Neutralka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Gratuluję potomkom Pusia, młodym Toffipomom, pokazania się na wystawach i pozytywnych ocen. Dodam, że ostatnio (to jest 4 miesiące temu i kilka dni temu) narodziły się następne mioty, tym razem są to potomkowie zrodzonego dla sukcesów (Powerpom Born to Success) "JJ-a". Matką pierwszego z nich jest Ch.Kontrapunkt Metropolia, matką drugiego Ch. Kontrapunkt Heraldyka. W miocie Metropolii były trzy suki(są już w swoich nowych domach), w miocie Heraldyki są dwie suki i dwa psy. Quote
Karma Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Neutralko ,dodam ,że również CH.Kontrapunkt Grafika jest matką szczeniąt JJ-a .Tu są 2 suczki i 1 piesek .Jedna suczka jest we Włoszech ojczyżnie hodowcy Stefana Gandiniego. Quote
Tofipom Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Neutralko dziękujemy:) jednak jeszcze sporo pracy przed nami;) A wszystkim maluszkom życzymy wspaniałych sukcesów:painting: ;) Quote
filonek_bezogonek Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 No a ja chyba nie odkryję ameryki jak powiem, że chyba wartość hodowlaną chyba najbardziej płodnego tatusia jakim jest HONEYKIST IMPROVISATION potwierdza już od kilku lat kolejne pokolenie synów. Wyliczać można by było bez końca :) ale dla przykładu przypomnę, że Wanilkowy Gustaw vel IMPROVISATOR'S MASTERPIECE Vintoyra jest jednym z synów który dumnie sławi imię swojego ojca (i matki). a oprocz tego: Kontrapunkt NABIS Kontrapunkt HONORABLE MENTION Kontrapunkt PRZYDATNY DROBIAZG (ktory dostal BOB w Radomiu na ostatniej wystawie) Kontrapunkt HIPNOTYK Kontrapunkt TRANSCENDENTUS ASLAN Smocze Pole Neutralko .... teraz twoja kolej , pomóż mi w wyliczance :) Quote
smoczepole Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 On nie tyle płodny, co niesamowicie wartościowy jako reproduktor. Poprawia, co jest w hodowli istotne. Napisałam już kiedys, że arabiarze (hodowcy koni arabskich) mówią o niektórych wartościowych reproduktorach, że "ustanowiły epokę". Zważywszy, że na dojrzałość konia arabskiego czeka sie minimum trzy lata (w tym wieku przechodza sprawdzian dzielności wyścigowej), a u pomeranianów znacznie krócej, można założyć, że Improvizator ustanowił pomerkową epoczkę (zdrobnienie ze względu na różnicę we wzroście między psem a koniem). Namawiamy z Wiolą Neutralkę, aby zgłosiła Improviztora na klubówce do tytułu najlepszego reproduktora lub grupy hodowlanej. Co wy na to dziewczyny? Pomóżcie nam ją przekonać. Warto. Quote
Pencia Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 JESTEM [B]ZA[/B]. Myślę,że Neutralka dla pomeranianów to tak jak p.ANNA FANGOR dla yorksiarzy-pierwsza właścicielka i hodowczyni i nikt i nic tego nie zmieni i WIELKI SZACUN. Quote
deptusie Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='smoczepole']On nie tyle płodny, co niesamowicie wartościowy jako reproduktor. Poprawia, co jest w hodowli istotne. Napisałam już kiedys, że arabiarze (hodowcy koni arabskich) mówią o niektórych wartościowych reproduktorach, że "ustanowiły epokę". Zważywszy, że na dojrzałość konia arabskiego czeka sie minimum trzy lata (w tym wieku przechodza sprawdzian dzielności wyścigowej), a u pomeranianów znacznie krócej, można założyć, że Improvizator ustanowił pomerkową epoczkę (zdrobnienie ze względu na różnicę we wzroście między psem a koniem). Namawiamy z Wiolą Neutralkę, aby zgłosiła Improviztora na klubówce do tytułu najlepszego reproduktora lub grupy hodowlanej. Co wy na to dziewczyny? Pomóżcie nam ją przekonać. Warto.[/QUOTE] Neutralko-jak najbardziej jestem na 3 x TAK-zbierze się zapewne imponujaca stawka- cosik z KONTRAPUNKTU,-MARIOLCIOWY-ASLANIOR, MARTUSIOWO-RYSZARDOWY-SYNUŚ,STEFANOWY-HONOREK,ULCIOWA-HERALDYSIA, KONTRAPUNKCIKOWY-NABISEK -PANI AUGUSTYNIAK- I EKIPA W KOMPLECIE-NAWET NIE MÓW NIE- TYLKO -ZGŁASZAJ. OJ KOCHANA- NIE DAMY CI W TYM ROKU SPOKOJU-HA HA HA Quote
deptusie Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Neutralko -obiecaj tu i teraz solennnie,iż zastanowisz się nad tą propozycją z naszej strony-booooo-jaaaak nie to nie upiekę juz wiecej kopert, tych, które tak Ci smakowały we WŁOCLAWKU . A pamiętasz,jak pisałas mi kiedyś abym uważała z tymi kopertami,bo zaczniesz wszędzie jeżdzić za mną na wystawy-JANECZKO SUUUUUPER- jak najczęściej-ha ha ha.:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::smilecol::painting::buzi::eating::drink1:Oj nareszcie znalazlam emotionki to dodam ile mogę-muszę nadrobić stracony czas-no nie;) Quote
smoczepole Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 My z Aslanem szykujemy już na ramie broń! Znaczy: w gotowości ku chwale ojczyzny jesteśmy! Na nas możesz liczyć. Quote
filonek_bezogonek Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ja mysle ze chyba ttrzeba Neutralke przyprzec do muru ... moim zdaniem to HONIŚ sie marnuje siedzac jako emeryt w Kontrapunktowym Krolestwie. Ja to bym go widziała jeszcze na jakiś wystawach zagranicznych. Chetnie go zabiore (za zgoda wlascicielki) na jakies zagraniczne wojaże :) Quote
Neutralka Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Nie trzeba mnie przypierać do muru, zrobię jak radzicie, tylko muszę sprawdzić, kiedy szykuje się nam klubowa w przyszłym roku i gdzie. Bede wdzięczna za zgłoszenie synów Improwizatora i córek na tą konkurencję, a chętnie wystawię "tatusia" aby pokazać, że jest w pełnym i obfitym włosie. Quote
J.G Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Neutralka napisał(a):Nie trzeba mnie przypierać do muru, zrobię jak radzicie, tylko muszę sprawdzić, kiedy szykuje się nam klubowa w przyszłym roku i gdzie. Bede wdzięczna za zgłoszenie synów Improwizatora i córek na tą konkurencję, a chętnie wystawię "tatusia" aby pokazać, że jest w pełnym i obfitym włosie. Wystawa klubowa będzie dn.19.09.2010 w Łodzi. Quote
filonek_bezogonek Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Potwierdzam :) i już zapraszam wszystkie dzieciory Honekisia ;) ( i nie tylko dzieciory Honekisia też zapraszam) Quote
smoczepole Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Świetna okazja do WIELKIEGO spotkania! Przecież chyba zjedziemy tłumnie, żeby wspierać Neutralkę i prezentować geny Improvizatora. To chyba trzeba się jeszcze jakos namówić, żeby do prezentacji założyc koszulki w jednym kolorze albo wspólny akcencik dodac. Widziałam, jak pieknie to wygląda, gdy grupa prezentuje się z handlerami jak jedna rodzina. Co wy na to? Quote
deptusie Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Neutralko -cudownie,że się zgodziłaś ,a wam dziewczyny chwała za dobre chęci i organizację. Suuuuper!!! Quote
filonek_bezogonek Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 smoczepole napisał(a): To chyba trzeba się jeszcze jakos namówić, żeby do prezentacji założyc koszulki w jednym kolorze albo wspólny akcencik dodac. Widziałam, jak pieknie to wygląda, gdy grupa prezentuje się z handlerami jak jedna rodzina. Co wy na to? Jak najbardziej za - wygląda to bardzo profesjonalnie a poza tym przyciagnie uwagę sędziego, który winien wg mojego uznania również zapunktować dobry handling i przygotowanie ringowe :) Quote
Marchewkowy Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Już się nie mogę doczekać przyszłorocznej klubówki żeby to wszystko pooglądać :) Powodzenia Quote
Karma Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Wspaniale ,bo Moja Heraldyka zdąży do września wciągnąć brzuszek po dzieciach i wystawię ją w championach . Quote
filonek_bezogonek Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Kolejny potomek IMPRVISATORA ma tytuł CH. PL (w ztweirdzeniu na razie) - tj. IMPROVISATOR'S MASTERPIECE Vintoyra (nie na darmo chłopak ma imię "arcydzieło Improwizatora") :P Quote
J.G Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 filonek_bezogonek napisał(a):Kolejny potomek IMPRVISATORA ma tytuł CH. PL (w ztweirdzeniu na razie) - tj. IMPROVISATOR'S MASTERPIECE Vintoyra (nie na darmo chłopak ma imię "arcydzieło Improwizatora") :P SUPER!!! Gratuluję bardzo serdecznie. Quote
filonek_bezogonek Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 dziękujemy. Skonczyl championat w NOwej Rudzie (więcej info + zdjęcia będzie na naszej www) Quote
Recommended Posts