Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='teresz10']Od przedwczoraj "tresuję" Nutkę na psa spacerowego z... serdelkiem. Nutka chodziła na spacery prawie ciągnięta na smyczy ledwo dookoła bloku. Najchętniej siusiu i do domu...Wcześniej myślałam że jest onieśmielona i wystraszona, potem że po sterylce obolała - ale teraz nie ma zmiłuj. Pierwszy trening był nieudany... suńki były obie. Lula jak zobaczyła serdelka w mej ręce nawet nie zamierzała siku robić- zrobiła zeza na serdelka i tak już jej zostało, a Nutka była tak najedzona że miała serdelka...daleko gdzieś :evil_lol:. Skorygowałam więc metodę i następnego dnia wzięłam samą Nutkę i "na głodniaka", a wczoraj nawet byłyśmy z godzinę na spacerze. Zapewne Nutka zastanawia się dlaczego nie dam jej po prostu tego serdelka w domu, tacy ci ludzie teraz dziwni...

:lol: dobry sposób ;););)

Posted

a oto wiadomości o szczeniaczku Nutki, który jako pierwszy znalazł domeczek:loveu::loveu:

Witam,
Majluś ma się super. Teraz to się dopiero rozbrykał. Czasem jak wpadnie w
szał biegania, to ciężko go zatrzymać, szczególnie wieczorem. Lubi jak
się
mu rzuca piłką. Wypadają mu już mleczaki i rosną nowe ząbki. Czasem
dokucza:) Gryzie po rękach, nogach, pantofle i wszystko co mu się
nawinie.
Boi się schodzić po schodach, szczeka wtedy, wiec trzeba sie wrócić i go
znieść albo zabierać pod pachę ze soba:) Najchetniej to cały dzień
przespałby na kolanach.
Fajnie, że jest z nami, bo dzieki niemu jest duzo weselej!
Cieszę się, że wszystkie pieski mają domy.

NO ALE SOBIE UROSŁEM :loveu::loveu::loveu::loveu: ŚLICZNYYYYYYYY:loveu::loveu:

Posted

Nutka spędziła weekend na działce - chodzi trochę na spacerki...ale zauważyłąm że zawsze woli wracać... Nie kopie dołków!!! Za to kocha się tarzać w trawie ! Bardzo, bardzo usłuchana psinka - coraz weselsza, zaczepiała Lulę do zabawy - ale Lula wciąż dołki kopała i nie miała czasu... Dzisiaj śpią bez śniadania, takie obie wybiegane ... i przejedzone.

Posted

[quote name='teresz10']Nutka spędziła weekend na działce - chodzi trochę na spacerki...ale zauważyłąm że zawsze woli wracać... Nie kopie dołków!!! Za to kocha się tarzać w trawie ! Bardzo, bardzo usłuchana psinka - coraz weselsza, zaczepiała Lulę do zabawy - ale Lula wciąż dołki kopała i nie miała czasu... Dzisiaj śpią bez śniadania, takie obie wybiegane ... i przejedzone.

:loveu: a ktoś się odzywał z ogłoszeń?

Posted

Basiu proszę - przy wznawianiu aukcji - napisz w tytule : Jamniczka Nutka jamnik jamniki. Wtedy wyszukiwarka pokaże więcej . Moim zdaniem warto napisać że została porzucona szczenna i że szczeniaki znalazły domy, a ona szuka. Napisz proszę też mój e-mail : teresz10@wp.pl.

Posted

Powoli sie coś dzieje, prosimy o cierpliwość i trzymanie kciuków....a mała coraz śmielsza i weselsza - ciągle prowokuje Lulę do "zapasów" , chodzi na spacerki coraz śmielej - straszna mądrala !

Posted

Dzisiaj Nutka zaskoczyła mnie ogromnie... na spacerze chciała się bawić z rocznym cocker - spanielem (Do tej pory nie chciała się kolegować z nikim oprócz Luli) .Zachowywała sie dziś jak psia nastolatka. Do tego nigdy nie obsikiwała terytorium, więc jak wybiega z domu robi siusiu a potem biega za Lulą i już też chce obsikać kilka miejsc ale w "baku"pusto więc tylko przykuca i ...nic nie leci - aż się przyglądałam. Strasznie to śmiesznie wygląda...:evil_lol:

Posted

teresz10 napisał(a):
Dzisiaj Nutka zaskoczyła mnie ogromnie... na spacerze chciała się bawić z rocznym cocker - spanielem (Do tej pory nie chciała się kolegować z nikim oprócz Luli) .Zachowywała sie dziś jak psia nastolatka. Do tego nigdy nie obsikiwała terytorium, więc jak wybiega z domu robi siusiu a potem biega za Lulą i już też chce obsikać kilka miejsc ale w "baku"pusto więc tylko przykuca i ...nic nie leci - aż się przyglądałam. Strasznie to śmiesznie wygląda...:evil_lol:

:loveu: otwiera się panienka na innych :lol:

Posted

Nutka w czwartek jedzie do W-wy gdzie czekać będzie na nią pańcia która napewno ją wygłaszcze i wyprzytula. Jest tam też inna suczka - więc kilka godzin poobserwujemy co się będzie działo. Pani szuka nakolankowej przytulaśnej małej suni -Nutka lepiej nie mogła chyba trafić. W razie czego mam plan B - ale miejmy nadzieję że nie będzie potrzebny!