Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia jest jak Bond - James Bond :diabloti::evil_lol:
Wszystkiego się dowiedziałaś Basiu i super ! :loveu:
Ciekawe ,co z tego wyniknie ?
Lepiej byłoby , gdyby sunia była już wysterylizowana ,ale wiem ,że w jej stanie zdrowia to zbyt niebezpieczne....
Oby nie zabrali suni.... :shake:

Posted

dana napisał(a):
Basia jest jak Bond - James Bond :diabloti::evil_lol:
Wszystkiego się dowiedziałaś Basiu i super ! :loveu:
Ciekawe ,co z tego wyniknie ?
Lepiej byłoby , gdyby sunia była już wysterylizowana ,ale wiem ,że w jej stanie zdrowia to zbyt niebezpieczne....
Oby nie zabrali suni.... :shake:

niestety DT zle odczytał tatuaz ,albo właściciele kłamią ,że mają suczkę w domu , będziemy szukać innych kombinacji cyfr .

Blanka ma serduszko w normie, ale stwierdzoną dysplazję( w jakim stopniu jak to fachowo wygląda napiszę później) co ona musiała przejść

w zyciu nie kupię psa bez rodowodu, albo rodowód ,albo pies ze schroniska

Posted

Nie zdziwiłabym się Basiu ,gdyby nie chcieli się przyznać ,bo nie ma za bardzo czym się chwalić ..... :shake:
Z dysplazją labusia może żyć w zasadzie normalnie ,ważne jest stosowanie odpowiedniego żywienia , karmy i utrzymywanie właściwej wagi ciała.
Ludzie też mają problemy ze stawami , tak jak psy......
Blaneczko pokazujemy się i cały czas szukamy domku :thumbs::thumbs:

Posted

dana napisał(a):
Nie zdziwiłabym się Basiu ,gdyby nie chcieli się przyznać ,bo nie ma za bardzo czym się chwalić ..... :shake:
Z dysplazją labusia może żyć w zasadzie normalnie ,ważne jest stosowanie odpowiedniego żywienia , karmy i utrzymywanie właściwej wagi ciała.
Ludzie też mają problemy ze stawami , tak jak psy......
Blaneczko pokazujemy się i cały czas szukamy domku :thumbs::thumbs:

w górę kochana może znajdzie sie jakąs dobra dusza :loveu:

Posted

Blanka jest raczej spokojna sunia , czasem tylko warknie ostrzegawczo kiedy nie czuje sie bezpieczna.Boi sie mezczyzn , wrecz sztywnieje kidy do niej podchodza / np sytuacja u weta , no i mojego tz tez sie boi /.Wzgledem dzieci jest ok , moga sie do niej przytulac i lezec w legowisku.Pozwala mieszac reka w misce kiedy je.Na spacerach do obcych psow jest ok , albo ich nie zauwaza albo tylko obwacha i idzie dalej.
Bardzo szybko meczy sie na spacerach , nie wsiada do autobusu - trzeba ja wciagac , wysiada sama.Gorzej widzi w ciemnosci , u mnie przy wylaczonym swietle , kiedy schodzila wieczorem ze schodow - poslizgnela sie i zjechala , obija sie tez o meble.W dzien jest ok.Nie bardzo rozumie co sie do niej mowi , reaguje glownie kiedy ja wolam , ale kiedy mnie nie widzi ma p[roblem ze znalezieniem mnie.Zalatwia sie na podworku jednak trzeba sie sporo nachodzic az znajdzie odpowiednie miejsce.
- Dysplazja stawow biodrowych dosc znaczna ze zmianami zwyrodnieniowymi
- zmiana w jednym kolanie , ale nie bardzo wiem jak duza
- anemia , niski poziom mocznika
- uszkodzona rogowka lewego oka / wewnetrznie / - zacma
- drozdzyca uszu - zapuszczam masc Oridermyl
Zalecenie weta : plyny odbudowujace kosc ok 40zl miesiecznie , krople do oczu ok 20zl , witaminy/dostaje u mnie flawitol/ , na chwile obecna leki przeciwzapalne ich nazwy nie pamietam.Dzis moja wet powiedziala ze to troche z male koszty leczenia miesiecznego , podobno te plyny na kosci sa drogie , nie wiem dokladnie ile kosztuja.Wzrok juz sie nie polepszy ale mozna spowolnic postep zacmy i to znacznie.

Posted

Blanusiu:multi::multi:hop do góry....ona potrzebuje pilnie!!!! domku chociażby na wekend, bo inaczej grozi jej SCHRON:placz::placz::placz: Czy ktoś może tą bidulkę przygarnąć????

Posted

fridaoo napisał(a):
Blanusiu:multi::multi:hop do góry....ona potrzebuje pilnie!!!! domku chociażby na wekend, bo inaczej grozi jej SCHRON:placz::placz::placz: Czy ktoś może tą bidulkę przygarnąć????

błagamy o pomoc dla Blanki

Posted

Też chciałabym wiedzieć, który wet w Białymstoku prowadzi sunię, dt twierdził że dr. Rudobielska.
Proponowałam już dawno pomoc w ogłoszeniach, czekałam na zdjęcia, dt mimo iż ma mój email i tel do dziś się nie odezwał:shake: Chyba jednak nie zależy im na pomocy, a jedynie liczyli na to że sunia zostanie natychmiast zabrana.

Posted

jaanna019 napisał(a):
Też chciałabym wiedzieć, który wet w Białymstoku prowadzi sunię, dt twierdził że dr. Rudobielska.
Proponowałam już dawno pomoc w ogłoszeniach, czekałam na zdjęcia, dt mimo iż ma mój email i tel do dziś się nie odezwał:shake: Chyba jednak nie zależy im na pomocy, a jedynie liczyli na to że sunia zostanie natychmiast zabrana.

no nie żartuj ???:crazyeye::crazyeye::crazyeye::mad::mad::mad: matko to sie w pale nie mieści :shake: