj ;) To żadna tajemnica ;)

Więc wynajęliśmy cały domek na weekend, co kosztowało 1000zł, podzieliliśmy to na liczbę osób która miała pojechać i wyszło po 60 zł na głowę za dwie noce. Więc w sumie tanio bo 30 zł za noc :)
Chyba najbardziej opłaca się zorganizować grupę znajomych i wynająć cały domek.

Tutaj link do domku - http://www.eholiday.pl/noclegi-gj8966.html

a fakt okolica super ;) Wszystkim bardzo się spodobała i znajomi planują jechać tam znów w listopadzie. Niestety my się drugi raz nie wybierzemy bo w listopadzie się wyprowadzam z Michałem, i mamy inne wydatki....
Wklejam link do album, więcej psiaków i widoczków ;) I nawet koza ;) http://s1190.beta.photobucket.com/user/f_ully/library/kacwin

Jeśli chodzi o błonia, to pewnie będziemy w środę wieczorem lub czwartek rano, bo muszę iść Toudiego na Leszczynową zaszczepić :)
A co do barfu, to niestety nie znam nikogo kto karmi psiaki tymi barfowymi gotowcami.

Posted

Zorka waży już ponad 20 kg ;) Ostatnio jak ją ważyłam u weta ważyła dokładnie 22 z niewielkim haczkiem ;) Wagą i wzrostem przewyższa Toudiego dwa razy ;) A wielkości (jeśli chodzi o wysokość w kłębie) jest podoba do suczek husky znajomej które ważą po 20 kg ;) Które są na zdjęciach z zawodów w Tychach ;) Porównywanie jej do Michała nie jest dobre ponieważ Michał ma dwa metry ;) Więc przy nim może się wydawać mniejsza niż jest ;)

Posted

No, to jest o dwa kilo cięższa od Hery :) Ale są podobnej wielkości z tego co opisujesz, tylko Hera jest okropnym chudzielcem, wszystkie kości ma na wierzchu :roll: Co do przyrównywania - znam to ;) Moje psy przy Piotrku wydają się taaakie malutkie, a na zdjęciach ze mną to jednak nie malutkie psy ;) Ich rozmiar mi akurat odpowiada, lubię średnie psy, które w razie czego mogę przenieść czy podnieść. Fajnie mieć 40kg pieska, ale jak Ci zachoruje i trzeba go znieść ze schodów i wsadzić do auta to się robi mało zabawnie.. Już jak mi Hera ledwo chodziła i musiałam ją wsadzić do auta i wziąć do weta to było dość ciężko ;)

Dobrali się z Toudim :)

Posted

[quote name='yoshiyuki']jasne, może być tutaj ;) To żadna tajemnica ;)

Więc wynajęliśmy cały domek na weekend, co kosztowało 1000zł, podzieliliśmy to na liczbę osób która miała pojechać i wyszło po 60 zł na głowę za dwie noce. Więc w sumie tanio bo 30 zł za noc :)
Chyba najbardziej opłaca się zorganizować grupę znajomych i wynająć cały domek.

Tutaj link do domku - http://www.eholiday.pl/noclegi-gj8966.html

a fakt okolica super ;) Wszystkim bardzo się spodobała i znajomi planują jechać tam znów w listopadzie. Niestety my się drugi raz nie wybierzemy bo w listopadzie się wyprowadzam z Michałem, i mamy inne wydatki....
Wklejam link do album, więcej psiaków i widoczków ;) I nawet koza ;) http://s1190.beta.photobucket.com/user/f_ully/library/kacwin

Jeśli chodzi o błonia, to pewnie będziemy w środę wieczorem lub czwartek rano, bo muszę iść Toudiego na Leszczynową zaszczepić :)
A co do barfu, to niestety nie znam nikogo kto karmi psiaki tymi barfowymi gotowcami.

Super, dzięki za informacje :D

Posted

W czwartek rano? Hmmm nie zauważyłam was! A szkoda! Ale to pewnie dla tego że w czwartek miałam kiepski humor i jakoś jak zwykle szukam towarzystwa to w czwartek od niego stroniłam i raczej do nikogo nie podchodziłam ;) Okropnie zdechły humor miałam wtedy! Ale psiaki na błonia trzeba było wziąć ;)

Tyska, były na pewno :D Całe dnie na polu :D Albo w ogródku albo na spacerze ;) Masa towarzystwa :D Żyć nie umierać ;)

• 4 weeks later...
Posted

wow! Hehehehehehe patrze się i coś mi nie gra :D Moje psy ale nie moje zdjęcia ;)
Psy były ze mną czy z Michałem (bardzo wysoki, szczupły chłopak? ;) )
Bo jeśli ze mną to wstyd, ale wydaje mi się ze poznałabym Twoje psy :)

Teraz na błoniach będziemy niestety rzadziej (głównie wtorki lub środy po 13), z powodu tego iż przeprowadziliśmy się i teraz zamiast codziennie na błoniach jesteśmy na łąkach Nowohuckich. Niestety nie ma tu tak wiele psiego towarzystwa ;)
Ale za to potrafi być magicznie ;)

Posted

Faktycznie śliczne widoki :) Wasze psiaki naprawdę świetnie razem wyglądają. Ale Zorka jest cudowna, uwielbiam takie psy :loveu: (tzn ja uwielbiam ogólnie wszelkie herowate, lukowate, chibowate i frotkowate psy, pewnie do końca życia każdy mój pies będzie podobny do któregoś ze "złotej czwórki" :evil_lol:)