Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamy dwóch chetnych na danie jak nie DT to DS ,ale to musi byc ktos kto będzie miał blisko do weta -dobrego ,albo byc zmotoryzowanym ,bo Blanka wymaga dalszego leczenia- takich los psiaków z pseudohodowli :shake:

Posted

Wiem , ze dla niektorych moje decyzje są niezrozumiałe , dla innych szokujące , ale dla mnie samej bardzo trudne Chciałabym tym osobom wyjasnic,ze to nie dysplazja czy uszkodzona rogowka , jak rowniez nie koszta zweiazane z leczeniem Blanki sa powodem dla ktorego nie moze ona u nas zostac.Przypomne , ze kilka tygodni temu stracilismy w wypadku nasza ukochana Wilcie z ktora Fado był bardzo mocno zwiazany.Nie moglismy patrzec jak cierpi , a cierpial bardzo....Nie przypuszczalam ze pies moze to tak przezywac.Podjelismy decyzje o adopcji suni bo sadzilismy ze ona sprawi iz nasz pies wreszcie odzyje.Niestety tak sie nie stalo, Fado nieakceptuje jej , unika na kazdym kroku i to nie jest agresja a obojetnosc
Blanka jest u nas trzeci tydzien , a sytuacja sie nie poprawia.On ja normalnie ignoruje , odreagowuje to tez na spacerach(ktorych i tak ma niewiele) , a ja nie moge nic zrobic.Boje sie o fada bo on juz w swoim zyciu wiele przeszedl zanim do mnie dotarł , nie chce narazac go na kolejny stres .Rozmawiałam o tej sytuacji z ludzmi ktorzy wiecej wiedza na temat psow ,i prawdopodobnie Fado ciagle czeka na Wilcie , bo nie rozumie co sie stalo , a on tego wypadku nie widzial wiec nawet sie z nia nie pozegnał....Nie wiem jak jeszcze mam tlumaczyc , ze na taka reakcje psa nikt nie mogl byc przygotowany.Jest mi bardzo ciezko , bo bardzo pokochalam Blanke , ale tez bardzo kocham Fada......
Przez ten czas u mnie Blanka odpocznie , dojdzie do siebie i bedzie gotowa na podroz do nowego domu .Nie czuje sie winna , nie skrzywdziłam Blanki , a wrecz przeciwnie , nigdy nie dalam jej odczuc , ze jest mniej wazna bo tak nie jest .Przez cały ten czas to ona jest na pierwszym miejscu , traktujemy ja jakby byla nasza i bardzo ja kochamy , mysle ze ona to czuje i dlatego jest coraz bardziej odwazna .Jestem szczesliwa ze moge jej pomoc , a z drugiej strony jest mi bardzo ciezko ,widzac jak moj pies przezywa ta sytuacje.
Mam nadzieje , ze ta historia bedzie miala szczesliwe zakonczenie

Posted

póki co ,nadal szukamy DS , mamy jeden na oku w Koniecpolu, ale ja to miasto znam tylko z produkcji garniturów i strojów na wesele, obawiam się ,że tam opieka weterynaryjna jest tylko dla bydła , choć mogę sie mylic ,a przyszli właściciele mogamieć auto, póki co nie chce mówić jaki kto jest , planujemy tam wizytę .

Posted

jaanna019 napisał(a):
Też chciałabym wiedzieć, który wet w Białymstoku prowadzi sunię, dt twierdził że dr. Rudobielska.

z tego co wiem to sunia jest leczona w jakiejś klinice na Nowym Mieście. Ale miała konsultacje na Wesołej, Zielonogórskiej i w Canvecie. Znaczy takie kliniki wyczytałam na skanach z wyników.

Posted

[quote name='Magdalena&v&F']Wiem , ze dla niektorych moje decyzje są niezrozumiałe , dla innych szokujące , ale dla mnie samej bardzo trudne Chciałabym tym osobom wyjasnic,ze to nie dysplazja czy uszkodzona rogowka , jak rowniez nie koszta zweiazane z leczeniem Blanki sa powodem dla ktorego nie moze ona u nas zostac.Przypomne , ze kilka tygodni temu stracilismy w wypadku nasza ukochana Wilcie z ktora Fado był bardzo mocno zwiazany.Nie moglismy patrzec jak cierpi , a cierpial bardzo....Nie przypuszczalam ze pies moze to tak przezywac.Podjelismy decyzje o adopcji suni bo sadzilismy ze ona sprawi iz nasz pies wreszcie odzyje.Niestety tak sie nie stalo, Fado nieakceptuje jej , unika na kazdym kroku i to nie jest agresja a obojetnosc
Blanka jest u nas trzeci tydzien , a sytuacja sie nie poprawia.On ja normalnie ignoruje , odreagowuje to tez na spacerach(ktorych i tak ma niewiele) , a ja nie moge nic zrobic.Boje sie o fada bo on juz w swoim zyciu wiele przeszedl zanim do mnie dotarł , nie chce narazac go na kolejny stres .Rozmawiałam o tej sytuacji z ludzmi ktorzy wiecej wiedza na temat psow ,i prawdopodobnie Fado ciagle czeka na Wilcie , bo nie rozumie co sie stalo , a on tego wypadku nie widzial wiec nawet sie z nia nie pozegnał....Nie wiem jak jeszcze mam tlumaczyc , ze na taka reakcje psa nikt nie mogl byc przygotowany.Jest mi bardzo ciezko , bo bardzo pokochalam Blanke , ale tez bardzo kocham Fada......
Przez ten czas u mnie Blanka odpocznie , dojdzie do siebie i bedzie gotowa na podroz do nowego domu .Nie czuje sie winna , nie skrzywdziłam Blanki , a wrecz przeciwnie , nigdy nie dalam jej odczuc , ze jest mniej wazna bo tak nie jest .Przez cały ten czas to ona jest na pierwszym miejscu , traktujemy ja jakby byla nasza i bardzo ja kochamy , mysle ze ona to czuje i dlatego jest coraz bardziej odwazna .Jestem szczesliwa ze moge jej pomoc , a z drugiej strony jest mi bardzo ciezko ,widzac jak moj pies przezywa ta sytuacje.
Mam nadzieje , ze ta historia bedzie miala szczesliwe zakonczenie
dlatego tak ważny jest DS ,bądź DT bez innych psiaków ,nie możemy pozwolić by Fado sie już całkowicie załamał.

a co z tą panią weterynarz ?

Guest monia3a
Posted

ula_cz napisał(a):
z tego co wiem to sunia jest leczona w jakiejś klinice na Nowym Mieście. Ale miała konsultacje na Wesołej, Zielonogórskiej i w Canvecie. Znaczy takie kliniki wyczytałam na skanach z wyników.

Proponuję przejechać się do Zwierzaka na Piastowską i koniecznie do dr.Agnieszki

Posted

monia3a napisał(a):
Proponuję przejechać się do Zwierzaka na Piastowską i koniecznie do dr.Agnieszki

A ja proponuje zajac sie szukaniem domu dla suni, bo ona dostala juz leki i nie sadze zeby wizyty u kolejnych wetow wniosly cos nowego do tej sprawy.Dziekuje za sugestie.

Posted

ula_cz napisał(a):
z tego co wiem to mnóstwo ludzi szuka domku Blance... nawet Ci którzy nie bywają na żadnym forum...

właśnie to nie takie proste, to pies,który mieć opieke weterynarza, no i muszą to byc ludzie z krwi ikości co wiedzą co to jest chory pies,który dużo przeszedł, to duży obowiązek na resztę życia .

Posted

ula_cz napisał(a):
niestety wiem, dlatego komu mogę i kogo spotykam to wspominam i przesyłam linki do Blanki...

Blanka znajdzie w końcu ludzi -tylko musi być więcej osób,które pomogą ją ogłaszać -wszędzie - są miłosnicy labradorów ,którzy mają mnóstwo czasu i są wrażliwi

Posted

Basia i Barni napisał(a):
tylko musi być więcej osób,które pomogą ją ogłaszać -wszędzie - są miłosnicy labradorów ,którzy mają mnóstwo czasu i są wrażliwi

nooo i tak nie można narzekać w zaangażowanie ludzi przy adopcji Blanki, ogólnie labradorów. Przy adopcji "mego" cc-ta działają zaledwie 2 osoby i to jedna spoza granic kraju :shake: dlatego trwa to już parę miesięcy... :-( Przepraszam za offa....:-(

Posted

ula_cz napisał(a):
nooo i tak nie można narzekać w zaangażowanie ludzi przy adopcji Blanki, ogólnie labradorów. Przy adopcji "mego" cc-ta działają zaledwie 2 osoby i to jedna spoza granic kraju :shake: dlatego trwa to już parę miesięcy... :-( Przepraszam za offa....:-(

ni eprzepraszaj podnosimy wątek w ten sposób, labki to taka modna rasa ,a mało osób do konkretnej pomocy ,może za niedługo coś sie zmieni , a o cc to juz nawet nie mówię :oops:

Posted

Qrde tak gadałam sobie z mamą dziś i mama by przyjęła Blankę na DS ale problem tkwi w tacie... on by chyba do wariatkowa trafił....jedyny pomysł to trzeba się taty z domu pozbyć i Blankę siup na miejsce taty :diabloti:

Posted

ula_cz napisał(a):
Qrde tak gadałam sobie z mamą dziś i mama by przyjęła Blankę na DS ale problem tkwi w tacie... on by chyba do wariatkowa trafił....jedyny pomysł to trzeba się taty z domu pozbyć i Blankę siup na miejsce taty :diabloti:

hahahah oczywiscie popieram - to szykujemy wyprawke dla Blanusi a tate wysyłamy do sanatorium na długie wakacje :evil_lol:

Posted

Chciałam zapytać na labkach ale nie wchodzi mi link rejestracyjny. Magdalena co wyszło w wymazie pobranym z uszu? Może ten lek wycofany z produkcji, który aplikujesz Blance da się czym zastąpić?

Posted

Jak bede u weta to spytam , chodze z Blanką do Canwetu i na Krętą.Chce jej zrobic badanie w kierunku nieżytu żołądka bo zapach z pyska i wymiot ktore byly po podaniu leku prawdopodobnie są z tego powodu.A z uszkami jest juz lepiej , jednak wymagają jeszcze leczenia.

Posted

Magdalena&v&F napisał(a):
Jak bede u weta to spytam , chodze z Blanką do Canwetu i na Krętą.Chce jej zrobic badanie w kierunku nieżytu żołądka bo zapach z pyska i wymiot ktore byly po podaniu leku prawdopodobnie są z tego powodu.A z uszkami jest juz lepiej , jednak wymagają jeszcze leczenia.

super.

aktualnie mamy mamy pare propozycji dla Blanki DS ,ale to trzeba wszystko posprawdzać :oops:

Posted

Basia i Barni napisał(a):
niestety DT zle odczytał tatuaz ,albo właściciele kłamią ,że mają suczkę w domu , będziemy szukać innych kombinacji cyfr .

Blanka ma serduszko w normie, ale stwierdzoną dysplazję( w jakim stopniu jak to fachowo wygląda napiszę później) co ona musiała przejść

w zyciu nie kupię psa bez rodowodu, albo rodowód ,albo pies ze schroniska

tez tak mysle ,(albo rodowod albo pies ze schroniska) i postanowiłem sobie nie kupywac psa na giełdzie bez rodowodu bo to nabijanie kasy pseudochodowcom