agni Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Witam miło :) Kto może mi powiedzieć jak wzmocnić sierść psa. Wiem że to naturalne że psy gubią sierśc ale mój pies gubi jej mnóstwo, wszędzie gdzie się pojawi w domu zostawia kupę sierści. Tyle ile wezmę w palce tyle wylezie :shake: jest to piesek 3, 5 letni (podobno) nie wiem czym był karmiony wcześniej, nie jada suchej karmy. Podaję mu codzienie witaminy. Co jeszcze można zrobić by ją wzmocnić? Quote
agata_lodz Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Ja też miałam problem z nadmiernym wyłażeniem sierści u mojego sierściucha. Weterynarz po obejrzeniu skóry powiedział żebym podawała mu tran - 1 kapsułkę dziennie. I pomogło. Quote
agni Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 hmm, spróbuję :lol: a czy jakiś konkretny ma to być tran ??? Wielkie dzięki za radę :p Quote
agni Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 kończę podawać drugie opakowanie Gammolenu po pierwszym była znakomita poprawa - sierść lśniła, zrobiła się miększa, mocniejsza i co najważniejsze nie wypadała :cool3: teraz jestem pod koniec drugiego pudełeczka i znowu problem powraca - dużo jej wyłazi :crazyeye: Quote
agata_lodz Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Czas iść do weta - niech obejrzy skórę i zrobi jakieś badania. Daj znać co z psiakiem. Quote
ewtos Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Teraz jest okres linienia , może potem znów będzie ok. Każdy pies musi zgubić szatę letnią tym bardziej, że pisałaś że była poprawa po podawaniu leku. My też toniemy w sierści . Mój pies w typie szpica najpierw gubi podszerstek(wełnisty, obfity) potem włos okrywowy dwa razy w roku, w dwóch etapach. Quote
Recommended Posts