Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po wizycie u weta wiem , ze sunia ma lekka zacme po urazie rogowki , uderzyla sie lub ja uderzono w szczeke i z tego powodu ma uszkodzony kiel az do kanalu , powiększone wezly chlonne , drozdzyce w obu uszkach dosc silna bo uszka sa bardzo bolesne.Nie bardzo reaguje na dzwieki co moze byc spowodowane przewleklym st zapalnym . Ogolnie jej stan nie jest taki zly bbiorac pod uwage w jakich warunkach zyla , ale zanim dojdzie do siebie , napewno uplynie sporo czasu.Jutro jade na pobranie krwi rano .Do uszu mam stosowac masc oridermyl - jeszcze ja mam ze swoich zapasow.Sunia ma tez zadyszke co moze miec podloze kardiologiczne ale pani wet nie chce sie wypowiadac bez konsultacji kardiologa.Trzeba napewno przeswietlic jej stawy , ale to najlepiej zrobic razem ze sterylka zeby jej zbytnio nie obciazac.Oprocz tego jej stan psychiczny tez nie jest dobry , nie dlatego ze przejechala tyle kilometrow i odwiedzila po drodze kilka domkow.Ona sie chowa na widok uniesionej reki , wiec kojec to nie jedyna krzywda ktora ja spotkala.Ogolnie jest grzeczna i ciagle sie garnie do glaskania.

Posted

[quote name='Basia i Barni']chyba znalazłam tymczas , a co tu tak malo osób , gdzie sa ciotki , panbazyl,psiama,dana,zachary,i reszta ekipy :mad:

Basiu - jestem ,przecież skrzywdzonej labusi nie mogę przeoczyć....
Przejścia bidulka miała trochę analogiczne jak Tofek :-(
Oczywiście będę zaglądać na wątek biednej labki. Tyle zła wyrządzono suni... Bicie , te trzy ciąże ,brak ruchu ,brak opieki i leczenia ,zaniedbanie..... :placz:
Już nawet nie napiszę ,co zrobiłabym dokładnie takim pseudohodowcom :angryy::mad::angryy::mad: ale byłoby to bardzo niemiłe....:angryy::mad:
Basiu czy sunia teraz jest u Ciebie ? :roll:

Posted

no nareszcie ciotka dana do nas zawitała :lol: bo juz myslalam :roll:

wogole to sunia jest na nieudanej adopcji w domu ,który miał byc docelowym ,ale Pani zrezygnowała ,bo ,az tyle obrażeń to ja przerasta :angryy: i koniec .
wiec mamy DT u bisi ,z labków w Krakowie ,

POTRZEBNY TRANSPORT PODLASIE-KRAKÓW

jezeli nic nie znajdziemy na labkach to bedę tu szukala ,a może ktoś ma po drodze.

Ona bardzo duzo śpi , trzeba ją przebadac od stóp po glowę .

Zdechła by gdybysmy ja podstepem nie zabrali, bo jak właścicielka powiedziała ,że żadnym osobom co ratuja labradory nie odda :mad:

teraz juz wiemy dlaczego ,ona ma tam jeszcze goldeny -kto wie może w takim samym stanie.

Ona była za słaba ,by kolejny raz rodzić , zarzucała dupą jak Tofek od kasencji i pewnie nieszło juz ja pokryc ,bo siadala :angryy:dlatego won.

Posted

Dobre wiesci sunia zalatwila sie na podworku prosto przed wejsciem do domu , kupa byla ooogromna i bardzo cuchnaca , sprzatne jutro .Przyszla do domu i jednym tchem wypila ok 250 ml wody Mamy wrazenie ze byla szczesliwa ze zalatwila sie na podworku , polozyla sie na legowisku i znow spi . slodka jest i te jej czarne oczeta .Moze u DT zostać dopoki nie zalatwimy transportu do docelowego DT .Jest mi naprawde bardzo przykro ze DT niedocelowy nie może sie nia zjac na stale , kto jej nie widzial w realu to nie ma pojecia jaka ona przekochana jest.

coś tu cicho :mad: proszę o bannerek:oops::oops:

Posted

z pobrania krwi dzis nic nie bedzie , nasza niunia zjadla w nocy 2 paczuszki karmy (probki)ktora lezala w reklamowce na podlodze poradzila sobie doskonale , cale szczescie ze nie zjadla woreczkow.
W sumie noc minela spokojnie , dziewczyna lepiej sie czuje , zaczela reagowac na imie Biala , wiec to oznacza ze slyszy .Coprawda nie rusza sie ze swego poslanka ale merda ogonkiem jak ktos idzie w jej kierunku .W bydgoszczy leje deszcz , jakies 2 godz temu mielismy burze , grzmialo strasznie , ale mala sie nie bala (spimy przy otwartym oknie).Do weta nie pojade bo bez sensu ja meczyc

Posted

super wieści Biała nie sika w domu -zalatwia sie normalnie na podwórku .

była bita i trzymana w ciasnym pomieszczeniu , ma tatuaz w uchu :crazyeye:bardzo niewyraźny -mamy podejrzenia ,że była skradziona :angryy:

czy ja nadal tu mam prowadzic ten swój monolog :angryy:

Posted

Trafiłam tu ponieważ znajoma prosiła mnie o poszukanie labka dla jej przyjaciół, którzy niedawno stracili tragicznie swoją suńkę -labkę. Chcą przygarnąć jakiegoś dorosłego, 1-2 letniego labradora. Zaproponuje im Waszą sunię ale nie wiem czy zdecydują się na wzięcie takiej chorej psinki :-( ponieważ mają jeszcze 12 letnia sunię, którą trzeba się już specjalnie opiekować. A może znacie linki do jakichś fundacji "labkowych", z którymi mogłabym ich skontaktować?
Ludzi ci chcieliby dość młodego psa/suczkę, ale nie szczeniaka, który będzie tolerował (a najlepiej zaprzyjaźni się) tą ich 12 letnią suczkę.

Posted

[quote name='Equus']Trafiłam tu ponieważ znajoma prosiła mnie o poszukanie labka dla jej przyjaciół, którzy niedawno stracili tragicznie swoją suńkę -labkę. Chcą przygarnąć jakiegoś dorosłego, 1-2 letniego labradora. Zaproponuje im Waszą sunię ale nie wiem czy zdecydują się na wzięcie takiej chorej psinki :-( ponieważ mają jeszcze 12 letnia sunię, którą trzeba się już specjalnie opiekować. A może znacie linki do jakichś fundacji "labkowych", z którymi mogłabym ich skontaktować?
Ludzi ci chcieliby dość młodego psa/suczkę, ale nie szczeniaka, który będzie tolerował (a najlepiej zaprzyjaźni się) tą ich 12 letnią suczkę.

na leczenie się znajdzie ,bo będę o to walczyła .

A inne labki w potrzebie to : www.labradory.info

Posted

[quote name='Equus']Trafiłam tu ponieważ znajoma prosiła mnie o poszukanie labka dla jej przyjaciół, którzy niedawno stracili tragicznie swoją suńkę -labkę. Chcą przygarnąć jakiegoś dorosłego, 1-2 letniego labradora. Zaproponuje im Waszą sunię ale nie wiem czy zdecydują się na wzięcie takiej chorej psinki :-( ponieważ mają jeszcze 12 letnia sunię, którą trzeba się już specjalnie opiekować. A może znacie linki do jakichś fundacji "labkowych", z którymi mogłabym ich skontaktować?

Wiem ,że Pucelka już znasz , śliczny ,skrzywdzony a kochany labek.

Labki są i tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/labradory-w-potrzebie-watek-ogolny-labradorow-psow-w-typie-124037/index13.html#post12316946

Posted

Niestety z banerkiem sobie jeszcze nie radzę...:oops::oops:
Skrzywdzona biedna sunia ,dobrze ,że słyszy. Jest śliczna i młoda , powinna szybko poszukać domku :thumbs::thumbs:
Gdybym dorwała takiego pseudohodowcę :mad::mad:
Najgorsze jest to ,że takich pseudohodowli jest jeszcze tak wiele
i prosperują ,a biedne psy w nich tak cierpią :placz:
Bite ,odarte z godności ,trzymane w zamknięciu ,często bez dostępu światła ,nieodpowiednio żywione , zmuszane jak maszynki do rodzenia lub krycia , psie kulki nieszczęścia :placz: ,masakra :-(
Wstyd dla ludzi.....
Człowiek - to nie zawsze brzmi dumnie...