danka1234 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Nie ma sie co dziwić,Nutka dobrze sie czuje u Ciebie w domku to woli go nie tracic z oczu.Robi szybko co trzeba i wraca. Quote
__Lara Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='teresz10']Od przedwczoraj "tresuję" Nutkę na psa spacerowego z... serdelkiem. Nutka chodziła na spacery prawie ciągnięta na smyczy ledwo dookoła bloku. Najchętniej siusiu i do domu...Wcześniej myślałam że jest onieśmielona i wystraszona, potem że po sterylce obolała - ale teraz nie ma zmiłuj. Pierwszy trening był nieudany... suńki były obie. Lula jak zobaczyła serdelka w mej ręce nawet nie zamierzała siku robić- zrobiła zeza na serdelka i tak już jej zostało, a Nutka była tak najedzona że miała serdelka...daleko gdzieś :evil_lol:. Skorygowałam więc metodę i następnego dnia wzięłam samą Nutkę i "na głodniaka", a wczoraj nawet byłyśmy z godzinę na spacerze. Zapewne Nutka zastanawia się dlaczego nie dam jej po prostu tego serdelka w domu, tacy ci ludzie teraz dziwni... :lol: dobry sposób ;););) Quote
Basia1968 Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 miłośniczki jamnisiów zobaczcie proszę - JAMNICZKA NA ŁAŃCUCHU:-(:-(:-( I APEL DZIEWCZYNKI O POMOC http://www.dogomania.pl/forum/f1070/lancuch-psy-swinie-czy-da-sie-cos-z-tym-zrobic-140645/ Quote
Basia1968 Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 a oto wiadomości o szczeniaczku Nutki, który jako pierwszy znalazł domeczek:loveu::loveu: Witam, Majluś ma się super. Teraz to się dopiero rozbrykał. Czasem jak wpadnie w szał biegania, to ciężko go zatrzymać, szczególnie wieczorem. Lubi jak się mu rzuca piłką. Wypadają mu już mleczaki i rosną nowe ząbki. Czasem dokucza:) Gryzie po rękach, nogach, pantofle i wszystko co mu się nawinie. Boi się schodzić po schodach, szczeka wtedy, wiec trzeba sie wrócić i go znieść albo zabierać pod pachę ze soba:) Najchetniej to cały dzień przespałby na kolanach. Fajnie, że jest z nami, bo dzieki niemu jest duzo weselej! Cieszę się, że wszystkie pieski mają domy. NO ALE SOBIE UROSŁEM :loveu::loveu::loveu::loveu: ŚLICZNYYYYYYYY:loveu::loveu: Quote
teresz10 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Nutka spędziła weekend na działce - chodzi trochę na spacerki...ale zauważyłąm że zawsze woli wracać... Nie kopie dołków!!! Za to kocha się tarzać w trawie ! Bardzo, bardzo usłuchana psinka - coraz weselsza, zaczepiała Lulę do zabawy - ale Lula wciąż dołki kopała i nie miała czasu... Dzisiaj śpią bez śniadania, takie obie wybiegane ... i przejedzone. Quote
Basia1968 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 dzielna dziewczynka:loveu::loveu::evil_lol::evil_lol: Quote
Basia1968 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Kurcze nie wlazły zdjęcia czy ktos usunął :angryy::angryy: Quote
ewatr Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='danka1234']Robił ktoś jeszcze ogłoszenia dla Nutki?jesli tak to podajcie linki żeby wiedzieć gdzie ogłaszać. :lol: aleokazja .pl Rzeszowiak i baza 24 alegratka eoferty cafeanimal Quote
__Lara Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='teresz10']Nutka spędziła weekend na działce - chodzi trochę na spacerki...ale zauważyłąm że zawsze woli wracać... Nie kopie dołków!!! Za to kocha się tarzać w trawie ! Bardzo, bardzo usłuchana psinka - coraz weselsza, zaczepiała Lulę do zabawy - ale Lula wciąż dołki kopała i nie miała czasu... Dzisiaj śpią bez śniadania, takie obie wybiegane ... i przejedzone. :loveu: a ktoś się odzywał z ogłoszeń? Quote
Basia1968 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 zdjęcia mi w ogóle nie wchodziły albo zostały usnięte, ale zmniejszyłam i wstawiam po raz 3 - kurka wodna Oto Mailo!! Quote
Basia1968 Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 a ona ma tyle wejśc na allegro i obserwatorów dwóch - Quote
teresz10 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Basiu proszę - przy wznawianiu aukcji - napisz w tytule : Jamniczka Nutka jamnik jamniki. Wtedy wyszukiwarka pokaże więcej . Moim zdaniem warto napisać że została porzucona szczenna i że szczeniaki znalazły domy, a ona szuka. Napisz proszę też mój e-mail : teresz10@wp.pl. Quote
aldira Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 co z jamniczka?:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
teresz10 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Powoli sie coś dzieje, prosimy o cierpliwość i trzymanie kciuków....a mała coraz śmielsza i weselsza - ciągle prowokuje Lulę do "zapasów" , chodzi na spacerki coraz śmielej - straszna mądrala ! Quote
Basia1968 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 ja trzymam mocno kciukiiiiiiiiii:loveu::loveu::loveu: nic nie mówię.......;) Quote
teresz10 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Dzisiaj Nutka zaskoczyła mnie ogromnie... na spacerze chciała się bawić z rocznym cocker - spanielem (Do tej pory nie chciała się kolegować z nikim oprócz Luli) .Zachowywała sie dziś jak psia nastolatka. Do tego nigdy nie obsikiwała terytorium, więc jak wybiega z domu robi siusiu a potem biega za Lulą i już też chce obsikać kilka miejsc ale w "baku"pusto więc tylko przykuca i ...nic nie leci - aż się przyglądałam. Strasznie to śmiesznie wygląda...:evil_lol: Quote
danka1234 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 ogłoszenia dla Nutki; gumtre kokosy e-oferty kupie psa adopcja psa petsy Quote
__Lara Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 teresz10 napisał(a):Dzisiaj Nutka zaskoczyła mnie ogromnie... na spacerze chciała się bawić z rocznym cocker - spanielem (Do tej pory nie chciała się kolegować z nikim oprócz Luli) .Zachowywała sie dziś jak psia nastolatka. Do tego nigdy nie obsikiwała terytorium, więc jak wybiega z domu robi siusiu a potem biega za Lulą i już też chce obsikać kilka miejsc ale w "baku"pusto więc tylko przykuca i ...nic nie leci - aż się przyglądałam. Strasznie to śmiesznie wygląda...:evil_lol: :loveu: otwiera się panienka na innych :lol: Quote
Basia1968 Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 JAMNICZKA NUTKA - MĄDRA, SPOKOJNA SZUKA DOMKU (689615383) - Aukcje internetowe Allegro Quote
teresz10 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Nutka w czwartek jedzie do W-wy gdzie czekać będzie na nią pańcia która napewno ją wygłaszcze i wyprzytula. Jest tam też inna suczka - więc kilka godzin poobserwujemy co się będzie działo. Pani szuka nakolankowej przytulaśnej małej suni -Nutka lepiej nie mogła chyba trafić. W razie czego mam plan B - ale miejmy nadzieję że nie będzie potrzebny! Quote
Basia1968 Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Aneczko kochana teraz trzymamy kciuki - ta Pani to jest ta właściwa:loveu::loveu: czujemy to obie prawda?? Quote
Recommended Posts