Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam - Nutka w dobrej formie, stosujemy się do zaleceń weta - sunia dostaje często jedzenie, a potem dopiero wodę .Piszę dziennik - co daję jeść, ile razy ją wyprowadzam. Na dziś statystyka się wyraźnie poprawiła, do 16.40 była 3 razy na spacerku i wydaje się nie ubolewać nad brakiem wody w misce, dostaje wodę przed spacerem, po spacerze i na żądanie. Strasznie mądry i sprytny jest ten piesek. Tylko raz miałam taką sunię która tak w lot łapała wszystko: Kilka dni wystarczyło jej na to aby poznać moje domowe zwyczaje - czajnik wyłącza się głośnym "pyk" a ona już w pokoju na fotelu i czeka. Wie że zaraz zrobię kawę i przyjdę na swój fotel to ją pogłaskam i na kolankach posiedzi, a to jej "hobby"!. Lula jest super - obserwatorem, ale jest głucha i nie słyszy tego "pyk" toteż do fotela idzie ze mną, a tam już czeka Nutka...szybsza od wiatru ! Jutro idziemy się przedstawić jednemu domkowi, pojutrze do weta na kontrolę.

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teresz10 napisał(a):
Witam - Nutka w dobrej formie, stosujemy się do zaleceń weta - sunia dostaje często jedzenie, a potem dopiero wodę .Piszę dziennik - co daję jeść, ile razy ją wyprowadzam. Na dziś statystyka się wyraźnie poprawiła, do 16.40 była 3 razy na spacerku i wydaje się nie ubolewać nad brakiem wody w misce, dostaje wodę przed spacerem, po spacerze i na żądanie. Strasznie mądry i sprytny jest ten piesek. Tylko raz miałam taką sunię która tak w lot łapała wszystko: Kilka dni wystarczyło jej na to aby poznać moje domowe zwyczaje - czajnik wyłącza się głośnym "pyk" a ona już w pokoju na fotelu i czeka. Wie że zaraz zrobię kawę i przyjdę na swój fotel to ją pogłaskam i na kolankach posiedzi, a to jej "hobby"!. Lula jest super - obserwatorem, ale jest głucha i nie słyszy tego "pyk" toteż do fotela idzie ze mną, a tam już czeka Nutka...szybsza od wiatru ! Jutro idziemy się przedstawić jednemu domkowi, pojutrze do weta na kontrolę.

:loveu: mądra psiunia :D ooo, czyżby już jakiś domek był chętny? :loveu: ale fajnie :D

Posted

Witam - wieści Nutkowe tylko dobre. Sunia lekko przytyła, blizna po sterylce piękna - bez powikłań. Jeszcze tylko podleczymy lekko uszy jakąś maść mam zadaną do smarowania. Pannica sprawuje się idealnie. Na dziś: chodzimy na dwór 4 razy bo daję dużo jeść, daję tyle,że zostawia ryżyk i ... wyciąga łapką mięsko (zupełnie) jak kot rybę z akwarium. Sunia nadawałaby się na wszelkie szkolenia agility - super pojętna, 2 razy pokażesz i już wie ! Kocha sztuczki cyrkowe ! Za człowiekiem idzie w ogień , patrzy na każdy gest. Przychodzi na każde zawołanie. Chętnie bym ją zostawiła, mój syn (19 lat) za nią szaleje. Nosi ją na rękach a ona wniebowzięta! Mąż stwierdził że nie może się przyzwyczajać bo trzeba ją będzie oddać - ale jak przeglądałam zdjęcia - to na każdym u niego na kolanach siedziała... Byliśmy w jednym domku 2 razy - domek super, ale Nutka boi się rezydenta - labradora - który kocha małe pieski, bo nawet z yoreczką się bawi - więc byliśmy 2-gi raz i znowu się bała. Nutka ma pół ogona i poszarpane ucho - boi się i już - odstąpiłam bo ...nic na siłę.

Posted

Czego chce Nutka? Domu bez innych psów, których raczej się boi lub ma stosunek obojętny - domku tylko z ukochanym pańciem (pańcią) lub obojgiem - z którym będzie mogła robić wszystkie swoje sztuczki i być chwalona i podziwiana. Boi się też małych dzieci ( 1-2lata), ale z 8- letnią dziewczynką była kilka dni w bliskiej komitywie (sztuczki !). Teraz Nutka uczy się co to piłeczka - i zupełnie nie rozumie po kiego diabła Lula z nią lata - powarkuje i ucieka. Patrzy na Lulę jakby chciała powiedzieć... "coś masz czarna z klepkami nie tak"...ale jestem pewna że za kilka dni (?) sama tak będzie biegała i jeszcze aportowała. Spryciula jest z niej wielka!

Posted

Dajcie mi jeszcze czas - jest jeszcze jeden domek na oku - tu w sąsiednim bloku. Są po stracie psa - ale domek byłby super - bez innych zwierząt + dzieci w wieku 13 i 18 lat. Mieli jamnika.

Posted

oczywiście teresz czekamy z kampanią ogłoszeniową na twój znak:loveu:

teresz Twój adres to ul. M.P. 115/32?? bo mi wróciły pieniądze, że nie ma takiej osoby pod tym adresem.

Posted

teresz10 napisał(a):
Dajcie mi jeszcze czas - jest jeszcze jeden domek na oku - tu w sąsiednim bloku. Są po stracie psa - ale domek byłby super - bez innych zwierząt + dzieci w wieku 13 i 18 lat. Mieli jamnika.

No to mocno zaciskamy kciuki :loveu:

Posted

Proszę o ogłoszenia dla Nutki. Dzisiaj byliśmy na kontroli u p. doktora. Jeszcze przez tydzień będzie miała zakraplane uszy, waga 7,40 - a była 6,60 tak więc... Nutka zaczyna nabierać lekkiego połysku. Szukamy domku ...spokojnego. Wszystko co napisać można o Nutce już napisałam - psina jest taka słodka,że chętnie bym ją zatrzymała - ale ona potrzebuje jednego człowieka i myślę więcej spokoju niż możemy jej dać. Czasami chodzi spać do pokoju mojej mamy, ... nie lubi chodzić na długie spacery - najchętniej po załatwieniu potrzeb wróciłaby do domu, lub robi krótki obchód swojego terenu, ale tak aby nie oddalić się zbytnio. W domu super bezproblemowy psiak. Myślę że idealnie nadawałaby się dla starszej osoby lub małżeństwa. W domu przestrzega czystości, pozostawiona sama w domu - idzie sobie spać, lubi jazdę samochodem. Jest super -psinką. Jedyny niezbędny warunek : dużo przytulanka, głaskanka, i na kolanka. W 2 domach gdzie została "przedstawiona" podobała się bardzo - ale w jednym był duży pies, a w drugim to tak jak i u nas - trochę za dużo się dzieje - dlatego szukam dalej. Tymczas u mnie ma zapewniony aż do skutku - Nutka ze swoim charakterem zasługuje na super domek.