tygrysek-kr Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 No to super że spotkanko przy okazji się udało :D
Wind Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 [quote name='NNikka']To była wogóle fajna wystawa! Cieszę się, że poznałam parę nowych osób! Nnikka, Fajnie bylo Cie poznac :-) Nie ma to jak dobre oznakowanie Dogomaniaczki! :D :D :D
Panula Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Czesc Kochani, wrocilismy wczoraj w nocy - i dzisiaj juz zaczynam czas intensywnych wspomnien. Mnie sie tez bardzo podobalo na wystawie! Malwinka zrobila wielki postep, widac to BARDZO - Lord zachowywal sie o niebo lepiej ...ale moze faktycznie wystawy nie beda jego pasja ;) Zobaczymy! W kazdym razie jestem taaaaka dumna z Malwisi!!! Buziaki! NO i Magdeczka - wspanialy start! Madziu, maluszki sa superowe! Toya dzielnie biega - zrownowazona i radosna!! Milo bylo Was obserwowac i podziwiac! Magdeczko Kochana - GRATULACJE! Pani Supronowicz sedziowala stanowczo i fachowo - bardzo podobaly mi sie uwagi Pani Sedziny i rady dla wystawiajacych! To doskonale doswiadczenie dla nas wszystkich! No i wspaniale bylo Was spotkac - poznac Gosie z rodzina i Nikke! Pokazujcie zdjecia! Ja tez zaraz cosik wstawie!
Wind Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Malwina napisał(a):A co do specjalisty, to czy mogłabyś mi coś poelcic w Warszawie, bo ja nie mam pojęcia.. Nie sadze, aby udalo Ci sie szkolic psa w Warszawie. Niejednokrotnie pisalas, ze Twoi rodzice nie chca Cie samej puszczac pociagiem do Wawy, a sami maja malo czasu aby Cie tutaj podrzucac :( Szkolenie wymagalabo od Was przyjezdzania dwa razy w tygodniu na zajecia co chyba nie bardzo jest mozliwe? Jesli sie myle, daj znac a sprobujemy cos Ci tutaj znalezc :-) Jednakze uwazam, ze powinnas jak najszybciej udac sie do hodowczyni od ktorej kupilas psa, po solidne porady dotyczace przygotowania Lorda do tak wielkiego stresu jakim sa Wystawy. Z tego co zauwazylam, Lord jest bardzo, bardzo, bardzo delikatnego charakteru. Dlatego szkolenie takiego psa nie jest latwe i bardzo prosto mozna psa "zamknac" w sobie. Pierwsza rada jaka mi sie nasuwa, to przyzwyczajenie Lorda do kontenerka. Kontenerek ma sie stac dla niego namiastka najbezpieczniejszego i najmilszego miejsca pod sloncem. Wtedy, chetnie bedzie w nim odpoczywal i odstresowywal. Jesli nie bardzo wiesz jak to zrobic, przeszukaj archiwum Szkolenie i Wychowania pod katem hasla "klatka". Jak dobrze pamietam, bardzo dokladnie step by step metode przyzwyczajania psa do klatki/kontenerka opisala Flaire. Pewnie teraz sobie myslisz, ze wiekszosc yorkow piszczy i "placze" w kontenerkach na Wystawie, wiec czemu ta Wind sie czepia. Owszem tak jest ;) Ale uwazam, ze jestes ambitna i bardzo madra dziewczyna, ktora chce miec nie tylko psa ladnego, ale rowniez zrownowazonego i wyszkolonego :-) Spojrz, jak milo obserwowac piekne psy, ladnie prowadzone na ringowce, spokojnie czekajace w swoich kojcach na polecenie "zostan", prawda? Niech innym piszcza psy pod stolem ... a Twoj niech blyszczy przykladem, ze moze byc inaczej, czego bardzo, bardzo Ci zycze :-)
Magdalena1 Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Witam :D najpierw chciałam podziękować za taką ilosc moich zdjęć :wink: Malwi widzę,że w drugim poście ze zdjęciami,na 4 miejscu jest Rami Asi :wink: Anusiu,Twoje słowa bardzo dużo dla mnie znaczą :oops: i dziękuję Ci z całego serca za tak miłą wypowiedź :roll: Ja tez postaram się dziś powklejać trochę zdjęć. jak widać na pierwszym zdjęciu naszych fotoreporterów jest moja kochana Madzia,która pilnie robiła zdjęcia dla mnie,więc trochę się ich nazbierało.
Yorkies Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Wind: bardzo dziękuje ci za rady, więc teraz po kolei... :) Co do kontenerka to lord w domu często samoistnie tam śpi w ciągu dnia itd. on piszczy i wścieka się tylko na wystawie w nim... :roll: :-? ogólnie on jest starsznie pobudzony na wystawach i nie mam pojęcia zczego to wynika bo tylko na wystawie tak się zachowuje... bralam go w różne miejsca, do skzoły, na halę sportową na mecze (głośno że nieraz ja mam problemy kogoś zrozumeić jak cod o mnie móiw), na targ itp... więc nie mam pojęcia dlaczego go te wystawy tak stresują.. :roll: :-? oczywiście uważam że warto psa szkolić i dlatego miałabym ochotę zapisac go na jakieś szkoilenie.... myślę że mogłabym zrealizowac to od czerwca do końca wakacji wtedy myślę że dojazdy nie byłby problemem... jestem tyl;ko ciekawa ile takie skzolenie może kosztować i trwać... :wink: a co do rodziców to myślę ż enie będą się czepiać jak sama za wszystko zapłace inaczej nie zgodziliby się... :roll: :-? no ale mam zamiar trochę go ułożyć bo wiem że warto... :wink: pozdrawiam :angel:
Wind Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Malwinko, Srednia cena szkolenie PT to jakies 300 - 400 zl. Trwa ok. 3 miesiecy. Z uwagi na to, ze chcesz chodzic od czerwca moge Ci polecic szkolenia w Cave Canem. Tam w kazdej chwili mozna dolaczyc do grupy o stopniu zaawansowania charakterystycznym dla Twojego psa. Z treserka mozna swobodnie porozmawiac o ewentualnych problemach, ktore chce sie wyeliminowac. Generalnie jest tam fajnie, ale bez jakis zaskakujacych rozwiazan szkoleniowych ;)
Yorkies Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 No to ja zabieram się za zbieranie pieniędzy... 8) Generalnie jest tam fajnie, ale bez jakis zaskakujacych rozwiazan szkoleniowych więc czy sa jakieś fajniejsze ośrodki??? :roll: pozdrawiam :fadein:
Wind Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Malwina, Troche zle to napisalam. Ten osrodek jest jak najbardziej ok. Zupelnie wystarczajacy do Waszych obecnych umiejetnosci i tego co oczekujecie po szkoleniu :-) Gdy juz opanujecie posluszenstwo, a pies bedzie mial predyspozycje to mozna sie pobawic w cos bardziej zaawansowanego. Ale to dyskusja na przyszlosc :-) Najwazniejsze aby od czegos zaczac, a Cave Canem bedzie ok :-)
Yorkies Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Ok Beatko, dzięki serdeczne za rady, chciałam jeszcze spytac czy to trzeba się dużo wcześniej zapisać albo coś??? No i czy ta kwota jest płatna z gory czy można np podzielić to na 3 meis szkolenia? :roll: No i jeszcze kiedy tzreba będzie dzwonić albo coś to skontaktujemy się przez pw :wink: mam nadzieję że przy szkoleniu lroda będzie więcej okazji do spotkań... 8) :wink: pozdrawiam :fadein:
Wind Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Oplate wnosi sie co miesiac :-) Jesli juz bedziesz zdecydowana to podam Ci namiary na szkole :-)
Yorkies Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 No to super, myślę że w czerwcu się z lordem zgłosimy na szkolenie... :D ciesze się bardzo!!! :D pozdrawiam :fadein:
Ola&Kika Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 No i co można napisac?? :roll: Gratuluję! :D Zazdroszczę, podziwiam fotki 8) :lol: A na nich Was i Wasze śliczne yoreczki! :D I...nie mogę oderwac oczu... :lol: :wink: Zwyczajem tych, którzy pozostali przed komputerkami- więcej fotek!! :lol: :wink:
Daga_i_Oskar Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Oluś ja tutaj co chwilkę zaglądam i wyczekuję fot od Anulki i Madzi, a coś ich ani widu ani słychu hihi :)
yoreczka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Witajcie kochani :) Właśnie obrabiam zdjęcia z wystawy, zostało mi jeszcze jakieś 190 być może jeszcze dziś się pojawią :) Chciałam jeszcze się pochwalić pieskiem z mojej hodowli :) wystawa w Lublinie odbyła się w niedziele 17.04.2005 Champion Cud Natury wł. E.Kielar-Lewandowska uzyskał w klasie młodzieży pierwsze miejsce, złoty medal, Zw. Młodzieży
Yorkies Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Mariolu, Gratuluję serdecznie! :D i czekam niecirepliwie na fotki reszty dogomaniaków :wink: 8) pozdrawiam :fadein:
Alutka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 :klacz: :multi: Cieszymy się razem z Wami sukcesami wystawowymi ! :klacz: G R A T U L U J E M Y !!!! :Rose: :D dobrego nigdy za wiele
Księżycowa_Pyza Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Ja rowniez wszystkim bardzo gratuluje wyników :D Malwi pamietasz jak Ci mowilismy, że z wystawy na wystawę będzie coraz lepiej? I to sie jak najbardziej sprawdziło (wnioskując z wypowiedzi), naprawde, bardzo Ci gratuluje i jestem z Tobą :D A tak BTW fajny pomysł z tym szkoleniem, napewno pomoże :wink:
Magdalena1 Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 a więc chciałam Wam wynagrodzić moją zwłokę :wink: dzięki mojej kochanej Madzi mam duuużo zdjęć,które chcę Wam pokazać na początek zdjęcia Malwisi i Lordzika
Magdalena1 Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 zwycięski Arinek :wink: Bakaraciki :wink: ocean's BOUNTY <suki,kl.szczeniąt> piękna CHILLY LILLY Yorex <wygrała kl.pośrednią>
Magdalena1 Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 zwycięstwo młodzieży dla Cosmopolitana :wink: klasę championów wygrał nasz rzęsiasty durrer's XTRA ATTRACTION pierwsze miejsce w szczeniętach dla suczki FERGIE liberi gaias suczki,kl.mł,GAGA z m-7 HONEY BOY Yorex<psy,kl.pośr>
Magdalena1 Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 KORSYKANKA naszej Mariolki :wink: suczki,kl.otwarta sasquehanna JAŚ MADE IN Bakarat kolejny Bakaracik :wink: różne yoreczki
Magdalena1 Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 PICOLLO Bakarat <kl.mł> PROWOKACJA Top Ten <kl.pośr> psy,mł suki,mł <na czele piękna,wygrana suczka XTRA FANTAZY Yorex>
Magdalena1 Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 suki,kl.mł TOM SAWYER i UKAIALI <kl.otwarta> UKAIALI jeszcze raz XTRA ATTRACTION piękna XTRA FANTAZY <kl,mł> XTRA,XTRA
Recommended Posts