Basia i Barni Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Folen napisał(a):Ja z doskoku na dogo, ale zaglądam do suni... nooo i bardzo sie cieszymy - domku poszukajmy wspólnie dla cudnej niuni . Quote
Basia i Barni Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Kocham tego psa, więc trzymam go na balkonie tu kolejna idiotka przetrzymuje labka, sprawe mam na oku , juz do gazet piszemy ,bo ona jest nienormalna :shake: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Basia jest jak Bond - James Bond :diabloti::evil_lol: Wszystkiego się dowiedziałaś Basiu i super ! :loveu: Ciekawe ,co z tego wyniknie ? Lepiej byłoby , gdyby sunia była już wysterylizowana ,ale wiem ,że w jej stanie zdrowia to zbyt niebezpieczne.... Oby nie zabrali suni.... :shake: Quote
Diegula Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 w zyciu nie kupię psa bez rodowodu, albo rodowód ,albo pies ze schroniska[/quote] I ja jestem takiego zdania;) Quote
Basia i Barni Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 dana napisał(a):Basia jest jak Bond - James Bond :diabloti::evil_lol: Wszystkiego się dowiedziałaś Basiu i super ! :loveu: Ciekawe ,co z tego wyniknie ? Lepiej byłoby , gdyby sunia była już wysterylizowana ,ale wiem ,że w jej stanie zdrowia to zbyt niebezpieczne.... Oby nie zabrali suni.... :shake: niestety DT zle odczytał tatuaz ,albo właściciele kłamią ,że mają suczkę w domu , będziemy szukać innych kombinacji cyfr . Blanka ma serduszko w normie, ale stwierdzoną dysplazję( w jakim stopniu jak to fachowo wygląda napiszę później) co ona musiała przejść w zyciu nie kupię psa bez rodowodu, albo rodowód ,albo pies ze schroniska Quote
Basia i Barni Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 szukamy dalej domku stałego , pełnego miłości i wyrozumiałości :roll: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Nie zdziwiłabym się Basiu ,gdyby nie chcieli się przyznać ,bo nie ma za bardzo czym się chwalić ..... :shake: Z dysplazją labusia może żyć w zasadzie normalnie ,ważne jest stosowanie odpowiedniego żywienia , karmy i utrzymywanie właściwej wagi ciała. Ludzie też mają problemy ze stawami , tak jak psy...... Blaneczko pokazujemy się i cały czas szukamy domku :thumbs::thumbs: Quote
Basia i Barni Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 dana napisał(a):Nie zdziwiłabym się Basiu ,gdyby nie chcieli się przyznać ,bo nie ma za bardzo czym się chwalić ..... :shake: Z dysplazją labusia może żyć w zasadzie normalnie ,ważne jest stosowanie odpowiedniego żywienia , karmy i utrzymywanie właściwej wagi ciała. Ludzie też mają problemy ze stawami , tak jak psy...... Blaneczko pokazujemy się i cały czas szukamy domku :thumbs::thumbs: w górę kochana może znajdzie sie jakąs dobra dusza :loveu: Quote
Basia i Barni Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Folen napisał(a):Nikt do Blanki nie zagląda :shake: no właśnie to straszne Quote
Basia i Barni Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Blanka jest raczej spokojna sunia , czasem tylko warknie ostrzegawczo kiedy nie czuje sie bezpieczna.Boi sie mezczyzn , wrecz sztywnieje kidy do niej podchodza / np sytuacja u weta , no i mojego tz tez sie boi /.Wzgledem dzieci jest ok , moga sie do niej przytulac i lezec w legowisku.Pozwala mieszac reka w misce kiedy je.Na spacerach do obcych psow jest ok , albo ich nie zauwaza albo tylko obwacha i idzie dalej. Bardzo szybko meczy sie na spacerach , nie wsiada do autobusu - trzeba ja wciagac , wysiada sama.Gorzej widzi w ciemnosci , u mnie przy wylaczonym swietle , kiedy schodzila wieczorem ze schodow - poslizgnela sie i zjechala , obija sie tez o meble.W dzien jest ok.Nie bardzo rozumie co sie do niej mowi , reaguje glownie kiedy ja wolam , ale kiedy mnie nie widzi ma p[roblem ze znalezieniem mnie.Zalatwia sie na podworku jednak trzeba sie sporo nachodzic az znajdzie odpowiednie miejsce. - Dysplazja stawow biodrowych dosc znaczna ze zmianami zwyrodnieniowymi - zmiana w jednym kolanie , ale nie bardzo wiem jak duza - anemia , niski poziom mocznika - uszkodzona rogowka lewego oka / wewnetrznie / - zacma - drozdzyca uszu - zapuszczam masc Oridermyl Zalecenie weta : plyny odbudowujace kosc ok 40zl miesiecznie , krople do oczu ok 20zl , witaminy/dostaje u mnie flawitol/ , na chwile obecna leki przeciwzapalne ich nazwy nie pamietam.Dzis moja wet powiedziala ze to troche z male koszty leczenia miesiecznego , podobno te plyny na kosci sa drogie , nie wiem dokladnie ile kosztuja.Wzrok juz sie nie polepszy ale mozna spowolnic postep zacmy i to znacznie. Quote
Basia i Barni Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 aktualnie DT musi wyjechać i Blanusia szuka nowego DT , czy ktos coś zna ,kogos kto się nią zajmie :roll::oops: Quote
fridaoo Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Blanusiu:multi::multi:hop do góry....ona potrzebuje pilnie!!!! domku chociażby na wekend, bo inaczej grozi jej SCHRON:placz::placz::placz: Czy ktoś może tą bidulkę przygarnąć???? Quote
Basia i Barni Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 fridaoo napisał(a):Blanusiu:multi::multi:hop do góry....ona potrzebuje pilnie!!!! domku chociażby na wekend, bo inaczej grozi jej SCHRON:placz::placz::placz: Czy ktoś może tą bidulkę przygarnąć???? błagamy o pomoc dla Blanki Quote
Basia i Barni Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 jest mało czasu ,mamy kasę a nie mamy gdzie jej dać Quote
Basia i Barni Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 błagamy o tymczas dla małej , mamy pieniądze na jej leczenie Quote
jaanna019 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Też chciałabym wiedzieć, który wet w Białymstoku prowadzi sunię, dt twierdził że dr. Rudobielska. Proponowałam już dawno pomoc w ogłoszeniach, czekałam na zdjęcia, dt mimo iż ma mój email i tel do dziś się nie odezwał:shake: Chyba jednak nie zależy im na pomocy, a jedynie liczyli na to że sunia zostanie natychmiast zabrana. Quote
cuciola Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 sa juz ogloszenie m.in na allegro: Blanka 5 letnia suczka labrador lablador (652971561) - Aukcje internetowe Allegro Jesli sa chetni do pomocy to prosze o rejestracje na labkowym forum :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Blaneczko - taka jesteś słodka i kochana ,mądra :loveu: Tylko gdzie jest ten domek dla Ciebie - dziewczynko ? :roll: Kto mógłby zaoferować DT ślicznej i grzecznej labusi ? Quote
Basia i Barni Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 jaanna019 napisał(a):Też chciałabym wiedzieć, który wet w Białymstoku prowadzi sunię, dt twierdził że dr. Rudobielska. Proponowałam już dawno pomoc w ogłoszeniach, czekałam na zdjęcia, dt mimo iż ma mój email i tel do dziś się nie odezwał:shake: Chyba jednak nie zależy im na pomocy, a jedynie liczyli na to że sunia zostanie natychmiast zabrana. no nie żartuj ???:crazyeye::crazyeye::crazyeye::mad::mad::mad: matko to sie w pale nie mieści :shake: Quote
Basia i Barni Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Labradory.info :: Zobacz temat - Na pomoc labradorom - bezalkoholowe alkohole świata bazarek Quote
Basia i Barni Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Sunia nadal jest w DT ,ale jedzie do hoteliku niestety za 30 zł , długo tak nie pociagniemy :-( Quote
Basia i Barni Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 niestety Blanka dostała cieczkę i nie pójdzie do hotelu :-( Quote
Recommended Posts