Sylwia K Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 mi również podobają się corgi (obie odmiany) i uważam, ze ta rasa zdecydowanie ma to coś w sobie. Quote
Feigned Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 taaaaaaaaak corgi są super :loveu: mieliśmy jednego w klubie na kursie, świetny pies i jaki słodziak :loveu: nie wyświetlają mi się zdjęcia :( Quote
yoshiyuki Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 była jakaś awaria serwera na którym zdjęcia są w grane ;) Corgi są super, ale jak na razie wiem o jednym z Krakowa... pewnym... Quote
brjagata Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 A mi zdjęcia się dalej nie wyświetlają... Quote
yoshiyuki Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 niestety nie wiem co się z tamtymi zdjęciami podziało :) Ale wiosna, przyszła, na plantach rosną już przebiśniegi, na ulicach motory, ja już chodzę bez kurtki ;) Więc w ten weekend wybraliśmy się do lasu na Myślenickim Zarabiu, zrobiliśmy 11km, 4 godziny szliśmy :D Było pod górkę więc momentami po zimie, słaba kondycja dawała się we znaki ale ogólnie było super mimo ciążącego błota na butach :D a nazbieraliśmy go naprawdę dużo ;) Z okazji wiosny, znów zaprzyjaźniałam Toudiego z nożyczkami, pozbywając się kołnierza na szyi :) Od razu odmłodniał, szczególnie że ucięłam mu też sumie wąsiki, które robiły z niego prawdziwego dziadka ;) czekam na zieloną trawkę bo Toudi się strasznie zlewa z takim szaro-brązowym tłem ;) Jeden pan który mijał się z nami na szlaku, z początku się wystraszył że to mały dziczek, póki Toudi na niego nie naszczekał :shake: Quote
zmierzchnica Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Jak dawno Was nie było! :cool3: No wiosennie, wiosennie, a niby znowu śnieg ma badać i mróz być - by to się nie sprawdziło :shake: http://i1190.photobucket.com/albums/z442/f_ully/DSC08510.jpg Toudi-dziczek cudny :loveu: I jakie widoki.. Mi się tak marzy zapakować choć dwa psy i gdzieś dalej pojechać, ale ja niemobilna... Kurczę, muszę TZa kiedyś zmusić, żeby się wybrać w okolice gdzieś, takie piękne lasy mamy naokoło ;) Quote
yoshiyuki Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 ja też niestety niemobilna :) ale właśnie mój M. na odwrót więc :D zaczynamy powoli korzystać z tego faktu i planujemy częstsze wypady w okolice ;) A gdy już zrobi się prawdziwa wiosna i śnieg zniknie i z gór, to kto wie może wybierzemy się dalej :) Quote
Sylwia K Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 no no, ale was nie było! stęskniłam sie już za widokiem tej kudłatej mordki:p Quote
yoshiyuki Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Wracamy do was znów (: Wiosna już coraz bardziej widoczna (: Dzięki tym deszczom jakoś wszystko powoli się zazielenia (: I nawet jak nie ma słońca to i tak chce się wychodzić (: A w tamten weekend to już w ogóle było ciepło i super (: Więc wybraliśmy się do Piekar (: Jeszcze nie jest tam tak ładnie jak w czerwcu dwa lata temu gdy jeździłam tam z Toudim na plenery ale dalej do spacerowania jest super, i ładniej się robi coraz bardziej. Gdy byliśmy tam w lutym, było brrrr zimno, i brzydko (:Jutro też ma być słońce z rana, dlatego o 9 pakujemy się w samochód i znów do Piekar, mam nadzieję że na minimum 3 godziny (: bo ostatnio ze wzgórza obserwowałam jak idą ścieżki, i doszłam do wniosku że miejsce to ma większy potencjał niż myślałam (: Dzisiaj sobie jedziemy w okolice Tyńca... ale teraz cóż fotki z poprzedniego weekendu (: Był z nami Huxley (: zresztą jak i w ten weekend (: widoczki (: Quote
yoshiyuki Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 moje najpiękniejsze :serducho: :serducho: jedziemy dzisiaj się wakacjować na wieś :) Quote
Talia Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Witam przystojniaka. Troche mi się zaniedbało większość galerii... łącznie z moja własną. Czas wszystko odpracować. Obiecujemy wpadać częściej :) Quote
zmierzchnica Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Pisałam tutaj, kurczę, ale posta ni ma... W każdym rasie Toudi przecudny jak zawsze, uwielbiam jego łobuzerską mordkę :loveu: Wybitnie oryginalny psiak ;) Miłych wakacji :p Quote
yoshiyuki Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 My na wakacjach :) Ja, Toudi, Huxley i mój M. :) Jutro wracamy niestety do Krakowa. Ale pogoda nam się udała :) I spacery też. Jak ja bym chciała mieć takie okolice pod domem... Muszę się wyprowadzić szybko na wieś :D zadowolone pysie już po spacerze :) były padnięte :) wróciliśmy trzy godziny temu a cała trójka, wraz z moim chłopem śpią jak zabici :D Quote
Joann Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 nie ma to jak uśmiech szczęśliwego i zmęczonego psa;] bardzo ładne zdjęcia Quote
yoshiyuki Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 dziękuję :D Niestety szczęście szybko się skończyło, bo Toudi okulał po spacerku. Pani wet nam dała na razie tygodniowny nakaz siedzenia w domu, i spacerki na zasadzie kupa, siku. Mam nadzieję że do 15 się wyzdrowieje bo planujemy powrót na wieś :) Quote
zmierzchnica Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Aaale wam zazdroszczę takich psio-ludzkich wakacji... ja mojego chłopa nie mogę wyciągnąć na psie wakacje. Jakoś mu nie odpowiada wizja "niańczenia" psów, poza tym woli wakacje w bardziej "cywilizowanych" miejscach, typu duże miasta, jakieś inne kraje itd. A ja najbardziej lubię zwykłą wieś, może jakieś jeziorko, góry, psy mogą szaleć do woli, ja połazić - i jest super ;) Także mieliście się dobrze ;) Widać, że psy szczęśliwe i zadowolone. Mam nadzieję, że Toudiemu się szybko polepszy, na pewno nie chciałby, żeby go ominęły wędrówki i długie spacer ;) http://s1190.photobucket.com/albums/z442/f_ully/Grybow%202011/?action=view¤t=9l.jpg Radosny pęd, coś pięknego :) Quote
yoshiyuki Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 hah :D Myślę że - dobrze że mój M. nie wchodzi tu na forum - to kwestia wychowania :D Bo i on na początku nie był jakimś fanem spacerów :) Teraz czasem marudzi :) Ale ogólnie potrafimy się dogadać :) Szczególnie w Grybowie, gdzie jest duży ogródek, i praktycznie wychodzimy raz dziennie na długi spacer, i czasem bo nie codziennie wieczorem zwykle przy okazji wyrzucenia śmieci, czy wypadu do sklepu ;) I to jest coś co mi się w domkach z ogródkiem na wsi najbardziej podoba. Że spacery nie męczą, bo jak zdarzy się dzień w którym nie dasz rady iść na spacer porządny (co na wakacjach się nie zdarza ;) ), to dwa psy czasem znajdą ciekawe zajęcia w ogródku, czasem zajmą się wspólną zabawą, a czasem po prostu będą na polu, co i tak jest atrakcyjniejsze, przynajmniej w moim odczuciu, niż 3 szybkie spacerki i cały dzień w domu. Co najlepsze mój M. bardzo polubił tamtejsze okolice :) Więc liczę że może nasze drogi się jakoś tak poukładają że poprowadzą nas gdzieś tam:) Bo ja choć Kraków kocham :) Myślę że bardziej pokocham własne pastwisko z końmi, i mniejszą ilość asfaltu niż ta która otacza mnie teraz :D A Toudi ma się całkiem dobrze po zastrzyku. W środę idziemy na kontrolę :) Ciesze się że po zastrzyku widoczna byłą tak szybka poprawa, bo pani wet. mnie na straszyła, że jeśli przez week się nie poprawi to mamy iść na prześwietlenie żeby sprawdzić czy nie ma żadnej dysplazji. Quote
makot'a Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Przywitam się, bo trafiłam do Waszej galerii i Toudi mnie zauroczył! Mam sentyment do takich psów, bo sama miałam podobnego (muszę w końcu wrzucić tu jego zdjęcia). Ten sam wyraz kudłatego pyska, ta sama sylwetka :loveu: Tyle tylko, że mój Fredek był biały w brązowe łatki :) Poza zauroczeniem Toudim, widzę, że jesteś z Krakowa, więc może się na Błoniach z psami spotkamy kiedyś (o ile już się nie spotkałyśmy ;P ) No i na dodatek, przeczytałam, że studiujesz architekturę krajobrazu na PK! Witam koleżankę po fachu, tyle że ja na urbanistyce jestem :) Teraz siedzę na Dogomanii po wakacyjnej przerwie - jak w domu jestem, to komputer mnie zbytnio nie ciągnie, ale teraz przyjechałam do Krk na poprawki i mam sporo roboty, więc pierwsza rzecz za jaką się zabrałam to Dogomania :/ Tak czy inaczej wrócę tu z przyjemnością w październiku, kiedy od Dogomanii pewnie nie będę odchodzić... Podrawiam. Quote
yoshiyuki Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 och! no proszę! Piszę krótko, bo (naprawdę wiele nas łączy) mam jutro egzamin poprawkowy, więc wracam do nauki! Ale bardzo mi miło! :D Quote
makot'a Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Też mam jutro egzamin :D Między innymi dlatego tu jestem :diabloti: Pozwodzenia :) Quote
yoshiyuki Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 O egzaminach już zapomniałam, ale muszę sobie poprzypominać, bo niestety jeszcze jeden mi został. Punktcika marnego mi zabrakło do zaliczenia, 60% było, więc nie mało :D ;) Ale najbardziej przerażający dla mnie zaliczyłam na 4 więc nie jest źle :) Mam nadzieję że Twoje makot'a poszły lepiej ;) wszystko co dobre, szybko się kończy ;) Wczoraj wróciliśmy z bardzo udanych wakacji ;) Spędziliśmy je jak zwykle w niewielkiej mieścinie kilkanaście km pod Nowym Sączem :) Quote
yoshiyuki Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Jednego dnia wybrałyśmy się z koleżanką do stadniny koni huculskich w Gładyszowie. Chyba najbardziej znana stadnina tych koni w Polsce. Niestety nie udało nam się pojeździć, przyjechałyśmy za późno. Ale za to wybrałyśmy się pod samą granice Polsko-Słowacką do Koniecznej. Rozciągające się pastwiska z masą ilością krów, rozciągające się lasy. Cisza, spokój, niebo niesamowicie niebieskie :D Koniki z Gładyszowa i tamtejsze tereny, na których pasły się hucuły. Quote
yoshiyuki Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Teraz trochę Koniecznej. Pierwsza krowa :) Quote
Recommended Posts