Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='NNikka']To była wogóle fajna wystawa!
Cieszę się, że poznałam parę nowych osób!

Nnikka,

Fajnie bylo Cie poznac :-) Nie ma to jak dobre oznakowanie Dogomaniaczki! :D :D :D

Posted

Czesc Kochani,
wrocilismy wczoraj w nocy - i dzisiaj juz zaczynam czas intensywnych wspomnien. Mnie sie tez bardzo podobalo na wystawie!
Malwinka zrobila wielki postep, widac to BARDZO - Lord zachowywal sie o niebo lepiej ...ale moze faktycznie wystawy nie beda jego pasja ;) Zobaczymy! W kazdym razie jestem taaaaka dumna z Malwisi!!! Buziaki!

NO i Magdeczka - wspanialy start! Madziu, maluszki sa superowe! Toya dzielnie biega - zrownowazona i radosna!! Milo bylo Was obserwowac i podziwiac! Magdeczko Kochana - GRATULACJE!

Pani Supronowicz sedziowala stanowczo i fachowo - bardzo podobaly mi sie uwagi Pani Sedziny i rady dla wystawiajacych! To doskonale doswiadczenie dla nas wszystkich!

No i wspaniale bylo Was spotkac - poznac Gosie z rodzina i Nikke! Pokazujcie zdjecia! Ja tez zaraz cosik wstawie!

Posted

Malwina napisał(a):
A co do specjalisty, to czy mogłabyś mi coś poelcic w Warszawie, bo ja nie mam pojęcia..

Nie sadze, aby udalo Ci sie szkolic psa w Warszawie. Niejednokrotnie pisalas, ze Twoi rodzice nie chca Cie samej puszczac pociagiem do Wawy, a sami maja malo czasu aby Cie tutaj podrzucac :( Szkolenie wymagalabo od Was przyjezdzania dwa razy w tygodniu na zajecia co chyba nie bardzo jest mozliwe? Jesli sie myle, daj znac a sprobujemy cos Ci tutaj znalezc :-)
Jednakze uwazam, ze powinnas jak najszybciej udac sie do hodowczyni od ktorej kupilas psa, po solidne porady dotyczace przygotowania Lorda do tak wielkiego stresu jakim sa Wystawy.
Z tego co zauwazylam, Lord jest bardzo, bardzo, bardzo delikatnego charakteru. Dlatego szkolenie takiego psa nie jest latwe i bardzo prosto mozna psa "zamknac" w sobie.

Pierwsza rada jaka mi sie nasuwa, to przyzwyczajenie Lorda do kontenerka. Kontenerek ma sie stac dla niego namiastka najbezpieczniejszego i najmilszego miejsca pod sloncem. Wtedy, chetnie bedzie w nim odpoczywal i odstresowywal. Jesli nie bardzo wiesz jak to zrobic, przeszukaj archiwum Szkolenie i Wychowania pod katem hasla "klatka". Jak dobrze pamietam, bardzo dokladnie step by step metode przyzwyczajania psa do klatki/kontenerka opisala Flaire.
Pewnie teraz sobie myslisz, ze wiekszosc yorkow piszczy i "placze" w kontenerkach na Wystawie, wiec czemu ta Wind sie czepia.
Owszem tak jest ;) Ale uwazam, ze jestes ambitna i bardzo madra dziewczyna, ktora chce miec nie tylko psa ladnego, ale rowniez zrownowazonego i wyszkolonego :-) Spojrz, jak milo obserwowac piekne psy, ladnie prowadzone na ringowce, spokojnie czekajace w swoich kojcach na polecenie "zostan", prawda?
Niech innym piszcza psy pod stolem ... a Twoj niech blyszczy przykladem, ze moze byc inaczej, czego bardzo, bardzo Ci zycze :-)

Posted

Witam :D
najpierw chciałam podziękować za taką ilosc moich zdjęć :wink:
Malwi widzę,że w drugim poście ze zdjęciami,na 4 miejscu jest Rami Asi :wink:
Anusiu,Twoje słowa bardzo dużo dla mnie znaczą :oops: i dziękuję Ci z całego serca za tak miłą wypowiedź :roll:
Ja tez postaram się dziś powklejać trochę zdjęć. jak widać na pierwszym zdjęciu naszych fotoreporterów jest moja kochana Madzia,która pilnie robiła zdjęcia dla mnie,więc trochę się ich nazbierało.

Posted

Wind:

bardzo dziękuje ci za rady, więc teraz po kolei... :) Co do kontenerka to lord w domu często samoistnie tam śpi w ciągu dnia itd. on piszczy i wścieka się tylko na wystawie w nim... :roll: :-? ogólnie on jest starsznie pobudzony na wystawach i nie mam pojęcia zczego to wynika bo tylko na wystawie tak się zachowuje... bralam go w różne miejsca, do skzoły, na halę sportową na mecze (głośno że nieraz ja mam problemy kogoś zrozumeić jak cod o mnie móiw), na targ itp... więc nie mam pojęcia dlaczego go te wystawy tak stresują.. :roll: :-?
oczywiście uważam że warto psa szkolić i dlatego miałabym ochotę zapisac go na jakieś szkoilenie.... myślę że mogłabym zrealizowac to od czerwca do końca wakacji wtedy myślę że dojazdy nie byłby problemem... jestem tyl;ko ciekawa ile takie skzolenie może kosztować i trwać... :wink: a co do rodziców to myślę ż enie będą się czepiać jak sama za wszystko zapłace inaczej nie zgodziliby się... :roll: :-? no ale mam zamiar trochę go ułożyć bo wiem że warto... :wink:

pozdrawiam :angel:

Posted

Malwinko,

Srednia cena szkolenie PT to jakies 300 - 400 zl. Trwa ok. 3 miesiecy. Z uwagi na to, ze chcesz chodzic od czerwca moge Ci polecic szkolenia w Cave Canem. Tam w kazdej chwili mozna dolaczyc do grupy o stopniu zaawansowania charakterystycznym dla Twojego psa. Z treserka mozna swobodnie porozmawiac o ewentualnych problemach, ktore chce sie wyeliminowac. Generalnie jest tam fajnie, ale bez jakis zaskakujacych rozwiazan szkoleniowych ;)

Posted

No to ja zabieram się za zbieranie pieniędzy... 8)

Generalnie jest tam fajnie, ale bez jakis zaskakujacych rozwiazan szkoleniowych

więc czy sa jakieś fajniejsze ośrodki??? :roll:

pozdrawiam :fadein:

Posted

Malwina,

Troche zle to napisalam. Ten osrodek jest jak najbardziej ok. Zupelnie wystarczajacy do Waszych obecnych umiejetnosci i tego co oczekujecie po szkoleniu :-) Gdy juz opanujecie posluszenstwo, a pies bedzie mial predyspozycje to mozna sie pobawic w cos bardziej zaawansowanego. Ale to dyskusja na przyszlosc :-)
Najwazniejsze aby od czegos zaczac, a Cave Canem bedzie ok :-)

Posted

Ok Beatko, dzięki serdeczne za rady, chciałam jeszcze spytac czy to trzeba się dużo wcześniej zapisać albo coś??? No i czy ta kwota jest płatna z gory czy można np podzielić to na 3 meis szkolenia? :roll:

No i jeszcze kiedy tzreba będzie dzwonić albo coś to skontaktujemy się przez pw :wink:
mam nadzieję że przy szkoleniu lroda będzie więcej okazji do spotkań... 8) :wink:

pozdrawiam :fadein:

Posted

No i co można napisac?? :roll: Gratuluję! :D Zazdroszczę, podziwiam fotki 8) :lol: A na nich Was i Wasze śliczne yoreczki! :D I...nie mogę oderwac oczu... :lol: :wink: Zwyczajem tych, którzy pozostali przed komputerkami- więcej fotek!! :lol: :wink:

Posted

Witajcie kochani :)
Właśnie obrabiam zdjęcia z wystawy, zostało mi jeszcze jakieś 190 być może jeszcze dziś się pojawią :)

Chciałam jeszcze się pochwalić pieskiem z mojej hodowli :)
wystawa w Lublinie odbyła się w niedziele 17.04.2005
Champion Cud Natury wł. E.Kielar-Lewandowska
uzyskał w klasie młodzieży pierwsze miejsce, złoty medal, Zw. Młodzieży

Posted

Ja rowniez wszystkim bardzo gratuluje wyników :D
Malwi pamietasz jak Ci mowilismy, że z wystawy na wystawę będzie coraz lepiej? I to sie jak najbardziej sprawdziło (wnioskując z wypowiedzi), naprawde, bardzo Ci gratuluje i jestem z Tobą :D
A tak BTW fajny pomysł z tym szkoleniem, napewno pomoże :wink:

Posted

a więc chciałam Wam wynagrodzić moją zwłokę :wink:
dzięki mojej kochanej Madzi mam duuużo zdjęć,które chcę Wam pokazać

na początek zdjęcia Malwisi i Lordzika

Posted

zwycięstwo młodzieży dla Cosmopolitana :wink:

klasę championów wygrał nasz rzęsiasty durrer's XTRA ATTRACTION

pierwsze miejsce w szczeniętach dla suczki FERGIE liberi gaias

suczki,kl.mł,GAGA z m-7

HONEY BOY Yorex<psy,kl.pośr>

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...