marlenka Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 mtf zalesie napisał(a):nie oddawaj jej bez sterylki - mam swiezo w pamieci historie z terierka norka Sterylka będzie musiała być bo nie mam pewności czy sunia nie została pokryta wcześniej . Więc jest niebezpieczeństwo że jest w ciąży więc jak tylko skończy jej się cieczka trzeba ją ciachnąć (może znajdą się dobre dusze które dołożą się do starylki- ja nie bardzo mam na to finanse). Narazie Zuzia ma apetyt, zachowuje sie bardzo dobrze w domu . dzis cały dzień przespaliśmy w czwórkę na łóżku ( ja i 3 sierściuchy). Dzis był podobno na działce "Pan" mój mąż go widział i się nawet chyba nie zmartwił zaginięciem psa, nie szukał jej nie pytał nikogo. I bardzo dobrze sunia jest u mnie bezpieczna bardzo lubi wylegiwać się na łóżku , nie brudzi w domu , załatwia się na podwórku . Wymarzony dom dla niej to dom gdzie nie będzie psów i kotów , nie za bardzo toleruje inne zwierzaki , próbuje rządzić i narazie jej się to świetnie udaje , uwielbia dzieci, chodzi na smyczy, tylko jest straszne zaniedbana i sierśc się z niej sypie okropnie. Ale to też napewno minie Quote
xxxx52 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Zuzia dostnie piekne futerko ,kiedy bedzie prawidlowo odzywiona.Wczesniej ja na pewno nie rozpieszczali:shake: Do TOZ lub innej org.prozwierzecej nalezy zglosic jak piesek oposci Marlenki dom. Quote
xmartix Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 a sprawa z tym panem została zgłoszona TOZowi czy jakiejś innej organizacji? Quote
marlenka Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Dopóki Zuzia przebywa u mnie nic nie bedzie zgłoszone, później osobiście poinformuje "pana"żeby sie 10 razy zastanowił zanim weźmie psa jeśli nie chce mieć problemów. I mam nadzieję że już żaden nieszczęsnik do niego nie trafi, a jeśli sie tak stanie wtedy będę myślała gdzie tu uderzyć Quote
donacja Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 No to współczuję. My właśnie zakończyliśmy nierówną walkę z wirusem rota. Zdrowia życzę! Quote
marlenka Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Donacja nie prędko wkleję zdjęcia bo mnie grypa ( mam nadzieję że nie świńska) rozłozyła. Nie mam siły nawet z aparatem łazić . Ale obiecuję że jak juz mnie puści do nawklejam tyle zdjec ile tylko wejdzie:p Quote
Madallena Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 warto przyjechac z nia na event. www.przytulpsa.pl/event Quote
marlenka Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 :mad:Zuzia chce rządzić Barakiem , tego to juz za wiele. Biedny nie może ze mną spać , podejść i sie pomiziać bo sie na niego rzuca. Nie wiem jak radzicie,dac sobie spokój i niech się dzieje wola nieba czy co robić bo szkoda mi ją zamykać w kiblu. Napisałam maila do tej dziewczyny co do Mgie się odezwała ale narazie cisza......Tak bym chciała żeby ktos ją wziął i pokochał i dał jej prawdziwy dom , tak mi się marzy:shake::shake::shake::shake: Jak czytam wątki gdzie psy znalazły szybko DS to tak mi sie ciepło robi na serduchu a u mojej Zuzi nic nie drga , nawet nikt nie zadzwoni, nie napisze. :-( Quote
marlenka Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Ona na słowa "nie wolno " reaguje i przestaje sie szczerzyć . Ale ogólnie jest chyba zazdrosna . Quote
xxxx52 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Marlenka-znam takie zachowania.Suczka jest zdrosna,ale nalezy reagowac podniesionym glosem i mowic nie,i ignorowc suczke.Temu duzemu pieskowi nic sie nie stanie:shake: Co do szybkich adopcji ,to nie zawsze tak jest ,adoptuje sie nie pierwszemu lepszemu psa:shake:adoptuje sie tylko ,jezeli pies pasuje do osoby pragnacej czworonoga i odwrotnie.Ja mam pieska u siebie w domu od pazdziernika,innego od 2 miesiecy i dopiero w lipcu bedzie po kastracji adoptowana. Quote
__Lara Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 marlenka napisał(a)::mad:Zuzia chce rządzić Barakiem , tego to juz za wiele. Biedny nie może ze mną spać , podejść i sie pomiziać bo sie na niego rzuca. Nie wiem jak radzicie,dac sobie spokój i niech się dzieje wola nieba czy co robić bo szkoda mi ją zamykać w kiblu. Napisałam maila do tej dziewczyny co do Mgie się odezwała ale narazie cisza......Tak bym chciała żeby ktos ją wziął i pokochał i dał jej prawdziwy dom , tak mi się marzy:shake::shake::shake::shake: Jak czytam wątki gdzie psy znalazły szybko DS to tak mi sie ciepło robi na serduchu a u mojej Zuzi nic nie drga , nawet nikt nie zadzwoni, nie napisze. :-( SPokojnie, jeszcze znajdzie wspaniały domek :p Jeżeli się rzuca to powinna wiedzieć, że robi źle, ja bym ją jednak jakoś "pouczyła", np. założyła smycz i przywiązała do czegoś żeby się nie rzucała. Quote
marlenka Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 xxxx52 napisał(a):Marlenka-znam takie zachowania.Suczka jest zdrosna,ale nalezy reagowac podniesionym glosem i mowic nie,i ignorowc suczke.Temu duzemu pieskowi nic sie nie stanie:shake: Co do szybkich adopcji ,to nie zawsze tak jest ,adoptuje sie nie pierwszemu lepszemu psa:shake:adoptuje sie tylko ,jezeli pies pasuje do osoby pragnacej czworonoga i odwrotnie.Ja mam pieska u siebie w domu od pazdziernika,innego od 2 miesiecy i dopiero w lipcu bedzie po kastracji adoptowana. No ja wiem jakie są zasady adopcji( mój Baraczek jest tego dowodem) i byle komu suni nie oddam . Quote
__Lara Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 marlenka napisał(a):Ona na słowa "nie wolno " reaguje i przestaje sie szczerzyć . Ale ogólnie jest chyba zazdrosna . O, to dobrze :lol: to nie jest tak źle jak reaguje ;) Quote
marlenka Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Oj na smyczy ładnie chodzi, na podwórku biega sobie też czasami luzem , nie ucieka. Zuzia jest ogólnie bardzo fajnym i miłym psiakiem, a zauważyłam że rzuca się na pozostałe psy i koty w momencie kiedy ja wracam z pracy i ją wypuszczam z łazienki . A ponieważ do końca tygodnia jestem w domu na zwolnieniu lekarskim:angryy:(ale nie ma tego złego co by na dobre dla piesów nie wyszło ) to Zuzia będzie biegała po domu cały czas . W nocy śpi ze mną na łózku i pozotała dwójka też . Quote
marlenka Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Donacja jeszcze pytasz?????????????:angryy: Pewnie że dawaj. Quote
donacja Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dzwoniła do mnie pani zainteresowana foksią, mogę dać jej Twój nr tel? Quote
marlenka Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 sleepingbyday napisał(a):i co, i co???? I czekamy...Pani ma zadzwonic wieczorem -obiecała:cool3: A Zuzia nauczyła się spać na krześle . I też biega po parapetach :angryy:. Wczoraj przejrzałam jej koope i nie było w niej robali Quote
xxxx52 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 robakow nie zawsze widac golym okiem.Prosze koniecznie ja odrobacz Quote
sleepingbyday Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 ale to po tabletce oględziny, o ile sie orientuję. Quote
__Lara Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 O, jakiś telefonik był, super :loveu: trzymamy kciuki ;) Quote
Recommended Posts