Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

florance napisał(a):
aha, zaletą są jeszcze spacerujący ochroniarze, już się z jednym dogadałam, że będzie mi psa zabierał :lol: :lol:

No to brawo. A Bubel bedzie w charakterze psa obronnego

NIe zmyłe sie tak na marginesie tylko mi sie myszka zepsuła i nie moge sobie trafic w nic ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mek napisał(a):
NIe zmyłe sie tak na marginesie tylko mi sie myszka zepsuła i nie moge sobie trafic w nic ;)

Mi też świruje :-? Musze sobie w końcu jakąś porządną sprawić :lol:

Posted

śliczne :angel: :angel: :angel:
No to będę musiałam się tam wybrać bo smaka na zoo mi narobiłeś :lol:
Tylko ostatnio coś nie ciekawa pogoda :-?

:angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

Posted

No powiem Ci, że wczoraj pogoda była właśnie super na zwiedzanie - ciepło, ale bez upałów, słoneczko też za mocno nie prażyło. Dzisiaj niestety już jest zupełnie inaczej.

Posted

Dokonuje teraz eksperymentow z moim aparatem cyfrowym ,ucze sie innymi slowy.I mam pytanie ,jak zmniejszyc zdjecie nie traca jego jakosci.
Przykladowo mam tu zdjecie swinek/dzikow( to tez ciekawostka ,bo to chyba dzikoswin).
Pierwotnie zdjecie mialo ok. 2048 pikseli wysokosci czyli gdzies 9.437 KB.
Po zmniejszeniu ma 500 na 300 pikseli , ok. 67KB ale to bardzo ujmuje jakosci.Choc ma zaznaczona opcje wysokiej jakosci .Czy mozna inaczej zmniejszyc to zdjecie?
Ja oczywiscie rozmawiam jak slepy o kolorach ale powiedzcie cos to moze zajarze.
Oto zdjecie

i konik ,ten ma 34 KB i czy to jest czytelne zdjecie ,czy mozna jej jeszcze poprawic.Mam slaby program do obrobki zdjec ,bo ze skanera HP Direktor

Posted

To super ,bardzo sie ciesz ale czy swinek nie moznaby poprawic? Pytam ,bo niekiedy widuje tu zdjecia b. ostre ,czyste i ciekawi mnie czy moge tak zrobic i jak to zrobic.Czy to poprostu zalezy od ujecia i.Czy jak jest dobre ujecie to potem to zdjecie dobrze sie przesyla, nie traci jakosc pomimo zmniejszenia.

Posted

hahahahaa bo to sa dzikie swinki:))))czytaj male dziki:))))))
dlatego w takie wzorki na cialku:)))))))))))))))

No wlasnie tez tak myslelismy.Na zdjeciu nie ma ale tam byly jeszcze takie same tylko z uszkami prawdziwej swini(klapaciatki) i jeszcze jedno do polowy biale(rozowo-biale) a od polowy w paski.Poprostu ktos hoduje takie pol dzikie swinki a potem pasztet z dziczyzny bedzie sprzedawal :-( A dlatego tak mysle ,bo tam sa jeszcze kozy , jakies egzotyczne a to wszystko w bardzo zlych warunkach :-(

Świnki wydają mi się troche mało ostre ( Romas a one były daleko od ciebie i robiłaś to zdjęcia na dużym zbilżeniu?)

Tak swinki daleko byly ale chyba nie wzielismy zoomem ,tylko ja z calego ,ogromnego zdjecia wykroilam te swinki przy zmniejszaniu zdjecia.

Posted

Mi sie wlasnie wydaje, ze wzielas to zoomem. Nie wiem jaki masz zoom optyczny, bo przy elektronicznym wlasnie tak wychodza (jest poprostu do duszy). Ale to jest wlasnie minus cyfrzakow i ich obiektywow na duze odleglosci.

Posted

Zdjecie robil moj TZ to nie pamietam czy uzywal zoomu ,ale bede sobie powoli probowac to dowiem sie co lepiej wychodzi.
Musze kiedys tamtejsze kozy sfotografowac i pokazac Wam,naprawde dziwne sa i niezwykle :-)

Posted

Piekne kwiaty,jakie czyste zdjecie, pasowaloby na tapete.Ja etap robienia takich zdjec mam jeszcze przed soba .Na razie fotografuje glownie mojego psa w roznych pozach :-) ale to mi przejdzie :-)
A ta pszczolka czy inny owadzik na kwiatku :D , fajne :-)

Posted

ech Romas ja to samo tylko Deis i denis jak widze go w jakiejs fajnej pozie to juz po aparat i cyk cyk;))) tata mówi ze pies ma wiecej zdjec niz on bo to prawda:))) a kwiatki i przyroda tez sa super najbardziej lubie fotografowac zwierzeta i rosliny, a nie ludzi:))))