Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fieldfare, to zdjęcie jest cudne !

Po raz kolejny stwierdzam, że one pięknie razem wyglądają !
Jest dobra karma weterynaryjna dla labków z dysplazją - Hill's j/d.
Cieszę się z tego, że Blanka może normalnie żyć, a kondycja się poprawi na pewno dzięki Waszej opiece. :loveu::loveu:

Posted

Basia i Barni napisał(a):
zdjęcia są rozczulające :oops: piekne dwie damy po przejściach :loveu:

Tak, Prima też na dogo miała kiedyś swój wątek.
Obie sunie łączą ich niemiłe przejścia: Prima była wychudzona i zaniedbana tak, że trudno to sobie dzisiaj wyobrazić; Blanka zapewne leżała we własnych odchodach, bo cały ogon i 'portki' ma żółte a nie jest to naturalny kolor jej sierści.

A dzisiaj minęły dwa tygodnie od kiedy Blanucha jest u nas - sunia nie sprawia nam żadnych kłopotów: grzecznie zostaje w domu z Primą, pięknie jeździ samochodem, ładnie zjada podaną karmę i łyka podawane do pyska tabletki, nie wykazuje absolutnie ŻADNEJ agresji w żadnej sytuacji - jedzą np. z Primą micha w michę, daje sobie grzebać w pysku i wyciągać wszelkie znaleziska, nie reaguje na koty - podejdzie, popatrzy, odchodzi, pozytywnie reaguje na inne psy, ale do zabawy się nie pali (i dobrze póki co bo z jej nogami, to by się mogło źle skończyć), nie wykazuje żadnych stanów lękowych i jest stabilna psychicznie - sumując: pies idealny... tylko to jej zdrowie.

• 2 weeks later...
Posted

Blanka w piątek przejdzie najprawdopodobniej zabieg sterylizacji. Jutro robimy morfologię i zobaczymy, czy wyniki będą ok.
Pomimo optymistycznych wizji ortopedy, to po 3,5 tygodniach u nas poprawy w motoryce ruchu nie zauważyłam :(
Kilka fotek:
Buziaka?

Portrecik.

Z kumpelą Primulą.

Tarasowe drzemki.

Strażnik misek.

Posted

Niestety sterylka się nie odbyła, bo Blanka ma anemię i podwyższony poziom limfocytów. Musimy najpierw podreperować jej zdrówko, by można było wykonać zabieg. Nic to jednak straconego, bo na schorowaną Blanuchę chętnych brak.

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Nie ma chętnych na takie cudo ??
To tylko kwestia czasu i wymarzony domek się znajdzie. Ale co Wy wtedy poczniecie?:cool3:

Nawet nie strasz... skoczę z okna :???:
Pokochałam ją straszliwie... :oops:
Cholera, może zostanie...:niewiem::siara::hmmmm:

Posted

Z dzisiejszego spacerku i wieczora:

Było pyszne, mniam.

Kolejne spanko. Rozróżniacie suczyska?

Mój fanklub, czyli ciężkie jest życie idola ;)

Łeb w łeb, nos w nos :D

Moje pierdoły ;)

Taki mały bonusik ze spacerku - fotka robiona nie w lesie a na ulicy pod lasem.

A kuku :)

Posted

RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!!
Pod Częstochową została znaleziona UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli...psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!!
Mosii bierze kilka psów,szczeniaki....

PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla 2 bernardynów oraz 2 podhalanów(suni i psa!)...

Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!!

Gdyby ktoś mógł je zabrać do kontaktować się z : zuzlikowa, Lacrima, mosii!!!!

• 2 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Co słychać u dziewczynki ?? Cicho tu a wątek zamarł ...

Posted

Hej, przepraszam za zaniedbanie wątku, ale byliśmy dwa tygodnie nad morzem z Primą - Blanka miała zastępczy DT i też wakacjowała - trochę w Wawie a trochę nad jeziorem.
Póki co nowych wieści zdrowotnych nie mam, bo do weta wybiorę się dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję, że wyniki krwi okażą się lepsze i będziemy mogli zrobić sterylkę.
Na pociechę kilka fotek :)

Blankowe relacje z pięcioletnią Matyldą :)

Z braku laku dobra i kałuża :D

Czy można jej nie kochać?

Posted

majku33krakow napisał(a):
mam pytanie:co ona na serce zazywa? ,moja sunia ma 9 lat i tesz dyszy na spacerze

Nic, Blankowe serce wydaje się być w porządku a dyszy bo pieruńsko gorąco było. Przed sterylką jeszcze raz zbadamy serducho.