Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W tej chalupce spedzam w Bieszczadach coroczny urlop.
Niedaleko jest zmijowisko i musze powiedzec,ze bardzo lubie weze.Zmije nie niepokojone sa raczej spolegliwe.Nawet uciekaja jak sie idzie.O ile sie na nie nie wdepnie to nie ma strachu.Dlatego my tam chodzimy w kaloszach i z kijem ktorym stukamy po trawach.
Psy natomiast czuja je z daleka i zgrabnie omijaja.Wiele razy bylam swiadkiem jak moje psy wybieraly inna droge ,bo na ich lezala zmija.
Kleszczy nie stwierdzilam.Moze mam za mocno spryskane Frontlainem psy a moze ,to chyba bardziej prawdziwe ,tam gdzie mieszkam nie ma pastwisk i noce strasznie zimne.
No i szkoda ,ze musialam isc do pracy zamiast rozmawiac z wami o Bieszczadach.
A co do komentarza Orsini ,ze starosc nie radosc to swiete slowa :D
Gdyby nie moj kochany psiulek wogole bym na ten Smerek sie nie wdrapala.Robil za lokomotywe .

Posted

Foty zrobię jak śnieg zejdzie i trawka się zazieleni :D
Przerobienie łąki na trwanik zajęło nam ok. 1 miesiąca (we dwójkę po pracy i w weekendy) i było przeżyciem traumatycznym :evilbat:
Czy nam się udało okaże się wiosną, miejmy nadzieję, że dużo chwastów nie wzejdzie

Posted

Jostra!
Zdjecia Bieszczadzkie to Galeria p. Pekalskiego w Hoczwi ??
Szkoda ,ze nie mozesz pokazac wiecej Bieszczadow :(
Ja za dwa tyg . jade do Smereka w Bieszczadach i juz bardzo tesknie za tamtymi widokami :D

Posted

jejuńcia ale Wam zazdroszczę tych Bieszczadów - kiedyś jeździłam kilka lat z rzędu latem :D do Wetliny na pole namiotowe przy Bazie Ludzi z Mgły :D :P i bywało tak, że jak była brzydka pogoda szliśmy do Bazy na śniadanie i wracaliśmy do namiotów nad ranem dnia następnego :lol: :lol: :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
ale co robiliście - wyrywaliście czy przekopywaliście to zielsko???

skosiliśmy, zbronowaliśmy, zgrabiliśmy 2 razy i część z większymi korzeniami wykopaliśmy - wystarczy ? :P

Romas napisał(a):
Jostra!
Zdjecia Bieszczadzkie to Galeria p. Pekalskiego w Hoczwi ??
Szkoda ,ze nie mozesz pokazac wiecej Bieszczadow :(

Tak, strasznie mi się tam podobało, a gość zarąbisty z wielką charyzmą :)
Więcej zdjęć z Bieszczad jest w albumach, muszę pożyczyć skaner i wrzucić do kompa, z konikami i źrebaczkami też mam sporo :D A z Tatr jakie mam przecudne, gdyby nie jutrzejsza wystawa chyba zabrałabym się za oglądanie

Posted

orsini napisał(a):

jostra: a to to co???musisz ludzi denerwowac???JA TEZ CHCE NA CZYMS TAKIM POJEZDZIC!!!!! :evilbat: :evilbat: :evilbat: super!

orsini jest czego zazdrościć, było debeściarsko, choć miałam sporego stracha (duża prędkość), odmarznięte stopy i poparzone dłonie od ogrzewania "kierownicy" :evilbat:
Ale i tak chętnie bym to powtórzyła

Posted

Ale superasne zdjecia!! Orsini a te koniczki to gdzie są? z jakiejs stadniny gdzie jhezdzisz czy jak? a ty jezdzisz jakos bardziej profesjonalnie czy amatorsko? A teraz ja wstawie koniczki:) Najpierw ja i Plamka:

teraz koniki z Bolecioćskiego KJ Szarża gdzie jeżdżę:) mały Fuksik:

chory Duet (miał złamaną kość w nadgarstku teraz jest już o wiele lepiej ale nadal troche kuleje):

Misiek (konik polski), na kórym oprowadzałam w czasie zawodów (charytatywnie) niepełnosprawne dzieci a potem poszedł na oczpoczynek na trawkę:

trochę zawodów w nasyzm kluboie, najpierw ujeżdżenie:

mój ulubieniec owych zawodów - tarantowaty HORMON:):

teraz trochę skoków, kóre osobiście wolę o wiele bardziej i mam nadzieje ze też keidyś tak wystartuje, na początek Ania R. od nas z druzyny (z resztą widac ze ma mundur..)

a teraz neico wyższe przeszkódki:

a teraz zdjecia z pokazów, które ostatio byy u nas :) skok przez płonącą obręcz był starsznie fajny bo konie w naturze boją się ognia :o

a tutaj skok przez przeszkode zrobioną z ludzi :o

Posted

A wiec jednak Hoczew ,Jostar:-)) Ciesze sie ,ze zgadlam (no tak naprawde to moj TZ nia ja :oops: )
Orsini ,musze powiedziec raz jeszcze ,ze przepieknie fotografujesz konie .
Szczegolnie uderzyl mnie w samo serce ten drugi od gory , na lonzy co strzela zadem.Sila,radosc zycia,enegria ,gracja ,wszystko uchwycone na tej jednej fotce.
Piekne :angel:
Pasavera a co to za piekny bokserek ? Sympatyczna morda !
Dzis na spacerze tez podbiegla do nas bokserka ,z ogonem ! Fajnie to wygladalo.Mialam troche obawy ,bo moja suczka i bokserka suczka ale nic ,byla wesola i ciekawska .
Ech, te molosy ....

Posted

[quote name='Justa']

A ja znalazłam jeszcze takie coś. Zamieszkało u nas na tarasie na działeczce :o

brzydkie tak??!! sliczne !!! piekne :D a dla zainteresowanych i oczywiscie dla wlascicielki informacja ze to SKAKUN :lol:

Posted

ja bym chyba umarła jakbym miała takiego wspołlokatora... moze i on jest ładny ale ja się piekielnie boje pająków :-? az mnie ciarki przeszły...chyba jednak wole koniki i sznuacery :lol:

Posted

Romas: dzieki za komplementy:))))ten co strzela zadem byl moj...no prawie moj,ale nie mialam kasy na jego utrzymanie i musialam go sprzedac:(((jakbym miala cash wtedy to by dalej byl ze mna :cry: :cry: :cry: przepiekny byl i z zarabiatym papierem-dziadek Corrado, a sam byl oldenburgiem,ale coz-taki lajf:((((

madzior_ka: Plamka SUPER!!!kocham siwe konie!!!ale ten Hormon tez jest obledny!tzn. ruch ma rewelacyjny!!!

az sie chce pojezdzic...madziorka kiedys wiecej jezdzilam-nawet bylam prawie rok w niemczech w pracy w stajni,ale teraz juz jakos zapal stracilam jak Siwek w swiat poszedl:(((((