astela Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 witam. Nie wiem czy to w ogole jest problem, ale chcialabym sie upewnic, czy z moim (prawie moim) pieskiem nie dzieje sie nic zlego. otoz jest to mieszaniec amstaffa, pare tygodni temu wzieta ze schroniska. Ma sliczny ogonek, gdy biega luzem jest zawiniety, ale gdy prowadzi ja ktos na smyczy to ogonek opada :-( czy moze to swiadczyc o jakiejs chorobie czy czyms psychicznym? bardzo prosze o odpowiedz Quote
WŁADCZYNI Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Ogon i sposób noszenia go może pokazywać co pies czuje, na ile pewnie się czuje w danej sytuacji, na ile komfortowo. Moja suka nosi ogn od zawiniętego po grzbiet tak że czubek się styka z grzbietem, przez lekko zawinięty, pionowo do góry, równo z ciałem w poziomie po opuszczony. Kiedy jest nakręcona ogon się zakręca, wyluzowana albo ma go swobodnie uniesiony albo wyluzowano-opuszczony;) Quote
alaskania Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 astela napisał(a):czy moze to swiadczyc o jakiejs chorobie czy czyms psychicznym? Nie, pokazuje, ze nie lubi smyczy :cool1: Quote
olekg89 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Mam to samo ,ale to raczej u moich psów kwestia tego że idąc na smyczy nie mają podniety i idą nóżka za nóżką i ogon wisi w dól ,ale po spuszczeniu kita wędruje w górę i machają sobie niby.Nie uważam ,żeby miały złe skojarzenie ze smyczą. Nie ma się czym przejmować;) Quote
Martens Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 alaskania napisał(a):Nie, pokazuje, ze nie lubi smyczy :cool1: Albo, że po prostu jest mniej pobudzona, podekscytowana, niż gdy biega samodzielnie. Quote
Recommended Posts