Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Daga&Oskar napisał(a):
Witam !

Ale się naogladałam wspaniałych zdjęc z wszytskich wystaw ktorych nie mogłam sledzic na biezaco. Gratuluję wszytskim wystawiającym, zwyciezcom i tylko pozazdroscic tych spotkanek, ale jak dobrze pojdzie to zjawie sie z rodzinka w Czestochowie, a Chorzowa na pewno sobie nie podaruje - mam nadzieje, ze bedzie takze liczne grono zarowno ze Śląska jak i z innych wojewodztw i miast :D

Buziaczki dla Was Kochani i jesczez raz wielkie gratulacje !

No to się spotykamy w Cz-wie i Chorzowie :D A w Chorzowie na której wystawie bedziesz? A moze na obu, bo ja wystawiam TOlke na wsyztskich trzech :)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malwinko, widzę że Lord jest świetnie przygotowany do wystawy :D :D !

Gabi, wielkie gratulacje, ogromnie się cieszę ze Twoje psinki są już w pełni zdrowe i odniosły sukcesy na wystawie :D :D :D !!!

Chciałam jechac do Zakopanego, ale przez biegunkę Biżu zostaliśmy w domku. Ale mam nadzieję ze jeszcze spotkamy Was na innej wystawie :D

Do Chorzowa pojadę na 100% w roli widza :wink: , no... fajne spotkanko się szykuje :D :D !

Posted

A myśmy byli w Zakopanym !, ale jak zobaczliśmy 2 ( dwa ) yorki na
ringu i 6 (słownie sześć ) Pań, które je oceniały to zdezertowaliśmy.
Natomiast moja starsza " kuzynka " pudelka toyka bało III na BISie
honorów.

Posted

grygy napisał(a):
Daga&Oskar napisał(a):
Witam !

Ale się naogladałam wspaniałych zdjęc z wszytskich wystaw ktorych nie mogłam sledzic na biezaco. Gratuluję wszytskim wystawiającym, zwyciezcom i tylko pozazdroscic tych spotkanek, ale jak dobrze pojdzie to zjawie sie z rodzinka w Czestochowie, a Chorzowa na pewno sobie nie podaruje - mam nadzieje, ze bedzie takze liczne grono zarowno ze Śląska jak i z innych wojewodztw i miast :D

Buziaczki dla Was Kochani i jesczez raz wielkie gratulacje !

No to się spotykamy w Cz-wie i Chorzowie :D A w Chorzowie na której wystawie bedziesz? A moze na obu, bo ja wystawiam TOlke na wsyztskich trzech :)

Maciuś do Chorzowa mam rzut beretem więc będę na pewno na obu, a że to poczatek roku szkolnego to nic mi nie stanie na przeszkodzie(na Wesele już oznajmiłam że nie pojadę :)), a jeżeli chodzi o Cz-we to mam nadzieję, że moi rodzice dadzą się namowić, a jak nie to może pociągiem podjade jak już innego wyjścia nie będzie. Wiem że wystawa prawdopodobnie ma być na torze żużlowym (jak zostałam dobrze poinformowana) i wiem także że jest to niedaleko Kościoła :) Już się nie mogę doczekać tych spotkanek :D

Posted

Alutko:

Jak to możliwe że 6 pań oceniało yorki... :stupid: aż trudno w to uwierzyć... :hmmmm:

A ogólnie to gratulacje dla pudelki :klacz: i prosze o wiecej zdjeć... :evilbat:

No a ja tak po cichaczu póki co zdradzę że najprawdopodobniej dzięki gościnnosci jednego z yorkofiołów będę na obu wystawach w chorzowie... :jumpie:

pozdrawiam :fadein:

Posted

Yorkies ! Jak się dowiedziałam, to odbywał się tam egzamin sędziowski
i prawdopodobnie były trzy sędziny, zdająca, asystenci i sekretarz.
Za gratulację dziękuję. :lol:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

No to ciekawe sedziowanie... 8) :lol:

a ja ze jestem odważna to z checia bym doswiadczyła czegoś takiego... 8) najwyzej bym tylko żałowała albo się z tego śmiałą... :lol: 8)

Posted

Gość odprowadzony, piesio załatwiony - mam nadzieję, że teraz nic mi nie stanie na przeszkodzie i powoli powstawiam fotki z wystawy.

Najpierw kilka na któych głównie jestem ja z pieskami Yorkofiołów i jedno grupowe , a potemcałą reszta. No to zaczynam.

Ja z Tolunią

śliczny piesek którego przygotowywał Maciuś

Ja ze ślicznym Dustinkiem :)

grupowe :)

i Biżunia się ze mną sfotografowała :)

Zaraz poikaze reszte zdjec tylko musze je pomniejszyc :)

Posted

:ylsuper: Wszyscy jesteście tacy śliczni, jak miło oglądać !
Dziękujemy i polecamy się na przyszłość ! :infinity:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Daguś:

Świetne foteczki! :bigok: Super że je wstawiłaś, warto było czekać żeby popatrzeć na śliczne pieski :biggrina: :fadein:

Posted

piekne zdjęcia, bo psiaki piękne.

a tak poza tym, powiedzcie czy macie inne kolory kokardek, czy tylko te czerwone, bo co zdjęcie, co pies, to czerwona kokardka;) a może na wystawę to tylko czerwone?:)

Posted

rzabciu bo na wystawach najczesciej daje sie czerwone kokardki, bo jak slyszalam od koloru kokardki duzo tez zalezy, czerwona jest punktowana najwyzej potem niebieska i bodajze zielona - czy sie nie myle? jak tak to prosze mnie szybciutko poprawic :)

a tak swoja droga to my mamy jesczez niebiesiutkie i granatowe, ale w czerwieni tak ... slodko wygladaja :)

Posted

Troszkę, Dagus pokręciła :wink:
Generalnie taki nawyk się wpoił wśród wystawiajacych, ze kokardki są czerwone, z resztą nie jest to zły nawyk, bo Yorkom jednak w czerwieni jest najlepiej. ALe to nie znaczy, że nie zakłada się innych kokardek, jesli dobrze pamiatam to Tymuś od Magdy miał niebieska kokardkę na jednej wystawie, a Toyunia, tez naszej Magdy miała kokardkę biło czerwoną i ślicznie w niej wyglądała. No ale generalnie zazwyczaj zakłada się kokardki czerwone z dodatkiem srebra czy złota i jakiś byrlancików, świecidełek
pozdrawiam

Posted

Daga
Twoje zdjęcia to balsam na moje serce, wreszcie doczekałam się ich. :iloveyou:
Rzabciu
Kolor czerwony towarzyszy yorkom stale;postumenty,ringówki to i do tego musi być czerwona kokardka. Oczywiście całosć zamyka ubiór handlera :D York poprostu dobrze prezentuje się w kolorze czerwonym

Posted

Ech wiedzialam Macius ze cos pokrece, aczkolwiek wydawalo mi sie ze wlasnie tak mi ktos tlumaczyl na wystawie w Katowicach ;)

Tak w ogole to ciesze sie ze tymi kilkoma zdjeciami sprawilam tyle radosci. Sama bylam zdziwiona ze po przyjezdzie fotki z Krakowa jesczez nie goscily na dogo, przeciez kilka osob robilo zdjecia co z nimi ? :roll:

Posted

Haha bo pokręciłas to, bo tu już Tobie chodzi o wstązki jakie dostaje się od sędziego, symbolizujące oceny( a nie o kokardki)
np kolor żółty w klasie szczeniat to ocena wyb. obiecująca
a w ''wyższych''klasach
np. kolor niebieski oznacza ocene doskonałą itd i pojawiją sie owe kolory niebieski, czerwony i zielony :wink:

Posted

grygy napisał(a):
Haha bo pokręciłas to, bo tu już Tobie chodzi o wstązki jakie dostaje się od sędziego, symbolizujące oceny( a nie o kokardki)
np kolor żółty w klasie szczeniat to ocena wyb. obiecująca
a w ''wyższych''klasach
np. kolor niebieski oznacza ocene doskonałą itd i pojawiją sie owe kolory niebieski, czerwony i zielony :wink:

a to czyli wiedziaam ze cos te kolory oznaczaja tylko mnie sie cos pokićkalo - dzieki za sprostowanie ;)

Posted

Maciek
Wrócę tu do tematu Częstochowy, bo właściwie to jest topic związany z wystawami.
Nie chcę Cię martwić, ale na str. Związku Częstochowy wyrażnie pisze. że wystawa odbędzie się w Hali Polonia oraz przyległych terenach MOSiR.Od kilku lat wystawa odbywa sie w tym miejscu i zawsze yorki są w hali , wyjątkiem była pierwsza wystawa w tym miejscu, wtedy to yoreczki wylądowały na dworze zresztą na mokrej trawie.Briardy są na dworze bo im byle trawka nie szkodzi :D
Wracając do Krakowa to zauważyłam, że wiele osób narzekało na zachowanie swoich psów może tam był jakiś klimat niesprzyjający im.

Posted

Wow ale się napisaliście... i te zdjęcia! Jestem zachwycona! :D

A tak BTW to patrzcie jaki problem stworzyły "głupie" kokardki 8) :lol: no ale całkiem ciekawa dysklusja się przez to wywiązała... a ja tak od siebie dodam że kolor czerwony jest najbardziej popularny na wystawach ponieważ doskonale odbija złocenie na główce i wygląda to harmonijnie... ogólnie wybór koloru kokardki zalezy od gustu właściciela psa więc czesto u psów spotyka sie kolor granatowy bądź niebieski a u suk różowy i jego odcienie :wink: także wybór jest duży i wszystko to kwestia gustu... :wink: 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...