Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Faktycznie zdjecia cudne az milo popatrzyc:) kurcze jak ja bym chciala miec drugiego psiaka wlasnie bo zaniedlugo sie wyprowadzam i bede mieszkac samiutka z mojai chialabym jej kupic towarzyszcza... yorczka chce miec obowiazkowo drugiego bo sa przekochane ale jeszcze mysle nad Donkiem i nad owczarkiem australijskim tylko sie boje ze Donek no moglby nie byc za mily dla malej i w ogole no nie do mieszkania a Australijskie no sa nie dosc ze lagodne to jeszcze cudne wierne i niesamowicie inteligentne.I tak ja mam kilka ulubionych ras ale jak przychodzi co do czego to badz yu czlowieku madry zeby kupic psa ktoremu byloby dobrze zarowno z yorkaskiem jak i w mieszkaniu(wychadzac na dluuugie spacery)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znam to ja jakbym tylko mogla to zalozylabym psiarnie w domku :) teraz zostalam poproszona o dobor psa dla przyjaciela (stanela na tosa inu) i chlopaka ktory mieszka sam w domku i potrzeby=uje psa lagodnego dla dzieci a zarazem stroza.. mam wrazenie ze to ja bede ukaladala tego psa bo on kocha bardziej koty :) aha pies ma byc bardzo przyjacielski lubic lowic rybki z panem i dlugie spacery ale nie koniecznie na smyczy..
moze macie jakies propozycje ja sie powanie zastanwiam na cane corso

Posted

[FONT=Times New Roman]Witam[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bardzo wam dziękuje za miłe słowa.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Ja i tak mimo tego ze mi się tak dobrze ułożyło miedzy pieskami uważam ze najlepszym towarzyszem dla Yorka jest drugi York tak jak dla Amsaffa drugi Amstaff. W naszym już wspólnym domu trzeba było się dogadać jak to zrobić mój Adam zawsze chciał Amstaffa od kiedy na wystawie w Szczecinie poznaliśmy hodowcę z Gold Bonzo ale Yorki także uwielbiał mówi na nie „małe rozrabiaczki" ja znowu od dzieciństwa razem z mamą marzyłyśmy o Yorku w Polsce tak jeszcze za bardzo nie dostępnym .No i mamy w domu teraz 2 diabełki.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest u nas płodził obowiązków wydaje mi się ze psy tez pojęły kto sobie kogo wybrał. Ale Adam jest trochę zazdrosny ale nie o mnie;) tylko o Yorka która jest tak do mnie przywiązany ze wygląda to tak jak by on dla niej mógł nie istnieć. A znowu Amstaffka w ogóle mnie się nie słucha jak wypuszczę ja na ogród to później latam za nią bo nie chce przyjść do domu jak ja wołam.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wesoło mamy:evil_lol: [/FONT]
Pozdrawiamy Ania,Adam,Eti i Fasti

Posted

Kto byl na wystawie w Szczecinie??
Moja suczka ocena doskonała.
Sędzia bardzo sympatyczny i wybieral na prawde piekne psy

Posted

[FONT=Times New Roman]Pogoda na dzisiejszej wystawie była okropna mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pieski faktycznie bardzo ładne szkoda że tak lało że człowiek nie zdarzył nacieszyć oka. [/FONT][FONT=Times New Roman]Moja Etusia dzisiaj obserwowała bardziej doświadczonych przed sowim debiutem, a po wszystkim pierwszy raz ustawiłam ją na ringu i zrobiłyśmy pierwsze kółeczko :) [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam Ania [/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Ja oczywiście byłam z małej bardzo zadowolona i dumna :)także z komentarzy ludzi bardziej doświadczonych;) . Ćwiczenia wyszły b.dobrze mała stałam bardzo cierpliwie i ładnie, nad biegiem musimy jeszcze popracować, wiec myślę ze zgłoszę Etienne na wystawę w lipiec do Koszalina lub Gorzowa .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Co do dzisiejszej wystawy na Lubieszynie pogoda w sumie dopisałam wiec można było popodziwiać pieski .Słuchając komentarzy p. sędzi byłam zaskoczona jej ocenami i chłodem najlepsze był opis „dwie gumki, trzy spinki i kokardka nie rozumiem takiego uczesania” a potem dodała„proszę to ściągnąć” W porównaniu do wczorajszego sędziego wyłapywała wszystkie błędziki.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam i gratuluje wszystkim wygranym :)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ania[/FONT]

Posted

Witam
mi udało się być w sobotę na wystawie-jako widz, pare fotek yorków zrobiłam-umieściłam w dziale wystawy-szczecin, AmiX rozglądałam sie za Wami, ale kręciłam się między yorkami, hartami i ozdóbkami i Was nie wypatrzyłam. Może innym razem uda nam się poznać.
Pozdrawiam Beata

Posted

Aniu no ba niczego sie innego nie spodziewałam tylko bardzo dobrych komentarzy na temat Etienki :) jakby mówili co innego to chyba by byli slepi hihi

Posted

[FONT=Times New Roman]Beatko to tak jak my lataliśmy miedzy Amstaffami i Yorkami. Też nigdzie ciebie nie dojrzałem:lookarou: , szkoda ale myślę że nie raz jeszcze będziemy miały okazje do pogadania.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sahar dzięki za miłe słowa;) [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam Ania[/FONT]

Posted

[quote name='AmiX'][FONT=Times New Roman]Ja oczywiście byłam z małej bardzo zadowolona i dumna :)także z komentarzy ludzi bardziej doświadczonych;) . Ćwiczenia wyszły b.dobrze mała stałam bardzo cierpliwie i ładnie, nad biegiem musimy jeszcze popracować, wiec myślę ze zgłoszę Etienne na wystawę w lipiec do Koszalina lub Gorzowa .[/FONT]

O tak! Chętnie Wam pokibicujemy:multi:

A macie może jakieś fotki z wystawy?:razz:

Posted

[quote name='AmiX'][FONT=Times New Roman]Ja oczywiście byłam z małej bardzo zadowolona i dumna :)także z komentarzy ludzi bardziej doświadczonych;) . Ćwiczenia wyszły b.dobrze mała stałam bardzo cierpliwie i ładnie, nad biegiem musimy jeszcze popracować, wiec myślę ze zgłoszę Etienne na wystawę w lipiec do Koszalina lub Gorzowa .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Co do dzisiejszej wystawy na Lubieszynie pogoda w sumie dopisałam wiec można było popodziwiać pieski .Słuchając komentarzy p. sędzi byłam zaskoczona jej ocenami i chłodem najlepsze był opis „dwie gumki, trzy spinki i kokardka nie rozumiem takiego uczesania” a potem dodała„proszę to ściągnąć” W porównaniu do wczorajszego sędziego wyłapywała wszystkie błędziki.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam i gratuluje wszystkim wygranym :)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ania[/FONT]

Sędzia , to taki człowiek tóry powiniem wzbudzać autorytet . Tu nie chodzi o krytyke , tylko o znalezienie w kazdym piesku tego co jest w yorkach piękne. Sama ocena i lokaty sa jakims kryterium. Nikt nie lubi słuchać żle o swoim piesku a zwłaszcza ten co jest pierwszy raz na ringu i moze sie szybko zniechęcić.To przede wszystkim jest zabawa!!!!!
Dobry sędzia ocenia sprawiedliwie , surowo i zawsze pozostawia po sobie bardzo dobre wrazenie.

Posted

[FONT=Times New Roman]Moja sunia nie była oceniana przez tą sędzię. To właśnie ja podchodzę do tego jak do zabawy i uważam ze każdy powinnam. Wiem że wiedza tej Pani jest ogromna ale szkoda mi było osób które są wpatrzone w swoje pieski i pewnie kochają je nad życie a słyszą czasem bardzo nieprzyjemne słowa. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam Ania[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Neva']Hahahaah ja tez nie zaowazylam mojej chihuahua.Tak szybko wstawialam zdjecia na Forum Moje i pieski maja tyle zabawek , pluszaczkow w lozeczkach ze przeoczylam mojego czi. SZOK.. :angryy:
Ale sie ubawiłam.

Kilimanjaro jest z hodowli Varius Canis , od mojej kolezanki Agnieszki po jej piesku z Niemiec , ktory jest po Camparisach, a mama jest po Primo Nesaja.
Tyle wiem , bo metryki to nie mam w domu.

[quote name='Pegaza']Fionce życzymy wszystkiego dobrego

ja tez tej "ciłały" nie zauważyłam:eviltong:

Boshe wy to tylko Yorki widzicie :crazyeye:
Neva a byłaś na wystawie w Gorzowie???

Posted

Tak byłam na wystawie , Nawet nie wiem czy sie spotkałyśmy, czy widzialam Ciebie i Twoje pieski. Ogladalam tylko pieski , na suczkach juz nie moglam być, musialam na rong z ciulkami.
Jak Tobie poszło?? , zadowolona jesteś?/
Wiem , ze cos tam bylo pomylone w szczeniakach , zle sedzina oddala karty ocen i na BISY poszedl nie ten pies co wygral i puchar dostał przegrany.

[quote name='nane']

Boshe wy to tylko Yorki widzicie :crazyeye:
Neva a byłaś na wystawie w Gorzowie???

Posted

[quote name='Neva']Tak byłam na wystawie , Nawet nie wiem czy sie spotkałyśmy, czy widzialam Ciebie i Twoje pieski. Ogladalam tylko pieski , na suczkach juz nie moglam być, musialam na rong z ciulkami.
Jak Tobie poszło?? , zadowolona jesteś?/
Wiem , ze cos tam bylo pomylone w szczeniakach , zle sedzina oddala karty ocen i na BISY poszedl nie ten pies co wygral i puchar dostał przegrany.

znaczy się w yorkach był jakiś puchar w szczeniakach :crazyeye:
nic w katalogu nie było napisane :shake:
ja byłam w czerwono-siwym namiocie zaraz przy wejściu na ring po lewej stronie ;)

mi poszło świetnie Tanya została Najlepszym Szczenięciem w Rasie
a później na BiSie zakwalifikowała się do ścisłej czołówki :razz: niestety na lokatę już się nie załapałyśmy :-(
Tanya już była zmęczona i nie chciała za bardzo iść :roll: ale i tak jestem z niej dumna - zuch dziewczyna :loveu:
natomiast C'est Eric był w klasie otwartej II :cool3:

Posted

[quote name='Neva']To wspaniale , gratulacje.:loveu:

dziękuję :oops:
a ty coś pokazywałaś czy byłaś pooglądać :cool1:

Posted

Nic nie wystawialam, bylam z kolezanka , pomagalam jej wystawiac chihuahua i pooglądać. Do Koszalina jade z moimi czi. moze wiesz ile kosztuje 1 i 2 pies na wystawie w Koszalinie, Nie otwiera sie ta strona i te zalaczniki.

Posted

[quote name='Neva']Nic nie wystawialam, bylam z kolezanka , pomagalam jej wystawiac chihuahua i pooglądać. Do Koszalina jade z moimi czi. moze wiesz ile kosztuje 1 i 2 pies na wystawie w Koszalinie, Nie otwiera sie ta strona i te zalaczniki.

za pierwszego 70zł
a za następnego 55zł
ja w Koszalinie będę Taniunię pokazywała :loveu:

Posted

[quote name='nane']

za pierwszego 70zł
a za następnego 55zł
ja w Koszalinie będę Taniunię pokazywała :loveu:

Super, dziekuje batrdzo. W:loveu: Koszalinie juz na pewno was zobacze

Posted

[quote name='Neva']Super, dziekuje batrdzo. W:loveu: Koszalinie juz na pewno was zobacze

mam nadzieję szukaj czerwono-siwego namiotu
a w nim dwie blondyny a yorkam
i :cool3:
a jakie masz chi krótko- czy długowłose???

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...