Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eh te moje powazne plany narazie czekaja :(

Emil ma sie dobrze za to mnie dobija moja niewiedza i w ogole :(

strasznie trudno robic foty na sniegu :evilbat:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

dbsst napisał(a):

trudno e tam dla mnie to czarna magia wogule ... a tez chcial bym robic tak zamocne fotki jak wind :)

Posted

XXL napisał(a):
dbsst napisał(a):

trudno e tam dla mnie to czarna magia wogule ... a tez chcial bym robic tak zamocne fotki jak wind :)

o takich to ja nawet nie snie ja narazie chce zrobic ladne w sniegu a nie biale tlo i czarne plamy hahahhahaha :lol:

Posted

dbsst napisał(a):
XXL napisał(a):
dbsst napisał(a):

o takich to ja nawet nie snie ja narazie chce zrobic ladne w sniegu a nie biale tlo i czarne plamy hahahhahaha :lol:

nom tak wszystko po kroku :) to jak ci sie uda to sie pochwal :) jak to zrobilas u nas narazie nie ma sniegu wiec o foktach na sniegu nie ma co marzyc :)

Posted

dbsst,

Ze sniegiem jest tak, jak z bialymi sukniami i czarnym garniturem. Trzeba sie troche nagimnastykowac, aby na jednym zdjeciu oddac szczegoly bialej koronki i czarny desen garnituru :-)
Osobiscie jestem przewrazliwiona na punkcie przepalen, tam gdzie ich byc nie powinno ... bo co innego kontra na konturze, a co innego biala plama/czarna otchlan zamiast psa na kontrastowym tle ;)

Posted

dbsst napisał(a):
heheheh na chwalenie mozesz liczyc ;) tylko niech sie snieg pokaze to ide trenowac ;)

ok :D

wind a moze ty zdradzisz nam jakis sekrecik albo jakich bledow nie popelniac ? moze jakies FAQ ? sie znadzie :) haha

Posted

XXL,

To, ze snieg wychodzi jak biala plama i nie ma na nim informacji o kolorze, to wina tego, ze na matryce/material swiatloczuly wpada zbyt duzo swiatla :-) Prosto rzecz ujmujac trzeba, wiec ukrocic ten proceder ;)

Nooo ... a teraz myslcie, myslcie ... 8)

Posted

[quote name='Wind']XXL,

To, ze snieg wychodzi jak biala plama i nie ma na nim informacji o kolorze, to wina tego, ze na matryce/material swiatloczuly wpada zbyt duzo swiatla :-) Prosto rzecz ujmujac trzeba, wiec ukrocic ten proceder ;)

dziekujemy dziekujemy dziekujemy :D

Posted

[quote name='Wind']XXL,

wind :) thx za info

the best widzisz jakie to proste hahahah :lol: to czekam na twoje fotki :D

Posted

[quote name='Wind']aga,
(...) I pamietam tez o Twoich zdjeciach :-) Jeszcze nie robilam porzadkow w plytach DVD, wiec jeszcze troche to potrwa ... ale nie za dlugo :-)
Ja będę grzecznie czekała na foty i tą stronkę, która tworzy Marek! Pozdrowienia!
Ps. Wywołałam zdjęcie portretu, narysowanego przez Marka - moja mama zażyczyła w sobie format 30x40... wyglada cudnie!

Posted

[quote name='Wind']XXL,

lampa błyskowa??? :oops:

Posted

XXL napisał(a):
wind a masz moze jakies www gdzie krok po kroku bede mial napisane co robic jak ustawiac itd :)

Niestety takiego manuala nigdzie nie znalazlam ... moze dlatego, ze tego nigdy nie szukalam :-)

Posted

[quote name='arima']lampa błyskowa??? :oops:

;)

Moze byc i z lampa blyskowa, ale wtedy lekko sie wszystko komplikuje. Bo nie tylko trzeba pomyslec nad ustawieniami aparatu, ale tez lampy :-)

Generalnie wystrzegam sie uzywania lampy (takiej wbudowanej w aparat nigdy nie stosuje).
Korzystam glownie ze swiatla zastanego. Tak bylo w tych zdjeciach powyzej, jak i tych:

Bialy, ale z zachowaniem faktury materialu :-)

Posted

arima napisał(a):
A co to swiatlo zastane???

To to, ktore akurat naturalnie mamy do dyspozycji np. oswietlenie danego pomieszczenia, lub swiatlo sloneczne. Nie ingerujemy w to, tylko korzystamy z tego co w danym miejscu zastaniemy :-)

Posted

Wind napisał(a):
arima napisał(a):
A co to swiatlo zastane???

To to, ktore akurat naturalnie mamy do dyspozycji np. oswietlenie danego pomieszczenia, lub swiatlo sloneczne. Nie ingerujemy w to, tylko korzystamy z tego co w danym miejscu zastaniemy :-)

:oops: :oops: ale ja głupia jestem :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Wind napisał(a):
XXL napisał(a):
wind a masz moze jakies www gdzie krok po kroku bede mial napisane co robic jak ustawiac itd :)

Niestety takiego manuala nigdzie nie znalazlam ... moze dlatego, ze tego nigdy nie szukalam :-)

twoje fotki sa rewelka sorka ze tak wypytuije :) ale ostrzegam bede zadac mnustwo pytan ;) (kto pyta nie blondzi)

Wind napisał(a):
Milo mi, ze zdjecia sie podobaja

no baaaa jakbym gdzies blirzej mieszkal to juz by ci meczyl o sesyjke z agrafke :) ewentualnie kilka fotek moich :) 8) :D