Ewa i flatki Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Wzruszające zdjęcia :loveu: Tulą się do siebie, jak moje suczki, które są razem od pięciu lat. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Fieldfare, to zdjęcie jest cudne ! Po raz kolejny stwierdzam, że one pięknie razem wyglądają ! Jest dobra karma weterynaryjna dla labków z dysplazją - Hill's j/d. Cieszę się z tego, że Blanka może normalnie żyć, a kondycja się poprawi na pewno dzięki Waszej opiece. :loveu::loveu: Quote
fieldfare Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Basia i Barni napisał(a):zdjęcia są rozczulające :oops: piekne dwie damy po przejściach :loveu: Tak, Prima też na dogo miała kiedyś swój wątek. Obie sunie łączą ich niemiłe przejścia: Prima była wychudzona i zaniedbana tak, że trudno to sobie dzisiaj wyobrazić; Blanka zapewne leżała we własnych odchodach, bo cały ogon i 'portki' ma żółte a nie jest to naturalny kolor jej sierści. A dzisiaj minęły dwa tygodnie od kiedy Blanucha jest u nas - sunia nie sprawia nam żadnych kłopotów: grzecznie zostaje w domu z Primą, pięknie jeździ samochodem, ładnie zjada podaną karmę i łyka podawane do pyska tabletki, nie wykazuje absolutnie ŻADNEJ agresji w żadnej sytuacji - jedzą np. z Primą micha w michę, daje sobie grzebać w pysku i wyciągać wszelkie znaleziska, nie reaguje na koty - podejdzie, popatrzy, odchodzi, pozytywnie reaguje na inne psy, ale do zabawy się nie pali (i dobrze póki co bo z jej nogami, to by się mogło źle skończyć), nie wykazuje żadnych stanów lękowych i jest stabilna psychicznie - sumując: pies idealny... tylko to jej zdrowie. Quote
fieldfare Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Blanka w piątek przejdzie najprawdopodobniej zabieg sterylizacji. Jutro robimy morfologię i zobaczymy, czy wyniki będą ok. Pomimo optymistycznych wizji ortopedy, to po 3,5 tygodniach u nas poprawy w motoryce ruchu nie zauważyłam :( Kilka fotek: Buziaka? Portrecik. Z kumpelą Primulą. Tarasowe drzemki. Strażnik misek. Quote
fieldfare Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Niestety sterylka się nie odbyła, bo Blanka ma anemię i podwyższony poziom limfocytów. Musimy najpierw podreperować jej zdrówko, by można było wykonać zabieg. Nic to jednak straconego, bo na schorowaną Blanuchę chętnych brak. Quote
Ewa i flatki Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Nie ma chętnych na takie cudo ?? To tylko kwestia czasu i wymarzony domek się znajdzie. Ale co Wy wtedy poczniecie?:cool3: Quote
fieldfare Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Nie ma chętnych na takie cudo ?? To tylko kwestia czasu i wymarzony domek się znajdzie. Ale co Wy wtedy poczniecie?:cool3: Nawet nie strasz... skoczę z okna :???: Pokochałam ją straszliwie... :oops: Cholera, może zostanie...:niewiem::siara::hmmmm: Quote
Ewa i flatki Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Ja Ci powiem tak: co dwie suki, to nie jedna :eviltong: Nie wyobrażam sobie mojego domu bez obu dziewczyn - kochają się i uzupełniają nadzwyczajnie :loveu: Quote
__Lara Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Cioteczki, przepraszam i zapraszam... http://www.dogomania.pl/forum/f1162/malenka-molly-mini-goldenek-z-krzywym-kregoslupkiem-czy-bedzie-chodzic-142609/ Quote
fieldfare Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Przypominamy o swoim istnieniu :) Prezentacja krzywego ząbka, którym to Blanucha wygryzła dziurę różowym kozaczku :/ Quote
Talia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Piękne oczęta :) Ale ten kozaczek to zabawka była? :p Quote
fieldfare Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Z dzisiejszego spacerku i wieczora: Było pyszne, mniam. Kolejne spanko. Rozróżniacie suczyska? Mój fanklub, czyli ciężkie jest życie idola ;) Łeb w łeb, nos w nos :D Moje pierdoły ;) Taki mały bonusik ze spacerku - fotka robiona nie w lesie a na ulicy pod lasem. A kuku :) Quote
Diegula Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Super foteczki. One wyglądają jak by były siostrzyczkami:evil_lol::evil_lol::evil_lol: aż żal żeby się rozstawały:razz: Quote
__Lara Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!! Pod Częstochową została znaleziona UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli...psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!! Mosii bierze kilka psów,szczeniaki.... PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla 2 bernardynów oraz 2 podhalanów(suni i psa!)... Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!! Gdyby ktoś mógł je zabrać do kontaktować się z : zuzlikowa, Lacrima, mosii!!!! Quote
majku33krakow Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 mam pytanie:co ona na serce zazywa? ,moja sunia ma 9 lat i tesz dyszy na spacerze Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Diegula napisał(a):............ One wyglądają jak by były siostrzyczkami:evil_lol::evil_lol::evil_lol: aż żal żeby się rozstawały:razz: Może nie będą musiały ..... :cool3::cool3: Quote
Guest monia3a Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Co słychać u dziewczynki ?? Cicho tu a wątek zamarł ... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 monia3a napisał(a):Co słychać u dziewczynki ?? Cicho tu a wątek zamarł ... A może DT to już DS ? :roll: Quote
Basia i Barni Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Blanusia jest na wakacjach , póki co i za niedługo wraca pewnie monika coś napisze, trzeba będzie rozpocząc na nowo leczenie i badania powtórzyc . Quote
matrioszka2 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Zajrzyjcie na wątek PRZYGARNĘ PSA.Tam pani poszukuje psa w typie labka. Może się uda ...;) Quote
fieldfare Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Hej, przepraszam za zaniedbanie wątku, ale byliśmy dwa tygodnie nad morzem z Primą - Blanka miała zastępczy DT i też wakacjowała - trochę w Wawie a trochę nad jeziorem. Póki co nowych wieści zdrowotnych nie mam, bo do weta wybiorę się dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję, że wyniki krwi okażą się lepsze i będziemy mogli zrobić sterylkę. Na pociechę kilka fotek :) Blankowe relacje z pięcioletnią Matyldą :) Z braku laku dobra i kałuża :D Czy można jej nie kochać? Quote
fieldfare Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 majku33krakow napisał(a):mam pytanie:co ona na serce zazywa? ,moja sunia ma 9 lat i tesz dyszy na spacerze Nic, Blankowe serce wydaje się być w porządku a dyszy bo pieruńsko gorąco było. Przed sterylką jeszcze raz zbadamy serducho. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Przypominamy śliczną Blankę, która szuka kochającego domu.:loveu: Quote
Recommended Posts