__Lara Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Dokladnie, śliczna :loveu: trzymam kciuki za Niunię żeby była zdrowa, będą się biły o nią domki :loveu: Quote
Luzia Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Soema napisał(a):Mają rozrywkę, nie powiem :evil_lol: przed chwilą dostałam mms filmik jak mała morduje misia :diabloti: jest podobno genialna i słodka :smile: wybiegała się i pada.. Podobno jest okrąglutka, ciekawe kto ją tak podpasł :eviltong: wszystko z odbiorem dograne :multi: Ups przepraszam chyba nie powinna mieć cały czas suchego do jedzenia... :diabloti::diabloti::diabloti: Miałam do niej jakąś dziwną słabość... A z drugiej strony dziwne że ma aż tyle siły dziś byłyśmy na takim spacerku że powinna spać przez najbliższe 3 dni :evil_lol: Quote
taxelina Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='Paulina_mickey'] Nutkę można by też na naszą klasę wrzucić, tylko kto się tym zajmuje :hmmmm: To nasz profl pod strone Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
teresz10 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Witam. Nutka po badaniach szczegółowych. Same dobre wieści: serce zdrowe, cukier w normie, lekka anemia, lekki stan zapalny (ząbki, sutki ?)ale przeciwwskazań do sterylki nie ma. Jutro dostanie kroplówkę wzmacniającą podczas sterylki, a potem witaminki do domu. Oprócz sterylki będą zrobione ząbki) Następne info o Nutce: piesek osobisty - w swym życiu chodziła raczej na krótkiej smyczy, na krótkie spacery. Załatwia swoje potrzeby i do domu. Siadłam na ławce w ogrodzie u koleżanki - oba psy były tam pierwszy raz :Lula zwiedziła cały ogródek,wąchała , nasikała no i próbowała nawet coś przesadzić ! Nutka jak ja siedziałam to ona siedziała, jak ja oglądałam ogródek to ona krok za mną. Na spacerku tak samo - nie węszy i nie obsikuje - idzie tam gdzie pańcia, każdy gest jest obserwowany... ja jeszcze nie wstanę z fotela a ona już przy nodze - o każdej porze dnia i nocy. Quote
teresz10 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Nutka jest nieufna wobec innych psów i suczek. Schodzi z drogi, nie atakuje ani nie szczeka ale podejść obcemu psu też nie daje - powarkuje i boi się. Na jej ciele jest wiele śladów po pogryzieniu - ma pół ogonka od niedawna - prawdopodobnie został odgryziony, również nadszarpnięte ucho i szrama na pyszczku. Nie dziwię się więc. Kilka dni była nieufna wobec zaczepek Luli która nad podziw serdecznie ją przyjęła - zaprosiła do posłanka, pokazała wersalkę i nie miała nic przeciw zaglądaniu do swoich i tak pustych misek. W końcu wczoraj widząc wygłupy 10 letniej Luli - Nutka dała się sprowokować do tarmoszenia, i dzisiaj również. Bawiły się bardzo ładnie ze sobą. Nastąpił przełom.... TZ-towi chyba się światopogląd zmienia... Quote
Isadora7 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Drobniutka kruszynka z suni jest. Miejmy nadzieję, że znajdzie cieplutki milutki domeczek. Quote
__Lara Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 teresz10 napisał(a):Witam. Nutka po badaniach szczegółowych. Same dobre wieści: serce zdrowe, cukier w normie, lekka anemia, lekki stan zapalny (ząbki, sutki ?)ale przeciwwskazań do sterylki nie ma. Jutro dostanie kroplówkę wzmacniającą podczas sterylki, a potem witaminki do domu. Oprócz sterylki będą zrobione ząbki) Następne info o Nutce: piesek osobisty - w swym życiu chodziła raczej na krótkiej smyczy, na krótkie spacery. Załatwia swoje potrzeby i do domu. Siadłam na ławce w ogrodzie u koleżanki - oba psy były tam pierwszy raz :Lula zwiedziła cały ogródek,wąchała , nasikała no i próbowała nawet coś przesadzić ! Nutka jak ja siedziałam to ona siedziała, jak ja oglądałam ogródek to ona krok za mną. Na spacerku tak samo - nie węszy i nie obsikuje - idzie tam gdzie pańcia, każdy gest jest obserwowany... ja jeszcze nie wstanę z fotela a ona już przy nodze - o każdej porze dnia i nocy. Strasznie się cieszę, że sunia zdrowa :lol: teraz przydałoby się porządnie wyróżnione allegro ;) Quote
Basia1968 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 ostatni ze szczeniaczków grzeje już swoją doopinkę u Pańci:loveu::loveu: oczywiście wie co to łózko i kolanka:evil_lol::evil_lol: i tam najchętniej przebywa. Pani Kasia obiecała wstawić za kilka dni zdjęcia malutkiej. Bardzo się ciesze, że Nutka zdrowa. Biedulka tyle musiała przejść:-( ale już teraz wszystko idzie ku dobremu:loveu::loveu: Quote
teresz10 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Nutka została w klinice. Ponieważ dzisiaj była bez formy( u nas gorąco - 25 stopni C) i pojawił się kaszel wyraziłam swoje obawy o serce. Ma mieć kroplówkę wzmacniającą przed operacją, no i podłączą jej monitoring serca( holter) na jakiś czas a dopiero potem ok. 20 będzie operacja.W klinice zostanie pod obserwacją przez noc. Czekamy więc... Quote
__Lara Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 teresz10 napisał(a):Nutka została w klinice. Ponieważ dzisiaj była bez formy( u nas gorąco - 25 stopni C) i pojawił się kaszel wyraziłam swoje obawy o serce. Ma mieć kroplówkę wzmacniającą przed operacją, no i podłączą jej monitoring serca( holter) na jakiś czas a dopiero potem ok. 20 będzie operacja.W klinice zostanie pod obserwacją przez noc. Czekamy więc... O nie :( jak kaszle to ja też się już boję ;( a usg serca miała robione? Quote
Basia1968 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 wstrzymujemy sie z ogłoszeniami - teresz da znac co i jak - dzisiaj przeprowadziłyśmy długą rozmowę - Pani Aneczka to normalnie aniołek:loveu::loveu: Quote
Basia1968 Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Nutka przeszła wczoraj zabieg sterylizacji - wszystko w jak najlepszym porządku. Sunia czuje sie dobrze. dzisiaj około 15-tej Pani Ania zabiera ją z lecznicy. Sunia ma zdrowiutkie serduszko - miała robione badania:multi::multi: Teraz troche o kosztach: Ogólny koszt sterylki, zębów i..../nie pamiętam/ to 325 zł Z tego tak: teresz10 - od siebie daje 75 zł ja w związku z tym, iż Pani Kasia z Warszawy/która wzięła ostatnia sunieczkę/ przekazała 100 zł to je podzielę: 50 zł dam stowarzyszeniu za szczepienia malutkiej, a 50 zł przekażę Pani Ani dla Nutki. Przekazuję także 4,50 zł /reszta z zakupu karmy od ewatr/ stowarzyszeniu - to też w ramach rozliczenia rodzinki jamniczej. Wezme KP sfotografuję i wstawię na wątek. Więc tak ujmując ogólnie i porządkując: koszt - 325 zł teresz10 - 75 zł Pani Ania - 50 zł więc razem do zapłacenia za Nutkę w lecznicy pozostaje kwota 200 zł - :oops::oops: Quote
__Lara Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='Basia1968']Nutka przeszła wczoraj zabieg sterylizacji - wszystko w jak najlepszym porządku. Sunia czuje sie dobrze. dzisiaj około 15-tej Pani Ania zabiera ją z lecznicy. Sunia ma zdrowiutkie serduszko - miała robione badania:multi::multi: Teraz troche o kosztach: Ogólny koszt sterylki, zębów i..../nie pamiętam/ to 325 zł Z tego tak: teresz10 - od siebie daje 75 zł ja w związku z tym, iż Pani Kasia z Warszawy/która wzięła ostatnia sunieczkę/ przekazała 100 zł to je podzielę: 50 zł dam stowarzyszeniu za szczepienia malutkiej, a 50 zł przekażę Pani Ani dla Nutki. Przekazuję także 4,50 zł /reszta z zakupu karmy od ewatr/ stowarzyszeniu - to też w ramach rozliczenia rodzinki jamniczej. Wezme KP sfotografuję i wstawię na wątek. Więc tak ujmując ogólnie i porządkując: koszt - 325 zł teresz10 - 75 zł Pani Ania - 50 zł więc razem do zapłacenia za Nutkę w lecznicy pozostaje kwota 200 zł - :oops::oops: Ufffff................ ulga....... to teraz potrzebne ogłoszenia!!!! Quote
Basia1968 Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Lara czekamy z ogłoszeniami na teresz :cool3::cool3::evil_lol: .......... Quote
__Lara Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='Basia1968']Lara czekamy z ogłoszeniami na teresz :cool3::cool3::evil_lol: .......... ok ok :) jakby co służę allegro :) Quote
danka1234 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='Basia1968'] więc razem do zapłacenia za Nutkę w lecznicy pozostaje kwota 200 zł - :oops::oops: Jamnicza skarpeta dołoży sie do kosztów za jamnisie. Quote
teresz10 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Witam - przez kilka dni będę tylko pod telefonem. Mam nadzieję że do wtorku wszystkie info dotyczące Nutki się wyjaśnią. Dojdzie do siebie, i wyjaśni się przyczyna jej nadmiernego picia... i częstego sikania. Chciałabym to wyjaśnić zanim trafi w czyjeś ręce - bo jeżeli to nie maniera czy przyzwyczajenie a choroba to lepiej to wyjaśnić przed adopcją. Nie chciałam po sterylce ograniczać suni picia - nie miałam serca - więc piła bardzo dużo( po południu 4 spore miski wody - to 1,2l ! oprócz jedzenia - a to piesek który waży 6,6 kg , sikała więc bardzo często. Teraz kilka kolejnych dni będę kontynuowała wskazania lekarza w ograniczaniu. Powiedziano mi że to nie serce i nie ch. cushinga(?). Quote
__Lara Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 teresz10 napisał(a):Witam - przez kilka dni będę tylko pod telefonem. Mam nadzieję że do wtorku wszystkie info dotyczące Nutki się wyjaśnią. Dojdzie do siebie, i wyjaśni się przyczyna jej nadmiernego picia... i częstego sikania. Chciałabym to wyjaśnić zanim trafi w czyjeś ręce - bo jeżeli to nie maniera czy przyzwyczajenie a choroba to lepiej to wyjaśnić przed adopcją. Nie chciałam po sterylce ograniczać suni picia - nie miałam serca - więc piła bardzo dużo( po południu 4 spore miski wody - to 1,2l ! oprócz jedzenia - a to piesek który waży 6,6 kg , sikała więc bardzo często. Teraz kilka kolejnych dni będę kontynuowała wskazania lekarza w ograniczaniu. Powiedziano mi że to nie serce i nie ch. cushinga(?). Dobrze, że nie serce, ale trzeba to zbadać. A wątroba? żołądek? były badane? usg? Quote
taxelina Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Mam oglaszac na Jamniki i mixy szukaja domow czy czekac? Quote
danka1234 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='deer_1987']Mam oglaszac na Jamniki i mixy szukaja domow czy czekac? deer wrzuć ją skoro aktualizujesz stronę,niech juz tam jest.;) Quote
Recommended Posts