dbsst Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Eh te moje powazne plany narazie czekaja :( Emil ma sie dobrze za to mnie dobija moja niewiedza i w ogole :( strasznie trudno robic foty na sniegu :evilbat: Quote
XXL Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 dbsst napisał(a):Eh te moje powazne plany narazie czekaja :( Emil ma sie dobrze za to mnie dobija moja niewiedza i w ogole :( strasznie trudno robic foty na sniegu :evilbat: trudno e tam dla mnie to czarna magia wogule ... a tez chcial bym robic tak zamocne fotki jak wind :) Quote
dbsst Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 XXL napisał(a):dbsst napisał(a):Eh te moje powazne plany narazie czekaja :( Emil ma sie dobrze za to mnie dobija moja niewiedza i w ogole :( strasznie trudno robic foty na sniegu :evilbat: trudno e tam dla mnie to czarna magia wogule ... a tez chcial bym robic tak zamocne fotki jak wind :) o takich to ja nawet nie snie ja narazie chce zrobic ladne w sniegu a nie biale tlo i czarne plamy hahahhahaha :lol: Quote
XXL Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 dbsst napisał(a):XXL napisał(a):dbsst napisał(a):Eh te moje powazne plany narazie czekaja :( Emil ma sie dobrze za to mnie dobija moja niewiedza i w ogole :( strasznie trudno robic foty na sniegu :evilbat: trudno e tam dla mnie to czarna magia wogule ... a tez chcial bym robic tak zamocne fotki jak wind :) o takich to ja nawet nie snie ja narazie chce zrobic ladne w sniegu a nie biale tlo i czarne plamy hahahhahaha :lol: nom tak wszystko po kroku :) to jak ci sie uda to sie pochwal :) jak to zrobilas u nas narazie nie ma sniegu wiec o foktach na sniegu nie ma co marzyc :) Quote
dbsst Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 heheheh na chwalenie mozesz liczyc ;) tylko niech sie snieg pokaze to ide trenowac ;) Quote
Wind Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 dbsst, Ze sniegiem jest tak, jak z bialymi sukniami i czarnym garniturem. Trzeba sie troche nagimnastykowac, aby na jednym zdjeciu oddac szczegoly bialej koronki i czarny desen garnituru :-) Osobiscie jestem przewrazliwiona na punkcie przepalen, tam gdzie ich byc nie powinno ... bo co innego kontra na konturze, a co innego biala plama/czarna otchlan zamiast psa na kontrastowym tle ;) Quote
XXL Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 dbsst napisał(a):heheheh na chwalenie mozesz liczyc ;) tylko niech sie snieg pokaze to ide trenowac ;) ok :D wind a moze ty zdradzisz nam jakis sekrecik albo jakich bledow nie popelniac ? moze jakies FAQ ? sie znadzie :) haha Quote
Wind Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 XXL, To, ze snieg wychodzi jak biala plama i nie ma na nim informacji o kolorze, to wina tego, ze na matryce/material swiatloczuly wpada zbyt duzo swiatla :-) Prosto rzecz ujmujac trzeba, wiec ukrocic ten proceder ;) Nooo ... a teraz myslcie, myslcie ... 8) Quote
dbsst Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Wind']XXL, To, ze snieg wychodzi jak biala plama i nie ma na nim informacji o kolorze, to wina tego, ze na matryce/material swiatloczuly wpada zbyt duzo swiatla :-) Prosto rzecz ujmujac trzeba, wiec ukrocic ten proceder ;) Nooo ... a teraz myslcie, myslcie ... 8) dziekujemy dziekujemy dziekujemy :D Quote
XXL Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Wind']XXL, To, ze snieg wychodzi jak biala plama i nie ma na nim informacji o kolorze, to wina tego, ze na matryce/material swiatloczuly wpada zbyt duzo swiatla :-) Prosto rzecz ujmujac trzeba, wiec ukrocic ten proceder ;) Nooo ... a teraz myslcie, myslcie ... 8) wind :) thx za info the best widzisz jakie to proste hahahah :lol: to czekam na twoje fotki :D Quote
XXL Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 wind a masz moze jakies www gdzie krok po kroku bede mial napisane co robic jak ustawiac itd :) Quote
aga_ostaszewska Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Wind']aga, (...) I pamietam tez o Twoich zdjeciach :-) Jeszcze nie robilam porzadkow w plytach DVD, wiec jeszcze troche to potrwa ... ale nie za dlugo :-) Ja będę grzecznie czekała na foty i tą stronkę, która tworzy Marek! Pozdrowienia! Ps. Wywołałam zdjęcie portretu, narysowanego przez Marka - moja mama zażyczyła w sobie format 30x40... wyglada cudnie! Quote
arima Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 [quote name='Wind']XXL, To, ze snieg wychodzi jak biala plama i nie ma na nim informacji o kolorze, to wina tego, ze na matryce/material swiatloczuly wpada zbyt duzo swiatla :-) Prosto rzecz ujmujac trzeba, wiec ukrocic ten proceder ;) Nooo ... a teraz myslcie, myslcie ... 8) lampa błyskowa??? :oops: Quote
Wind Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 XXL napisał(a):wind a masz moze jakies www gdzie krok po kroku bede mial napisane co robic jak ustawiac itd :) Niestety takiego manuala nigdzie nie znalazlam ... moze dlatego, ze tego nigdy nie szukalam :-) Quote
Wind Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 [quote name='arima']lampa błyskowa??? :oops: ;) Moze byc i z lampa blyskowa, ale wtedy lekko sie wszystko komplikuje. Bo nie tylko trzeba pomyslec nad ustawieniami aparatu, ale tez lampy :-) Generalnie wystrzegam sie uzywania lampy (takiej wbudowanej w aparat nigdy nie stosuje). Korzystam glownie ze swiatla zastanego. Tak bylo w tych zdjeciach powyzej, jak i tych: Bialy, ale z zachowaniem faktury materialu :-) Quote
Wind Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 aga_ostaszewska napisał(a):Kapelusze górą! :D Ano! :B-fly: Quote
mrowka Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Wind :klacz: suuper, jestem jak zwykle pod wielkim wrazeniem!! Quote
Wind Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 arima napisał(a):A co to swiatlo zastane??? To to, ktore akurat naturalnie mamy do dyspozycji np. oswietlenie danego pomieszczenia, lub swiatlo sloneczne. Nie ingerujemy w to, tylko korzystamy z tego co w danym miejscu zastaniemy :-) Quote
Wind Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 Milo mi, ze zdjecia sie podobaja :D :D :D Quote
arima Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Wind napisał(a):arima napisał(a):A co to swiatlo zastane??? To to, ktore akurat naturalnie mamy do dyspozycji np. oswietlenie danego pomieszczenia, lub swiatlo sloneczne. Nie ingerujemy w to, tylko korzystamy z tego co w danym miejscu zastaniemy :-) :oops: :oops: ale ja głupia jestem :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
XXL Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Wind napisał(a):XXL napisał(a):wind a masz moze jakies www gdzie krok po kroku bede mial napisane co robic jak ustawiac itd :) Niestety takiego manuala nigdzie nie znalazlam ... moze dlatego, ze tego nigdy nie szukalam :-) twoje fotki sa rewelka sorka ze tak wypytuije :) ale ostrzegam bede zadac mnustwo pytan ;) (kto pyta nie blondzi) Wind napisał(a):Milo mi, ze zdjecia sie podobaja no baaaa jakbym gdzies blirzej mieszkal to juz by ci meczyl o sesyjke z agrafke :) ewentualnie kilka fotek moich :) 8) :D Quote
Recommended Posts