Alutka Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Rossanka napisał(a):Jestem tu nowa , i czy moge wziasc tez udzial ? :fadein: :wink: :evilbat: :lol: Rossanko co za pytanie? Serdecznie Cię witamy i z a p r a s z a m y. Teraz tu pustawo, bo większość przygotowuje pieski na wystawy, ale mam nadzieję, że od poniedziałku będzie się działo. :Rose: :D dobrego nigdy za wiele
Wind Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Alutka, Od poniedzialku to bedziemy wrazeniami i fotkami sie wymieniac :-) pozdrawiam,
grygy Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 My jutro w południe jedziemy do Wawy :D Już się spotkanka nie moge doczekać Ja, MAgda i MAlwi bedziemy na innym ringu, ale i tak przybiegniemy pogadać ze wszytskimi pewnie :D
Księżycowa_Pyza Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 A ja oczywiscie jak zwykle czekam na obszerną fotorelacje i zycze wszystkim powodzenia :D
Itka Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Życze wszystkim sukcesow na wystawie i licze na zdjecia.Żeby to nie byly obiecanki, bo jakos ostatnio nikt sie nie odzywa po wystawach, a zdjecia to juz marzenie.Trzymam kciuki.
Marca_Besi Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Również życzę Wam wszystkim powodzenia i czekam na zdjęcia!! :D
Yorkies Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Witajcie ja dziś wróciłam na przepustkę i jutro wybieram się na wystawę z Lordem... zobaczymy co się będzie działo.... :evilbat:
grygy Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Yorkies napisał(a):Witajcie ja dziś wróciłam na przepustkę i jutro wybieram się na wystawę z Lordem... zobaczymy co się będzie działo.... :evilbat: oj będzie się działo, będzie :evilbat: 0X
Yorkies Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 A najwięcej to się będzie działo dziś jak będę lorda szykować... :evilbat: heh roboty MASA... mam nadzieję że sie opłaci wysiłek i jutro spędzę z yorkofiołami fajnie czas! 8)
grygy Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Kochani , my zaraz jedziemy już do Warszawki. zycze wystawijacym samyyych sukcesów i licze na spotkanko z dogomaniakami na wystawce Trzymajcie sie cieplutko :D
Magdalena1 Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Mam nadzieję,że ktoś nas odwiedzi na tym odludziu :roll: tak dziwnie nam rozłożyli tę rasę..mam nadzieję,że jakoś będę w stanie popatrzeć choć na ten drugi ring :wink: i chciałam powiedzieć,że jestem w szoku,bo to jest międzynarodowa wystawa w stolicy a tylko dwie suczki szczeniat są : Toya i Tola :lol: więc Maciek z Tolą zgarniają pierwsze miejsce a ja z Toyką drugie :wink: hihi,zostaje wszystko w rodzinie yorkofiołków :D Maciek już teraz Ci gratuluję :wink: a i mój drugi szczenior też jest wystawiany :lol: rodzinka w komplecie :wink: jest co opijać,a do tego to mój tysięczny post :D
~~Ada~~ Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Witam Wszystkich!!!! Mój Zodiak jak najbardziej biega po trawce :wink: chodzi po chodnikach,na normalne spacery,wplątują mu się różne trawki i badyle.Nie trzymam go pod kloszem żyje normalnie jak każdy piesek 8) . Pół godziny temu wróciliśmy z działki . :Fade-col: Jutro o 5 rano ruszamy do Wa-wy na wystawę.Mamy numerek 1668 . Pozdrawiamy :D :D :D AdA&ZoDiAK :thumbs:
herbina Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Właśnie wróciłam z warszawskiej wystawy. Byłam tylko krótko w charakterze widza. Na ringu 4 sędzina z Izraela bardzo sensownie dzieliła stawkę psiaków po 10. Nie smażyły się więc wszystkie na raz w ten upał. Klasę otwartą psów wygrał Camparis, drugi był Ukaiali. W sukach w klasie pośredniej na około 30 suczek tylko 9 czy 10 uzyskało ocenę doskonałą. Wygrała Xtra Fantasy Yorex, trzecia była chyba Demi Liberi Gajas. W sukach klasa szczeniąt zgodnie z przepowiednią : Magdalena1 ,,więc Maciek z Tolą zgarniają pierwsze miejsce a ja z Toyką drugie" Ring 9 - naprzeciwko, sędzia Piotr Król. Poszłam na ten ring gdy wychodziły szuki w klasie młodzieży - koszmar, ponad 30 dziewczynek z pańciami w jednym ringu, wszyscy się smażą w upale, niektórzy ratują się nieco wprowadzając na ring parasole. Po około pół godzinie musiałam się zwijać, a na ringu zastój. Bardzo współczuję wystawcom!
Yorkies Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Witajcie, Ja dopiero dziś znalazłam czas i siłe na zdanie relacji z wystawy... :roll: więc uważam zapewne jak wszyscy przybyli na wystawę że było za gorąco... na ringach jak na patelniach... i ludzie i psy męczyli się na tym skwarze... no ale takie są uroki wystaw w plenerze... 8) chociaż przyznam że przeraziłam się gdy na ringu 4 suczka która jako ostatnia szła do sedziowania zemdlała na stoliku sędziny... :-? :cry: strasznie to wyglądało... ale na szczeście oblanie wodą pomogło ją ocucić... Co do Lorda to jestem w mairę zadowolona dostał doskonałą ocene bez lokaty bo sędzia czepił się "dojrzewającej" sierści... :roll: no ale ze względu na jego zachowanie, postawę i piękny chód jestem z lorda dumna! :D A teraz wianuszek serdecznych podziękowań dla yorkofiołów: Maćkowi i jego mamie p.Joli za pomoc w dotarciu i chronienie mnie od promieni słonecznych na wystawie... 8) Madzi za profesjonalny handling Lorda w tak extremalnych, gorących warunkach! Yoreczce i Wojtowi za podwiezienie mnie na dworzec i dzięki nim byłam wcześniej w domku by regenerować siły! Panulce i Arkowi oraz Beatce i Markowi za profesjonalne cykanie foteczek oraz podtrzymywanie na duchu! Dzięki wam wszystkim wystawa była bardzo udana i odzyłam po tych szpitalnych przejściach! :D a foty i wyniki wstawię za chwilę pozdrawiam :fadein:
Yorkies Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 A teraz wyniki :evilbat: PSY Klasa szczeniąt: 1. Droghida SUNSET (Tymek od Madzi :) ) 2. COMPLEMENT Nesjana 3. KING SIZE Picabello Klasa młodzieży: 1. CHAMPION Cud Natury :) 2. OLI Akcent 3. LOLEK z Wesołej Chatki 4. MORGAN La la Land Klasa pośrednia: 1. COSMOPOLITAN Yorex 2.GIPSY KING Clarus 3. LIDER W.D Dlaumor 4. ? Klasa otwarta: 1. Camparis IB MR. MAGIC 2. UKAIALI De la Pam' Pommeraie 3. NIGHT PRINCE Bargest 4. TOM SAWYER YOREX Top Ten Klasa championów: 1. TARIK Du Domaine De Monderlay CACIB zwyciężca rasy! :D 2. NIL-SILVER Orida SUKI: Klasa szczeniąt: 1. MADAME PASSION Yorex (Tola Maćka) + najlepsze szczenię rasy :D ! 2. Droghida SUNRISE (Toyka Madzi :) ) Klasa młodzieży: 1. CHERIE Y.T. Fangor 2. ASIAN BEAUTY Dao 3. LADY PUNK Bakarat 4. ODYSSEIA Bakarat Klasa pośrednia: 1. XTRA FANTASY Yorex RES.CACIB 2. UNCJA Top ten 3. DEMI Liberi Gaias 4. CHERRY LADY Milord Klasa otwarta: 1. KILIMANDŻARO Bakarat 2. REINE-D'UN-JOUR Du Domaine Se Syrinx 3. ? 4. ? i to bybyło na tyle :wink: 2.
Yorkies Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 No i czas na foty.... 8) z uwagi na to że sporo osób robiło zdjęcia wstawię tylko te ciekawsze bo myśle że dziś dziewczyny nadrobią i wstawią resztę bardziej profesjonalnych zdjęć... :wink: Przed lub po sędziowaniu... 8) Madzia z Toyą :) Tymuś XTRA FANTASY Yorex I piękny TARIK :D No i czas na prezentację na ringu: 8) Dorota z Tymkiem Magda z Lordzikiem :D Maciek z Tolą i Magda z Toyką :) porównanie szczeniąt Toleczka po zejściu z ringu :) Cosmopolitan Yorex Najlepszy pies i suka wystawy :D I tak na deser: TARIK i REINE :D pozdrawiam :angel:
rzaba Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 cudne, cudne cuuuuudne zdjecia!!!!! p.s: ja nie orietuje sie jak to jest na wystawach, a czy toya i tola cos zdobyly?
Magdalena1 Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Mawlinko lejesz miód na me serce :oops: nawet nie wiesz,jak chciałam żeby wypadło jak najlepiej,przykro mi,że sędzia tego nie docenił :( jednka ja dałam z siebie wszystko. zdjęcia cudowne,dziękuję za taką ich ilość. :D Beatko jesteś czarodziejką,choćbym nie wiem jak brzydko wyszła na zdjęciach(bo fotogeniczna nie jestem) to i tak wygląda takie zdjęcie cudownie.. jakbyś miała jeszcze jakieś,albo np z Toyutkiem :oops: serdecznie dziękuję. a i chciałam pogratulowac pięknej suczki Maćka,jak już pisałam to był pewniak,że mała wygra,jest poprostu piękna :D no i mój Tymuś,moje kochane dziecko nie zawiodło mamusi i pokonało dwóch konkurentów..całuski dla niego :wink:
Magdalena1 Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 rzabciu Tola maciusia zdobyła w suczkach pierwsze miejsce,a moja Toya drugie.. po czym w porównaniu z moim Tymusiem(który wygrał pieski) Toleczka wygrała i została najlepszym szczeniakiem wystawy :wink:
Magdalena1 Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 a ja jeszcze chciałam pochwalić się opisem :wink: Toyka dostała najwyższą ocenę czyli wybitnie obiecującą ( z czego bardzo się cieszę,bo zdarzało się różnie) i konkretny opis,szkoda tylko,że tak krótki : "typowa we wszystkich szczegółach,z wdziękiem prezentowana w ruchu oraz statyce" ciekawe czy to ostatnie jest o moim psie :lol: a Tymuś ma : "elegancki, doskonały typ anatomiczny, dobry ruch oraz statyka". tez krótko,ale okej :wink: ale bardzo się cieszę,że spotkałam poraz kolejny paru yorkofiołów :wink:
Yorkies Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Mawlinko lejesz miód na me serce nawet nie wiesz,jak chciałam żeby wypadło jak najlepiej,przykro mi,że sędzia tego nie docenił jednka ja dałam z siebie wszystko. zdjęcia cudowne,dziękuję za taką ich ilość. Madziu, na fotach widac jak stał lord a jak reszta psów... pokazany był fachowo i serio nie było się czego czepić jednak sędzia stawiał na włos a nie anatomię gdyby było odwrotnie jestem pewna że lord wylądowałby na podium więc jeszcze raz dziuękuje ci serdecznie :wink: :D pozdrawiam :angel:
Alutka Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 :laola: Cieszę się razem z Wami Waszymi sukcesami wystawowymi i serdecznie gratuluję !!!!!!!!!! :olympic: :D dobrego nigdy za wiele
Recommended Posts