Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='duszek01']tzn ja mam na mysli psa płci zeńskiej:lol: ,po prostu źle się wyraziłam

a ja znam też przypadek płci męskiej :eviltong:
jestem lepsza bo znam 2 takie przypadki :evil_lol:

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='nane']

chyba wszystkie mamy na myśli tego samego psa - ale jest jeszcze taki przypadek SUKI :cool3:

Oj Nane , myslisz , ze tylko jeden taki przypadek?? Moj piekny piesek bardzo szybko jasniał, sedzina na wystawie powiedziała, że piesek cudny, elegancki , tylko prosze go troszke przyciemnić, bo bedzie zbyt jasny. Wyobrazasz sobie takie rzeczy. Piesek juz nie jest wystawiany, nadal jest cudny ale jasny, trzeba czekac na konkurencje STYLIZACJA i FARBOWANIE, to wygramy, haha

Posted

[quote name='Neva']Oj Nane , myslisz , ze tylko jeden taki przypadek?? Moj piekny piesek bardzo szybko jasniał, sedzina na wystawie powiedziała, że piesek cudny, elegancki , tylko prosze go troszke przyciemnić, bo bedzie zbyt jasny. Wyobrazasz sobie takie rzeczy. Piesek juz nie jest wystawiany, nadal jest cudny ale jasny, trzeba czekac na konkurencje STYLIZACJA i FARBOWANIE, to wygramy, haha

nie no wiesz mój najukochańszy pies też nie jest ciemny i dlatego powiedziałam papa wystawom akurat w jego przypadku jeszcze jedna wystawa "pożegnalna" i żegnamy się z ringiem jako idealna para :-( i przykład wspaniałego porozumienia na ringu i w życiu codziennym :loveu:

Posted

[quote name='nane']

nie no wiesz mój najukochańszy pies też nie jest ciemny i dlatego powiedziałam papa wystawom akurat w jego przypadku jeszcze jedna wystawa "pożegnalna" i żegnamy się z ringiem jako idealna para :-( i przykład wspaniałego porozumienia na ringu i w życiu codziennym :loveu:

Tak najwazniejsze żeby wiedzić kidy skonczyć, bo nie wazne jak kto zaczyna , tylko jak konczy

Posted

[quote name='Neva']Tak najwazniejsze żeby wiedzić kidy skonczyć, bo nie wazne jak kto zaczyna , tylko jak konczy

najważniejsze jest to aby nie kochać psa za jego tytuły i za wszeklką cenę robić mu championaty tylko kochać go za to, że jest i jaki jest ;)

Posted

[quote name='nane']

najważniejsze jest to aby nie kochać psa za jego tytuły i za wszeklką cenę robić mu championaty tylko kochać go za to, że jest i jaki jest ;)

Tego życze i ja wszystkim pieskom w hodowlach.Bo to sie dzieje , o czym sie słyszy nie swiadczy o tym ze tak jest. Dla dobra rasy powinno sie dopuscić jasne yorki na równi z ciemnymi a oceniać gatunek wlosa, budowe, ruch, eliminować wszelkie wady wynikające z miniaturyzacju rasy. Przeciesz jak duzo jest ludzi co marzą o jasnym platynowym yorku

Posted

[quote name='Neva']Tego życze i ja wszystkim pieskom w hodowlach.Bo to sie dzieje , o czym sie słyszy nie swiadczy o tym ze tak jest. Dla dobra rasy powinno sie dopuscić jasne yorki na równi z ciemnymi a oceniać gatunek wlosa, budowe, ruch, eliminować wszelkie wady wynikające z miniaturyzacju rasy. Przeciesz jak duzo jest ludzi co marzą o jasnym platynowym yorku

albo podzielić rasę na dwie podgrupy :lol:
jak to dobrze, że jest jeszcze klasa weteranów :cool3:

Guest Agata_B
Posted

Ja marzę o jasnym yorku :loveu:

Posted

Agata_B napisał(a):
Ja marzę o jasnym yorku :loveu:

dla mnie te jasne sa takie piekne perłowe, bardzo mi sie podobają, sa niepowtazalne. czarny to czarny a perłowy to BAJKA

Guest Agata_B
Posted

Neva napisał(a):
dla mnie te jasne sa takie piekne perłowe, bardzo mi sie podobają, sa niepowtazalne. czarny to czarny a perłowy to BAJKA

No :loveu:

Mi się podoba taki kolor jak Miki Magdy, Harry Goldenki :loveu:

Posted

[quote name='nane']

ale jakoś się nie zapowiada co nie Magda :cool3:
wiecie co z dwojga złego lepiej żeby padało niż żeby był 45 stopniowy upał :evil_lol:

W sobotę ma ponoć lać, ale w niedzielę już lepiej. Zgadzam się co do deszczu. Na tym osłoniętym terenie można paść z przegrzania:mdleje:

Marta, a Tobie ktoś powiedział, że Vasco jest za jasny?

Posted

[quote name='Neva']Tego życze i ja wszystkim pieskom w hodowlach.Bo to sie dzieje , o czym sie słyszy nie swiadczy o tym ze tak jest. Dla dobra rasy powinno sie dopuscić jasne yorki na równi z ciemnymi a oceniać gatunek wlosa, budowe, ruch, eliminować wszelkie wady wynikające z miniaturyzacju rasy. Przeciesz jak duzo jest ludzi co marzą o jasnym platynowym yorku

Znaczy się "biewerze" :roflt: :roflt: :roflt:

To co piszecie jest powalające.
Ja rozumiem, ludzie rozne zagrywki maja, ale zeby sedzia sugerowal... :shake:

Tez znam przypadek psa z woj. mazowieckiego, ktory bardzo pociemnial.

Posted

Neva napisał(a):
A ja mam zdjecia znanego pieska , z dobrej warszawskiej hodowli, jak to dziwne ze york pociemniał, z jasnego jest idealny wzorcowy kolor.Czy sedziowie tego nie widzą, mysle , że dobrze znają tego psa i wiedzą , że taki nie był. Ja wiem , że yorki jasnieja , ale żeby ciemniały , to pierwszy raz widziałam.

Anusia & Alutka napisał(a):

Tez znam przypadek psa z woj. mazowieckiego, ktory bardzo pociemnial.

Może to dziwne ale moja Cornelka może być dowodem na to iż yorki mogą ciemnieć 2 cm odrosty ma stalowe a przy karku ma już z 4 cm. Kolor na główce i łapkach również ciemniejszy się robi Tu odrosty ciemne na 0,5 cm i to naprawdę jest dosyć widoczne i mnie zaskoczyło. Bardzo się cieszę że ciemnieje zwłaszcza na łapkach i główce. Jak dobrze wyjdzie to będzie miała supcio kolorek taki jaki mi się podoba najbardziej:lol: Nie za ciemny a nie za jasny:multi: ale i tak wolę te jaśniejsze.
Też uważam że powinien może być jakiś podział;)

Posted

koregra napisał(a):
Może to dziwne ale moja Cornelka może być dowodem na to iż yorki mogą ciemnieć 2 cm odrosty ma stalowe a przy karku ma już z 4 cm. Kolor na główce i łapkach również ciemniejszy się robi Tu odrosty ciemne na 0,5 cm i to naprawdę jest dosyć widoczne i mnie zaskoczyło. Bardzo się cieszę że ciemnieje zwłaszcza na łapkach i główce. Jak dobrze wyjdzie to będzie miała supcio kolorek taki jaki mi się podoba najbardziej:lol: Nie za ciemny a nie za jasny:multi: ale i tak wolę te jaśniejsze.
Też uważam że powinien może być jakiś podział;)

Tiaaaa.
Tylko Kamilko nasza droga nie z wystawy na wystawe i to po calej dlugosci :lol:

Posted

Oczywiście że nie ;) ale Neva napisała że nie słyszała o tym iż yorki ciemnieją, to dlatego napisałam że jednak ciemnieją:lol:
A co do wystaw to za bardzo się nie wypowiem, bo się na tym zupełnie nie znam. Jak będę miała drugiego yoraska to wtedy się tym zainteresuję (chyba). Byłam z mężem na jednej wystawie i nie odebrałam tego zbyt dobrze, a jak mój mąż słyszy że drugi york będzie z rodowodem i może będę chciała go wystawiać to strasznie się denerwuje, oczywiście z powodu wystaw, a nie z powodu posiadania drugiego psa:multi:

Posted

ale nam chodziło o Yorkach które raptem ciemnieją na całej długości włosa i w dodatku w przeciągu 2 tygodni :evil_lol:

Posted

koregra napisał(a):
Może to dziwne ale moja Cornelka może być dowodem na to iż yorki mogą ciemnieć 2 cm odrosty ma stalowe a przy karku ma już z 4 cm. Kolor na główce i łapkach również ciemniejszy się robi Tu odrosty ciemne na 0,5 cm i to naprawdę jest dosyć widoczne i mnie zaskoczyło. Bardzo się cieszę że ciemnieje zwłaszcza na łapkach i główce. Jak dobrze wyjdzie to będzie miała supcio kolorek taki jaki mi się podoba najbardzie
To tylko chwilowe , ona zjasnieje, na bank. Takie yorki co ciemnieja od skory , owszem, to czeste , mam takich klientow do strzyzenia , ze przychodza jasne yorki a odaje ciemne. Tylko , ze te pieski za 3-4 miesiace przychodza ciemne do pobciecia a oddaje je juz jasne , bo od skory jasnieja. Zobaczysz , ze taki kolor u niej nie utrzyma sie dlugo , a napewno nie tak dlugo zeby wlosy byly ciemne az do ziemi.

Posted

Neva napisał(a):
To tylko chwilowe , ona zjasnieje, na bank. Takie yorki co ciemnieja od skory , owszem, to czeste , mam takich klientow do strzyzenia , ze przychodza jasne yorki a odaje ciemne. Tylko , ze te pieski za 3-4 miesiace przychodza ciemne do pobciecia a oddaje je juz jasne , bo od skory jasnieja. Zobaczysz , ze taki kolor u niej nie utrzyma sie dlugo , a napewno nie tak dlugo zeby wlosy byly ciemne az do ziemi.

Mam nadzieję że nie:eviltong: Może to przez strzyżenie. Ja podcinam jedynie koncówki. Pożyjemy zobaczymy. Może Cori będzie wyjątkiem.
Słyszałam że po strzyżeniu różne się rzeczy z włoskiem dzieją.
A raz zaczepiła mnie jakaś babeczka, która wystawia różne psy i mówiła mi właśnie że widać że z ciemnieje jeszcze.
Zresztą Corniszonek nie jest wystawowym pieskiem, jest moim serduszkiem kochanym, wiec kolor jaki będzie miała to mało ważny jest.

A tak na marginesie. Czy może ktoś podać jakiś ciekawy link, gdzie można sobie poczytać o całej specyfice wystaw i o zasadach?

Posted

Wróciłam przed chwilką z wystawy. Było mi bardzo miło Was poznać (Renatko, Marto, Dagmaro):loveu: Szkoda, że pogoda się popsuła...

Zdjęcia będą, ale za jakiś czas;)

Gratulacje!!:multi:

Posted

[quote name='duszek01']No HEJ
Magda mi tez było miło z Tobą pogawędzić;) z Martą i Dagmarą nie udało mi się porozmawiac,ale my pewnie się jeszcze spotkamy.;)

było się nie ukrywać za namiotem Pani M. :eviltong:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...