Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PONIŻEJ PRZEDSTAWIAM TRZY SZCZENIACZKI - DWIE SUNIE I JEDNEGO PIESECZKA
Sytuacja szczeniaczków jest o tyle zła, iż obecna właścicielka nie ma w ogóle środków na utrzymanie siebie. Czym może to karmi psiaki. Pomagają jej znajomi - a tam jest jeszcze dwa psiaki - piesek i suczka /dorosłe/. Szczeniaczki muszą znaleźć domki.

kontakt w sprawie adopcji - 500 649 910 po godz. 20-tej

Szczeniaczki urodziły sie w marcu.

SUNIA:loveu::loveu: - to nie sunia - okazało się, że to chłopaczek!!!!!!

PIESECZEK :loveu::loveu::loveu: POJECHAŁ DO DOMKU!!!!!!!!!!!

I SUNIECZKA:loveu::loveu:

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepiękne :loveu: takie cuda szybko znajdą dom :loveu:

Dziewczyny, jakby co służę allegro. Przydałoby się wyróżnione - ktoś by musiał opłacić - to piszcie do mnie na PW ;)

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
To dobry pomysł, zwłaszcza gdyby było zdjęcie mamy, bo ludzie jak widzą szczeniaczka to niekoniecznie są przekonani,że to np "jamnik" czy jakiś inny "rasowy" psiak a tak to jak było by zdjęcie mamy to ludzie mieli by mniej więcej jakiś pogląd, na to jak mogły by ew wyrosnąć. :cool3:

Dokładnie, w pełni się zgadzam.

Jestem też jak najbardziej za sterylizacją suki!

Posted

Kaaasiaaa napisał(a):
sliczne szczeniaki :cool3:
moze udalo by sie zalatwic zdjecia rodzicow, coby latwiej zachecic potencjalnych chetnych

To dobry pomysł, zwłaszcza gdyby było zdjęcie mamy, bo ludzie jak widzą szczeniaczka to niekoniecznie są przekonani,że to np "jamnik" czy jakiś inny "rasowy" psiak a tak to jak było by zdjęcie mamy to ludzie mieli by mniej więcej jakiś pogląd, na to jak mogły by ew wyrosnąć. :cool3:

Posted

[quote name='Paulina_mickey']To dobry pomysł, zwłaszcza gdyby było zdjęcie mamy, bo ludzie jak widzą szczeniaczka to niekoniecznie są przekonani,że to np "jamnik" czy jakiś inny "rasowy" psiak a tak to jak było by zdjęcie mamy to ludzie mieli by mniej więcej jakiś pogląd, na to jak mogły by ew wyrosnąć. :cool3:

Wiesz jamnika to bardzo trudno się doszukać w nich. Ale szczyle są sliczniutkie. a tego http://img194.imageshack.us/img194/4409/dsc07469.jpg można pod beagla podciągnąć.

:p

Posted

w związku z tym, iż moi chłopcy okupują kompa w domu po południu ja nie mam dostępu:diabloti::diabloti:
Maluszki nie mają jeszcze allegro. Zdjęcia mamusi zrobi kolega, ale to za kilka dni, bo on tam jest u tej Pani dwa razy w tygodniu. Sterylkę suni ja załatwię we własnym zakresie w wakacje. Musze porozmawiać z wetem i może jakies upusty da. Szczeniaczki nie są ze stowarzyszenia.
Jest jeszcze jedno maleństwo - sunia, którą Pani wydała sąsiadowi, a on bezczelnie przerzucił ją wczoraj przez płot z powrotem :angryy::angryy::placz: qrw......!!także niuśków maluśkich jest cztery. Ja mieszkam od tej Pani dosyć daleko tj. 20 km. Jesli ktoś może pomóc w zakupie jakiejś karmy, konserw, makaronów czy czegoś to byłabym wdzięczna. Podałabym ewentualnie adres tej kobiety, gdzie można wysyłać jakieś drobnostki - to tylko tak ode mnie. Ja co mogę to kupię, ale tez niewiele, bo kruchutko u mnie:-( Pani nie ma lekko tzn. powiedziałabym ma naprawdę ciężko. Nie ma przysłowiowego grosika na życie. Nie ma nic. Odcięty ma gaz. Ma tylko światło. Rodzina co może to pomaga, ale to jest niewiele. Kobieta ma bardzo dobre serce dla zwierząt.
Tak jak pisałam wczesniej tam oprócz tych czterech szczeniaczków jest piesek i sunia.

Posted

[quote name='Paulina_mickey']No może z jamników niewiele mają, ale można by je wrzucić na jamnikowe forum i na naszą klasę, bo tam też widziałam profil Jamniki w potrzebie. ;)

Paulina z całym szacunkiem, ale to się może źle skończyć. W zimie pożegnaliśmy 3 psiaki (za TM w wolnej chwili poszukam wątków) w tym jeden pół roku wstecz wciskany jako jamnisiowy. WYbacz ale uważam że nie można przeginać. Jeden z tych za TM był podobny do tych, miał wyrosnac jamnkowy, wyrosło psinie sie niezgodnie z oczekiwaniem. Wylądowało sie w schronie, zamarzło się. PSiaki są słodkie, ten łaciaty cukierek. Przecież promować je można normalnie. One naprawdę nie mają NIC z jamnika. Trzeba mieć świadomość, zę niestety nie kazdy zakocha się w wpsie bo pies. Czlowiek szukajacy jamnika czy jamnkowatego robi to z jakiś powodó. Nie zawsze starczy empatii zęby po paru miesiacach pokochać wilczka.

Posted

masz rację - mnie ta sunieczka przypomina jamniczkowatego, a psiaczek beaglowatego, ale musisz przyznać, że mimo wszystko to bardzo bardzo słodkie psinki:loveu::loveu: i niech tak zostanie. Kto ma się zakochać to i tak sie zakocha czy one duże czy małe. Bardziej chodziło o wzrost a nie typ rasy. Bo jak ktos przeczyta jamnikowate, to skojarzy, że takie mniejsze.

Posted

[quote name='Isadora7']Paulina z całym szacunkiem, ale to się może źle skończyć. W zimie pożegnaliśmy 3 psiaki (za TM w wolnej chwili poszukam wątków) w tym jeden pół roku wstecz wciskany jako jamnisiowy. WYbacz ale uważam że nie można przeginać. Jeden z tych za TM był podobny do tych, miał wyrosnac jamnkowy, wyrosło psinie sie niezgodnie z oczekiwaniem. Wylądowało sie w schronie, zamarzło się. PSiaki są słodkie, ten łaciaty cukierek. Przecież promować je można normalnie. One naprawdę nie mają NIC z jamnika. Trzeba mieć świadomość, zę niestety nie kazdy zakocha się w wpsie bo pies. Czlowiek szukajacy jamnika czy jamnkowatego robi to z jakiś powodó. Nie zawsze starczy empatii zęby po paru miesiacach pokochać wilczka.

Też jestem tego samego zdania, nie można przeginać. A te szczeniaczki są podobne do jamników jak chyba każdy (prawie) inny szczeniak :) uszy oklapnięte, małe, i tyle ;) a to nie wystarczy na jamnika, potem... żeby nie było rozczarowań.