dbsst Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 hehehe ja tez je znowu ogladam hihihihihihi Quote
Asia_Focus Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Brak słow, żeby opisać pod jakim jestem wrazeniem.... :o Choroba, zaraz zaczne liczyc km do wawy ! 8) :lol: Quote
souris Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Zastanawiałm się pisać, nie pisać, w końcu i tak widać że modelki przesliczne a fotograf jest niesamowity :D :D :D Quote
arima Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 malawaszka napisał(a)::multi: świetne foty Cola - pokazuj TZ pokazuj - Twojemu to jak najbardzie wskazane - niech widzi jaki ma skarb w domu :D ale ja nadal podtrzymuję że mój TZ tego nie zobaczy :lol: A mój jednak zobaczył :lol: :lol: :lol: :lol: I powiedział- :o Ale doopa !!!!!!:lol: :lol: :lol: Quote
malawaszka Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 haha Arima wymiękłaś i pokazałaś :lol: ja będę twarda :evilbat: :wink: Quote
Agga Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 własnie obejrzałąm reszte zdjec COli...super... 8) Quote
Wind Posted February 16, 2005 Author Posted February 16, 2005 Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze fotecki Wam sie podobaja :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Do sesji szukam tancerki :) Jest ktos chetny? :) To chyba ten balet Coli mnie natchnal ;) Quote
aga_ostaszewska Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Chcialabym byc orginalana, ale ... FOTKI SA FANTASTYCZNE! Quote
dbsst Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 :o Wind ze co ...................... o mama co W y tam robilyscie ;) Quote
Agga Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 dbsst napisał(a)::o Wind ze co ...................... o mama co W y tam robilyscie ;) no przeciez pisałą ze na gwałt potrzebuje :lol: Quote
dbsst Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 :o to temu Cola taka wesola dzis ;) i znowu mi sie dostanie mam nadzieje ze stronka przejdzie i Cola mnie nie dopadnie ;) Quote
Agga Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 dbsst napisał(a)::o to temu Cola taka wesola dzis ;) i znowu mi sie dostanie mam nadzieje ze stronka przejdzie i Cola mnie nie dopadnie ;) bahhah dbsst.... :lol: Quote
Basenji Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 [quote name='Wind']Kolejny raz zmieniamy klimaty ;) Cola, jest nie tylko sexowna, romantyczna i nostalgiczna ... ale rowniez potrafi byc grozna ;) Za mundurem chlopcy sznurem 1 Za mundurem chlopcy sznurem 2 Za mundurem chlopcy sznurem 3 8) 8) 8) Ta seria jest jednak dużo słabsza podobnie jak dangerous games. Wracaj do bardziej kobiecej tematyki. Zdrówko Quote
Patka Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Arima no wiesz :oops: :wink: O naszej kolezance takie rzeczy :wink: Przecudne oczy, a nie mówiłam i powiem po cichu Dbsst ze nie chciałam żebys przegrała zakłady , bo dusza mi podpowiadała że to bedzie Cola nie sposób oprzeć się tak zmysłowemu urokowi Wind :klacz: Cola :loveu: pozdrowionka moje ukochane zdjęcie to dangerous oczy Coli - mniam i brawio za odwagę tematu :D Quote
dbsst Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 hihihihihihihihihihihihi :D szkoda ze nie mozecie tych oczu na zywca zobaczyc ehhhhhhh Quote
Wind Posted February 16, 2005 Author Posted February 16, 2005 Basenji, Serdecznie dziekuje za opinie o moich seriach :) :) :) Wezme ja na pewnoe pod uwage :) BTW jesli juz przy fotach jestesmy zdradz mi prosze, czy umieszczona w Galerii przez Ciebie fota ma cos z Toba wspolnego, czy to tylko taka malo gustowna prowokacja ;) No zdradz, bo pewnie i reszta tez zyje w niepewnosci ;) Quote
arima Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Patka napisał(a):Arima no wiesz :oops: :wink: O naszej kolezance takie rzeczy :wink: :D Patka,nie wytrzymałam i mu pokazałam :oops: :oops: :oops: Wind jesteś genialna :D Może w biurze samotnych panien byś pomogła troche-każda by chłopa znalazła po takich fotach :D Quote
Basenji Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 [quote name='Wind']Basenji, Serdecznie dziekuje za opinie o moich seriach :) :) :) Wezme ja na pewnoe pod uwage :) BTW jesli juz przy fotach jestesmy zdradz mi prosze, czy umieszczona w Galerii przez Ciebie fota ma cos z Toba wspolnego, czy to tylko taka malo gustowna prowokacja ;) No zdradz, bo pewnie i reszta tez zyje w niepewnosci ;) Wiesz, zamieściłem w galerii masę zdjęć, więc nie bardzo wiem o którą Ci chodzi. A prowokacja? Hm. A co rozumiesz pod pojęciem prowokacja? I czy jest to prowokacja twórcza czy może jakaś destrukcja? Zdrówko No i prezentuj więcej fotek. Są naprawdę udane. Quote
Evelina Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Witam :D Muszę na wstępie tak na wszelki wypadek uprzedzić, żebyście nie brali (raczej brały) tego co napiszę do siebie, bo naprawdę nie chcę nikogo urazić. Teraz troszkę sobie pomarudzę. :roll: Dziewczyny, jesteście śliczniaste, Wind też się pięknie wykazuje, ale.. Z ostatniej serii zdjęć z dbst i Colą wybrałabym dwie, może trzy fotki z których bije jakieś życie. Tzn modelki coś od siebie mówią. Na pozostałych (pomimo urody) są "wieszakami" dla koncepcji fotografa. Właśnie ta "wieszakowatość" mnie trochę razi. Bo skoro to mają być portrety, to modele powinny do oglądającego przemawiać, coś przekazywać od siebie, a ja na większości fotek tego nie widzę. Weźmy fotki Coli w stroju wojskowym. Pierwsza zaprezentowana, jakoś do mnie trafia. Pozostałe już nie. Nie są dla mnie w żaden sposób wiarygodne, tak bym to określiła. Niech mnie ktoś przekona, że się mylę. :roll: Quote
Wind Posted February 17, 2005 Author Posted February 17, 2005 Basenji, Chodzi mi o ta fote: Na pewno nie jest to prowokacja tworcza :-? Przynajmniej dla mnie. Eksponowanie tego typu "ikon" w Galerii Dogomanikow w moim osobistym odczuciu to bardzo niesmaczny zart. I stad me pytanie, ktore ponawiam. Evelina, Dzieki za podzielenie sie spostrzezeniami :-) Z kolegami fotografami godzinami rozmawiam nad przekazem roznych zdjec :-) Zazwyczaj rozne sa opinie, zdania, osobiste odczucia ... Potwierdza to dokladnie to co napisalas! Zadna tworczosc nie jest jednoznaczna i nie moze wobec tego wywolywac jednoznacznych skojarzen! Co wiecej, na kazde zdjecia sklada sie mnostwo zmiennych, ktore wplywja na koncowy efekt :-) Zwaz, ze zarowno ja nie zajmuje sie fotografia od wielu lat, ani moje modelki nie zajmuja sie modelingiem od zarania dziejow ;) Po prostu na szybko spotkalysmy sie w studio i cos tam zainscenizowalysmy, doprawy MINIMALNYMI srodkami w MINIMALNYM czasie przygotowan :-) Co wiecej ... wrzucilam na Forum o wiele wiecej fot niz powinnam. Standard pracy (fotografii komercyjnej) jest taki (przynajmniej w takich sesjach biore udzial), ze pracuje sie ok. 12 - 16 godzin, poprzedzonych np. dniem przygotowan scenografii, ktora omawialo i projektowalo sie tydzien, aby zrobic 5 w porywach do 7 ujec. Na kazde dobre ujecie wykonuje sie ok. 50 - 100 shots. Do sesji dobiera sie modelke, ktora w swojej "ofercie" ma okreslony zestaw poz, min, wyrazow twarzy i ekspresji ciala. Czyli wybiera sie nie tylko na podstawie urody, ale rowniez jak ta uroda zachowuje sie w narzuconej "sytuacji". Ufff ... I pomyslec, ze takie zdjecie w jakims kolorowym miesieczniku ogladamy przez sekunde, moze 5 ... No a ja malutki zuczek jestem ... :) I cholernie wiele jeszcze przede mna :( Evelina, Jesli juz o "wieszakach" mowimy, nie moge sie powstrzymac od wrzucenia linku do jednego z moich ulubionych, oczywiscie komercyjnych fotografow :-) Qrcze, niby "wieszak" ale ile w tym opowiedzianej historii ... http://photos.photosig.com/photos/74/42/174274-226d6ef2999d34d1.jpg Quote
tajdzi Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Wind, kochana, tak przy okazji i z ciekawości... Czy nadal przeglądasz kącik zdjeciowy dogomaniaczek i dogomaniaków?:) A ja ze swojej strony chciałabym zobaczyć kilka zdjeć, gdzie dziewczyny nie pozowały, gdzie widać ich naturalne ustawienia, uśmiech i iskrę w oku...Moim zdaniem takie zdjecia pokazują najwiecej :) Quote
Cola Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 W końcu jakoś do siebie doszłam..... :) i czuję się nawet lepiej :) (ten zapchany nosek :lol: tylko jeszcze mi został). Dziękuję :oops: za pochwały i krytykę.... do prawdziwej fotomodelki duuużo mi brakuje. Wind napisał(a):Chociaz szkoda, ze dopiero pod koniec sesji zdradzila, ze az 8 lat tanczyla w balecie 8) Gdybym wiedziala wczesniej ... wycisnelabym z niej jeszcze wieksze wygibasy :lol: Dziekuje Ci MODELKO :-) ...a ja następnego dnia rano niemogłabym wstać do pracy :wink: :D Chociaż gdy przeglądałam fotki doszłam do wniosku, że to nie był by głupi pomysł...i mogłam lepiej się wygibasować :lol: Cieszę się, że natchnęłam Cię do następnej sesji tancerki (tylko teraz trzeba ją znaleźć :) ) Ja również dziękuję za sesyjkę :-) Quote
Wind Posted February 17, 2005 Author Posted February 17, 2005 tajdzi, Jako rasowa Dogomaniczka ;) Interesuje sie tym co dzieje sie na Forum a przede wszystkim w Galerii Dogomaniakow 8) :D Dlatego regularnie (tak jak czas mi pozwala ;)) Galerie odwiedzam! Jesli chodzi Ci o zdjecia "bez pozowania" to jakos nie bardzo rozumiem ... takie legitymacyjne? Bo jesli tak to nie mam, bo nie robie :( Jesli o inne to dokladnie mi wyjasnij, bo w studio trudno sobie wyobrazic, ze bede trzaskac foty "naturalne" ... skoro nienaturalna jest sytuacja, obce otoczenie i jakos nie wyobrazam sobie, ze zaproszona przeze mnie osoba zacznie zachowywac sie tak jak podczas zabawy z psem, czy jak na imprezie u kolegi :lol: Quote
tajdzi Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 nie nie... Chodzi mi np o chwilę przed zapozowaniem, kiedy modelka skupia się na tym co ma zrobić, kiedy uśmiecha się, bo mówisz jej, że wygląda ładnie, albo kiedy śmieje się z siebie, że ustawiła sie tak, że się zaraz połamie... Rozumiesz?:) Quote
Recommended Posts