Ka-Vanga Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Justa napisał(a):Kto wyciął? :evilbat: No jakto kto, Jostra :evilbat: . Quote
Romas Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 W tej chalupce spedzam w Bieszczadach coroczny urlop. Niedaleko jest zmijowisko i musze powiedzec,ze bardzo lubie weze.Zmije nie niepokojone sa raczej spolegliwe.Nawet uciekaja jak sie idzie.O ile sie na nie nie wdepnie to nie ma strachu.Dlatego my tam chodzimy w kaloszach i z kijem ktorym stukamy po trawach. Psy natomiast czuja je z daleka i zgrabnie omijaja.Wiele razy bylam swiadkiem jak moje psy wybieraly inna droge ,bo na ich lezala zmija. Kleszczy nie stwierdzilam.Moze mam za mocno spryskane Frontlainem psy a moze ,to chyba bardziej prawdziwe ,tam gdzie mieszkam nie ma pastwisk i noce strasznie zimne. No i szkoda ,ze musialam isc do pracy zamiast rozmawiac z wami o Bieszczadach. A co do komentarza Orsini ,ze starosc nie radosc to swiete slowa :D Gdyby nie moj kochany psiulek wogole bym na ten Smerek sie nie wdrapala.Robil za lokomotywe . Quote
jostra Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Mam kupę fajnych zdjęć, ale w albumie :( I nie mam skanera :cry: W kompie jest niewiele, bo cyfrówkę mam króciutko. W Bieszczadach zimą: Quote
jostra Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 A to mój ogród w tamtym roku w sierpniu jeszcze przed posianiem trawki :D Quote
malawaszka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Jostra ekstra :-) a teraz pokaż fotki po posianiu trawki :-) i powiedz mi jak zrobiliście z łąki trawnik - bo ja też będę musiała :D Quote
jostra Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Foty zrobię jak śnieg zejdzie i trawka się zazieleni :D Przerobienie łąki na trwanik zajęło nam ok. 1 miesiąca (we dwójkę po pracy i w weekendy) i było przeżyciem traumatycznym :evilbat: Czy nam się udało okaże się wiosną, miejmy nadzieję, że dużo chwastów nie wzejdzie Quote
malawaszka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 ale co robiliście - wyrywaliście czy przekopywaliście to zielsko??? Quote
Romas Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Jostra! Zdjecia Bieszczadzkie to Galeria p. Pekalskiego w Hoczwi ?? Szkoda ,ze nie mozesz pokazac wiecej Bieszczadow :( Ja za dwa tyg . jade do Smereka w Bieszczadach i juz bardzo tesknie za tamtymi widokami :D Quote
malawaszka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 jejuńcia ale Wam zazdroszczę tych Bieszczadów - kiedyś jeździłam kilka lat z rzędu latem :D do Wetliny na pole namiotowe przy Bazie Ludzi z Mgły :D :P i bywało tak, że jak była brzydka pogoda szliśmy do Bazy na śniadanie i wracaliśmy do namiotów nad ranem dnia następnego :lol: :lol: :lol: Quote
jostra Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 malawaszka napisał(a):ale co robiliście - wyrywaliście czy przekopywaliście to zielsko??? skosiliśmy, zbronowaliśmy, zgrabiliśmy 2 razy i część z większymi korzeniami wykopaliśmy - wystarczy ? :P Romas napisał(a):Jostra! Zdjecia Bieszczadzkie to Galeria p. Pekalskiego w Hoczwi ?? Szkoda ,ze nie mozesz pokazac wiecej Bieszczadow :( Tak, strasznie mi się tam podobało, a gość zarąbisty z wielką charyzmą :) Więcej zdjęć z Bieszczad jest w albumach, muszę pożyczyć skaner i wrzucić do kompa, z konikami i źrebaczkami też mam sporo :D A z Tatr jakie mam przecudne, gdyby nie jutrzejsza wystawa chyba zabrałabym się za oglądanie Quote
orsini Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 [quote name='jostra'] jostra: a to to co???musisz ludzi denerwowac???JA TEZ CHCE NA CZYMS TAKIM POJEZDZIC!!!!! :evilbat: :evilbat: :evilbat: super! Quote
orsini Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 heheheh,ale sie fajny topic zrobil:)))) Quote
orsini Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 No to ja pare kuniów jeszcze:-)))) http://img210.exs.cx/img210/9649/jajko165ak.jpg Quote
jostra Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 orsini napisał(a): jostra: a to to co???musisz ludzi denerwowac???JA TEZ CHCE NA CZYMS TAKIM POJEZDZIC!!!!! :evilbat: :evilbat: :evilbat: super! orsini jest czego zazdrościć, było debeściarsko, choć miałam sporego stracha (duża prędkość), odmarznięte stopy i poparzone dłonie od ogrzewania "kierownicy" :evilbat: Ale i tak chętnie bym to powtórzyła Quote
Pasavera Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 siuper koniki :angel: :angel: :angel: :wink: Quote
madzior_ka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Ale superasne zdjecia!! Orsini a te koniczki to gdzie są? z jakiejs stadniny gdzie jhezdzisz czy jak? a ty jezdzisz jakos bardziej profesjonalnie czy amatorsko? A teraz ja wstawie koniczki:) Najpierw ja i Plamka: teraz koniki z Bolecioćskiego KJ Szarża gdzie jeżdżę:) mały Fuksik: chory Duet (miał złamaną kość w nadgarstku teraz jest już o wiele lepiej ale nadal troche kuleje): Misiek (konik polski), na kórym oprowadzałam w czasie zawodów (charytatywnie) niepełnosprawne dzieci a potem poszedł na oczpoczynek na trawkę: trochę zawodów w nasyzm kluboie, najpierw ujeżdżenie: mój ulubieniec owych zawodów - tarantowaty HORMON:): teraz trochę skoków, kóre osobiście wolę o wiele bardziej i mam nadzieje ze też keidyś tak wystartuje, na początek Ania R. od nas z druzyny (z resztą widac ze ma mundur..) a teraz neico wyższe przeszkódki: a teraz zdjecia z pokazów, które ostatio byy u nas :) skok przez płonącą obręcz był starsznie fajny bo konie w naturze boją się ognia :o a tutaj skok przez przeszkode zrobioną z ludzi :o Quote
Romas Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 A wiec jednak Hoczew ,Jostar:-)) Ciesze sie ,ze zgadlam (no tak naprawde to moj TZ nia ja :oops: ) Orsini ,musze powiedziec raz jeszcze ,ze przepieknie fotografujesz konie . Szczegolnie uderzyl mnie w samo serce ten drugi od gory , na lonzy co strzela zadem.Sila,radosc zycia,enegria ,gracja ,wszystko uchwycone na tej jednej fotce. Piekne :angel: Pasavera a co to za piekny bokserek ? Sympatyczna morda ! Dzis na spacerze tez podbiegla do nas bokserka ,z ogonem ! Fajnie to wygladalo.Mialam troche obawy ,bo moja suczka i bokserka suczka ale nic ,byla wesola i ciekawska . Ech, te molosy .... Quote
malawaszka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 oowow madziorko przepiękny ten ostatni konik :angel: jaka to rasa??? ślicznie umaszczony :D Quote
madzior_ka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 rasy nie znam bo to przyjezdny był ale maść tarantowata jest rzeczywiście stosunkowo rzadka... Quote
maga18 Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 [quote name='Justa'] A ja znalazłam jeszcze takie coś. Zamieszkało u nas na tarasie na działeczce :o brzydkie tak??!! sliczne !!! piekne :D a dla zainteresowanych i oczywiscie dla wlascicielki informacja ze to SKAKUN :lol: Quote
Natalia_W Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 ja bym chyba umarła jakbym miała takiego wspołlokatora... moze i on jest ładny ale ja się piekielnie boje pająków :-? az mnie ciarki przeszły...chyba jednak wole koniki i sznuacery :lol: Quote
madzior_ka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 maga18 napisał(a):informacja ze to SKAKUN o:) jaka znawczyni się znalazła.. :o Quote
orsini Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Romas: dzieki za komplementy:))))ten co strzela zadem byl moj...no prawie moj,ale nie mialam kasy na jego utrzymanie i musialam go sprzedac:(((jakbym miala cash wtedy to by dalej byl ze mna :cry: :cry: :cry: przepiekny byl i z zarabiatym papierem-dziadek Corrado, a sam byl oldenburgiem,ale coz-taki lajf:(((( madzior_ka: Plamka SUPER!!!kocham siwe konie!!!ale ten Hormon tez jest obledny!tzn. ruch ma rewelacyjny!!! az sie chce pojezdzic...madziorka kiedys wiecej jezdzilam-nawet bylam prawie rok w niemczech w pracy w stajni,ale teraz juz jakos zapal stracilam jak Siwek w swiat poszedl:((((( Quote
Recommended Posts