Basia i Barni Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 dana napisał(a):No to Basiu - byłoby super ,gdyby się znalazł kochający domek dla Blanki :loveu: Jeden dom był fajny ,ale nie dla Blanki-wykorzystamy ich przy innym labusiu:multi: Jeszcze mamy dom w którym są koty -tutaj liczymy na DT -tylko nikt nie będzie szukał kotów na cito :evil_lol: Quote
Talia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='majku33krakow']tez tak mysle ,(albo rodowod albo pies ze schroniska) i postanowiłem sobie nie kupywac psa na giełdzie bez rodowodu bo to nabijanie kasy pseudochodowcom A z dogo?:cool3: Podzielam zdanie. Jak tam u Blanki? Quote
majku33krakow Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Talia napisał(a):A z dogo?:cool3: Podzielam zdanie. Jak tam u Blanki? z dogo tez ale musi byc kontakt zwierzat czy sie akceptuja Quote
majku33krakow Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Basia i Barni napisał(a):Po wizycie u weta wiem , ze sunia ma lekka zacme po urazie rogowki , uderzyla sie lub ja uderzono w szczeke i z tego powodu ma uszkodzony kiel az do kanalu , powiększone wezly chlonne , drozdzyce w obu uszkach dosc silna bo uszka sa bardzo bolesne.Nie bardzo reaguje na dzwieki co moze byc spowodowane przewleklym st zapalnym . Ogolnie jej stan nie jest taki zly bbiorac pod uwage w jakich warunkach zyla , ale zanim dojdzie do siebie , napewno uplynie sporo czasu.Jutro jade na pobranie krwi rano .Do uszu mam stosowac masc oridermyl - jeszcze ja mam ze swoich zapasow.Sunia ma tez zadyszke co moze miec podloze kardiologiczne ale pani wet nie chce sie wypowiadac bez konsultacji kardiologa.Trzeba napewno przeswietlic jej stawy , ale to najlepiej zrobic razem ze sterylka zeby jej zbytnio nie obciazac.Oprocz tego jej stan psychiczny tez nie jest dobry , nie dlatego ze przejechala tyle kilometrow i odwiedzila po drodze kilka domkow.Ona sie chowa na widok uniesionej reki , wiec kojec to nie jedyna krzywda ktora ja spotkala.Ogolnie jest grzeczna i ciagle sie garnie do glaskania. do uszu sa lepsze krople chyba,ja stosowałem mojemu owczarkowi krople, uszy ja musza bardzo bolec ,ma jakies srodki przeciw bulowe? Quote
Basia i Barni Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Blanusia wypiekniała w DT ,ma błyszcząca sierść i wygląda bosko, nawet sobie biega, domku tylko szuka :roll: Quote
ula_cz Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 W sobotę byłyśmy z Azunią na wizycie u Magdy, Blanki i Fada cóż, mogę powiedzieć.: Blanka ma u Magdy jak u Pana Boga za piecem. suczka jest dopatrzona, takiej baterii lekarstw i witamin dla psów to jeszcze nie widziałam. Kiedy weszłyśmy z Azą na podwórko Fado zachowywał się w stosunku do Azy super, były zabawy, ganianie i w ogóle to co labradory lubią najbardziej Po bliższym przyjrzeniu się relacji między psami było tak: Aza + Fado i suczka Husky sąsiadki = zabawa na całego; Fado + Blanka = zupełna ignorancja, tak jakby się nie zauważali, jak powietrze; Moja Aza + Blanka= Aza wącha Blankę, zaprasza do zabawy a Blanka odwraca głowę i gładzie się odsłania brzuch tak jakby się poddawała. Może jutro będę u Magdy to spróbujemy to nagrać i pokazać. Teraz do sedna... Blanka jest suką wycofaną. Kiedy podchodzi do niej inny pies odwraca głowę, kiedy ja się nachyliłam nad nią i chciałam ją pogłaskać, robi minę zbitego psa, kuli się tak jakby oczekiwała że ją zaraz uderzę. Ale suczka jest bardzo spokojna, przytulak straszny, bo jak siedziałam i głaskałam to było wszystko w porządku, jak podeszłam do niej z góry to od razu maleje w oczach... Podchodziła do mnie żeby ją miziać(jak siedziałyśmy przy herbatce), kładła pysk na kolanach robiąc oczy jak kot ze Shreka. Blanka reaguje na imię, rozumie co znaczy: siad, na miejsce, chodź. Więcej Magda nie pokazywała A sprawdziłyśmy jeszcze reakcję Blanki na koty (akurat jak na zawołanie 2 siedziały na ulicy przed bramką) na smyczy wydawałoby się jakby ich nie zauważyła totalna olewka. Ja przy swojej Azie musiałabym już włączać hamulce i wsteczny a Blanka spojrzała na koty i miała je w nosie. Co prawda inaczej może się zachowywać w domu. Ale biorąc pod uwagę to co już zauważyłam i jej ogólny charakter to Raczej będzie ignorować koty niż je zaczepiać. Moim skromnym zdaniem: Blanka trzeba dać do domku gdzie nie ma psów. Co prawda moja Aza ją zaczepiała i pod koniec wizyty Blanka podeszła do Azy ją obwąchać ale nikt nie jest w stanie przewidzieć jak zachowa się pies rezydent, bo może powtórzyć się sytuacja z Fadem. Gdzie pies będzie ją ignorował a może być tak że pies będzie próbował ją zaczepiać (jak moja Aza) i może Blanka w końcu się otworzy na drugiego psa ale tego nikt nie może zagwarantować. http://www.youtube.com/watch?v=VC2xXiXcU3Y Quote
Romina_74 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 przeczytałam cały wątek Blanki - strasznie przykry los psinki :shake: podziwiam ogromnie Panią Magdę DT, podnoszę wątek, będę się rozgladać za DS Quote
Basia i Barni Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Romina_74 napisał(a):przeczytałam cały wątek Blanki - strasznie przykry los psinki :shake: podziwiam ogromnie Panią Magdę DT, podnoszę wątek, będę się rozgladać za DS dziekujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
__Lara Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ciotki, mam namiar na faceta, którzy szuka labradora, podam na Pw. Quote
Romina_74 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 __Lara napisał(a):Ciotki, mam namiar na faceta, którzy szuka labradora, podam na Pw. Tylko czytałaś Lara - sunia wymaga opieki - potrzebny na prawde odpowiedzialny człowiek i spokojny dom Quote
__Lara Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Romina_74 napisał(a):Tylko czytałaś Lara - sunia wymaga opieki - potrzebny na prawde odpowiedzialny człowiek i spokojny dom Nie czytałam, bo już nie wyrabiam :roll: mozecie się zawsze z tym człowiekiem spotkać, sprawdzić go, ja mam tylko namiar na niego i wiem, ze chciał labradora. Quote
Doda_ Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Blanka to taka piękna psinka... I gdzie domek?? :mad: PS. czy ma alegratkę ?? Quote
ula_cz Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Aktualnie psinka jest w Białymstoku, od niedzieli wieczór (28czerwca) będzie pod Warszawą w Legionowie ( w drugim DT). z tego co widziałam ma allegratkę ale jest słabo widoczna wśród tylu ogłoszeń o labach. Quote
Doda_ Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 ula_cz napisał(a):z tego co widziałam ma allegratkę ale jest słabo widoczna wśród tylu ogłoszeń o labach. bez wyróżnienia? Quote
fieldfare Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 ula_cz napisał(a):Aktualnie psinka jest w Białymstoku, od niedzieli wieczór (28czerwca) będzie pod Warszawą w Legionowie ( w drugim DT). Sunie przyjedzie do mnie. Postaramy się ponownie zdiagnozować nogi, bo sunia kuleje, no i może zrobimy sterylkę jak zdrowie Blanki na to pozwoli. Blanka ma dość znaczną dysplazję, ale zdjęcia musi obejrzeć jakiś bardziej doświadczony wet. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 __Lara napisał(a):Nie czytałam, bo już nie wyrabiam :roll: mozecie się zawsze z tym człowiekiem spotkać, sprawdzić go, ja mam tylko namiar na niego i wiem, ze chciał labradora. Będzie rozmowa ? Dla Blaneczki to by była szansa.... Quote
__Lara Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 dana napisał(a):Będzie rozmowa ? Dla Blaneczki to by była szansa.... Ciotki, ja czekam aż ktoś się zgłosi po jego numer... nie będę go wklejać tutaj, na wątku. Quote
Basia i Barni Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 z tego co widziałam złośnica na labkach już 2 razy wyrożniła ogloszenie to koszt 26 zł Quote
fieldfare Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Blanka dotarła bezpiecznie. Znajduje się obecnie u mnie w Legionowie pod Warszawą. Postaram się relacjonować nowości z życia psa, bo Blanka będzie wymagała długotrwałego leczenia. Quote
Basia i Barni Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 [quote name='fieldfare']Blanka dotarła bezpiecznie. Znajduje się obecnie u mnie w Legionowie pod Warszawą. Postaram się relacjonować nowości z życia psa, bo Blanka będzie wymagała długotrwałego leczenia.[/quote] hurraa :multi::multi::multi: Monika :loveu: cudowne wiesci Quote
fieldfare Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Blanka i Prima w dniu przyjazdu: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/149/450ccb112a425527med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/149/afe86a572da51e22med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/153/3d847dcec9f390fdmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ewa i flatki Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Cie choroba - wyglądają, jakby od stu lat były razem :crazyeye: Quote
Guest monia3a Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Blaneczka jest u Ciebie na DT czy może zostaje na stałe?? Dziewczyny cudnie wyglądają razem :) Quote
fieldfare Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='monia3a']Blaneczka jest u Ciebie na DT czy może zostaje na stałe?? Dziewczyny cudnie wyglądają razem :)[/quote] Na DT - ona póki co się moim zdaniem nie nadaje do adopcji, bo ja trzeba przebadać wzdłuż i wszerz - jej nogi (wszystkie cztery) są w fatalnym stanie :( Quote
Recommended Posts