Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam taki problem ze swoja suka, moze ktos mi poradzi, bo mi juz rece opadaja :roll: Fiona się tarza w odchodach (przewaznie ludzi, choc drugi jej ulubiony zapaszek, to krowie). Czasem to jest po prostu chore bo kapie psa dwa razy dziennie. Ale moze od poczatku.

Jak rok temu wzielam Fione, to przez okres od czerwca do wrzesnia byla kapana chyba z 10 razy. Wiem, ze to szkodzi, ale nie mam czasem wyjscia. Rekordem bylo jak sie wytarzala w odchodach kaczek, 3 razy kapalam, a i tak cuchnela :angryy: Najczesciej tez tarza sie w okresie do dwoch tyg. po kapieli lub pryskaniu przeciw pchlom.

We wrezsniu sie cudownie uspokoilo. No ale zaczelo sie w tym roku, w marcu. Od marca wykapalam Fione juz chyba 6 razy. Powoli zaczynam miec dosc.

Macie jakis pomysl jak oduczyc? Bo ona sie potrafi wytarzac nawet na smyczy, jak ja patrze w druga strone :angryy: Nie dziala uciekanie, piszczenie, krzyczenie na nia. Przyjdzie do mnie dopierow wtedy jak sie wymarze, a gdy ja podchodze to ucieka.

Wiem, ze to jest instynkt. Wiem, ze tak wiekszosc psow robi, ale moze sie komus udalo psa oduczyc.

Dzieki za odpowiedzi.

PS. Jesli byl juz taki temat prosze o przeniesienie.

Posted

Wlasnie nie tylko wtedy, pierwszy raz w tym roku wystapil bez niczego. A jej wytarzanie sie przyspieszylo tylko kapiel.

Poza tym ja wczesniej stosowalam inny szampon (ten uzywam od marca), srodki na pchly tez uzywam rozne, a tarza sie niezaleznie od tego. Jak ja kapie to staram sie tez napawde dobrze ja splukac.

Nie drapie sie tez jakos szalenie, wiec to chyba nie uczulenie.

Ja juz nie wiem, co jest nie tak. Zwyczajnie posluszny pies glupieje przy kupach ludzkich i krowich.