Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratuluję potomkom Pusia, młodym Toffipomom, pokazania się na wystawach i pozytywnych ocen.
Dodam, że ostatnio (to jest 4 miesiące temu i kilka dni temu) narodziły się następne mioty, tym razem są to potomkowie zrodzonego dla sukcesów (Powerpom Born to Success) "JJ-a". Matką pierwszego z nich jest Ch.Kontrapunkt Metropolia, matką drugiego Ch. Kontrapunkt Heraldyka. W miocie Metropolii były trzy suki(są już w swoich nowych domach), w miocie Heraldyki są dwie suki i dwa psy.

Posted

Neutralko ,dodam ,że również CH.Kontrapunkt Grafika jest matką szczeniąt JJ-a .Tu są 2 suczki i 1 piesek .Jedna suczka jest we Włoszech ojczyżnie hodowcy Stefana Gandiniego.

Posted

No a ja chyba nie odkryję ameryki jak powiem, że chyba wartość hodowlaną chyba najbardziej płodnego tatusia jakim jest HONEYKIST IMPROVISATION potwierdza już od kilku lat kolejne pokolenie synów.
Wyliczać można by było bez końca :)

ale dla przykładu przypomnę, że Wanilkowy Gustaw vel IMPROVISATOR'S MASTERPIECE Vintoyra jest jednym z synów który dumnie sławi imię swojego ojca (i matki).
a oprocz tego:
Kontrapunkt NABIS
Kontrapunkt HONORABLE MENTION
Kontrapunkt PRZYDATNY DROBIAZG (ktory dostal BOB w Radomiu na ostatniej wystawie)
Kontrapunkt HIPNOTYK
Kontrapunkt TRANSCENDENTUS
ASLAN Smocze Pole

Neutralko .... teraz twoja kolej , pomóż mi w wyliczance :)

• 6 months later...
Posted

On nie tyle płodny, co niesamowicie wartościowy jako reproduktor. Poprawia, co jest w hodowli istotne. Napisałam już kiedys, że arabiarze (hodowcy koni arabskich) mówią o niektórych wartościowych reproduktorach, że "ustanowiły epokę". Zważywszy, że na dojrzałość konia arabskiego czeka sie minimum trzy lata (w tym wieku przechodza sprawdzian dzielności wyścigowej), a u pomeranianów znacznie krócej, można założyć, że Improvizator ustanowił pomerkową epoczkę (zdrobnienie ze względu na różnicę we wzroście między psem a koniem).
Namawiamy z Wiolą Neutralkę, aby zgłosiła Improviztora na klubówce do tytułu najlepszego reproduktora lub grupy hodowlanej. Co wy na to dziewczyny? Pomóżcie nam ją przekonać. Warto.

Posted

JESTEM [B]ZA[/B].
Myślę,że Neutralka dla pomeranianów to tak jak p.ANNA FANGOR dla yorksiarzy-pierwsza właścicielka i hodowczyni i nikt i nic tego nie zmieni i WIELKI SZACUN.

Posted

[quote name='smoczepole']On nie tyle płodny, co niesamowicie wartościowy jako reproduktor. Poprawia, co jest w hodowli istotne. Napisałam już kiedys, że arabiarze (hodowcy koni arabskich) mówią o niektórych wartościowych reproduktorach, że "ustanowiły epokę". Zważywszy, że na dojrzałość konia arabskiego czeka sie minimum trzy lata (w tym wieku przechodza sprawdzian dzielności wyścigowej), a u pomeranianów znacznie krócej, można założyć, że Improvizator ustanowił pomerkową epoczkę (zdrobnienie ze względu na różnicę we wzroście między psem a koniem).
Namawiamy z Wiolą Neutralkę, aby zgłosiła Improviztora na klubówce do tytułu najlepszego reproduktora lub grupy hodowlanej. Co wy na to dziewczyny? Pomóżcie nam ją przekonać. Warto.[/QUOTE]
Neutralko-jak najbardziej jestem na 3 x TAK-zbierze się zapewne imponujaca stawka- cosik z KONTRAPUNKTU,-MARIOLCIOWY-ASLANIOR, MARTUSIOWO-RYSZARDOWY-SYNUŚ,STEFANOWY-HONOREK,ULCIOWA-HERALDYSIA, KONTRAPUNKCIKOWY-NABISEK -PANI AUGUSTYNIAK- I EKIPA W KOMPLECIE-NAWET NIE MÓW NIE- TYLKO -ZGŁASZAJ.
OJ KOCHANA- NIE DAMY CI W TYM ROKU SPOKOJU-HA HA HA

Posted

Neutralko -obiecaj tu i teraz solennnie,iż zastanowisz się nad tą propozycją z naszej strony-booooo-jaaaak nie to nie upiekę juz wiecej kopert, tych, które tak Ci smakowały we WŁOCLAWKU .

A pamiętasz,jak pisałas mi kiedyś abym uważała z tymi kopertami,bo zaczniesz wszędzie jeżdzić za mną na wystawy-JANECZKO SUUUUUPER- jak najczęściej-ha ha ha.:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::smilecol::painting::buzi::eating::drink1:Oj nareszcie znalazlam emotionki to dodam ile mogę-muszę nadrobić stracony czas-no nie;)

Posted

ja mysle ze chyba ttrzeba Neutralke przyprzec do muru ... moim zdaniem to HONIŚ sie marnuje siedzac jako emeryt w Kontrapunktowym Krolestwie.
Ja to bym go widziała jeszcze na jakiś wystawach zagranicznych.
Chetnie go zabiore (za zgoda wlascicielki) na jakies zagraniczne wojaże :)

Posted

Nie trzeba mnie przypierać do muru, zrobię jak radzicie, tylko muszę sprawdzić, kiedy szykuje się nam klubowa w
przyszłym roku i gdzie. Bede wdzięczna za zgłoszenie synów Improwizatora i córek na tą konkurencję, a chętnie wystawię
"tatusia" aby pokazać, że jest w pełnym i obfitym włosie.

Posted

Neutralka napisał(a):
Nie trzeba mnie przypierać do muru, zrobię jak radzicie, tylko muszę sprawdzić, kiedy szykuje się nam klubowa w
przyszłym roku i gdzie. Bede wdzięczna za zgłoszenie synów Improwizatora i córek na tą konkurencję, a chętnie wystawię
"tatusia" aby pokazać, że jest w pełnym i obfitym włosie.

Wystawa klubowa będzie dn.19.09.2010 w Łodzi.

Posted

Świetna okazja do WIELKIEGO spotkania! Przecież chyba zjedziemy tłumnie, żeby wspierać Neutralkę i prezentować geny Improvizatora. To chyba trzeba się jeszcze jakos namówić, żeby do prezentacji założyc koszulki w jednym kolorze albo wspólny akcencik dodac. Widziałam, jak pieknie to wygląda, gdy grupa prezentuje się z handlerami jak jedna rodzina. Co wy na to?

Posted

smoczepole napisał(a):
To chyba trzeba się jeszcze jakos namówić, żeby do prezentacji założyc koszulki w jednym kolorze albo wspólny akcencik dodac. Widziałam, jak pieknie to wygląda, gdy grupa prezentuje się z handlerami jak jedna rodzina. Co wy na to?

Jak najbardziej za - wygląda to bardzo profesjonalnie a poza tym przyciagnie uwagę sędziego, który winien wg mojego uznania również zapunktować dobry handling i przygotowanie ringowe :)

• 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
Kolejny potomek IMPRVISATORA ma tytuł CH. PL (w ztweirdzeniu na razie) - tj. IMPROVISATOR'S MASTERPIECE Vintoyra (nie na darmo chłopak ma imię "arcydzieło Improwizatora") :P

SUPER!!!
Gratuluję bardzo serdecznie.