herbina Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Gratulacje dla zwycięzców i wystawców, którym się udała wystawa. Ale nadal jestem pod wrażeniem cierpiących od upału nieszczęśników. Widziałam czekające pod płotem duże psy z zimnymi kompresami na głowach. A jak napisała Yorkies: ,,chociaż przyznam że przeraziłam się gdy na ringu 4 suczka która jako ostatnia szła do sedziowania zemdlała na stoliku sędziny... strasznie to wyglądało... ale na szczeście oblanie wodą pomogło ją ocucić... " Nie musiało tak być, przypominam: Wysłany: 31 Maj, 2005 - 21:43 Alutka napisała ... Co by było gdyby nie było rozpiętych tych wspaniałych wiato - namiotów. Słyszałam o kilku wypadkach zejścia yorków po takich strasznie upalnych dniach. Ta rasa nie lubi wysokich temperatur i trzeba bardzo uważać. dobrego nigdy za wiele Tak było w tym roku w Lesznie. Dlaczego Warszawski Związek nie zapewnia takiej osłony? Pozdrowienia
kasja Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 My również gratulujemy wszystkim pieskom i ich właścicielom no i życzymy dalszych sukcesów :laola:
Itka Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Gratulacje dla wszystkich wystawcow.Oczywiscie zycze Wam dalszych sukcesow(samych CACIB-ow). Wind nie zapominaj o nas, moze jakies zdjecia prosze,prosze,prosze.
grygy Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Witam :D My dziś wróciliśmy, zmęczeni, ale baaardzo szzcześliwi :D Upał dał się mocno we znaki (jedna sunie zemdlała :( ) Super ze spotkałem tylu dogomaniaków :D 8) My z Tola skończyliśmy juz pokazy w szczeniaczkach, teraz już będzie młodzież, tyle, ze na to jeszcze jest czas :wink:
kinia_w Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Chciałam Wam serdecznie pogratulować :D Takie sukcesy szczeniaczków :) Oby tak dalej :)
Alutka Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 :Rose: Jesteście dzielni ! Bardzo serdeczne gratulacje ! :BIG: :laola: Dziekujemy za wspaniałe fotki. Może jeszcze ktoś nie wkleił to bardzo prosimy z nami się podzielić. :buzi: P.S. U nas na południu było zimno i padał deszcz. :D dobrego nigdy za wiele
edi,feti,gusia Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Ja też byłam na wystawie w Warszawie i po raz pierwszy wystawiałam swoją sunieczkę w klasie młodzieży.Otrzymałyśmy ocenę doskonałą i jestem z Niej baaardzo dumna.Widziałąm Wasze wspaniałe pieski i przyznam,że prezentacja Lorda byłą naprawde fachowa.O szczeniaczkach się nie mówi,szczególnie Toyka....Ona to moja faworytka.Poazdawiam.
Yorkies Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 edi,feti,gusia: Napisz koniecznie coś więcej o swojej suni! Jestem ciekawa co to za dama która otrzymała ocene doskonałą w tak licznej konkurencji w młodzieży :wink: edi,feti,gusia napisała: Wasze wspaniałe pieski i przyznam,że prezentacja Lorda byłą naprawde fachowa A widzisz Madziu 8) więc serio mam ci za co dziękować :wink: :D pozdrawiam :angel:
edi,feti,gusia Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Malwinko moja sunia to Agnes Astro a po domowemu Gumisia.Mam kilka zdjęć z wystawy ale jeszcze nie zdążyłam ich obrobić,jak tylko będą to wrzucę(chociaż to czarna magia dla mnie...hi,hi)Moja Gunia ma 10 miesięcy i nie jest taka dumna i wspaniała jak Lordzik ale to niczego sobie panieneczka...moje oczko w głowie,no cóż...:-)))
yoreczka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Witajcie :) Bardzo się cieszę że nasze grono się powiększa, gratulacje dla wszystkich wystawiających i ich psiaczków. Upał był okrutny ale wszystko się dobrze skończyło. Kochani zdjęcia będą później bo jakoś wyrobić się nie mogę :) chyba się starzeje albo sama już nie wiem:( Malwi wracaj szybko do nas i na wystawy w razie co możesz na nas liczyć.
edi,feti,gusia Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 A ja właśnie siedze i płacze bo mój mąż właśnie chciał spełnić moje marzenie i zadzwonił do Yoreczki i chciał kupić sunię po Werbance ale są tylko pieski :cry: :cry: :cry: :cry:
yoreczka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Edytka nie płacz, głowa do góry możesz zaklepać sobie wcześniej sunie mejlem albo telefonicznie. Ja sobie zostawiłam sunie po werbence ona daje fajne dzieci :) zobaczymy co z niej wyrośnie na razie rozrabia i ustawia rodzeństwo :roll: rośnie następna rozrabiaka. A ty masz ładną sunie właśnie na nią zwróciłam uwagę jeszcze jej nie widziałam na ringach a tak pięknie wyglądała. Mam nadzieję że się gdzieś spotkamy na wystawach. Napisz gdzie będziesz ją pokazywać, naprawdę możesz z niej być dumna.
Magdalena1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 jej Edytko,nawet nie wiesz jak mi miło słyszeć takie słowa :oops: starałam się jak tylko umiałam najlepiej,żeby Lordzisko wypadło dobrze i jestem z niego dumna,gdyż pierwszy raz był dumny nawet na stoliku sędziowskim. Malwi Tobie dziękuję za zaufanie i powierzenie mi tak wspaniałego psa..zgrywlaiśmy się w każdym calu,co nie zawsze się zdarza :wink: no i bardzo mi miło,że mój liliputek tez został zauważony,Toyeczka to moja mała gwiadeczka,która kocha wystawy,a jeszcze bardziej jak ją ludzie podziwiają,to się czuje :lol: dlatego tym bardziej dziękuję. a kogo będę mogła spotkać w Sopocie? :wink:
Magdalena1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 to baaardzo Mariolko się cieszę :D a kogo będziesz wystawiać? stały składzik :wink: ? moja Toyka bedzie w młodzieży już,ale na nic szczególnego nie liczę :lol: ona bedzie miała dopieor 9 miesięcy i 2 dni,więc sama rozumiesz,jadę bo się uzależniłam od wystawiania a do tego będę na mazurach więc stosunkowo blisko..no i zagramaniczniak w końcu ocenia :wink:
Yorkies Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Edytko: To czekam niecierpliwie na foty od ciebie! I nie przejmuj się napewno twoje marzenie o szczeniaczku od Marioli się spełni! :D :wink: Yoreczka napsiała: Malwi wracaj szybko do nas i na wystawy w razie co możesz na nas liczyć. Dziękuje raz jeszcze wam Mariolu! Bardzo mi pomogliscie w powrocie bo normalnie ledwo żyłam... organizm nadal oslabiony i niedługo wyjeżdzam spowrotem do szpitala :( 3majcie kciuki żeby badania wyszły w końcu dobrze! :wink: Magda napsiała: starałam się jak tylko umiałam najlepiej,żeby Lordzisko wypadło dobrze i jestem z niego dumna,gdyż pierwszy raz był dumny nawet na stoliku sędziowskim. Malwi Tobie dziękuję za zaufanie i powierzenie mi tak wspaniałego psa..zgrywlaiśmy się w każdym calu,co nie zawsze się zdarza No widzisz Madziu wysiłek się opłaca i ja naprawdę jestem wdzięczna za tak cudowny handling Lordziaka! :D Kochani ja postram się szybciutko wyjsć ze szpitala by znowu móc spędzić z wami tak suepr chwile na wystwach jak na tej warszawskiej bo wrażania wspaniale przywiozłam dzięki wam! pozdrawiam :angel:
yoreczka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Madziu będę wystawiać tylko Cayenne w klasie pośredniej a Barbie jedzie dla towarzystwa bo zaplanowałam zdjęcia nad morzem :)
Magdalena1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 hmmmm Mariolko,to może jakaś wspólna sesja też wyjdzie :wink: ja bez mojego aparacika i tak się nie ruszam :D a na pewno byłoby ciekawe doświadczenie :wink: trzymam kciuki za Cayennkę :D buziak dla niej.
yoreczka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Madziu czemu nie fajnie by było pójść całą grupką i popstrykać foteczki :) Cayenna nie wiem czy coś osiągnie jest jasna , i ma dość długą mordkę ale yoreczki to choroba nie wyleczalna sama wiesz :)
Magdalena1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Mariolko to wstępnie mamy się na uwadze,jeśli chodzi o zdjęcia :wink: ja tez do Sopotu nie jadę po medale,sama wiem,że Toyeczka mimo,że kochana i ślicznusia to za mała i ledwo co sędzia może ją zauważyć,a co doiepro żeby zrobiła na nim wrażenie,jadę bo nie mogłabym nie pojechać :lol: jak sama powiedziałaś yoreczki wszystko co z ni i związane uzależnia :wink:
Magdalena1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 ja z Toyuszkiem 8) Maciuś z Toleczka ------> NAJPIĘKNIEJSZE SZCZENIĘ W RASIE :D
yoreczka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Madziu z sędziowaniem jest różnie i jeszcze nie raz twoja mała może wygrać
Magdalena1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Mariolko dziękuję za słowa otuchy :wink: miło na sercu się robi jak jeszcze ktoś w Ciebie i Twój upór wierzy. jednak ja usłyszałam już nie jedną opinię,że nie powinnam liczyć na jakiekowleik wygrane,bo dzidzia jest za malutka :wink: jednak mi jej wielkość odpowiada i kto powiedział,że mam zamiar ją wystawiać dla hodowlanki,ja to robię bo to moje hobby,a tym bardzije,że widzę,iż Toyka też jest szczęśliwa gdy się pokazuje :wink:
yoreczka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 hmmmm............. a zobacz Barbie była dość długo malutka a teraz jak wyrosła :) a będziesz kryć Jawe w tym roku?
edi,feti,gusia Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Ja chyba też wybiorę się do Sopotu,będę akurat nad morzem z moim Skarbkiem a z tamtąd już nie daleko,hi,hi...Ja mam pierwszą wystawę za sobą,było przeokropnie gorąco,sedzia trzymał wszystkie 27 psin przez 1,5 godziny na słońcu ale miał rację ten który mówił,że od wystawiania mozna się uzależnić.... Marzyła mi się taka wspaniała malutka Barbi po Werbance,ale widać nie pisane mi było...Yorki to poprostu choroba!!!
Recommended Posts