Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznajcie Monę- śliczną sunię w typie ast. Małe, słodkie ADHD.

Mona trafiła do najgorszego z możliwych miejsc - do mysłowickiego schronu.
Jest młodziutka(ok 2 lata), wesołą, bez cienia agresji. Pełna energii, żywiołowa po prostu KOCHANA. obecnie przebywa w hotelu dla psów prowadzonym przez szkoleniowca."Będą z niej ludzie"

pierwsze zdjęcie Mony w schroniskowym boksie

QUTE=A-s-i-a;12309850]Może ciotrczki ze strony bulowatych zainteresują się tym młodym psiaczkiem w typie amstafa.Siedzi w mysłowickim schronie w boksie dla agresywnych,a jest młodziutki, milutki i biedny!!! Zdjęcie zrobione z ukrycia,więc nie najlepsze, ale i tak widać jaki jest kochany. Zero agresji!
BARDZO SIĘ O NIEGO BOJĘ!!!:bigcry:
Zróbcie coś cioteczki PLEAS:modla:
:placz:

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym nie byla sklonna dac jej dwa lata a co najwyzej rok, ona nie byla jeszcze szczennna, a znajac odpowiedzialnosc naszych ludziskow to gdyby byla juz po cieczce, napewno by jej nie upilnowali. W aucie przegryzla nam smycz :mad: Tak nadpobudliwego asta jeszcze nie wiozlam, czesto wybieram sie na takie wyprawy sama ale cale szczescie ze Kuba byla chetna pojechac ze mna. Nie wyobrazam sobie jazdy z Mona w pojedynke :mad: wierze tylko ze do 3 czerwca do momentu przewiezienia jej do nastepnego hoteliku, tez ze szkoleniowcem bedzie juz troche madrzejsza :evil_lol: Fotki po za schronem napewno wstawi nam Kuba pozniej. :-o

Posted

Andziu w tej chwili jest u p. Tomka w Cieszynie ale on jedzie na urlop od 3 czerwca i musimy ja przerzucic do nastepnego hoteliku pod Myslenicami, juz wszystko dograne. U p. Tomka koszt miesieczny znasz 450 zl. zas pod Myslenicami to 300 zl. juz go nie wypuszcze z reki, bo to tez hotelik ze szkoleniowcem i tam tez bedzie sterylizowana Mona jezeli p. Tomek nie zdarzy zrobic sterylki.

Posted

To juz w hoteliku u p. Tomka, dziewczynka zwiedza i zapoznaje sie przez kraty z kolegami i kolezankami. Pierwszego kolege Baseta chciala zjesc przez kraty ale to byl tylko moment, z pozostalymi zapoznala sie juz bez agresji a pozneij wrocila pod kojec Baseta i juz sie z nim przyjaznie obwachiwala. Zamknieta przez moment w kojcu skakala prawie do dwoch metrow. Tak ze niski plot nie bedzie dla niej przeszkoda. Nie wiadomo czy nie byla tego specjalnie uczona.
Mona ma tez na lapach rany po wylizywaniu, typowe dla astow ktore jakis czas spedzily czas w warunkach schroniskowych.

Posted

jak ona tak skacze to mam nadzieję, ze kojce maja zabezpieczenie od góry:razz:

i jeszcze jedno - niekoniecznie jej tego uczono;) sporo bullowatych tak ma:eviltong:
matka mojej suki zanim sie zamknęło kłódkę na drzwiach kojca to już była z drugiej strony:diabloti:

Posted

Oto co pisze p. Tomek o Monie

Witam Panią serdecznie.
Nie wiem czy przyjedzie Pani po Monę osobiscie i bedziemy miec okazje porozmawiac więc pozwolę sobie napisać kilka słów o tym psie, które moga byc istotne dla jej przyszłego opiekuna. Mona to pies bardzo żywy i ruchliwy , prwadziwe 'zywe srebro '' ale zdecydowanie nie bezmyslne ADHD , idealna dla osoby która by z nia pracowała, moze być mistrzem agility, uwielbia pracowac jest bardzo kontaktowa i uwielbia współprace, nie znosi nudy / widac co w przeciągu kilku dni zrobiła z łapami w schronisku/ . Nie ma dla niej ogrodzenia nie do przeskoczenia!!! Potrafi się podporzadkować , potrafi być karna i uległa, jezeli jej pozwolimy , bedziemy pobłazliwi wykorzysta to z premedytacja, bedzie uciązliwa , rozbrykana i nieznośna , jezeli zaś będziemy dla niej konsekwentnie madrzy podporzadkuje sie bez gadania, bardzo plastyczny pies mozna ja jeszcze spokojnie ukształtować, doskonały materiał do pracy. jest młodsza niż myslałem na poczatku, nie daje jej wiecej jak 1 moze 1,5 roku. Nie przesyłam zdjec, nie mam chwili wolnej na ich wykonanie .
pozdrawiam serdecznie . Tomdog.

Posted

Nie do konca, w przyszlym hoteliku dowiemy sie jak reaguje na koty:crazyeye: z psami chyba sie dogaduje ale napewno nie ze wszystkimi. Mona jak pisze pan Tomek jest wyjatkowa sunia do pracy, i nie powinna trafic do odmu z ogrodem raczej do mieszkania, bo plot jak czytamy nie stanowi dla niej przeszkody. :shake:

Posted

hahaha..ale śmieszne
jakoś sobie poradzimy( chyba)
a jak nie to przebieżka :evil_lol:
mam nadzieję że będę dla niej wystarczającym autorytetem i posłucha mnie