Mek Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 florance napisał(a):aha, zaletą są jeszcze spacerujący ochroniarze, już się z jednym dogadałam, że będzie mi psa zabierał :lol: :lol: No to brawo. A Bubel bedzie w charakterze psa obronnego NIe zmyłe sie tak na marginesie tylko mi sie myszka zepsuła i nie moge sobie trafic w nic ;) Quote
Pasavera Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 Mek napisał(a): NIe zmyłe sie tak na marginesie tylko mi sie myszka zepsuła i nie moge sobie trafic w nic ;) Mi też świruje :-? Musze sobie w końcu jakąś porządną sprawić :lol: Quote
julcia_so Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 florance, piękne mieszkanko! :lol: :lol: :angel: Quote
malawaszka Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 o jaa a co to za psiaczki???? słodziaczki jak nie wiem co :angel: Quote
RobinCzWa Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Kilka fotek z wczorajszej wizyty we wrocławskim zoo. Quote
Pasavera Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 śliczne :angel: :angel: :angel: No to będę musiałam się tam wybrać bo smaka na zoo mi narobiłeś :lol: Tylko ostatnio coś nie ciekawa pogoda :-? :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: Quote
RobinCzWa Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 No powiem Ci, że wczoraj pogoda była właśnie super na zwiedzanie - ciepło, ale bez upałów, słoneczko też za mocno nie prażyło. Dzisiaj niestety już jest zupełnie inaczej. Quote
orsini Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 [quote name='RobinCzWa'] [] a od piwka brzuszek rosnie, oj rosnie... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Romas Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Dokonuje teraz eksperymentow z moim aparatem cyfrowym ,ucze sie innymi slowy.I mam pytanie ,jak zmniejszyc zdjecie nie traca jego jakosci. Przykladowo mam tu zdjecie swinek/dzikow( to tez ciekawostka ,bo to chyba dzikoswin). Pierwotnie zdjecie mialo ok. 2048 pikseli wysokosci czyli gdzies 9.437 KB. Po zmniejszeniu ma 500 na 300 pikseli , ok. 67KB ale to bardzo ujmuje jakosci.Choc ma zaznaczona opcje wysokiej jakosci .Czy mozna inaczej zmniejszyc to zdjecie? Ja oczywiscie rozmawiam jak slepy o kolorach ale powiedzcie cos to moze zajarze. Oto zdjecie i konik ,ten ma 34 KB i czy to jest czytelne zdjecie ,czy mozna jej jeszcze poprawic.Mam slaby program do obrobki zdjec ,bo ze skanera HP Direktor Quote
orsini Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 nie bardzo rozumiem Twoj problem-dla mnie oba zdjatka sa b.czytelne i ostre:))))) Quote
Romas Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 To super ,bardzo sie ciesz ale czy swinek nie moznaby poprawic? Pytam ,bo niekiedy widuje tu zdjecia b. ostre ,czyste i ciekawi mnie czy moge tak zrobic i jak to zrobic.Czy to poprostu zalezy od ujecia i.Czy jak jest dobre ujecie to potem to zdjecie dobrze sie przesyla, nie traci jakosc pomimo zmniejszenia. Quote
orsini Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 hmmm no ja nie wiem co Ty chcesz w tych swinkach poprawiac?:)))) ja je widze bardzo dobrze i ostro-mimo syfiastego monitora Quote
Romas Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 No to gut :-) To nie poprawiam wiecej :-) Ale swinki dziwne ,nie ? Quote
orsini Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 hahahahaa bo to sa dzikie swinki:))))czytaj male dziki:)))))) dlatego w takie wzorki na cialku:))))))))))))))) Quote
Romas Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 hahahahaa bo to sa dzikie swinki:))))czytaj male dziki:)))))) dlatego w takie wzorki na cialku:))))))))))))))) No wlasnie tez tak myslelismy.Na zdjeciu nie ma ale tam byly jeszcze takie same tylko z uszkami prawdziwej swini(klapaciatki) i jeszcze jedno do polowy biale(rozowo-biale) a od polowy w paski.Poprostu ktos hoduje takie pol dzikie swinki a potem pasztet z dziczyzny bedzie sprzedawal :-( A dlatego tak mysle ,bo tam sa jeszcze kozy , jakies egzotyczne a to wszystko w bardzo zlych warunkach :-( Świnki wydają mi się troche mało ostre ( Romas a one były daleko od ciebie i robiłaś to zdjęcia na dużym zbilżeniu?) Tak swinki daleko byly ale chyba nie wzielismy zoomem ,tylko ja z calego ,ogromnego zdjecia wykroilam te swinki przy zmniejszaniu zdjecia. Quote
Pink Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Mi sie wlasnie wydaje, ze wzielas to zoomem. Nie wiem jaki masz zoom optyczny, bo przy elektronicznym wlasnie tak wychodza (jest poprostu do duszy). Ale to jest wlasnie minus cyfrzakow i ich obiektywow na duze odleglosci. Quote
Romas Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Zdjecie robil moj TZ to nie pamietam czy uzywal zoomu ,ale bede sobie powoli probowac to dowiem sie co lepiej wychodzi. Musze kiedys tamtejsze kozy sfotografowac i pokazac Wam,naprawde dziwne sa i niezwykle :-) Quote
madzior_ka Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 super zdjecia:)) i te z zoo i widoczki juz nie mówie które bo wszystkei sa super a nie chce kogos pominacx!! Quote
Romas Posted May 20, 2005 Posted May 20, 2005 Piekne kwiaty,jakie czyste zdjecie, pasowaloby na tapete.Ja etap robienia takich zdjec mam jeszcze przed soba .Na razie fotografuje glownie mojego psa w roznych pozach :-) ale to mi przejdzie :-) A ta pszczolka czy inny owadzik na kwiatku :D , fajne :-) Quote
madzior_ka Posted May 20, 2005 Posted May 20, 2005 ech Romas ja to samo tylko Deis i denis jak widze go w jakiejs fajnej pozie to juz po aparat i cyk cyk;))) tata mówi ze pies ma wiecej zdjec niz on bo to prawda:))) a kwiatki i przyroda tez sa super najbardziej lubie fotografowac zwierzeta i rosliny, a nie ludzi:)))) Quote
Recommended Posts