Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sabusia']lady........ czytalam o tym suchym, niby brit niby arion tez dobry, lepszy od chappi,ale moje go nie lubia i juz
wola chappi czy pedigrr niz brit np[/QUOTE]

Nie lubią, tylko po prostu nie potrafisz ich przetrzymać. Wiesz, dzieci też lubią McDonalda - to nie znaczy, że jest dla nich dobry.

[quote name='gryf80']ja chcialam nabyc josere,ale trudno zdobyc małe opakowanie "na mieście".panbazyl-a może wiesz gdzie w lublinie mozna dostac josere dla niejadków[/QUOTE]

Oj, raczej będzie ciężko. Może lepiej zamów?

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gryf80']ja chcialam nabyc josere,ale trudno zdobyc małe opakowanie "na mieście".panbazyl-a może wiesz gdzie w lublinie mozna dostac josere dla niejadków[/QUOTE]
zamów sobie z ich strony albo od przedstawiciela - dowioza pod drzwi. A o 'próbki" pytaj lubelaków - moze akurat ktoś ma - kiedyś ja swoje karmilam przez chwilę tą karmą, dawno temu - chwalę sobie to. Ale barfa nic nie przeskoczy!
a chyba też mieli mniejsze opakowania, kiedyś przysyłali mi nawet cenniki, ale ze nie zamawiam juz od dawna to chyba mnie wykreślili z bazy danych.

Posted

Chodzi o joserę festival? Najmniejsze opakowania, jakie mają, to chyba 2 kg (zobacz w krakvecie). U mojego niejadka nie zdała egzaminu, ale u niego każda sucha oblała.

Posted

[quote name='panbazyl']sabusia - jak chcesz juz suchym to moze nie dawaj zarobic koncernowi pedigree - rojal też jest ich. Jest całkiem możliwa karma - poszukaj na necie - nazywa się Josera - ale tylko szukaj z linii emotion. Inne to szit jak marketowki. Tylko zobacz ile się tego daje na wage psa. I sie dostosuj.[/QUOTE]

u nas josera jest tylko taka:
festival,optiness,kids,no i taka z jagnieciną

Posted

[quote name='sabusia']u nas josera jest tylko taka:
festival,optiness,kids,no i taka z jagnieciną[/QUOTE]
no to właśnie te z linii emotion. Popatrz sobie w krakwecie albo u lokalnego dystrybutora gdzie taniej, sprawdź ilw waży Twój pies i dostosuj ilość karmy do wagi. I pamietaj o podawaniu wody.
To jest w miare dobra karma za rozsądne pieniądze. ja mialam od nich wyprawki dla moich szczeniąt i bardzo sobie chwalilam to (ode mnie prywatnie maluchy dostawaly jeszcze mrozonego mięsa na tydzień).

Posted

[quote name='panbazyl']no to właśnie te z linii emotion. Popatrz sobie w krakwecie albo u lokalnego dystrybutora gdzie taniej, sprawdź ilw waży Twój pies i dostosuj ilość karmy do wagi. I pamietaj o podawaniu wody.
To jest w miare dobra karma za rozsądne pieniądze. ja mialam od nich wyprawki dla moich szczeniąt i bardzo sobie chwalilam to (ode mnie prywatnie maluchy dostawaly jeszcze mrozonego mięsa na tydzień).[/QUOTE]

psy maja codziennie kilka misek z woda postawiona w roznych miejscach domu bo koty tez korzystaja dodam ze wymieniam i myje miski kilka razy w ciagu dnia

Posted

sabusia - to napisz za jakiś czas co tam z tym karmieniem. czy coś do przodu poszło.

Gryf - szkoda, ze nie ma teraz żadnej wystawy w Lbl, bo można zawsze jakieś próbki od dystrybutorow dostać. Kiedyś przedstawiciele josery bywali ze stoiskiem na lubleskiej, ale czy sa nadal - nie wiem.... Jakoś nie pamietam aby byli na ostatniej. na pewno w Świdniku byli jak tam byla lubelska wystawa.

Posted

panbazyl kupilam kilo karmy josera festival
pozostale psy jedza tylko ta stara sabusia nie ,nawet zalanej woda nie chce
czy lepsza jest josera czy arion? u nas arion jest jagniecina i kurczak.
a slyszeliscie o karmie club RC? co o niej sadzicie

Posted

a moze nie zalewaj jej wodą - moje zalanej nie chciały.
A moz espróbuj tej suczce dac cos barfowego - tzn "miesnego" - surowy korpus z kurczaka (ale ważne - surowy!!!! żebyś nie dawała gotowanych kosci!). Może coś z podrobów by zjadła, np serce czy śledzionę? Nie musi to być drogie, tylko omijaj wątrobę świńską i wszelkie mózgowia świńskie, tego nie podawaj surowego psom.

Posted

panbazyl napisał(a):
a moze nie zalewaj jej wodą - moje zalanej nie chciały.
A moz espróbuj tej suczce dac cos barfowego - tzn "miesnego" - surowy korpus z kurczaka (ale ważne - surowy!!!! żebyś nie dawała gotowanych kosci!). Może coś z podrobów by zjadła, np serce czy śledzionę? Nie musi to być drogie, tylko omijaj wątrobę świńską i wszelkie mózgowia świńskie, tego nie podawaj surowego psom.

robilam i tak i tak
surowego saba nie lubi wcale probowalam.........tamte lubia kosci surowe mieso .nie zbyt

Posted

sabusia napisał(a):
lady........ czytalam o tym suchym, niby brit niby arion tez dobry, lepszy od chappi,ale moje go nie lubia i juz
wola chappi czy pedigrr niz brit np

wiele karm tzw "marketowych" zawiera substancje uzależniające, dlatego są chetnie jedzone ;P a pedigriee jest świetną karmą ale tylko marketingowo :P nic więcje moim zdaniem.

Posted

sabusia napisał(a):
robilam i tak i tak
surowego saba nie lubi wcale probowalam.........tamte lubia kosci surowe mieso .nie zbyt

to nie daj jej jeść dzien to spokojnie, a nawet i dwa dni - tylko dużo wody. taki post nie zaszkodzi a po poście daj coś pożywnego, byle nie te tanie marktowe syfy (RC jest też juz pod sztandarami pedigri - tzn ta firma go wykupila...)

• 4 weeks later...
Posted

A ja poprzedniego psa karmiłam Chappi i Pedigree. Pies zachorował ciężko na nerki ale nie sądzę że to wina karmy. Natomiast weci przy okazji różnych badań powiedzieli że mój pies ma świetny kościec i stawy i mimo 9 lat prawie nie miała zmian zwyrodnieniowych. I że życzyli by sobie aby każdy pies w jej wieku miał takie kości. Nie wiem czego to zasługa, czy Chappi czy tego, że pies dosyć często dostawał do wylizania kubeczek po jogurcie naturalnym czy serku :)

• 4 months later...
Posted

[FONT=century gothic]Mm.. oj przestań my tez jemy dużo nie zdrowych rzeczy i żyjemy;) moim zdaniem nie ma co się tak bardzo sugerowac tzw firmą chappi niby jest najlepszy ;D itp a w zoo logicznym ;D widziałam wielkrotnie ,że to pojemników z firmowym logo np pedigree a sypia tam karme z tonowego worka gdzie nie widać ani nic o firmie ani o niczym. Więc olać te... całe markowe jedzenie. J swojego psa karmię różnie raz kupuję tanio karmę raz jakis droższy przysmak ;D [/FONT]i nie widze różnicy ;p