Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
Mają rozrywkę, nie powiem :evil_lol: przed chwilą dostałam mms filmik jak mała morduje misia :diabloti: jest podobno genialna i słodka :smile: wybiegała się i pada..
Podobno jest okrąglutka, ciekawe kto ją tak podpasł :eviltong:
wszystko z odbiorem dograne :multi:

Ups przepraszam chyba nie powinna mieć cały czas suchego do jedzenia... :diabloti::diabloti::diabloti: Miałam do niej jakąś dziwną słabość... A z drugiej strony dziwne że ma aż tyle siły dziś byłyśmy na takim spacerku że powinna spać przez najbliższe 3 dni :evil_lol:

Posted

Witam. Nutka po badaniach szczegółowych. Same dobre wieści: serce zdrowe, cukier w normie, lekka anemia, lekki stan zapalny (ząbki, sutki ?)ale przeciwwskazań do sterylki nie ma. Jutro dostanie kroplówkę wzmacniającą podczas sterylki, a potem witaminki do domu. Oprócz sterylki będą zrobione ząbki)
Następne info o Nutce: piesek osobisty - w swym życiu chodziła raczej na krótkiej smyczy, na krótkie spacery. Załatwia swoje potrzeby i do domu. Siadłam na ławce w ogrodzie u koleżanki - oba psy były tam pierwszy raz :Lula zwiedziła cały ogródek,wąchała , nasikała no i próbowała nawet coś przesadzić ! Nutka jak ja siedziałam to ona siedziała, jak ja oglądałam ogródek to ona krok za mną. Na spacerku tak samo - nie węszy i nie obsikuje - idzie tam gdzie pańcia, każdy gest jest obserwowany... ja jeszcze nie wstanę z fotela a ona już przy nodze - o każdej porze dnia i nocy.

Posted

Nutka jest nieufna wobec innych psów i suczek. Schodzi z drogi, nie atakuje ani nie szczeka ale podejść obcemu psu też nie daje - powarkuje i boi się. Na jej ciele jest wiele śladów po pogryzieniu - ma pół ogonka od niedawna - prawdopodobnie został odgryziony, również nadszarpnięte ucho i szrama na pyszczku. Nie dziwię się więc. Kilka dni była nieufna wobec zaczepek Luli która nad podziw serdecznie ją przyjęła - zaprosiła do posłanka, pokazała wersalkę i nie miała nic przeciw zaglądaniu do swoich i tak pustych misek. W końcu wczoraj widząc wygłupy 10 letniej Luli - Nutka dała się sprowokować do tarmoszenia, i dzisiaj również. Bawiły się bardzo ładnie ze sobą. Nastąpił przełom.... TZ-towi chyba się światopogląd zmienia...

Posted

teresz10 napisał(a):
Witam. Nutka po badaniach szczegółowych. Same dobre wieści: serce zdrowe, cukier w normie, lekka anemia, lekki stan zapalny (ząbki, sutki ?)ale przeciwwskazań do sterylki nie ma. Jutro dostanie kroplówkę wzmacniającą podczas sterylki, a potem witaminki do domu. Oprócz sterylki będą zrobione ząbki)
Następne info o Nutce: piesek osobisty - w swym życiu chodziła raczej na krótkiej smyczy, na krótkie spacery. Załatwia swoje potrzeby i do domu. Siadłam na ławce w ogrodzie u koleżanki - oba psy były tam pierwszy raz :Lula zwiedziła cały ogródek,wąchała , nasikała no i próbowała nawet coś przesadzić ! Nutka jak ja siedziałam to ona siedziała, jak ja oglądałam ogródek to ona krok za mną. Na spacerku tak samo - nie węszy i nie obsikuje - idzie tam gdzie pańcia, każdy gest jest obserwowany... ja jeszcze nie wstanę z fotela a ona już przy nodze - o każdej porze dnia i nocy.

Strasznie się cieszę, że sunia zdrowa :lol: teraz przydałoby się porządnie wyróżnione allegro ;)

Posted

ostatni ze szczeniaczków grzeje już swoją doopinkę u Pańci:loveu::loveu: oczywiście wie co to łózko i kolanka:evil_lol::evil_lol: i tam najchętniej przebywa. Pani Kasia obiecała wstawić za kilka dni zdjęcia malutkiej.
Bardzo się ciesze, że Nutka zdrowa. Biedulka tyle musiała przejść:-( ale już teraz wszystko idzie ku dobremu:loveu::loveu:

Posted

Nutka została w klinice. Ponieważ dzisiaj była bez formy( u nas gorąco - 25 stopni C) i pojawił się kaszel wyraziłam swoje obawy o serce. Ma mieć kroplówkę wzmacniającą przed operacją, no i podłączą jej monitoring serca( holter) na jakiś czas a dopiero potem ok. 20 będzie operacja.W klinice zostanie pod obserwacją przez noc. Czekamy więc...

Posted

teresz10 napisał(a):
Nutka została w klinice. Ponieważ dzisiaj była bez formy( u nas gorąco - 25 stopni C) i pojawił się kaszel wyraziłam swoje obawy o serce. Ma mieć kroplówkę wzmacniającą przed operacją, no i podłączą jej monitoring serca( holter) na jakiś czas a dopiero potem ok. 20 będzie operacja.W klinice zostanie pod obserwacją przez noc. Czekamy więc...

O nie :( jak kaszle to ja też się już boję ;( a usg serca miała robione?

Posted

Nutka przeszła wczoraj zabieg sterylizacji - wszystko w jak najlepszym porządku. Sunia czuje sie dobrze. dzisiaj około 15-tej Pani Ania zabiera ją z lecznicy. Sunia ma zdrowiutkie serduszko - miała robione badania:multi::multi:

Teraz troche o kosztach:
Ogólny koszt sterylki, zębów i..../nie pamiętam/ to 325 zł

Z tego tak:
teresz10 - od siebie daje 75 zł
ja w związku z tym, iż Pani Kasia z Warszawy
/która wzięła ostatnia sunieczkę/ przekazała 100 zł to je podzielę:
50 zł dam stowarzyszeniu za szczepienia malutkiej, a 50 zł przekażę Pani Ani dla Nutki. Przekazuję także 4,50 zł /reszta z zakupu karmy od ewatr/ stowarzyszeniu - to też w ramach rozliczenia rodzinki jamniczej.
Wezme KP sfotografuję i wstawię na wątek.

Więc tak ujmując ogólnie i porządkując:
koszt - 325 zł
teresz10 - 75 zł
Pani Ania - 50 zł

więc razem do zapłacenia za Nutkę w lecznicy pozostaje kwota 200 zł - :oops::oops:

Posted

[quote name='Basia1968']Nutka przeszła wczoraj zabieg sterylizacji - wszystko w jak najlepszym porządku. Sunia czuje sie dobrze. dzisiaj około 15-tej Pani Ania zabiera ją z lecznicy. Sunia ma zdrowiutkie serduszko - miała robione badania:multi::multi:

Teraz troche o kosztach:
Ogólny koszt sterylki, zębów i..../nie pamiętam/ to 325 zł

Z tego tak:
teresz10 - od siebie daje 75 zł
ja w związku z tym, iż Pani Kasia z Warszawy/która wzięła ostatnia sunieczkę/ przekazała 100 zł to je podzielę:
50 zł dam stowarzyszeniu za szczepienia malutkiej, a 50 zł przekażę Pani Ani dla Nutki. Przekazuję także 4,50 zł /reszta z zakupu karmy od ewatr/ stowarzyszeniu - to też w ramach rozliczenia rodzinki jamniczej.
Wezme KP sfotografuję i wstawię na wątek.

Więc tak ujmując ogólnie i porządkując:
koszt - 325 zł
teresz10 - 75 zł
Pani Ania - 50 zł

więc razem do zapłacenia za Nutkę w lecznicy pozostaje kwota 200 zł - :oops::oops:

Ufffff................ ulga....... to teraz potrzebne ogłoszenia!!!!

Posted

Witam - przez kilka dni będę tylko pod telefonem. Mam nadzieję że do wtorku wszystkie info dotyczące Nutki się wyjaśnią. Dojdzie do siebie, i wyjaśni się przyczyna jej nadmiernego picia... i częstego sikania. Chciałabym to wyjaśnić zanim trafi w czyjeś ręce - bo jeżeli to nie maniera czy przyzwyczajenie a choroba to lepiej to wyjaśnić przed adopcją. Nie chciałam po sterylce ograniczać suni picia - nie miałam serca - więc piła bardzo dużo( po południu 4 spore miski wody - to 1,2l ! oprócz jedzenia - a to piesek który waży 6,6 kg , sikała więc bardzo często. Teraz kilka kolejnych dni będę kontynuowała wskazania lekarza w ograniczaniu. Powiedziano mi że to nie serce i nie ch. cushinga(?).

Posted

teresz10 napisał(a):
Witam - przez kilka dni będę tylko pod telefonem. Mam nadzieję że do wtorku wszystkie info dotyczące Nutki się wyjaśnią. Dojdzie do siebie, i wyjaśni się przyczyna jej nadmiernego picia... i częstego sikania. Chciałabym to wyjaśnić zanim trafi w czyjeś ręce - bo jeżeli to nie maniera czy przyzwyczajenie a choroba to lepiej to wyjaśnić przed adopcją. Nie chciałam po sterylce ograniczać suni picia - nie miałam serca - więc piła bardzo dużo( po południu 4 spore miski wody - to 1,2l ! oprócz jedzenia - a to piesek który waży 6,6 kg , sikała więc bardzo często. Teraz kilka kolejnych dni będę kontynuowała wskazania lekarza w ograniczaniu. Powiedziano mi że to nie serce i nie ch. cushinga(?).

Dobrze, że nie serce, ale trzeba to zbadać. A wątroba? żołądek? były badane? usg?