Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam wiadomość. :) Napisałam , żeby przede wszystkim dla Doga i Rudusia napisała. Oni mają najmniej czasu :( Z Bumelem nie jest tak źle , bo kierowniczka powiedziała , że na razie nie będą go usypiać bo jest zdrowy i w ogóle , ale do weta z oczkami można pojechać , chyba ?

Posted

No to trzeba zacząć zbierać pieniążki i podróż organizować...A to tak daleko ...
No może niedługo on też na liście się znajdzie ...To i jego trzeba wyciągnąc ze schronu...
A te dwa biedki ....przecież one są też zdrowe... jeden ślepy a drugi chudy i smutny...........:-(
Schronisko tak przepełnione, że podobno nawet szczeniąt nie przyjmują...

Posted

[quote name='ick']Jaka śliczna mordka ...
Ma prowdopodobnie to samo co Tinka ( a psiaczkowi się udało spotkać z dr.Garncarzem)
A jeszcze jeden w schronisku Szczytnie psiaczek spanielek ślepy Ruduś.
Można ich oby do dr.Garncarza zabrać. Chyba za Tinkę nic nie wziął . Potrzeba na transport i lekarstwa.
NO i to zorganizować .[/QUOTE]

Tak jak już napisałam na wątku Rudusia-był on u dr.Garncarza razem z Tiną,Bumela niestety zabrać się nie udało.
Jadąc do Olsztyna w tragiczną pogodę musiał być kierowca i minimum 2 opiekunów do psów,które różnie w aucie się zachowują.W drodze powrotnej mieliśmy dodatkowo do zabrania ze wsi zgłoszonego już wcześniej przymarzającego,dużego,młodego psa.Niestety.....czasem trzeba dokonać trudnego wyboru.

A co do Bumela,to zachowuje sie jakby nie widział od dawna,jest samodzielny,dobrze sobie radzi (w przeciwieństwie do Rudusia)i nie słyszałam,że jest do uśpienia,więc może uda nam się zawieźć go do dr.Garncarza następnym razem jak będzie w Olsztynie.

Posted

[quote name='Ra_dunia']i następna bieda... :( Psiak który nie widzi zawsze super sobie radzi! Wystarczy jak mu się nic w domu nie przestawia... Kto pokocha słodziaka?[/QUOTE]

Własnie.... kto?

Posted

Zajrzalam i ja także-zapiszę wątek i grosik na ratowanie tego psa postaram się czasem dorzucić.
Gazzy-fotki koniecznie dajcie na początek wątku-jak wiesz sama pewnie.Trzeba ratować tego psa i jego wzrok-może jakoś się uda .